האם יש אמת אחת?

אמתאחת

New member
האם יש אמת אחת?

האם יש אמת אחת אובייטיבית, למרות שאנחנו לא יודעים אותה? כשאני אומר אמת אני מתכוון אמת בכל דבר, אפילו במוסר.

gwizard

New member
אובייקטיבית ? לא

כי המושג אובייקטיבי זה כבר אומר מנקודת מבטו של מישהו וכך תהיה אמת לפי כמות האנשים. אבסולוטית ? כן. כי אני מאמין שהכל קשור אחד לשני ובסופו של דבר מצתמצם לאחד - האמת האבסולוטית (גם אבסטרקטית)

אמתאחת

New member
אתה טועה לגבי המונח אובייטיבי

אובייטיבי פירושו ללא קשר לנקודת ראות של זה או אחר. אבל אם אתה מקבל את העובדה שישנה אמת אחת, אתה קורה לה אבסולוטית, אז האם אתה מאמין שיש לחתור לגלות אותה, או לפחות חלקים שלה?

Nizzan Cohen

New member
הממממ...

אני לא חושב שאפשר לגלות אותה. אולי היא מיתגלה. המממ... ואובייקטיבי זה נייטרלי באופן זה או אחר.

אמתאחת

New member
בטח שאפשר

הרי בפועל כל אדם לומד את המציאות סביבו, ומתוך נסיון מצליח לממש חלק המטרות שהוא מציב לעצמו. כלומר, השכל שלו מצליח לגלות חוקיות מוסיימת בתוך הבועה שהוא חיי בה, אבל חוקיות זו מתבררת כאמת מכיוון שהוא מצליח לפעול באמצעותה. כל אחד מגלה בעצמו אמיתות.

gwizard

New member
א.מ.ת.

כמובן שאני חותר לאמת אבסולוטית. למה אתה שואל ומי אתה ? אתה יודע, נהוג להציג את עצמך אם אתה בא למקום חדש

gwizard

New member
תוספת

אהבתי את הציטוט בכרטיס שלך. פלורליזם הינו בעל ערך רק כאשר הוא דרך לחיפוש אמת אחת, אחרת הדבר יכול לשמש תירוץ לעבודת אלילים. התרצה להסביר מה יש לך נגד עבודת אלים ?

אמתאחת

New member
עבודת אלילים-פגניזים עומדת בסתירה

פגניזם קדום שלל את הרעיון של אמת אחת. נאו-פגניזם בחלקו שולל אפשרות זו, ובחלקו מתנער מהעיסוק בכך. הרעיון שישנם אלים רבים, מבלי לקבל את הרעיון שיש מקור אחד לכולם, ויהיה זה המציאות של הייקום או הקיום, או המציאות שמעבר ליקום, עדיין ברור שברגע שמקבלים את העובדה שישנה אמת אחת אזי כל האלים פועלים בתוך מסגרת אחת. כלומר, ברגע שהם מתוך מסגרת אחת הם מצומצמים לכח שמהווה את החוקיות של אותה מסגרת.

כרמית.

New member
אין דבר כזה "פגניזם קדום"

הדתות הקדם מונותיאיסטיות: א. לא קראו לעצמם פגניות או פגניזם. ב. היו שונות זו מזו בהתאם לתרבות שממנה הם צמחו. ליוונים היה רעיון שונה לגבי השאלה שלך, לרומאים היה רעיון שונה, לקלטים רעיון שונה, לאטרוסקים רעיון שונה, לבבלים רעיון אחר, לאצטקים רעיון אחר, וכך הלאה. לכל אחת מהתרבויות הללו היתה תיאולוגיה מכוננת ורעיונות בסיסיים לגבי משמעות האלוהות משל עצמה. גם התפיסה הפוליתיאיסטית של כל אחת מהתרבויות הללו היתה שונה. התפיסה המוצגת בהודעתך היא התפיסה הפנתאיסטית (אחדות אלוהית טבעית למרות ריבוי התופעות הטבעיות שהן אלוהיות), שהיא תפיסה מאוחרת יחסית. אני לא מתיימרת לדעת ולהבין כל תפיסה של כל תרבות קדומה באשר למהות האלוהות ובשאלה של ריבוי מול אחדות. אני מכירה כמה תפיסות כאלו של מספר תרבויות שעניינו אותי במהלך השנים, אבל אין לי מידע לגבי תרבויות אחרות. אני כן יודעת שכל עיסוק רציני בנושא צריך לכלול העמקה באמונות של אותה תרבות ולא להיות הכללה מגוחכת של "פגניזם קדום".

