האם הומואים ולסביות מופלים לרעה ע"י הרופאים?

מאירה14

New member
וזה רק מוכיח

כמה מעט סובלנות יש לכם לאחרים, כאשר אתם דורשים ודורשים ודורשים את אותה סובלנות והבנה והתחשבות ממי שרק אפשר ולא מקבלים טיעונים שאינם זהים לשלכם. אני תמיד אטען שאין הבדל בין אישה לסבית לסטרייטית, ובין גבר הומוסקסואל לסטרייט, למעט העובדה של מה הם עושים במיטה. חבל מאוד, שאנחנו רוצים להפוך את מה שלא כל כך שונה , להבדל תהומי, את זה אני לא מבינה. אם היינו מנהלות את הויכוח הזה לפני 30 שנים לערך, או אז דעתי הייתה ודאי שונה למשל בעניין המצעדים, אם כי הייתי בוחרת בדרך פחות ססגונית לערוך אותם, אבל היום, אני חושבת, ( ואגב תתפלאו, אני לא היחידה ) שהקהילה נמצאת במקום מצויין, וגם אם קורה שהומוסקסואל מופלה לרעה בעבודה, יש לטפל בזה באופן נקודתי ולא להפוך את העניין לטרגדיה, אנשים רעים יש בכל מקום, גם ערבים מופלים לרעה, גם אתיופים, נשים, ילדים, אנחנו לא חיים בעולם מושלם ואין אפשרות להפוך אותו לכזה, תמיד ימצאו אותם אלה שיתעללו בזוג רק בשל נטייתם המינית, ויאנסו ילדה בת 16 במשך שלושה ימים, כי ככה בא להם, וירוצצו גולגלת של עובד זר, ועוד ועוד..... אין עולם מושלם. אלא שקיימת נטייה של הקהילה, לצעוק חמס רק כשזה נוגע אליהם,העולם הוא קשה והוא קשה לכולם. לעניין היותי אנטי לסבית - אם עצם העובדה, שאני לא רואה שוני ביני לבין כל אישה אחרת, או כל אדם אחר, משמע - אני אנטי לסבית - שיהיה. הוייכוח של מה אני ומהי הגדרתי נראה לי כל כך לא רלוונטי, תייחסו לדעותי .

מאירה14

New member
לומר שיש הבדל

בין לסבית לבין אישה סטרייטית, נוגד את כל מה שהקהילה בארץ ובעולם לחמה בעדו. כל המלחמות, ומהצעדים, נועדו להוכיח לשאר, כי אנחנו בני אדם כמו כולם, שאין צורך לפחד מאיתנו, ממש כמו כולם, ובטח שבטח ללא צרכים מיוחדים. לומר שיש הבדל בין לסבית לסטרייטית, מוכיח לי לצערי, כי המקטרגים עלינו הצליחו אפילו לשכנע אותנו שאנחנו שונים ובעלי צרכים מיוחדים, שיש לטפל בהם בדרך אחרת, שהם הצליחו להטמיע דעה קדומה בנו עצמנו- וזה האסון מבחינתי.

דווקא בגלל זה

מהתשובות עולה שהיא כן השקיעה הרבה מחשבה בנושאים האלה. זה שהמסקנות שלה לא תואמות את אלו של רובנו זה משהו אחר, אבל אני מתקשה לדמיין מישהו או מישהי שאין להם קרבה ללסביות (כנושא) שיכתבו הרבה כל כך ובלהט כזה. לגבי ה"מחפשת להתערות בפורום"- לאנשים שונים יש דרכים שונות להתערבות בפורום. יש את מי שיתערו לאט לאט (יהיו סמויים 7 שנים, ואז יכתבו הודעה בשנה) ויש את מי שיצנחו ברעש וצלצולים ישר לעין הסערה
. אני כמובן חושבת שזו לא דרך כל כך טובה להתערכות כאן, אבל זו בהחלט דרך.

