האם יש אמת אחת?

suki da yo

New member
אני חושבת שלא.

אם היתה רק אמת סובייקטיבית אחת מישהו היה יוצא מזה דפוק, במובן הדתי בעיקר.

jbu

New member
LIFE ARE'T PIRE

ומי אמר שהחיים הוגנים? לדוגמא, בפורום מאגיה וכישוף אחד שעוסק (חזק) בקבלה אמר שחוץ מ2-3 שדים בספר גואטיה שדים שהמידע עליהם מעוות שאר השידים לא לפי הקבלה, כך שכנראה ששלמה לא כתב את הגואטיה למרות שהוא מאמין שהוא כתב את ספרי מסטיקה אחרים (תחפשו את זה שם) אז אם הם לא היו קיימים לפני כן, אז איך אנשים מזמנים ורואים אותם? פשוט, האמונה יצרה אותה כך שאפשר לומר שאנחנו בני האדם יצרנו את השדים שלנו, או שפשוט זה חלק מהתת מודע שלנו, בכול מקרה זה רק דוגמא אחת שמה שאנחנו רואים\שומעים\מרגשים לא בהכרח נכון, או שהוא לא נכון במובן אוביקטיבי של המילה, תלוי מה את חושבת שהוא נכון
דרוש ידיד\ידידה שעוסקת במאגיה מבאר-שבע

אמתאחת

New member
זה בדיוק ההבדל בין פוליאיזם למונו..

מכיוון שבפוליאיזם ובפגניזם אנשים יוצרים לעצמם את האלים שלהם, ואילו בפוליאיזם האל נחשב לאמיתי, משהו אובייטיבי שאינו תלוי בהכרה הסובייטיבית. הכל שאלה של מי במרכז, האדם או האל. אדם ששם עצמו במרכז יוצא מתוך הנחה שלאל יש תפקיד לספק את צרכיו של האדם. האדם אשר שם את האל במרכז, ובייחוד אם זה אל אחד בכל המציאות, יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא זה אשר יש לו תפקיד, ומשמעות לקיומו שניתנה על ידי האל.

jbu

New member
ומה אם האדם והאל הם אותו אחד?

מקווה שהיו עונים הפעם: אנא עזרו למכשף בודד מבאר שבע, לא פגשתי אף אחד מב"ש שמבין את העיסוק הזה (מאגיה) ועצוב להיות לבד, אנה בואו לקראתי, אני רוצה לדעת שיש אנשים אחרים כמוני, ללא קשר לדת. כי עצוב להיות לבד.

אמתאחת

New member
המקסימום שאתה יכול לומר זה

זה שהאדם הוא חלק מהאל האחד, מכיוון שאתה רואה חלקים במציאות שהם לא אתה. ולכן לא ניתן להגיד שהאדם והאל הם אותו אחד. אם תאמר שהוא יכול להגיע למצב שבו הוא מתחבר באופן הרמוני אם האל עד שהם נהיים אחד, אז זה כבר מצב שהינו מחוץ למציאות הגשמית, ואדם כזה למעשה כבר מבטל את קיומו, ואז בכל מקרה האל הוא עדיין אחד ונבדל ממנו.

jbu

New member
מאיפה את בטוחה בזה?

תחשבי קצת על המוח האנושי, את יודעת כול מה שעובר לך בראש שאת יכולה למור את זה? ותבחני שוב את הדוגמא שהבאתי עם השדים. | | | | | | | | | /|\ v בואו להיות מכשפים גאים! (העמותה למען המכשף הגאה
) מישהוא באה לתערוכה\פסטיבל\מה שלא יהיה הרוחני הזה בבאר שבע?(בביג)

suki da yo

New member
מה זה קשור למשהו?

כמובן שהחיים לא הוגנים, אבל הכוונה היתה שאם יש רק אמת אחת (נגיד שלי) אז כל מי שהוא לא אני יוצא דפוק. והיות ואני לא חושבת שזה נכון, אני גם לא חושבת שיש אמת אחת ודי, סובייקטיבית או לא.

jbu

New member
אז?

אז אנשים לא צודקים תמיד, זה קורה. אני לא חושב שאני צריך להרחיב מעבר לזה. אבל אני ממש נגד גישה כזו למה כי אם אני בכוח ינסה למצוא "אמת" שהיא מתאימה לכולם אז אני פשוט עושה פשרה, וזה מתכון בטוח לטעויות.

gwizard

New member
ואם כולם צודקים ?

