האם הוא עוזר או תורם את חלקו?...

Lir האחת

New member
אהמ..

ותזמיני את כולנו לארוחת ערב חגיגית?

תגידי לי יש לי שאלה

כאן כל הבנות מתחננות שננקה וזה אבל אם כבר אנחנו מנקים אתן באות בטענות למה אנחנו מנקים כך ולא כך יש לכם כאלה דרישות ניקיתי פעם אחת חברה שלי לשעבר באה מוזיזה את הספה לאמצע החדר ואומרת לי למה לא ניקית שם בחיאת שאלתי אותה פעם מישהו בא הוזיז את הספה ראה מה הולך שם ואמר הוא לא יושב שם תחכי זה יהיה כמות נביא טרקטור אתן פשוט יותר מדי יסודיות בשבילנו

אתה מתכוון שיש דברים שבחיים גברים

לא מנסים לקלוט? אני חושבת שהטענה שלך מאוד לא נכונה. גברים שטוענים שהם לא יודעים לעשות דברים בבית ולא יקלטו זאת, הם גברים שאף פעם לא חונכו לזה ואף פעם לא באמת ניסו לעשות משהו בבית. גבר ש"לא קולט" לא שונה מאמא שלי שהגיעה לנישואים שלה בלי ידע במשק בית מהסיבה הפשוטה- היא לא נדרשה אף פעם לעבוד ממש בבית ולמדה שנים באולפנה. אבל עליה אף אחד לא יגיד שהיא לא מסוגלת לקלוט איך לנקות ולבשל (היא אישה, נו מה), אז היא פשוט למדה איך עושים זאת. אני לא יודעת מה עם נשים אחרות, אבל אני לא קיבלתי יכולות של עשיית כביסה יחד עם הרחם. אלו דברים שלומדים ורוב האנשים- נשים וגברים- יכולים ללמוד. גם אני לא יודעת לעשות כביסה, אבל לי אין את הפריוילגיה לומר שאני לא מסוגלת לקלוט איך עושים כביסה. אני מנסה להבין אם אנשים שאומרים שגברים לא מסוגלים לקלוט עבודות בית באמת חושבים על מה שהם אומרים. זה הרי כל-כך מטופש לחשוב שאי אפשר לקלוט דברים פשוטים כמו לשטוף כלים, לשאוב אבק, לתלות כביסה, לקפל כביסה, לנקות אבק וכו' נכון שלעשות כביסה זה אולי יותר מורכב, אבל זה עדיין לא אומר שהטענה שגברים מעצם היותם גברים לא מסוגלים לקלוט את זה נכונה. אם אישה ממוצעת לומדת את זה אין סיבה שגבר ממוצע לא יקלוט את זה. אגב, אני בטוחה שאם כל הגברים היו גרים לבד ולא היה מי שיכבס להם הם היו מוצאים שיש בהם יכולת מופלאה לכבס את הבגדים שלהם. משום מה קצת קשה לי לדמיין שהם ילכו עם בגדים לא מכובסים.

מה הבעיה עם כביסה?

זה פאקינג לעשות כביסה? דוחפים את הבגדים לתוף של המכונה שמים טיפה אבקה בתוף שמים כפית מדידה אבקה בתא המתאים במכונה שמים נוזל מרכז בתא המתאים סוגרים את המכסה (דלת) מפעילים את המכונה. חוזרים אחרי שעתיים, פותחים את הדלת, תולים את הכביסה על החבל זהו זה. אז שפכו לבן. אז מה?

ChilD SouL

New member
מממ...

אני לא מבינה למה את צריכה להסתכל על חברות שלך ולעשות השוואה בין הגבר שלהן לגבר שלך. כל קשר הוא שונה וכל בנאדם שונה מבנאדם אחר. יש גברים שמכבסים ויש כאלה שלא, יש כאלה שמבשלים ויש כאלה שלא. אני חושבת שלהתחיל להתלונן על דברים שכאלה אחרי 6 שנים ביחד זה פשוט טיפשי. אם זה כ"כ הפריע לך במהלך השנים היית צריכה להגיד משהו או להעיר לו על כך [ואת אגב עדיין יכולה]. לדעתי, במקום להתמקד בדברים ה"רעים", עדיף שתתמקדי בדברים הטובים שהוא כן עושה ותורם.

Lir האחת

New member
אהמ

אין לי ממש ניסיון, לא עברתי עם בני הזוג לגור לבד
א-בל... ממה שנראה לי הגיוני, יש כזה דבר שנקרא חלוקת עבודה. כל אחד תורם את חלקו, אף אחד לא "עוזר" לשני. לא רוצה לעשות כביסה? אין בעיה, תעשה כלים. לא רוצה לשאוב אבק? אין בעיה, תנקה את האבק בחדרים. פשוט לסכם יחד על חלוקת עבודה הוגנת.