מאירה14

New member
אחד הדברים האחרונים

שאפשר לומר עלי הוא אני דמות המחפשת לריב. אני גם לא חושבת שאנחנו רבות, אלא מנהלות דיון נוקב ומעניין, כל אחת ודעותיה היא. אני לא מבינה מדוע אם אני חושבת אחרת מכן זה נחשב לפרובוקציה. אני קודם כל אישה ואמא שמנסה לגדל את בני בדרך הסובלנית ביותר שיש, ומלמדת אותו שכדאי לעיתים לסגת מעט לאחור, על מנת לקחת צעד גדל יותר קדימה. אני ממש מצטערת על העובדה שמישהו כאן חושב שאני מחפשת ריב ומדון, ההיפך הוא הנכון. ולא כל כך מצטערת, על דעותי שגובשו במשך שנים ותוך התבוננות על הסביב. ולעניין התגובות, אין ביכולתי להגיב בבת אחת לכל התגובות, כל אחת מכן מגיבה אלי ואני אמורה להגיב לכולן, אני ( מתוך נסיון ) לא רוצה לענות לדברים שטרם בדקתי, אבל כל אחת תקבל תשובה.

../images/Emo4.gif בתור מבקרת קבועה

אני חוששת שלפי ההגדרה של תל אביבי וגם לפי ההגדרה של פרח - מאירה היא לסבית. לסבית בעל כרחה כנראה, אבל ... (בדיוק נשים כמוה גורמות לי לתהות לגבי ההגדרות.)

פרח7

New member
אם היא מגדירה עצמה לסבית אז היא לסבית

זה נכון וזה גם נכון שמאירה14 מרגיזה. ההגדרה של שמנתולה הצחיקה אותי ולכן השתמשתי בה. למרות שאני מסכימה איתך שאם היא מגדירה עצמה לסבית אז היא לסבית. אגב, אם לפי הגדרתה של מאירה היא לסבית כי היא מוצצת כוסים (רק בלילות?) שאלתה הראשונית יותר מובנת לי עכשיו זה נשמע לי עכשיו יותר כמו... למה מציצת כוסים אינה נמשכת עם אותה פרטנרית יותר משלוש שנים? האם זה בגלל הורמון האהבה או בגלל דברים אחרים?

מאירה14

New member
אם כך...

אין לנו כל כך על מה להתלונן בהתייחס למה שאוכלוסיות אחרות עברו? האם זה מה שאת אומרת. ואגב, סתם ליידע כללי, גם שחורים נכללו על ידי המשטר הנאצי ככאלה שיש להשמיד, גם חולי נפש, נכים, ללא קשר למוצאם כלל. לבוא להגיד שגם קהילת הגייז עברה את השואה זה מגוחך, כי בעצם לא עבר אותה. השואה היא שואה אנושית ואין צורך בהפרדת הקורבנות לקבוצות, זה היה פשע כנגד האנושות כולה.

פרח7

New member
את זקוקה לארוחה ואני זקוקה לך...

בעניין תאריך ומועד השבוע כרטיס הריקוד שלי קצת מלא אז או שניפגש בשבוע הבא או שיש מצב שבכל זאת אצליח להגיע מחר אחרי 21:00 לתל אביב נדבר

האומנם?

אם מה שעושה אותך לסבית הוא רק המשיכה המינית (ולא, נגיד, המשיכה הרומנטית) אזי את יכולה לקיים זוגיות גם עם גברים ולהמשיך לשכב במקביל עם נשים. לא? להיות לסבית בעיני זה הרבה יותר מאשר "עם מי שוכבים". זה גם את מי אוהבים, עם מי רוצים להזדקן, עם מי רוצים להקים משפחה. להיות לסבית זה לזכות למבטים בזמן שהולכים יד ביד ברחוב עם אישה, לזכות למבטים בזמן שקונים זר פרחים לאישה ומידי פעם לזכות בהצעה לשלישייה... להיות לסבית זה להלחם על הזכויות החוקיות ולשלם כסף על מנת לעשות הסכמים שיעגנו בחוק זכויות סוציאלית וכלכליות שכל סטרייט ממוצע שמתחתן מקבל באופן אוטומטי. להיות לסבית זה לחשוב על איך בכלל לעשות ילדים ואז לעשות טיפולים בשביל לעשות אותם. להיות לסבית זה להלחם על הזכות להיות אמא, למרות שלא את זו שילדת. להיות לסבית זה להסביר למוכרת במכולת שלא, אין צורך שהיא תכיר לי בחור נחמד כי יש לי כבר בחורה נחמד ולהסביר לשכנה שכן, אני בזוגיות עם האישה והיא לא "השותפה" שלי לדירה. להיות לסבית זה לפחד לספר להורים שאת אוהבת נשים. להיות לסבית, לפעמים, זה לעוף מהבית ולאבד קשר עם המשפחה והחברים רק בגלל שאת לסבית.. אני מציעה לך לחשוב אולי העובדה שכל הלסביות שלך מוגדרת רק כהבדלים בנעשה במיטה עוצרת אותך במישורים רבים אחרים.

irisgov

New member
הקהילה נמצאת במקום מצוין?

