תמיד כך. בעבר הרחבתי כאן, כמדומני בשרשור ייעודי, לגבי אופן חישוב כניסת השבת ויציאתה במקומות השונים.משהו לא מובן לי, למה יש פער של 20 דק' בין כניסת השבת ב-י-ם לת"א וביציאה יש רק 2 דק' הפרש?
תמיד כך. בעבר הרחבתי כאן, כמדומני בשרשור ייעודי, לגבי אופן חישוב כניסת השבת ויציאתה במקומות השונים.משהו לא מובן לי, למה יש פער של 20 דק' בין כניסת השבת ב-י-ם לת"א וביציאה יש רק 2 דק' הפרש?
איך יציאת השבת בין י-ם לב"ש היא באותו זמן ואילו הכניסה היא בהפרש של 18 דק'?תמיד כך. בעבר הרחבתי כאן, כמדומני בשרשור ייעודי, לגבי אופן חישוב כניסת השבת ויציאתה במקומות השונים.
החישוב התורני של זמני השבת בארץ ישראל (כמבואר בהרחבה באותו שרשור שהזכרתי). ככל שאתה שואל ברצינות וזה מעניין אין בעיה להביאו בשנית או לכתוב אותו שוב.איך יציאת השבת בין י-ם לב"ש היא באותו זמן ואילו הכניסה היא בהפרש של 18 דק'?
איזה חישוב יכול להגיע לזה?
עוגה קלילה פרווה לשבתבפרשת בהעלותך מסתיימות ההכנות של בני ישראל לקראת היציאה למסע במדבר סיני אל עבר ארץ ישראל. עם היציאה למסע מתגלים בעיות, קשיים וסכסוכים פנימיים בתוך המחנה, לרבות פגיעה במנהיגותו של משה רבנו
זמני כניסת ויציאת השבת
ירושלים
כניסת השבת: 19:06. יציאת השבת: 20:26
תל אביב
כניסת השבת: 19:26. יציאת השבת: 20:28
חיפה
כניסת השבת: 19:19. יציאת השבת: 20:29
באר שבע
כניסת השבת: 19:24. יציאת השבת: 20:26
זכויות
לאתר סרוגים.
פשוט מאוד, בכניסת השבת לירושלים יש עליה בהר, אז יש פיגור. ביציאה זו ירידה, קל יותר.משהו לא מובן לי, למה יש פער של 20 דק' בין כניסת השבת ב-י-ם לת"א וביציאה יש רק 2 דק' הפרש?
לטעמי הקשה הרסת את העוגה עם הסוכר החום והקינמון.עוגה קלילה פרווה לשבת
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
- ▢2 כפות סוכר חום
- ▢2 כפיות קינמון
- ▢3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
- ▢1 כוס סוכר (ואולי עוד קצת)
- ▢1 כוס שמן
- ▢2 כוסות קמח תופח
- ▢אבקת סוכר
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד. בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר, שמן וקמח ולהוסיף על התפוחים
- להכניס לתבנית סיליקון או כל תבנית אחרת משומנת ולאפות כשעה על 170 מעלות. לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר
- באדיבות :מזי מיכאל
בדיוק הבת שלי שאלה איזו עוגה בא לי שהיא תכין לשבת .עוגה קלילה פרווה לשבת
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
- ▢2 כפות סוכר חום
- ▢2 כפיות קינמון
- ▢3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
- ▢1 כוס סוכר (ואולי עוד קצת)
- ▢1 כוס שמן
- ▢2 כוסות קמח תופח
- ▢אבקת סוכר
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד. בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר, שמן וקמח ולהוסיף על התפוחים
- להכניס לתבנית סיליקון או כל תבנית אחרת משומנת ולאפות כשעה על 170 מעלות. לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר
- באדיבות :מזי מיכאל
עוגה טעימה. כמעט כול שבוע הגברת מכינה.עוגה קלילה פרווה לשבת
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
- ▢2 כפות סוכר חום
- ▢2 כפיות קינמון
- ▢3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
- ▢1 כוס סוכר (ואולי עוד קצת)
- ▢1 כוס שמן
- ▢2 כוסות קמח תופח
- ▢אבקת סוכר
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד. בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר, שמן וקמח ולהוסיף על התפוחים
- להכניס לתבנית סיליקון או כל תבנית אחרת משומנת ולאפות כשעה על 170 מעלות. לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר
- באדיבות :מזי מיכאל
את אותה עוגה אני מכין , אבל עם חמאה במקום שמןעוגה קלילה פרווה לשבת
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
- ▢2 כפות סוכר חום
- ▢2 כפיות קינמון
- ▢3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
- ▢1 כוס סוכר (ואולי עוד קצת)
- ▢1 כוס שמן
- ▢2 כוסות קמח תופח
- ▢אבקת סוכר
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד. בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר, שמן וקמח ולהוסיף על התפוחים
- להכניס לתבנית סיליקון או כל תבנית אחרת משומנת ולאפות כשעה על 170 מעלות. לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר
- באדיבות :מזי מיכאל
אין על קינמון. גברתי מכינה אם או בלי קינמון העוגה 10לטעמי הקשה הרסת את העוגה עם הסוכר החום והקינמון.
