הכוונה למפעלי חיים אמיתיים למהדרין.
קודם כתבת "מישהו יכול להצביע על תועלת קונקרטית?" והרי יש מדענים בשר ודם שהקדישו את חייהם לשאלות כגון 'האם ניאנדרטל יכול היה להשתלב בחברה המודרנית?' או 'האם לניאנדרטלים היה כושר דיבור?' וכו'. משתמע מדבריך שלמפעלי החיים הנ"ל אין שום משמעות קונקרטית.
אז המדענים שלי לא מדומיינים, אבל מה שכן דימיוני בעיני זה הקונצנזוס שאתה מתיימר לייצג (מינוי עצמי לנציג הקונצנזוס עלי אדמות זו תופעה די נפוצה בקרב "ליברלים"...). למיטב ידיעתי המדיניות ה"ליברלית" הנוכחית נכפתה במידה רבה על המערב - בניגוד לדעת הרוב.
מצחיק שאתאיסטים "ליברליים" לוחמניים נוהגים ללגלג על דתיים כ'אתאיסטים עבור כל הדתות מלבד זו שלהם' - הרי אפשר להפנות את אותו הטיעון כלפיכם. אתה מן הסתם מחשיב את כל צורות השלטון לאורך ההיסטוריה כפחות מוסריות מזו שגדלת לתוכה - בדיוק כפי שדתיים מתייחסים לדתות אחרות כפחות מוסריות; בדיוק כפי שהסובייטים התייחסו למשטרים אחרים וכו'. אפשר להגיד שאני 'אתאיסט אידאולוגי' בדיוק כמוך, רק שאני לוקח את זה אידאולוגיה אחת נוספת.
"אתה המיעוט בנושא הזה, ולא אני. אז אל תקרא לי פסוודו משהו."
זו לא תחרות פופולריות. אני מגדיר את ה"ליברלים" של היום כפסבדוליברלים בגלל ההתנהלות האנטי-ליברלית בעליל שלהם (לאו דווקא שלך אישית): למשל סתימת פיות של האופוזיצה.
"בנושא הזה תמצא קונסנזוס של שמרנים וליברליים, אין לי ספק שלא תמצא לדוגמא חבר כנסת אחד במדינת ישראל שיתמוך בניסוי הזה."
בלי קשר לניסוי הספציפי הזה, אני מוצא את עצמי לעתים קרובות מחוץ לקונצנזוס. אני לא רואה קלון בהתנגדות למדיניות פופולרית כשהיא עקומה ונידונה לכישלון צורב; כשהיא אנטי-מדעית ואנטי-הגיונית ונכפתה באמצעות פוליטיקאים פתאים או מושחתים, כמו ה-120 שהזכרת, ובגיבוי התקשורת והממסד המדעי, כנגד האוכלוסיות שהם אמורים לייצג; כשהיא פסבדו-ליברלית או ליתר דיוק אנטי-ליברלית במובן האמיתי של המילה. אם לא אמצא חבר כנסת אחד בישראל, חבר סנאט או קונגרס אחד בארה"ב, או חבר בית נבחרים אחד לרפואה בכל מערב אירופה שיסכים עם עמדתי, זה בהחלט יהיה מדאיג, אבל תמיד אוכל להתנחם בגיבוי מליברלים (בלי מרכאות) רבים וטובים שבאו לפני המהפכה ה"ליברלית".
דמוקרטיה = עריצות ההמון = ציד מכשפות = נמר, זאב ואיילה מצביעים מה לאכול לארוחת ערב.
"צר לי על מה שנגרם לך במערכת החינוך"
לא אמרתי שנגרם לי משהו חמור אלא שלא שיכנעת אותי שהסבל שיגרם לניאנדרטל הוא גדול יותר או שונה מהותית מהסבל שנגרם לי ולאחרים.