האם בריאן הורס את המורשת של קווין?

gihona

New member
האם בריאן הורס את המורשת של קווין?

בראיון שהתפרסם לאחרונה האשים הגיטריסט של הדארקנס - אולי הלהקה הפעילה כיום שהכי מושפעת מקווין - את בריאן מיי בכך שהוא הורס את המורשת של הלהקה ומוכר אותה בחצי שקל (מה שנקרא). הוא התייחס בעיקר לחידוש של "ווי וויל רוק יו" ע"י פייב ובפרסומת לפפסי. קשה לי מאד לשפוט את בריאן - לבנאדם יש כל כך הרבה מניות בהצלחה של הלהקה, בעיצוב הסאונד שלה, בקביעת המהות שלה... אני מניחה שכשפרדי מת פרק עצום בחיים של חברי הלהקה נגמר וזה הותיר חלל שקשה מאד להתמודד אתו. ובכל זאת - כבר שנים יש לי הרגשה מציקה שבריאן לא יודע איפה הגבול. מה שמתחיל בשימור מורשת הלהקה ממשיך בביזיון שמסריח מתאוות בצע, תאוות פרסום או אני לא יודעת מה... זה התחיל מאינספור אוספים ועוד אוספים, כפולים ומשולשים מלאים בקשקושים. זה המשיך ב Made In Heaven - שלמרות כמה שירים טובים הוא מלא בפילרים שלא עומדים בסטנדרטים שהלהקה הציבה לעצמה במשך שני עשורים. ואז עוד כמה אוספים, דיוידיים - לא שאין בניהם דברים ראויים, אבל כמה אפשר למחזר להקה מתה? השיא הגיע כמובן ברשות שניתנה לפייב (פייב!!) לגעת בהמנון - כשבריאן עוד מנגן איתם! לא שאין מקום למוזיקת פופ קיטשית וממוסחרת בעולם - אבל אם כבר חידושים עדיף רובי ווילאמס למשל - שלפחות יש לו אישיות. ולא שכחתי את המחזמר בלונדון. דבר מהנה כשלעצמו אבל עדין פאתטי. ועכשיו הטור החדש. אם הם היו יוצאים לסיבוב בלי שקדמו לכך האירועים הנזכרים לעיל - מילא, אבל שוב יש כאן צחנה של אנשים שרודפים אחרי תהילת העבר. כמובן שההרגשה שלי בנוגע לכך היא אמביוולנטית לגמרי - הייתי מתה לראות אותם - אבל גם הייתי רוצה שבראין ורוג'ר יפסיקו לסחוט את הקטלוג של הלהקה עד תום בשביל עוד כמה פירורים מתהילת העבר. כך או כך ביני לבין עצמי כבר הבנתי שהאהבה שלי אליהם לא תלויה בדבר, אבל מן הראוי שיפגינו קצת כבוד עצמי. אני פחות מאשימה את ג'ון שנעלם לחלוטין, ורוג'ר שעושה רושם שקצת נגרר. בלי ספק בריאן הוא זה שמוביל את העניינים עכשיו. אל תבינו לא נכון - לא הייתי רוצה שיעלמו מחיינו לגמרי, רק שידעו את הגבול. (והוא עובר בעיקר בקאברים מבזים ומכירת מוזיקה לפרסומות. וגם בכמות הדיווידיים והאוספים שלהקה שהפסיקה לייצר מוזיקה מקורית לפני 15 שנה יכולה להוציא).

e dor

New member
אני חושב ש...

- התמסחרות יתר זה רע! אני אישית הפסקתי לאהוב את להקת משינה בגלל זה. אבל יש הבדל בין מכירת כל הזכויות של הלהקה לחברה, לבין קאבר או פרסומת. ופה ההבדל הגדול - כי אם הם היו מופיעים בחסות וכל הדברים שלהם וכל מה שהם עושים, היו תלויים ושייכים לחברה גדולה - זו באמת בעיה, אבל קאבר זה דבר טבעי שיש כמעט אצל כל אומן. - הצגה? אמצעי הנצחה יפה מאוד לימים הטובים ביותר של הלהקה ולפרדי, לא רואה בזה בעיה, אפילו כבוד ללהקה. - בריאן ... מה יש להגיד ועוד לא אמרנו? כשרון, על הבמה לא נראה בנאדם עם הרבה פוזה או סתם אחד שחולה על עצמו ... אבל מה לעשות - הסולן מת, הסמל של הלהקה והמוביל שלה, וצריך להמשיך - אז להמשיך כקווין של אז אי אפשר - עם כל הכבוד. אז יש קצת התמסחרות, אבל שוב - זו לא רמה חמורה כל כך של התמסחרות ואני לא חושב שזה משהו ממש שלילי מידי. - רוג'ר? נגרר ... איך קוראים למישהו שהולך אחרי מוזיקאים? מתופף! (זה כל מה שיש לי להגיד, זה מתופף
, בקרוב אצלי
) זהו - תראו דברים באור חיובי ותשמחו שקווין לא במצב של משינה
יום טוב לכולם !

Oukami Kun

New member
לרוב אני מסכים...

