האם ההצהרה על התיחסות "תול 24 חודשים" תקפה?

Astroo

New member
הקשר הוא

שמתכנת מנוסה שעובר מישראל לקנדה כנראה יתקשה לחזור לרמת השכר שהיתה לו בארץ, אפילו כשיצבור נסיון קנדי רב.

רמת השכר ברוטו היא לא הקובע היחיד

הנטו חשוב יותר, צריך לקחת בחשבון את הבנפיטס, והדולר שירד גם יעלה חזרה. מה שחשוב זה כח הקנייה, ואיכות החיים. יש גם דברים שלא נמדדים בכסף, כמו שלווה, רוגע, בתי ספר נטולי אלימות, ועוד מרכיבים.

Astroo

New member
מסכים לגבי איכות החיים

אבל קשה לי להבין איך כח הקניה שלי בקנדה יכול להיות יותר גבוה, בהתחשב בעובדה שדיור וגני ילדים יותר יקרים ורמת המיסוי בערך זהה.

lion53

New member
רמת המיסוי נמוכה יותר. מ 100K נשאר 71K.

בארץ ישאר לך פחות מ 50K. תנאיים סוציאליים - זה בלוף אחד גדול. לך תוציא אותם לא ישאר לך כלום. כסף על העץ. מס מוסתר. אוטו הרבה יותר זול - פי שניים. דיור יותר זול בקנדה מאשר בארץ. תשווה בית בטורונטו לבית בתל אביב. תשווה בית ולא דירה. אני דווקא מהגר מסיבות כלכליות. פשוט לא מוצא את עצמי בארץ כלכלית, לא מצליח להתפרנס בכבוד. בארץ אני מרוויח 100K~ בדולרים לפי החישוב שלך (עם הסוציאליים).

Astroo

New member
לפני CPP, OHIP ו-RRSP

בארץ נשאר כ-60% אחרי בט"ל, ביטוח בריאות והפרשות פנסיוניות. כך שזה בערך זהה. ובקנדה יעבור זמן רב עד שתרוויח 100K בשנה, אם בכלל. הבתים בטורונטו לא הרבה יותר זולים מגוש דן, אבל הארנונה יקרה פי 2. המכוניות אומנם זולות יותר, אבל הביטוח שלהן הרבה יותר יקר, כך שההוצאה החודשית לרכב בערך זהה.

lion53

New member
אם הכל כל כך עצוב אז למה אתה רוצה להגר?

סיבות בטחוניות, אירן וכדומה מהווה סיבה אחרונה אצלי להגירה.

Astroo

New member
למה עצוב?

אני מקווה שלאחר שנתיים-שלוש אחזור לרמת החיים שהייתה לי בארץ. אבל אני מהגר בראש ובראשונה מסיבות בטחוניות.

lion53

New member
מכיר מישהו שהתחיל מ90K עם 3 שנות ניסיון בלבד

מישראל. (בתור מהנדס אלקטרוניקה). דבר שני בקנדה אם היי טק מתפוצץ אז יש אפשרויות אחרות להרוויח. כמעט כל מקצוע נותן פרנסה. מה עם בארץ? חוץ ממתכנת ומהנדס אלקטרוניקה אף אחד לא מרוויח וזה עצוב. גם בהיי טק שוק העבודות הרבה יותר רחב. בארץ בעיקר עבודות טכניות (תכנות, עבודה עם UNIX, כתיבת סקריפטים, וכו') בקנדה יש יותר עבודות מחקריות תיאורטיות.

leprechaungreen

New member
theoretical research?

there's almost no high-tech (IT) in Canada comparing to USA and Israel. the vast majority of computers-related people are working in regular industry - banks, oil companies etc.

lion53

New member
הוא לא היחיד... מישהו אחר קיבל 110K.

