ציטוט ללא קישור למקור ערכו כקליפת השום.
אמנם מצאתי את ד"ר עמוס נאמן שהוא אורולוג ילדים מומחה ומוהל, אבל לא מצאתי שהוא כתב את מה שציטטת. לד"ר נאמן, אגב, יש מילים קשות לומר על הפיקוח על המוהלים בישראל.
אבל בוא נסתכל על זה רגע:
סרטן הפין - מתוך האתר Cancer Hope - רפואה מותאמת אישית בסרטן:
סרטן הפין נחשב לסרטן מסוג נדיר יחסית במדינות מפותחות – מהווה פחות מ – 1% מכלל סוגי הסרטן שגבר עלול לפתח. ע"פ ויקיפדיה, השכיחות הממוצעת במדינות מפותחות עומדת על 0.3 ל 100,000 איש בשנה (ובישראל הנימולה ברובה 0.1 ל 100,000 איש בשנה). הגורמים השכיחים - נגיף הפפילומה (שאת החיסון כנגדו [לנשים בלבד, עד גיל 26] מממן משרד הבריאות - גברים יכולים להתחסן באופן פרטי ובמימון עצמי), תנאי היגיינה ירודים, עישון, חשיפה לקרינה אולטרה סגולה ודלקת כרונית של העטרה.
לשם השוואה, סרטן השד שכיח הרבה יותר - אולי זכור לך קמפיין העלאת המודעת שנקרא אחת מתשע - אבל אף לא אחד מעלה בדעתו כריתה מניעתית גורפת של השדיים של כל הבנות (ועוד בגיל שמונה ימים!)
כנגד מחלות מין מדבקות המילה אולי מפחיתה את הסיכון, אבל - כמו שכתוב באתר של הוועד למלחמה באיידס: השימוש בקונדום וחיסונים (כשיש כאלו) הוא הדרך הטובה ביותר למניעת מחלות מין. (שים לב שלא מוזכרת שם בכלל ברית מילה):
איידס: הקונדום הוא האמצעי היחיד למניעת הדבקה ב-HIV/איידס בקיום יחסי מין.
זיבה, כלמידיה, עגבת, מיקופלסמה גניטליום, הרפס, וירוס הפפילומה
מניעה: שימוש בקונדום בכל מגע מיני.
(הסתייגות בנוגע להרפס - אינו תמיד מגן וייתכנו נגעים מחוץ לאזור הכיסוי של הקונדום. [ויש המשך])
(הסתייגות בנוגע לפפילומה - ניתן להידבק ביבלות גם במגע שטחי של העור ודרך מגע בידיים. ישנם בשוק כרגע שני סוגי חיסון, אשר יעילים נגד 2-4 זנים של hpv, מתוכם 2 אשר גורמים לכ-70% ממקרי הסרטן שמקורם בוירוס ה-HPV.)
הפטיטיס A (צהבת) - חיסון
הפטיטיס B (צהבת) - חיסון
הפטיטיס C (צהבת) - אין חיסון ולפיכך המניעה היא התגוננות - קונדום, מחטים סטריליות (למזריקי סמים) וכו'.
אז - היתרון הרפואי היחיד לברית מילה הוא הורדת הסיכון (הנמוך להפליא במילא) לסרטן שעלול להתפתח לקראת השליש האחרון של החיים (רוב הסיכויים מגיל חמישים ומעלה).
צר לי, זה לא יתרון מספק בעיני.