אז זהו..

תנסי לסכם משהו כזה עם גבר.. גם אם התחתנתם, הוא יגיד אין לי כוחחחח

Lir האחת

New member
"אין לי כוח?"

גם לי לא יהיה כוח לדברים אחרים
<אחח, כוחן של מניפולציות> ועכשיו ברצינות, אין כזה דבר. צריך לשבת ולדבר כמו שני אנשים בוגרים, ולהגיע להסדר כלשהו שיהיה נוח לשניכם. תדעי לך שזה הכל עניין של הצבת גבולות. זה שעשית את זה עד עכשיו, כי נניח שהתאים לך, לא אומר שככה זה צריך להימשך. גם אם זה היה נוח לצד השני. אני אומרת שאם הקשר חשוב לך, כדאי שתשבו ותנהלו שיחה רצינית. כי סך הכל זה משהו שדי מתסכל והתחושה רק תתחזק עם הזמן, אם שום דבר לא ישתנה.

Shining Dark

New member
ואז..............

הם יאכלו מהצד ;) חוץ מזה אני לא מבינה את הקטע של "גם לי לא יהיה כוח לדברים אחרים" למה את לא נהנית "מהדברים האחרים" גם את תפסידי מזה.. אז בעצם גם תפסידי מחוסר עזרה בבית וגם מחוסר סקס.. ואז מה טוב בזה?

Lir האחת

New member
אז זהו

שאני לא
סתם נו, זה נאמר בצחוק... נתתי את התגובה הרצינית

Shining Dark

New member
באמת?! ../images/Emo3.gif

אני יודעת שנתת גם את הרצינית.. סתם הצחיק אותי הקטע.. כי יש כאלה שרציניות עם זה ;)

נונה17

New member
סליחה??

אז הוא יכול להגיד... הגבר שלך אולי אומר "אין לי כוחחחחח". שלי לא. זה ברור לו שאין שום סיבה שאני אעשה את כל העבודות בבית רק בגלל שיש לי כרומוזום איקס נוסף, בדיוק כמו שזה ברור לי. המון תלוי בהרגלים שקבעתם לכם כשעברתם לגור ביחד וגם - את מי בחרת לך כבן זוג. אני מקווה שלא מאוחר מדיי לשנות את זה. ולכל אלו שהכלילו ואמרו שגברים לא קולטים את הדברים האלה - בולשיט.

comet9

New member
אני מתערב איתך שהחברים או הבעלים

של החברות שלך, עובדי הייטק מפונקים עם חוסר ידע טכני וידי מקלדת שמאליות... טוב, לא מתערב... רק מנחש... אם הוא לא טוב בדבר אחד, הוא תמיד יהיה טוב בדבר אחר.. חוץ ממני כמובן... אני פשוט טוב בהכל

טרם יצא לי להבין את זה

מצד שני, לא גרתי עם בת זוג. אני כיום גר עם אחותי. שנינו עושים קניות, תלוי מי מגיע לזה קודם. אף אחד מאיתנו לא מנקה. אנחנו מעדיפים לשלם לעוזרת.
כל אחד דואג לאוכל לגבי כלים, זה דווקא מה שמחרפן אותי שהיא מסוגלת להשאיר כלים בכיור. אני מאמין בלהעיף משם את הערימה כשהיא עוד קטנה. זה מחרפן אותי כשאני מגיע לאנשים הבייתה ורואה ערימה אלימה של כלים בכיור.

אני יכולה להעיד על אבא שלי... ../images/Emo13.gif

שעושה הרבה בבית. כשצריך. וזה כולל כלים, מכין לאכול, עוזר לאימא שלי בניקיונות הפסח (חלונות וכאלה...) בעיקר מוריד את הזבל... "שר הזבל"

זכוכיות

New member
אני לא מבינה איך נוצר מצב כזה...

כלומר, כאן זה ברור מאיליו שחולקים בעבודות הבית... אין איזשהו סידור עבודה או משהו כזה, כשלאחד מאיתנו יש זמן וכוח אז הוא עושה משהו והכל מתקתק... יש תקופות שאני יותר ויש שלהיפך, תלוי בעומס. אני לא מבינה... שניכם עובדים, הוא מודע לעובדה הזאת, למה הוא חושב שמגיעות לו הנחות? אנוכי משהו...

למעלה