הרבה פרטים חסרים בסיפורך
וזה בסדר גמור, כי בכל זאת קיימת צנעת הפרט, אבל זה מקשה על מתן מענה מעבר לכבר מה שנאמר.
הנקודה, בעיני, אינה גיל הילדים בזמן שהאשה החדשה נכנסה לחייהם, אלא הזמן שעבר למן אותו רגע. כנראה הדינמיקה המשפחתית שנוצרה היא כזו שאינה גורמת לילדים לקרוא לה "אמא". אי אפשר להשוות זאת לאימוץ שאנו עברנו, בו בתי עברה מבית ילדים נטול אם לביתנו, ואנו הם הוריה היחידים המוכרים לה. הנחת הבסיס מספורך היא שלאם הביולוגית יש נוכחות מה בחייהם של הילדים. נוכחות פיזית או נוכחות פסיכולוגית, אין זה משנה, מכיוון שגם כך וגם כך המלה שמורה עבורה.
אני יכולה לחשוב על סיפור במשפחה המורחבת של ילדה בת שלוש שעברה לרשות דודיה מכיוון שאמא חלתה במחלה סופנית. כעבור זמן לא רב האם נפטרה והדודים קיבלו חזקה עליה, ללא אימוץ. במקרה הזה הילדה קראה להם מיוזמתה "אבא" ו"אמא", אך אני חוששת שחלק גדול מזה נבע מכיוון שלאם הביולוגית לא הייתה נוכחות גדולה בחיי הילדה. לא פיזית לפני שנפטרה, ומסיבות משפחתיות סבוכות גם לא פסיכולוגית לאחר מותה. במשפחה כבר היו שני ילדים בוגרים יותר שקראו להורים "אבא, ו"אמא, מה שגם השפיע על הילדה.
אם זה מאוד מפריע לה, היא יכולה להעלות את המחשבות מול בעלה, אך עדיף שמחשבות אלו לא תנוסחנה בצורה שישתמע מכך שפעולה זו או אחרת צריכה להעשות כדי לגרום לילדים לקרוא לה אמא. המטרה היא שהיא לא תשאר לבד עם תחושת תסכול, ולכן להעלות מחשבות אלו מולו, לא מעבר לכך. בעיקר עליה לעבוד על עצמה, לבדה או בעזרת איש מקצוע, כדי להבין את מניעי הילדים, וללמוד לחיות עם זה בשלום.