האם הוא עוזר או תורם את חלקו?...

זכוכיות

New member
אוקיי, אז מגיעות לו הנחות.

אני לא יודעת מה הפרשי השעות, אבל בכל זאת לעזור לבן אדם שאתה אוהב זה אלמנטרי..

Shining Dark

New member
אממ...

אל תשפטי.. :) אני בטוחה שזה לא מכוון נגדה... אני בטוחה שהוא לא אומר לעצמו: "אהה.. נעביד אותה בפרך, שהיא תעשה הכול.. מה שאני יעזור במשהו.. מה פתאום" כמו שיש נשים שלא עוזרות בבית ויש כאלה, ככה יש גם גברים.. נכון שיש יותר גברים.. אבל עדיין :) זה עניין של הרגלים, של חינוך.. של המון דברים.. זה בטוח לא אנוכיות ;) ממ.. מה שכן תגידי תודה.. שאצלך זה ככה.. התברכת חח

זכוכיות

New member
אני לא שופטת, זה נראה לי מוזר...

כאילו, לא ברור לי איך מתגבש מצב כזה, שבו אחד עובד וטורח והשני לא... כלומר, אם רואים שאת עושה כלים, ויש גם כביסה, ולבשל, ולשאוב אבק... וכו' וכו'... אז איך אפשר פשוט לשבת ולתת לך לעבוד שעות על גבי שעות ולא לעזור?

הוא מגיע בשמונה בערב

כמה שעות מתוך זה נשאר לו לשבת? וחוץ מזה.. אני לא מנקה כל הזמן אז לא להיסחף בבקשה חח

זכוכיות

New member
נו, אז למה את מלוננת?

כי אם אחד מבני הזוג חוזר הביתה ב16:00 (נניח) והשני ב20:00, אז באמת הייתי מצפה שבן הזוג שחוזר מוקדם יותר לקחת על עצמו יותר מטלות.

כי עדיין קשה לי..

וחוץ מזה, אם אני לא מצפה ממנו לעזרה ביום רגיל אז לפחות ביום שישי .

keren sga

New member
וכשהוא לא נמצא?

לא מזמן בעלי נסע לחו"ל לחודש. כשהתקשרתי לאחותי לספר לה, היא אמרה לי: "יופי, לפחות עכשיו הבית יהיה יותר נקי". לא חשבתי על זה ככה, אבל תשמעו, באמת למדתי משהו מהעניין הזה. שנינו עובדים במשרות מלאות ומאוד אוהבים לעבוד, ככה שאנחנו עובדים כל הזמן, וככה אנחנו אוהבים את זה. העניין הוא שאני מאוד אוהבת את הסדר בבית שלי והוא פחות.כמעט כל המריבות שלנו זה על ניקין. מההתחלה קבענו מה שייך לו ומה שייך לי - עקרובות כללים, שכל אחד עושה את מה שהוא טוב בו (הוא עושה כלים, את הרצפה פעם בשבוע, שואב את האבק מכל מקום, מנקה את כל מה שהכלב משחית ומפזר וכך הלאה). אני דואגת לכביסה ולסדר הכללי של הבית, לאבק, להחלפת המצעים ולסילוק דברים דוחים שנעלמים מעיניו. הייתי בטוחה כשהוא יסע אני אחיה בגן עדן מבריק ומרגיע בריח לימונים וניחוח אורנים. אבל... הוא נסע לחודש, והבית היה מבולגן בדיוק באותה מידה, ובדיוק באותה מידה היה לי את הזמן או לא היה לי את הזמן לסדר ולנקות אותו. בימי שישי (יום הניקיון) עבדתי יותר כי עבדתי לבד, אבל בסך הכל הכלל עשיתי את אותה העבודה. מסקנה: גברים באופן מפתיע (צריך לבדוק את זה מדעית) לא גורמים ליותר בלאגן. הם פשוט לא מפחיתים אותו.

mcGooo

New member
תזרקי אותו

חח או עוד דבר תקחי כזה איזה 3 ימים חופש בספא תגידי לו לעשות כילים לנקות את הבית כביסה ושייראה מה זה אם הוא לא יעשה אז תזרקי אותו חח או שתעשי רק את הכביסה שלך אל תנקי את הבית ואל תעשי מדיח ומתישהו זה יפריע לו

תהלומה

New member
יש לך בעל מקסים, תגידי תודה

אצלי אפילו לדפוק מסמר בקיר הוא לא מעוניין לזרוק ת'זבל? איפה?! כלים? גם לא כשממש ממש בא לו אפילו כוס תה כשאני חולה הוא לא יכין לי.. צריך לבקש באופן מיוחד.. אז תודי על מה שקיבלת ואל תתלונני מדי..

