אתה מבלבל בין צוואר בקבוק לבין מסילת עורק שאליה
מתנקזים קווים רבים, כשלא אפשרי יותר טכנית להעביר בה את כמות הרכבות המצטברות מכלל הקווים שמתנזקים אליה אז אומרים שישנו צוואר בקבוק במסילה, כשהמצב אפשרי אז אין צוואר בקבוק - ונכון להווה ועד לעתיד הקרוב-רחוק ההגבלה הטכנית להעברת כמות הרכבות הנדרשת/שתדרש על זוג מסילות(בלי להתחשב אפילו במסילה השלישית) נמצאת ברובה בציוד הנייד ובחלקה במערכת האיתות, ולראייה מערכות S-Bahn/RER(ואף Crossrail בלונדון בעתיד) שמעבירות 24-30 רכבות בכיוון לשעה על מסילה בודדת, כש24 רכבות אפשרי אפילו בשימוש באותה מערכת שבה משתמשת הרכבת, רק עם קיצור מקטעי האיתות הפיזים(זו הסיבה שההגבלה נמצאת רק בחלקה במערכת האיתות), כשל30 רכבות ניתן להגיע ע"י שימוש במערכת איתות רציפה כמו LZB/ETCS L2 - חשוב לציין שהמספרים האלו כוללים כבר מרווחי בטחון והמערכות עובדות ככה בחלקן כבר עשרות שנים.
אם נסתכל על מערכת ספציפית, לדוגמא המערכת הפרברית במטרופולין מינכן, ה"איילון" שם באורך 11.4 ק"מ, עם 2 מסילות בלבד לאורכו ומערכת איתות רציפה LZB(מקבילה ביכולתה למערכת הETCS L2 שר"י מתכננת לשדרג אליה) - בשעות השיא עוברות על כל מסילה 30 רכבות בשעה, מדובר בHeadway של 120 שניות, כשמתוך זה 96 שניות הם המינימום האפשרי בין רכבת לרכבת ו24 שניות הם "מרווח בטחון". בסה"כ ביום עוברים 950 רכבות על זוג המסילות ודיוק המערכת העדכני הוא 96 אחוז(איחור = מעל 5:59 שניות) - מכיוון שהגיעו לגבול היכולת הטכנית קיים עכשיו צוואר בקבוק ולכן התכנון הוא להקים זוג מסילות נוספות.
כשיתקרבו באיילון למספרים האלה(ולפני שנסחפים עם התדירוית, לא לשכוח את קלף אורך הרכבות המקס') אז אפשר יהיה לומר שנדרשת הגדלה של כמות המסילות, כרגע הפוטניציאל האמיתי לא ממומש בגלל שימוש בציוד לא מתאים. וכשתהיה מסילה רביעית הקיבולת תהיה כזו גדולה שלא יהיה קיים יותר צוואר בקבוק גם בעתיד הרחוק רחוק.
לגבי קו ראשל"צ-כפר סבא - ההגבלה האמיתית להגדלת התדירות בקו היא לא המסילה הרביעית אלא העובדה ש2 המסילות בקו מתנקזות לאחת(וזה כמובן נעשה כך כי מתכננים לעשות מסילה רביעית), אם המסילה השלישית לא הייתה קיימת וזוג המסילות היה מתחבר לזוג המסילות הקיים(במחלף) לא הייתה שום בעיה להגדיל את התדירות ע"י החשמול וציוד המתאים.