ביום בו אנשים לא יופלו לרעה ע"י מוסדות המדינה (הדמוקרטית להזכיר) בגלל נטיה מינית, אפשר יהיה לטפל בעוולות נקודתית. כל עוד זה לא כך הקהילה לא נמצאת במקום מצוין. גם לא בבועה התלאביבית. ויש התקדמות, בטח שיש. אבל ההתקדמות הושגה בגלל אנשים אמיצים שפעלו מול מוסדות הממשלה באופן פרטני והגישו בגצים שסללו דרך לאחרים, ודרך המצעדים, ודרך כל הפעילויות שנעשות. העובדה שיש התקדמות ושהמצב היום טוב יותר ממה שהיה לפני 30 שנה, לא מאפשרת עדיין לפרוש לגמלאות. נכון. אנחנו לא חיים בעולם מושלם, ויש הרבה עוולות, אז מה? ההומואים והלסביות הן הקורבן שמעלים על מוקד המצפון החברתי? אנשים צריכים לוותר על זכויותיהם הבסיסיות כבני אדם כי יש עוולות אחרות בעולם? לא מבינה את הטיעון הזה.

זואיzoe

New member
אנחנו לא חושבים שאנחנו בעלי צרכים מיוחדים

אנחנו רק רוצים שוויון. לא טיפול בדרך אחרת..אותו טיפול כמו אצל כולם. על זה המלחמות ועל זה המצעדים. אבל מה לעשות שהבדלים יש? אנחנו לא רוצים שיהיו הבדלים, אבל כשיש כאלה, יש מלחמות. לא מבינה איפה פה הדעה קדומה שלנו. אשה סטרייטית יכולה להתחתן, אשה לסבית, לא. אז לומר שאין הבדלים בינינו? המצעדים לא נועדו להוכיח שאנחנו כמו השאר, הם נועדו להלחם על קבלת הלגיטימציה להיות כמו השאר, כי אין מה לעשות, כמה שתכחישי, המצב אינו כזה. אנחנו לא כמו השאר, מפלים אותנו מפה ועד בכלל.אבל יש התקדמויות כל הזמן. וזו רק דוגמא אחת. היו פה עוד מלא

בת שחף

New member
ודאי שאין הבדל, יש אפליה

מסכימה איתך לגמרי - אכן אין שום הבדל. אבל אף אחת מכל חברותי ומכרותי הסטרייטיות לא צריכה שתבוא לה עובדת סוציאלית הביתה ותגיש עליה דוח כדי שהמדינה תכיר באימהותה על הילד, שנולד לתוך הידיים שלה. ואם מדברים על דעות קדומות, אז מבחינתי - הדעות הקדומות שאת הצלחת להטמיע הן האסון. להסתובב בעולם בעיניים קשורות ולהגיד אבל אני אותו הדבר, מעיד על טיפשות. ודאי שאַת אותו הדבר, אבל החברה והמדינה והמוסדות לא חושבים שאת אותו הדבר, אחרת לא היית צריכה לטוס עד קנדה כדי להתחתן ולא היית צריכה ללכת לבית המשפט כדי לאשר את ההורוּת שלך ולא היית צריכה לפתוח בית מוגן לנערים ונערות שנזרקו מהבית ולא היית צריכה לשמוע אנשים שאומרים כי את בהמה ועצם נוכחותך בעיר הקודש מטמאת אותה ולא היית צריכה להתפוצץ מבפנים בכל פעם שאיזה ליברל בעיני עצמו היה אומר שאין לו שום בעיה עם מה שאנחנו עושים במיטה אבל למה להחצין.

פרח7

New member
אין הבדל באינטלגנציה

אין הבדל במראה אין הבדל אני חושבת שללסביות יש חוויות קולקטיביות/משותפות שאינן משותפות לסטרייטיות.

מאירה14

New member
לקחת את זה רחוק מדי

אני משתדלת לעשות זאת לא רק בלילה, ואני זו מאירה 14, רק ללא הכוכבית. ולעניין השלוש השנים, אולי זו רק אני?

למעלה