האם הוא עוזר או תורם את חלקו?...

האם הוא עוזר או תורם את חלקו?...

הגבר שלי בבית מוריד את הזבל (99%) ולעיתים קרובות מעביר את הכביסה למייבש, זהו ! לא מובן לי למה אצל "אחרות" הגבר שלהן מבשל (שלי פעם בחודש מכין לי חביתה .. ) , עושה כלים (פעם בכמה חודשים) , מנקה את הבית ביום שישי יחד איתה , הולכים לקניות ביחד (שלי מקסימום "מעלה" את הקניות מהאוטו ) ומה לא?! מי קבע שכל העול יפול עלי? שנינו עובדים במשרות מלאות מחוץ לבית . הוא אומר שהוא יעשה כלים "כשיבוא לו " ( שש שנים ביחד ואני יכולה לספור עדיין על יד אחת כמה פעמים שבא לו חח ). לא מצפה ממנו להתחיל לנקות כשהוא בא עייף מהעבודה.. אבל לתרום את חלקו לעיתים קרובות ולא להגיד : הנה עזרתי לך ! לעזאזל זה הבית גם שלו , לא?! מה שכן , כשצריך "הנדי מאן " הוא אלוף ועושה הכל .. החל מטיפול בתקלת חשמל ..וכל מוצר חשמלי כל שהוא .. מחליף חלקים באוטו לבד .. אף פעם לא השאיר אותי לפתור בעיה שאין לי מושג מה עושים איתה :). מה קורה אצלכן ?? ואייך מביאים אותו שיעשה יותר דברים בבית?

danielo18

New member
אפשר לתת נקודת מבט גברית?

יש כאלה שמבשלים- יש כאלה שלא. יש כאלה ששוטפים כלים - ויש כאלה שלא. אני לא אתחיל בגישה של "פמניזם/שובניזם" אלא בגישה אחרת לגמרי: יש דברים, שמה לעשות, בחיים לא ייקלטו אצל גברים. אנחנו לפעמים יכולים לבנות את הכלי הכי בסט שיש ולעשות כל דבר בתחום הטכני - אבל בחיים לא לקלוט איך עושים מכונת כביסה או מה ההבדל יבין מלפפונים חמוצים או כבושים... חוצמזה? אל תאמיני לחברות. אצל השכן הדשא תמיד ירוק.

לא מחפשת שיויון..

כשגברים גרים לבד, מי מבשל? מי מנקה? אתם לומדים יופי לעשות את הדברים האלו נכון?! ולעשות כביסה זה לא בעיה , להפריד בין כמה צבעים גם ילד בכיתה א' יודע ! ! ולא צריך לדבר או להקשיב לחברות... רואים לבד מה הגברים עושים בבית, במיוחד שיש לי זוג שכנים כאלו שהבעל עושה הכל ! אני לא רוצה שיעשה הכל רק לתרום יותר.

משהו שמעולם לא הבנתי

למה להפריד צבעים? יש לי חולצה מאוד אדומה ויש לי כמה חולצות לבנות. כשהן יוצאות מהכביסה, הלבנה עדיין לבנה, האדומה עדיין אדומה. מה הסיפור? וכן, זה אומר שאני מכבס לעצמי (וגם תולה בעצמי ומוריד בעצמי)

לא יודע איך זה יוצא

אבל החולצה האדומה שלי לא מעבירה צבע לבגדים האחרים. יכול להיות זה קשור לסוג הבד או לטמפרטורה של המכונה?

Shining Dark

New member
אין לי מושג :)

לי עושים את הכביסות.. מרוב שאני מפחדת להרוס את הבגדים ;) רק אני יודעת שמפרידים כביסה אדומה, לבנה וצבעונית חח

כנראה

שהסוג הספציפי הזה של הצבע והבד לא מורידים צבע. עם חולצות חדשוצ לא הייתי ממליצה לקחת סיכון, ולעשות כסיבה ראשונה ביד.

Shining Dark

New member
היית אצלם בבית..

כשהם גרים? אני כן הייתי.. ואצל רובם זה נראה כמו דיר חזירים.. בד"כ מי שמבשל להם זה אמא שלהם שמביאה להם את האוכל חחח זה לא קשור לשוויון.. מה לעשות.. נבראנו שונים ובשביל לשנות את זה צריך תהליך מאוד ארוך.. אני לא מכירה אותו.. אבל אני מניחה שמה לעשות בבית לא לימדו אותו לעזור כנראה ;) כנראה שבישלו בשבילו, ניקו בשבילו.. וזה מה שהוא מכיר ויודע.. וקודם כל את צריכה להבין את זה ולגשת אליו ממקום של הבנה.. רק אז אולי תוכלו לשנות את זה ביחד, תעזרי לו לשנות, תלמדי אותו.. את יכולה לעשות את זה בדרך משעשעת.. למשל: "מאמי בוא תראה איזה שטויות אני שמה במרק.. ".. וככה אולי לאט לאט הוא יראה שזה מהנה וכיף.. אההה ואל תשכחי לחזק אותו המון כשכן הוא עושה משהו טוב :)))

אני מתחילה בקטן..

בבוקר אני מלמדת אותו אייך לעשות את הנס קפה שלי טעים , זה כבר כמה חודשים והוא כמעט התייאש ואומר לי : טוב תכיני לעצמך אני לא יודע.. אבל יש תקווה :) ובקשר לבישולים, אני מעדיפה לעשות אותם בעצמי, אם הוא רוצה (ואולי אם לא ) שינקה זה עדיף לי.

|מגלגל את העיניים|

מצטער שאני אומר את זה, אבל לדעת לעשות לך נס קפה כמו שאת אוהבת זה משהו שלדעתי צריך להיות בסיסי מאוד. הוא לא למד את זה בתקופת החיזור שלכם?

Shining Dark

New member
נו.. אז מעולה..

תחליטי על כמה דברים שאת רוצה שיעשה קבוע.. למשל תיקונים והורדת הזבל (שהוא כבר עושה), העברת הבגדים למייבש, שטיפת כלים והליכה לקניות ביחד. כל פעם תעבדי על מטלה אחת, למשל בהתחלה עם המייבש, תלמדי אותו, תהיי איתו ותחזקי אותו מאוד(!!!) כשיעשה את זה עצמאית.. תעברי למטלה הבאה.. וכך הלאה.. כמובן שלא יעשה יותר מדי כי אמרת שהוא עובד המון שעות :) ובלי קשר לא לשכוח להשקיע בזוגיות, בהנאה ובפינוקים.. כי זה מביא מוטיבציה גם להשקיע בבית ובמטלות חח

Lir האחת

New member
הו באמת..?

יש לי זוגיות כה מאושרתתת...אחח איך מתחשק לי לעשות כביסה!

danielo18

New member
אני לא צריך ת'קורס...

אני מתמחה בעוף בתנור+תפו"א ברוטב יין עם שזיפים, בניקוי חדרים, ובהורדת זבל. הנסיבות חינכו אותי..!

למעלה