אבל אם כל כך גרוע בקנדה אז למה עזבת את ישראל ? מה שנראה לי שאנשי היי טק לא יכולים להשלים עם העובדה שהם בקנדה לא בעלי כבוד ומעמד כמו בארץ. בארץ אם אתה מהנדס אז אתה "ואוו!!!", בקנדה אתה מהנדס, "So what ?". זה נראה לי החלק הבעיתי אצל אנשי היי טק אחרי שהם עוברים. גם אני איש היי טק בארץ וגם אני באותה סירה אבל ממש לא מתלהב מזה.

leprechaungreen

New member
ok, so you've got two

i all the time hear about people who get 70-80K. 110K is something the vast majority can only dream about. who said it's bad in canada? did i said that? show me, please. thank you in advance. i left israel only because i found a job in advance. if it wasn't so i doubt we were leaving. and another thing was the pressure from my wife and her parents. but still - the plan is the same - to get a citizenship and go back to israel. your insinuations about "kavod" etc are a bluff, i'm talking about a buying power of the salary, nothing more.

leprechaungreen

New member
ah?

i opened my "keren hishtalmut" after 6 years - more than 55 000 dollars cash. tax free. call it a "bluff". the car is cheaper, but not twice, more like 30% i compared the prices of the houses - kfar-yonah to thornhill woods. same price, exactly. same house size. but in israel i could by a one with 35-40% of my own money, here it's more like 22-25%. rented housing is twice more expensive in canada. the daycare for the kids costs 750-900 per month (depends on the age) my salary in israel was somewhat lower than here, but i could allow much more. like a trip to europe more than once a year, for example. and, comparing to the market, my salary was something like 2.5*average. here it's 1.5*average. for the high-tech people the economic reason to move is not the right one, period. with a few exceptions, of course. but it's important to not expect too much, otherwise it will be a very sad story.

lion53

New member
כמה חידודים

1. לא יודע אם יצא לך לבדוק כמה הפרשת לעומת כמה קיבלת, אז תבדוק. מפסידים לך כסף בארץ. בשנה האחרונה הפסידו לי קרוב ל 6%. זה בלי התחשבות באינפלציה. כלומר בסך הכל הפסדתי בשנה 10% מההון. זה משמעותי מאוד. 2. קרן השתלמות אתה באמת מקבל בסוף, אבל מה עם פנסיה? סליחה, תגמולים. אתה אופטימי שתקבל את זה? אני לא. דגך אגב רוב הסיכויים אפילו אם תקבל את הכסף תשלם על זה מס ההכנסה. ז''א מס על משהו ששילמת עליו מס. הרי אסור לקחת מס הכנסה פעמיים. אז פעם אחת לוקחים מס הפרשה מעבר לתקרה (זה לא שאתה יכול להפריש פחות!!!) ופעם שנייה מס רגיל. וכל זה שתנאי שתקבל את הכסף. אני בספק. לכן אני קורא לזה כסף שהוא לא שלך. שורה תחתונה: דוגמא: בארץ משכורת של 25000. שזה 110K. בארץ: מקבל 48K + כסף על העץ. קנדה: בטורונטו, אם אתה לבד (אין אישה שלא עובדת שגם על זה אתה מקבל הנחות במס בניגוד לארץ) 77K + אין כסף על העץ. לדעתי ההבדל הזה משמעותי.

leprechaungreen

New member
i'm sorry to disappoint you

but when we left israel, we've got all the money of "tigmulim" without paying any additional "hidden" tax. the only part that we didn't get is the "kitzva" part, because of 35% tax on that if you take it before you retire, which seems to be pretty logical to me. so, your suspicions are somethig, but the real facts are something else.

lion53

New member
מה זאת אומרת כשעזבת ? אין לך אזרחות ישראלית ?

פנסיה = פיצועים + תגמולים. אז לא מבין על מה אתה מדבר. 35% מס נלקח ממשהו על מה שכבר שילמת מס: הפרשה מעבר לתקרה ~מס הכנסה. זה לא נראה כמו "pretty logical". מה עם ההפסדים בקופות? 10% בשנה זה מעט? לא נראה לי.

למעלה