עם זה אני מסכימה. עלויות החינוך הגבוה בארה״לב הן מטורפות. בינינו גם הנושא של ביטוח רפואי בארה״ב סובל מבעיה דומה ברגע שהוא קשור למקום העבודה ולמה שהמעסיק מוכן לספק לעובדים שלו.
שלא אתחיל עכשיו על המערכת הבריאות האמריקאית... שנים אני פה, בכל הזדמנות אני מגלה שטות חדשה....
בוא נודה בזה: הודים לא עושים בהכרח עבודה טובה יותר (למרות שכמובן יש כאלו שכן). המאפיין הכי גורף של עובדים הודים הוא שהם עולים הרבה פחות לחברה, בלי קשר לאיכות העבודה שלהם.
ומה, ישראלים כולם מצוינים? לא, יש ויש. ואלי עלות זה הדבר היותר חשוב מהאיכות? זה תלוי בחברה, תלוי במוצר, תלוי בסדר עדיפויות. שלא תביני לא נכון, אני לא בעד להעביר את כל המשרות להודו, אבל מי שהצביע עבור הממשל הנוכחי - הצביע עבור
עקרונות של שוק חופשי ושל "בעל המאה הוא בעל הדעה" בהם דוגלת המפלגה הרפובליקנית מימים ימימה. את מנסה להסביר לי שהם הצביעו עבור טראמפ כי השוק החופשי לא עבד עבורם הכי טוב - והשאלה הנשאלת היא: למה הם הצביעו עבור טראמפ אם זאת הייתה המוטיבציה?
את לא תצליחי לענות על זה, הם בעצמם לא מצליחים. אני דיברתי עם הרבה מצביעי טראמפ לאורך השנים האחרונות והצבעתי להם על הפעולות שלו שבאופן עקבי היו נגד האינטרסים האישיים שלהם. זה לא שינה את דעתם במאומה, כי להילארי היו אימיילים, ביידן היה סנילי, ולקמאלה היה צחוק לא נכון.
אמדוקס מכרה סט תוכנות ללקוח מסוים. הלקוח שכר עובדים כדי לתמוך בתוכנה הזו, אבל גילה שהיא באיכות נמוכה ולא עובדת כמו שצריך, ותגובה הטבעית שלו היתה להעיף את מה שאמדוקס מכרה לו בתוכנה של המתחרים. כדי שזה לא יקרה, אמדוקס הציעה ללקוח שהיא תיקח על עצמה את התמיכה במוצרים ותביא לשיפור משמעותי של האיכות שלהם תוך פרק זמן סביר, תמורת סכום שיהיה אטרקטיבי לעומת העסקה ישירה של עובדים מקומיים.
כן, אני מכיר את המודל העסקי של אמדוקס.
הלקוח הסכים, ואמדוקס הביאה עובדים מישראל, כמה שיותר מהם על סמך ויזת L1, והם החליפו את הרוב המכריע של העובדים האמריקנים.
לא, הם לא, כי לא היו שם עובדים אמריקאים של אמדוקס שעשו את העבודה לפניהם. כאמור, אני מכיר את המודל העסקי של אמדוקס. אולי היה צוות מקומי שהלקוח הקים כדי לקלוט את התוכנה, אבל זה היה צוות זמני מלכתחילה (יצא לי לעבוד במתכונת כזאת, אני יודע איך זה עובד).
אני שהייתי אז רווקה צעירה שיכלה לעבור לאתר החדש כבר בפברואר (ולא להמתין עד לחופשת הקיץ של הילדים כדי לא להעביר אותם באמצע שנת לימודים) ממש הכרתי באופן אישי את העובדים האמריקנים שהיו המקבילים שלנו, והייתי צריכה לעבוד מולם משהו בסביבות החודש להעברת ידע מסוימת.
את רובם אמדוקס לא ממש שקלה להעסיק. היתה את אשת הבדיקות של הצוות שנשארה, אבל במקום להיות אחראית רק על התוכנה של הצוות שלי, היא הפכה להיות אחראית גם על עוד שתי תוכנות. היה גם מתנת מאוד מוכשר שאמדוקס חשבה להעסיק, אבל הוא ידע את הערך שלו ואמדוקס לא היתה מוכנה לשלם לו את הערך שלו בשוק והוא עזב.