אז אף אחד לא יוצא דפוק
זה מה שאני אומר: כל הדתות הן דת אחת וכל האלים הם אל אחד. אני אומר את זה במין זכר, למרות שהתוצאה המתקבלת היא לא זכר ולא נקבה. כי ברמה הזאת אין ניגודים, אלא רק אחדות. קצת קשה להבין את הקונספט הזה מייד.

אמתאחת

New member
אז מה שאתה אומר זו לדעתך האמת

זו לדעת האמת האובייטיבית/אבסלוטית. לכן אתה גם למעשה אומר שכל הדתות טועות מכיוון שהם כל לא מוכנות להכיר בכך שדת אחרת צודקת באותה מידה שלה, ואולי אף יותר. אתה למעשה מכיר בכך שיש אמת אחת וגם אל אחד. אז למה את עובד את הכוחות שהאל ברא, ולא את האל עצמו?

gwizard

New member
אני כבר יכול לנחש לאן זה מוביל

אבל אני אענה בכל זאת. כן, מה שאני אומר לדעתי זו האמת. בניגוד לאנשים אחרים (רעה ערך חרדים) אני גם מכיר באמיתות שונות משלי. עקב כך אני מכבד דתות אחרות ואמונות אשר אני אישית לא מאמין בהם. אני אמרתי שבסופו של דבר יהיה הכל אחד. זה לא אומר שזה כך עכשיו, אנשים לא מוכנים בשלב הזה של ההתפתחות להשיל מעצמם את תרבות ראיית הניגודים בכל דבר ולראות הכל (וכשאני אומר הכל, אני מתכוון הכל, כל הקיים והלא קיים) כאחד. זו ראייה מאוד אבסטרקטית ובלתי אפשרי אפילו לדמיין איך זה יכול להיות כי בשלב זה אתה כבר מעבר לקיום פיסי, אתה נהיה אחד עם הכל. לשאלתך למה אני עובד אלים ולא אל אני אסביר את מושג האלים. קיימות כמה זוויות ראיה בנושא, אני אציג את שלי. אלים שונים הם פן ייחודי המייצג כוח טבע ו/או אישיות של האדם. יחד עם זאת האלים הפאגאניים הם לא אי שם בשמיים כמו בדתות המונוטאיסטיות, אלא בפנים, בתוכנו ובכל אשר מסביבנו. זה מאפשר לי קשר אישי וייחודי לי עם מערכת האמונות שבניתי מסביב לפאראדיגמה הפאגאנית. ועכשיו תורך, תגיד לי למה אתה מאמין באל אחד אשר לא ראית, לא חווית ולא שוחחת איתו על בסיס אישי ?

אמתאחת

New member
קודם כל אני רוצה להבין לפני שאני

לפני שאני אומר את דעתי, והיא כבר מתחילה להשתקף מתוך השאלות אני רוצה להבין באופן מדוייק את האמונות של אנשי הפורום. מה שאתה אומר למעשה הוא שאתה לא עובד את האלים הללו, אלא רק מתקשר איתם? ביחס שלך אליהם אתה זה שבמרכז הוא הם?

gwizard

New member
נו טוב

חשבתי שזה היה די ברור מההודעה הקודמת... אני עובד את האלים שלי ויש לי קשר אישי והדוק איתם כמו שהצגתי לפני זה. מכוון שהאלים הם בתוכי ובתוך כל אשר מסביבי (גם בך) אז אין יותר מרכז. כל אשר חי הוא אלוהי, מכאן לא אני ולא האלים הם במרכז. אין מרכז. אני לא אענה לשאלות נוספות עד אשר לא תציג את עצמך כהלכה ותסביר את אמונותיך בפנינו כמו שאני עשיתי.