הדבר שהכי הפריע לי זה הדיבורים על המחזמר- שתדעי, זה היה חלום של פרדי. פרדי בעצמו רצה שיהיה מחזמר שמבוסס על השירים של קווין ובריאן ורוג'ר הלכו ומילאו את החלום של פרדי. על כל השאר אני אגיב בהזדמנות...

כן,זה נכון...

מאז שנכנסתי לקטע של קווין ברצינות,נוצר לי הרושם שג'ון הכי שיחק אותה. באמת,הוא נותן לפרדי את הכבוד הראוי לו-ומבין שהוא את שלו עשה.ג'ון די נעלם,ובכל זאת אני,ילדה בת 15,יודעת היטב מי זה ג'ון דיקון,ולמה הוא אחראי-וכל עוד זה תלוי בי גם הדורות הבאים יידעו
רוג'ר נראה כמו (ופה אני אצנזר כמה מילים ואשמור אותן לעצמי
)בנאדם מגניב,מוכשר,יפה תואר,(כן כן,אני אוביקטיבית לגמריי)שנהנה שמנהלים אותו...מה רע?הוא מופיע עם החבר הכי טוב שלו,נערות עדיין חולות לו על התחת(אני חיה בעולם משלי,עזבו...)והוא זוכה להערצה עיוורת,אז למה לא? בריאן באמת נסחף לדעתי...נו באמת,פייב?פפסי?ב-ר-י-ט-נ-י ס-פ-י-ר-ס??בשם אלוהים,האם זו הרעמה שלו שמסתירה לו את מה שאני רואה כבר שנים?בריאן,כפרה,אל...פשוט אל
דבר אחרון(סילחו לי על רוח הקרב,יום זיכרון לג'ורג' האריסון וכל זה...)בקשר למחזמר-זה הדבר היחיד שאני לא מסכימה איתך עליו. פרדי היה זה שרצה מחזמר עם שיריי הלהקה,ואני חושבת שהמחזמר+העובדה שבריאן ורוג'ר מעורבים בו לגמריי+העובדה שהוא עולה במדינות זרות ובשפות שונות(לא בישראל,חלילה...)גם ממשיך את מורשת קווין,וגם מגשים את אחד מחלומותיו של פרדי,שהוא כבר לא יזכה לראות...

e dor

New member
אההמ ...

יש המון המון המון שירים בפרסומות. אז זה שבריאן מכר אחד אומר שהוא נסחף ? אני לא בטוח לגבי זה. נכון שזה שיר של פרדי, אבל בלהקה הכל שייך לכולם - זה הרעיון. לכן יש לו הזכות לעשות את זה. והבנאדם עדיין משקיע ומנגן הרבה, מותר לו לעשות מזה כסף - שוב, כמו שאמרתי, כל עוד הוא לא מוכר את עצמו ואת המוזיקה שלו לגמרי.

e dor

New member
טעות שלי

חשבתי שדובר על חשבתי We Are The Cahmpions. We Will Rock You של בריאן, מה שבכלל מקנה לו את הזכות למכור את זה ! למרות שעדיין בלהקה הכל של כולם

e dor

New member
טעות בכתיבה חחח סליחה !

אני כנראה מסטול, תמחקו את החשבתי במשפט הראשון חחח

../images/Emo6.gif

זה סתם נראה לי..אממ...לא מתוחכם
שיהנה,נו...הוא כנראה יודע מה טוב בשבילו(עוד כמה אלפיי פאונדים בכיס?)

e dor

New member
תראי

אני לא אוהב שלאמנים אכפת רק מכסף, אבל לבריאן מאי אכפת גם מהמוזיקה ! אבל זה באמת דבר די רגיל ... וחוץ מזה - זה שיר שלו, אז בכלל אי אפשר להגיד כלום !

e dor

New member
כן, ניסחתי לא משהו

אז תרשי לי לנסח מחדש כדי שלא תתפסתי אותי על קטנות: סר מאי (נכון?) הוא מוזיקאי מוכשר ברמות מטורפות, מקורי, יודע להיות משעמם שצריך (סתם סתם) ועובד יופי בלהקה. הוא עשה כסף בזכות הכשרון ומגיע לו כל ליש"ט מזה ! מה לעשות, פרדי הלך, לא בשליטתו של סר מאי, והוא החליט למכור זכויות לפרסומת של שיר שהוא בעצמו כתב. נדמה לי שזה מותר
וזה לא אומר עליו כלום כי המון עושים את זה וזה לגיטמי, זה לא שכדי לשמוע אותו צריך לראות פרסומת
(שוב, לעומת משינה חחח) לילה טוב, מקווה שהפעם שמרתי על כל הכללים שלך

../images/Emo6.gifעברת את המבחן...

סתם סתם,כל מה שהציק לי הוא שבריטני (למשל)שרה את השיר,ותסלח לי-אבל היא לא ידעה מי זאת יוקו אונו
זה חור בהשכלה בעיניי,מבחינה מוזיקלית.למה שבריאן ורוג'ר לא ישירו,למשל?נראה לי עדיף:)

נ ר ו ש

New member
עלק היא לא ידעה מי זו יוקו אונו?../images/Emo2.gif

חחחחחחחחחחחחחחחחחח
בכיתה ג' ידעתי את זה

למעלה