והוא עזב למקום אחר? או שהוא עזב להיות סוכן נדל"ן?
כאמדוקסאית לשעבר וכמי שעבדה בכמה קורפורייטים בינלאומיים (אירופאיים ואמריקנים) - אני יכולה להעיד שכיום אין כנראה חברה שלא מעסיקה צוותים בהודו ו / או מזרח אירופה, אבל שהמעבר של אמדוקס להודו באופן מוצהר כדי לחסוך כסף היה אגרסיבי במיוחד. זה לא רק כמות התפקידים שעברה באופן ישיר מישראל להודו , אלא גם לא פעם תנאים נלווים שונים. כבר שמעתי שמועות על זה שאפילו בתקופה שבה אני עבדתי שם, יותר ויותר נסיעות קצרות לחו״ל נעשו על ידי הודים ולא על ידי ישראלים כי אפשר היה לשלם להודים אש״ל נמוך יותר ואולי אפילו לשכן אותם במלונות קצת פחות טובים. עם הזמן השמועות אמרו שכך זה גם לגבי רילוקיישנים - אם פעם אחד היתרונות הבודדים של אמדוקס היתה העובדה שקל היה לעבור איתה לחו״ל בתנאים מפנקים יחסית (ולעוד בה עד שמתאקלמים ואז קל יחסית למצוא עבודה באופן עצמאי) - כיום כנראה ההטבה הזו קיימת בעיקר להודים, כי שום - אמדוקס ספציפית תשלם לעובדים שלה פחות אם היא יכולהץ
ולמה לא?
מצד שני - פייסבוק או מנוע החיפוש של גוגל הם מוצאים אמריקניים. ואתה נשמע לי מספיק מבוגר כדי לזכור עד כמה חדשני ויעיל יותר מנוע החיפוש לש גוגל היה כשהוא יצא לשוק...
הם לא. את אולי תופתעי, אבל לחברות האלה גם יש
מרכזי פיתוח בהודו וב
מזרח אירופה. גם בארה"ב הם מעסיקים המוני הודים וסינים, ולא אמריקאים, גם אם בתור עובדים מקומיים. כי כמו שאמרתי - פשוט אין אמריקאים. גם גוגל וגם פייסבוק הם אצלי בחצר האחורית, ואני מכיר מאוד מקרוב את מי שעובד שם ומה שקורה שם.
יש משהו שתמיד הדהים אותי בפער בין אוניברסיטאות היוקרה האמריקניות שהן באמת מהטובות שיש בעולם והסטודנטים שם חכמים בהתאם - לעובדה שיש לא מעט מכללות שמתגאות בזה שהן Party Schools ושהסטודנטים בהן באים אופן מופגן לחגוג 4 שנים.
כי זה מה שה"לקוח" רוצה. הסטודנטים בוחרים אוניברסיטאות לפי השגי קבוצת הכדורגל שלה, לא לפי אפשרויות התעסוקה אחרי הסיום. זאת התרבות האמריקאית, ברוכה הבאה

אלמלא כך, לא הייתי עכשיו משקיע באטלנטה, אז מה לי להתלונן, אבל האמריקאים באופן כללי זה עם די מטומטם. אני לא מצטט הרבה פוליטיקאים רפובליקנים בתור הסכמה, אבל תקראי את מה שויווק ראמאסוואמי (ההודי שההורים שלו הגיעו לארה"ב בתור מהגרי עבודה)
כתב. הוא נזרק מהממשל של טראמפ בגלל זה, אבל הוא לא טועה.
אבל ברור לך שיש צורת ביטוי שהיא לא לגיטימית, נכון?
