המדע מעניין אותי כי אני רוצה להשתמש בו
כדי לעזור לאנושות להתגבר על מה שרע ודפוק בעולם.
לא הבנתי למה הכוונה ב"אני מניחה שזו לא תשובה שלך". זו התשובה שלי, וכאמור, היא חיצונית למדע, כי אפשר לעשות בדיוק אותם דברים בין אם חוקי הטבע הומצאו על ידי מישהו ובין אם לא. אבל אם שואלים אותי מה אני חושבת (בלי שיש אפשרות ממשית להכריע) - האם יש או אין בורא - לדעתי התשובה היא שאין. לא יותר מכפי שיש רוחות רפאים או כל דבר אחר שאנשים המציאו.
ואני לא מתפזרת בכך שאני מדברת על דתות אחרות - כי אין הבדל. זה לא משנה מי את חושבת שברא את העולם - זה לא נכון (ליתר דיוק, לא ניתן להכרעה) באותה מידה.
אני יכולה להגיד שבכל פעם שמישהו מכין עוגה, מלאכים בוזקים מעליה אבקה בלתי נראית, ורק כך יש לה טעם, ואם הם לא היו עושים את זה - העוגה הייתה תפלה. אין לך שום דרך לבדוק אם זה נכון או לא. את מאמינה שזה נכון? סבבה. לדעתי העיסוק בזה סתם גוזל זמן מיותר. למרבה הצער, מעבר לזמן המיותר (ומעבר לכך שיש אנשים חכמים שהיו יכולים לנצל את הזמן שלהם לקדם את האנושות במקום להיהרג באוהלה של תורה), היכולת להאמין באופן עיוור בדברים כאלה היא גם מסוכנת לדמוקרטיה, ולכן משנה גם למישהו אחר אם את מאמינה או לא וזה לא עניין אישי. כי אם את מאמינה בזה, סביר שקל יותר לשכנע אותך בעוד מגוון דברים שאין להם שום ראייה.