אל תקחי ללב, אני הוא זה שקשה באוכל.
גם אצלנו לא מספיקה להתקרר.את אותה עוגה אני מכין , אבל עם חמאה במקום שמן
היא לא מספיקה להתקרר ומייד מתחסלת
שבת שלום לכולם
לקחת ללב?לטעמי הקשה הרסת את העוגה עם הסוכר החום והקינמון.
אל תקחי ללב, אני הוא זה שקשה באוכל.
נשמע טוב יותר!לקחת ללב?
ממליצה שתכין את העוגה עם מרכיבים אהובים עליך, ומעל להוסיף גלידה.
בא לי להכין עוגיות ג'ינג'ר וקינמון כמו שמוכרים באיקאה.עוגה קלילה פרווה לשבת
- 3 תפוחים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
- ▢2 כפות סוכר חום
- ▢2 כפיות קינמון
- ▢3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
- ▢1 כוס סוכר (ואולי עוד קצת)
- ▢1 כוס שמן
- ▢2 כוסות קמח תופח
- ▢אבקת סוכר
- לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד. בקערה נפרדת לערבב ביצים, סוכר, שמן וקמח ולהוסיף על התפוחים
- להכניס לתבנית סיליקון או כל תבנית אחרת משומנת ולאפות כשעה על 170 מעלות. לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר
- באדיבות :מזי מיכאל
אתה מצפה מבן אדם שלא יודע לעשות הפרדה בין ימים לשבועות להשיב לך על שאלה שדורשת חשיבה?איך יציאת השבת בין י-ם לב"ש היא באותו זמן ואילו הכניסה היא בהפרש של 18 דק'?
איזה חישוב יכול להגיע לזה?
לא תודה עבור ההזמנה, אני לא באבא לי להכין עוגיות ג'ינג'ר וקינמון כמו שמוכרים באיקאה.
חכה אבי, עוד לא היכנתי. בין שלב המחשבה לשלב הביצוע, עוברים אצלי נחלים רבים.לא תודה עבור ההזמנה, אני לא בא
גם ג'ינג'ר וגם קינמון, זה יותר מדי בשבילי!!
לא יעזור מתוקה, ג'ינג'ר בתוספת קינמון זו תערובת שהורגת אותי במקום.חכה אבי, עוד לא היכנתי. בין שלב המחשבה לשלב הביצוע, עוברים אצלי נחלים רבים.
מדובר בחצי כפית אבקת ג'ינג'ר וכפית קינמון.לא יעזור מתוקה, ג'ינג'ר בתוספת קינמון זו תערובת שהורגת אותי במקום.
לא ידעתי זאת, אך האמיני לי, מעולם לא הייתי זקוק לשיקוי אהבה על מנת לאהוב את מי שאני באמת אוהב.מדובר בחצי כפית אבקת ג'ינג'ר וכפית קינמון.
אתה יודע שכל שיקוי אהבה מתחיל בחצי כפית ג'ינג'ר וכפית קינמון?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.