האם גם אתם חושבים שזה מוגזם?

לגן הזה יש מנהלת ולדעתי את

חייבת לפנות אליה. גם משפט של - זה קרה פעם ולא יקרה שוב לא נכון. מאז השואה היו לא מעט מקרים של רצח עם (רואנדה והמלחמה עם פירוק יגוסלביה). ואגב - היא אומנם "רק הזכירה במשפט אחד" אבל עובדה שנועם, שהיא ילדה רגישה, קלטה את זה. בתור מי שהיתה ועדיין מאוד רגישה - למשפטים כאלה יכולים להיות השפעה רבה.

נכון../images/Emo4.gif אבל אני גם מאמינה ביושר

של מנהלת הגן. אם תבואי ברוגע ולא בהתלהמות (שממילא לא אופיינית לך) אני בטוחה שהיא תקשיב. היא מנהלת מצויינת ואני בטוחה שהיא תקשיב בכובד ראש (בסה"כ לה יש יותר ניסיון מהגננת שהיא באה מתחום החינוך אך בגילאים גדולים יותר).

דבר שקרה ולא יקרה עוד?

אני חושבת שצריך לשלוח את הגננת דחוף לשיעור בהיסטוריה. מאז שואת העם היהודי התרחשו בעולם שואות נוספות, וכטבע האדם הן כנראה גם לא האחרונות. כל מה שהגננת ציינה לא מתאים לדעתי לעיכול של הילדים בני 3-4. אני הייתי פונה להנהלת הגן.

Night Light

New member
השאלה היא

יש דרך להסביר בגיל הזה זוועה בסדר גודל כזה? נראה לי שהגננת חיפשה דרך לתת לילדים קנה מידה, ואולי קצת הגזימה, אבל עובדה שזה עזר לילדה להבין.

Night Light

New member
אגב

הפריע לי ה"לא יקרה יותר". זה עלול בהחלט. לא פסה השנאה מהעולם.

זה מה שהיא טוענת

שהילדים לא תופסים את הדברים כמונו והם מבינים אותם ברמתם. הילדה הבינה ללא ספק. כשביקשתי לשמוע מה למדו היום (או יותר נכון מה קלטה היום) היא ענתה לי :" אבל אמרת שאסור לילדים לדבר על דברים כאלה" הסברתי שמותר, אז היא אמרה שהיא "תספר לי אבל בלי הגז"

33נמי

New member
מקוה שלא תזכור זאת...

לפחות עד שתגדל ותדע "לעכל" את המידע. ביתי (בת 6) גם קיבלה הסבר דומה (פחות "חריף") ובכל שנה בתקופה הזו יש לה חרדות.

למעלה