אמתאחת

New member
אז מה התפיסה שלך?

את צודקת אכן עשיתי הכללה גורפת, אבל גם את אומרת שהתפיסה שהצגתי היא תפיסה שהופיע מאוחר יותר. האם את רואה בתפיסה שלי כפי שהגדרת אותה כתפיסה מונותאיסטית? ומה התפיסה שלך בנושא?

מורגיין

New member
אולי יש

אין שום דבר פרדוקסלי בלהיות פגאני ולחפש אמת אחת, ולראיה את מוזמנת לשוטט כאן במאמרים ולהעמיק חקר בפגאניזם כדי לדעת את זה. כמו שאני לא אומרת לך "האמת שלי כרגע היא האמת היחידה". אתה לא יכול להגיד לי "האמת שלך היא בטוח לא נכונה, אני יודעת יותר טוב ממך". בעידן הפלורליזם העצום שבו אנחנו נמצאים, כל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה דעות, כל כך הרבה מחשבות שונות, וזה מה שמניע אותנו קדימה! אם כולנו היינו אחד, היה גבול ללאן ואיך אנחנו יכולים להתקדם, היה גבול לרעיונות שלנו, להמצאות שלנו, להתקדמות שלנו. אנחנו זקוקים לגיוון, לאתגר, למשימה, לחיפוש העצמי. אי אפשר בשלב הזה של המין האנושי, ולא צריך, לכפות אותנו לתוך מסגרות ולתוך הגדרות, החופש הוא החופש לדמיין, החופש לחפש, החופש להתפרע, להעז.

gwizard

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif

מאוד אהבתי את מה שאמרת. מותר לי להשתמש בזה במאמר כלשהו ?

אמתאחת

New member
אבל צריך לדבר במושגים של נכון ולא נ

ולא נכון. מכיוון שכדי להתקדם חייבים להניח שהאמת שהגענו אליה היא נכונה עד שיוכח אחרת. ולכן כאשר אדם רואה אדם אחר עושה דברים שהם בניגוד לדעתו הוא חייב להתריע לפניו על כך, ולא להגיד "טוב נו.. זאת האמת שלו". אין כל דבר פסול בלהגיד לאחר אתה טועה, ובאותה מידה להיות פתוחים לשמוע את תשובתו של האחר שאולי תוכיח שאני זה שטועה. אבל במקום כלשהו יש טעות וחייבים לחפש אותה. זה שיש אנשים עם דעות שונות זה לא אידיאל, אלא דרך. אבל חייבים לשאוף להגיע להסכמה, אחרת יש קפאון.

suki da yo

New member
אני לא מסכימה

כי לדון על אמיתות ואמונות שונות זה דבר אחד, אבל לעשות את זה מתוך העמדה שאני צודקת ואני באה להאיר את עיני הבור המסכן שאינו מסכים איתי.. זה משהו אחר אני לא חושבת שיש רק דרך אחת נכונה ולכן אני לא מוצאת מקום לתקן אנשים שהולכים בדרך אחת ממני.

jbu

New member
די נכון

אני חושב שדרך האמת האחת היא לא לתקן ואף לטעות כי מטעויות לומדים, אני מאמין בגילגול נשמות שמתרחש עד שאנחנו למודים הכול, ומוכל דבר לומדים גם אם הוא נכון או לא נכון.

suki da yo

New member
אבל אם תשים לב

אתה אומר שהטעויות הן דבר טוב - ולכן אני, למשל, לא תריכה לתקן אותך. אני אומרת שאין טעם שאני אתקן אותך, כי אולי הדרך שלך אחרת לגמרי, איך אני אמורה לדעת אתזה... אלה דברים שונים.

jbu

New member
../images/Emo4.gif אני לא אמרתי שהם דברים שונים?

זב"ש

למעלה