לגיטימית, או חוקית? כי בארה"ב, כמו שאת יודעת, יש הבדל מאוד משמעותי. יש מעט מאוד מגבלות מבחינת החוק על חופש הביטוי. הצדעות נאציות? מותר. צלבי קרס? מותר. סמלי KKK? מותר. לצעוק סיסמאות בגנות מי שזה לא יהיה? מותר. לטעון שלישראל אין זכות קיום? מותר. לטעון שאין כזה דבר "עם פלשטינאי"? גם זה מותר. לדבר מותר, ולהגיד מותר כמעט הכל עם מגבלות מאוד נוקשות שנוגעות רק לקריאה לאלימות ועבריינות באופן מיידי. למשל להגיד "בואו נרצח מישהו" - אסור. אפילו על
לצעוק "אש" בבניין מלא באנשים היה דיון שלם אם זה מותר או אסור. מבחינת החוקה האמריקאית והפסיקות העקביות של בית המשפט העליון שלהם במשך מאתיים חמישים שנים - אין לממשל שום אפשרות להעניש אנשים על מה שהם אמרו.
זה לא אומר שזה לא קרה. כולם זוכרים את המקארתיזם והיחס שקיבלו מי שאפילו נחשדו להיות קומוניסטים בשנות ה50. אבל כולם גם זוכרים שמקארתי סיים את הקריירה שלו בגלל זה (הוא כיוון להיות נשיא). וזאת באמת לא התקופה שאנחנו (המיעוטים) היינו רוצים לחזור אליה. ואני אזכיר לך שוב - יהודים זה מיעוט, ומיעוט קטן.
היחידים שהוצאו להורג בגלל ריגול לטובת בריה"מ היו יהודים, ולא במקרה.
לגיטימיות היא בעיניי המתבונן. מה שלך לא לגיטימי למישהו אחר כן, כמו שטרוריסטים שלנו הם לוחמי חופש שלהם. אבל זה לא אומר שזה לא חוקי, וזה לא אומר שהממשל הפדראלי צריך, או רשאי, להתערב. ההתערבות של טראמפ היא גסה, פוגענית, ותגרום לפעולה הפוכה בסוף כשהוא יסיים את הכהונה, מתי שזה לא יקרה. וזה שהוא השתמש ביהודים ובישראל כדי לבצע את הפגיעה הזאת - לא יהיה טוב לא ליהודים ולא לישראל.
תראה, אני מסכימה איתך שהחלקים השמרניים של החברה האמריקנית (ובמיוחד אלו שבחרו בטראמפ) הם מאוד איסלמופוביים וכל אמירה קטנה שמנוסחת לא טוב כבר נשמעת בעיניהם כמו עידוד טרור. ואני מסכימה איתך שעם הזמן התיאבון של השמרנים להגביל את חופש הדיבור לכל מה שהוא לא הדעה שלהם רק ילך ויגדל. אבל בסופו של דבר גם לחופש הדיבור יש גבולות, לא?
אז זהו.... שלא. זכות לחופש הביטוי היא אחת הזכויות הכי פחות מוגבלות. כי למה מגבילים זכויות? בגלל איזון עם זכויות אחרות. איך ביטוי של מישהו אחר פוגע בך? את נעלבת? תעלבי, זאת הזכות שלך לביטוי, תעליבי בחזרה אם את רוצה, יש לך את זכות. זה לא כמו נשק שיכול להרוג, זה לא כמו קניין שאת יכולה לאבד, או בית שיכולים לשכן חיילים בו או זכות להעמדה לדין שיכולים לגביל כי את תגלי סודות בדיון שלא רוצים שתגלי. מילים פוגעות רק אם את נותנת להם לפגוע, וזאת בחירה שלך. אותם שמרניים ששנים מנסים להגביל זכויות של נשים, זכויות של מיעוטים, הם עכשיו מתלוננים שהביטוי של מישהו פוגע בהם? snowflakes, כמו שאוהבים להגיד פה האמריקאים. שילכו לחפש.
הבעיה היא כמובן שיש להם הרבה כוח אלקטורלי, אבל בסופו של דבר גם הם יבינו למה זה בעיה עבורם. פה בקליפורניה הופכים את הפיכת התסריט עליהם למקצוע. כל פעם שהשמרנים טוענים שמותר להם לגביל מישהו - בקליפורניה מוציאים חוק שמגביל את השמרנים באותה הצורה.