Tatu4Taty

New member
אני לא חושב שיש מצב שתהיה

אמת אבסולוטית, ישנם דברים אובייקטיבים כמו שהעיניים שלי ירוקות, יש אמת סובייקטיבית שהעיניים שלי יפות (חי חי) אבל ברגע שאני אחשוב שהאמת הסובייקטיבית שלי היא אמת אבסולוטית וכל מי שלא חושב ככה צריך למות אז יהיה מאוד חבל, אחת הדוגמאות לחשיבת אבסולוטית היא בעצם הנאצים (כפי שמישהו העלה כאן) הרעיון שישנה אמת נכונה יותר מאמת אחרת הוא מגוחך בפני עצמה כיוון שאם תשאלו אנשים מה הם חושבים על דבר מסוים תקבלו מיליון תגובות שונות, כל אחד ומה שמתאים לו, כאשר אדם יודע שזה מה שנכון לו זוהי אמת סוביקטיבית אבל אף אחד לא יכול להוכיח שהיא אינה נכונה או שהיא נכונה, זה מה שעושה אותה בעצם לאמת סובייקטיבית. אין קו מחשבה אחיד שקובע טוב ורע או נכון ולא נכון, יש נכון לאנשים מסוימים - בכל דבר יש מן האמת. האמת האבסולוטית אם תשאלו אותי מתקיימת רק כאשר הכל נכון.

מורגיין

New member
הסתובבה פעם אמרה...

שאומרת שמי שמעלה את הנאצים\ השואה אוטומטית הפסיד בוויכוח...
ולמי שלא הבין למה כי: זה נדוש כ"כ. זה רק הצד שלנו של הסיפור. זה דוגמא קיצונית שלא מתאימה כ"כ לחיים המודרניים היום מול אנשים חופשיים ופתוחים. זה מעורר תגובה רגשית יותר מאשר הגיונית ולכן פסול לדיון אינטלקטואלי.

gwizard

New member
הערה קטנה

המצבים שהזכרת הם לא אמת אובייקטיבית. עיניים ירוקות שלך יראו לעוור צבעים כאדום (לדוגמה) ובשבילו זו תהיה אמת. מנקודת מבט שלך נאצים היו רעים, מנקודת מבט של הנאצים הם היו צודקים בכך שרצו עולם נקי מבחינת הגזע. מי צודק ? אלו שניצחו
מספר האמיתות שתקבלי יהיה שווה למספר האנשים שתשאלי.

Tatu4Taty

New member
אולי לא הסברתי את עצמי כראוי בכמה

מהמקרים. הכוונה הייתה שאמת אובייקטיבית היא אמת מדעית שאין דרך לשלול אותה משום היותה עובדה שהוכחה וניתנת להוכחה שנית עם אותם תוצאות בדיוק. אמת סובייקטיבית היא אמת כפי שאמרת על הנאצים מנקודת המבט שהבנאדם מסתכל עליה.

אמתאחת

New member
הנאצים ממש לא האמינו שיש אמת אחת

היטלר התבסס באמונתו על הפילוסופיה של ניטשה שאינה מאמינה שניתן להגיע להאמת האחת, ולכן כל אחד צריך להמציא לו משמעות לחיים. נאצים רבים היו פגנים!!!! הם ניסו לחדש את עבודת האלילים של הארים הקדומים, או הגזע ההודי-אירופי. לדעתם הם היו הצאצאים של תרבות יוון העתיקה. למרות שישנם דעות שונות בעולם, ניתן לראות כיצד דעה או השקפה אחת מנצחת את השניה. פעם היתה השקפה רווחת שהעולם הוא שטוח ושנשים יפות הינם מכשפות שצריך לעלות אותם על המוקד, כיום ברור לכולם שאלו היו דברי שקר.

jbu

New member
זה תלוי איך את מגדירה אמת

מוסר זה דבר סובקטיבי נראה לי שבעצם ההגדרה שלה (נראה לי שזה משהוא כמו מה שמקובל בנורמה החברתית אבל אני לא זוכר מילונים בעל-פה..) . לגבי אלים ושאר ישויות, אם אתה מאמין שהם קיימים הם במובן מסוים קיים וכך אתה יכול להגיד שזה אמת אבל אם אתה מדבר על משהוא אוביקטיבי שלא תלוי בשום דבר אז אני מאמין שיש דבר כזה, פשוט אנחנו לא תופסים את זה.... ניצול הודעה: בבקשה! אני מחפש מישהוא שעוסק במאגיה בבאר-שבע(לא מטורף ששומע מטל כול היום וחושב שהוא מכשף שחור של המאה) בבקשה
נמאס להיות היחיד

למעלה