PrincessDanny

New member
לפעמים גם "אצל אחרות"

הבעל מכה, הורס את המשפחה, משאיר סימנים כחולים על כולם וממרר לאחרים את החיים. אולי תפסיקי להסתכל על מה יש לאחרות? יש כאלה שהבעל איך שנכנס הביתה אפילו לא יורק לעבר אישתו ואת מתלוננת שהוא 'רק מוריד את הזבל ומעביר כביסה למייבש'? פאק.

אני מסתכלת על דברים טובים לא רעים..

שלי מגיע הביתה ואני מקבלת נשיקה , אין דבר כזה בלי .. הולך אז יש לי עוד נשיקה . וכמו שאני יודעת לפנק אני רוצה גם שיפנקו אותי, לא מגיע לי?!

זכוכיות

New member
אז היא צריכה להודות לו על שהוא לא

מכה אותה ומזלזל בה? כאילו שזאת הנורמה?

axelcoon

New member
טוב,הייתם בעמוד ראשי אז לגבי הכביסה

אמנם אני לא נשוי וגם עם ההורים עדיין (סטודנט),ואני בטח לא בגיל שלכם (ואולי כן),אבל לגבי התעלומה של הכביסה שגברים לא עושים-אולי זה יפתור לכם את החידה. לבשל אני יודע (אמא שלי לימדה),כל המשפחה שלי אומרת שהבשר שאני מכין יוצא יותר טוב מאמא שלי (הגולם קם על יוצרו),אמא שלי אפילו מבקשת שאני אכין את הבשר לשבת במקומה,ווביקשתי מאמא שלי לתת לי לנסות לכבס פעם אחת לפני שאני עובר דירה. אז היא אומרת ש"עד כאן", "במכונת כביסה אף אחד לא נוגע חוץ ממני". אז זה לא עניין של חוסר חינוך.זה עניין של "ככה זה וזהו".תאמינו או לא,לא פעם ראשונה אני מבקש שתיתן לי לעשות כביסה פעם אחת בחיים שלי.אבל לא,אין מצב...והנה כך אני אגיע לזוגיות בלי לדעת לעשות כביסה
.אז אל תפנו את כל התלונות לעצלות של הגברים. נו,מה לעשות? נשאר רק לקוות שהאשה שתהיה איתי תדע לעשות כביסה

לדעתי

לא כל אחד הוא מר עשה זאת בעצמך, או כזה שיודע אפילו לעשות את כל מטלות הבית. אבל הפיתרון לבעייה הזאת הוא פשוט. תקשורת. אולי לדעתו הוא עושה מעל ומעבר? אולי זה באמת עייפות? הבן אדם קורע את עצמו בעבודה? אולי בכלל או מאניק וסתם אגואיאסט? תדברו על זה. תגידי לי את כל אשר על ליבך. שלא יהיה כאן מרמור סמוי. אני מניח שככה לפחות תהיה מודעות למצב, ומשם הדרך לפיתרון - קצרה.

הכל שטויות

זה הכל עניין של חינוך מהתחלה. כשאני גרתי עם החבר לשעבר זה היה שונה, כי הוא עבד ואני לא. נהניתי להכין לו את כל הדברים. ברור שזה נהייה מעפן ברגע שזה הופך למובן מאליו. לדעתי מהתחלה היית צריכה "לחנך" אותו שלא רק את שוטפת כלים. לא רק את מכבסת. אולי תראי מה קורה כשלא יהיו לו גרבים נקיות. תראי איך הוא יגיב. יש לך הרי הרבה יותר בגדים מאשר לו, לא? תתעכבי עם הכביסה. תהיי עסוקה, תהיי עייפה...רק אל תהייה פנויה לשנייה לעשות כביסה. רק בדיקה של פעם אחת. והאמת היא..לא יודעת, היה לי כיף לכבס לו, ולבשל לו ושהוא יאהב את זה. הכל עשיתי באהבה. אבל שוב.. רק שלא יהיה ברור מאליו. זו דירה של שניים. כמובן שתמיד עוזר לדבר על זה, לומר מה את מרגישה. ובטוב.

למעלה