האם יש דבר כזה - זמן איכות??

coaxcable

New member
יש זמן איכות אבל הוא בעייתי

1.זמן איכותי טהור מושלם - זמן שבו הקדשת הזמן היא לטובת הזמן הפנוי בלבד אבל גם אם החלטתם לצאת לחופשה, מישהו יתקשר אליכם וישאל שאלה על עבודה וכדומה....כך שעדיין יש עיסוק כזה או אחר בעבודה והקריירה. 2.זמן איכות/פנאי משלים-מראש ידוע שרק בנסיבות מסויימות פנאי או עשייה שלנו לטובת הבית או תתקיים ונהנה ממנה.....כלומר: אנו יודעים שהחבר/ה מסיימים מוקדם ביום שלישי את עבודתם..ניתן לקבוע לאותו יום (יום שלישי באופן קבוע) משהו מעניין בכל פעם...או אם יש למשהו יומהולדת..וידוע שיש יום מסויים שבו יתאפשר לחגוג לו אז זה כבר משהו מבחינתנו ומבחינתו. 3.זמן/שעת פנאי מפצה-אין הנאה ממשית של האדם העובד...וגם פה ישנן נסיבות אך לא תלויות באדם או ידועות מראש..כלומר בלתי צפויות ולא נותנות הנאה.. לדוגמה...נהג משאית...הוא יעדיף שמישהו אחר ינהג בסוף שבוע א יעשה משהו בשבילו...ולא הוא ינהג ברכב במהלך ההטיול...או מישהו שלומד בתיכון...פתאום התבטל לו שיעור, ולאור זה הוא הולך לים..כלומר לא היה לו זמן אחר בגלל יום הלימודים הארוך ללכת לים בבוקר...ואתא חור במערכת שפתאום עלה נתן לו את ההזדמנות הזו..וזה מעין כורח של לנסות ולהנות..ואין זה הוא אומר שהתלמיד לא נהנה אבל שוב זה לאור משהו ממש לא ידוע... טוב זה מאיזה קורס-סדנא שלמדתי על עומס בעבודה 0 חביב לא?

shandy

New member
הפאן השלילי של ויתור עבודה באמהות

תמונה מסוג אחר של אמא בבית נניח האמא שכירה, עובדת במשרה חלקית כדי להיות עם הילדים, בעבודה היא רואה, כיצד עובדים אחרים מתקדמים או מרויחים יותר ממנה, היא עוזבת מוקדם יותר את העבודה, משהו נפגם בקשר, לא תמיד היא מבינה על מה מדברים למחרת. בבית , כיוון שהיא מגיעה מוקדם יותר, מצפים ממנה שהבית יראה כמו מוזיאון, שהילדים יהיו מושלמים ואת כל הציפיות שאנחנו מכירות כה טוב. האשה , משהו מציק לה מבפנים, היא לא יודעת להגדיר מה מציק לה, אבל היא לא מאושרת כמו קודם, היא בחרה להישאר עם הילדים,אז למה היא לא מאושרת? אולי היא אמא לא טובה? אולי משהו בה לא בסדר? תמונה הבאה...הילדים גדלים, זקוקים פחות לאמא, לפעמים המצאותה בבית כל הזמן מציקה להם ילדיה מקנאים בילדים שהוריהם עובדים, שילדים אלו מכינים אוכל לבד, מבלגנים את הבית ועושים מעשים שילדים עושים כשההורים לא בבית. היא מנסה לשמר אותם , לפנק אותם ולמנוע מהם עצמאות הילדים לאט לאט מעצם גדילתם עוזבים את הבית, אוכלים פחות בבית,והאם, היא נשארת בבית, " מה לא בסדר אצלי, למה הילדים עוזבים אותי, תמיד אהבו את האוכל שלי , ועכשו לא" את משרתה היא לא יכולה להגדיל, היא בפיגור פער וידע, בבית אינם זקוקים לה כמקודם, תחושות ההחמצה שלה הולכות וגוברות הגזמתי כאן, אולי, לקחתי אוסף של סיפורי נשים ששמעתי. ויתור על עבודה למען הילדים מביא לעיתים לתיסכולים רבים אצל נשים, ולא תמיד זה לטובת הילדים, לא כלאמא היא אמא מוצלחת, לעיתים עדיף שדמות קבועה אחרת תגדל את הילדים, ולא האם עצמה. אבל זה נושא אחר

missB

New member
כמה הערות

דבר ראשון - אשה צריכה לקבל החלטה שהיא יכולה להיות שלמה איתה. זאת כדי שלא תמצא את עצמה מתוסכלת כמו שתיארת. אז אם מישהו בוחרת להשאר בבית או סתם להוריד הילוך בעבודה לצורך טיפול בילדים - כדאי שתבדוק שהיא עושה זאת מתוך רצון ובחירה ולא בכוח. דבר שני - מי אמר שלהיות יותר עם הילדים משמעו לחנוק אותם ולא לאפשר להם שום עצמאות? זה כבר עניין של אופי. אני מכירה שתי אמהות עובדות שחוזרות הביתה באותה שעה (בערך ארבע). האחת הרגילה את ילדיה להמתין לה עד שתבוא ותכין להם אוכל והשניה לימדה את ילדיה לדאוג לעצמם באופן עצמאי. אין קשר לשעות העבודה. זה תלוי באשה ובאופן שבו היא בוחרת לחנך את ילדיה. דבר שלישי - יש הבדל גדול בין להקדיש זמן ותשומת לב לילדים לבין להפוך אותם למרכז היקום ולחיות מסביבם. כשהילד הוא מרכז היקום והאשה לא מפתחת לעצמה חיים משלה בנוסף לזה, אז ברור שיבוא יום שהילדים ילכו והיא תשאר בלי כלום.

shandy

New member
מחשבות

מיס בי כל החלטה , גם אם את מאד מאד שלמה איתה, מתאימה למצב נוכחי ואינה חיבת להתאים לעתיד. כמה פעמים אנחנו תקועות בסיטואציות עקב החלטות שקבענו בעבר ואין לנו הכח או הרצון לשנות את הסיטואציה לגבי נושא האשכול, אני די בטוחה כי לא אמצא נושא זה בפורום של גברים וקריירה, ומדי פעם אני שואלת את עצמי, האם אנחנו כאלו כי פמפמו לנו מנטרות מסוג זה מגיל 0 , האם במצב החברתי והכלכלי בארץ , באמת יש לנו זכות בחירה כמו שיונית אומרת האם יש בסיס לרגשות האשם שמקננות בנו תדיר, או שחונכנו לכך מגיל צעיר דבר נוסף שלא שמעתי , כשנשים סיפרו כאן על החלטתם, מה היתה תרומת הבן זוג להחלטה, האם היה שותף או לא ללבטים וכדד

missB

New member
כל החלטה גם ניתנת לשינוי

אם אני עושה היום בחירה אני מצפה מעצמי להיות שלמה עם הבחירה הזו היום. כי זה מה שאני רוצה בנקודה זו בחיי וזה מה שמתאים לי. כמובן שהחיים הם מצב דינמי ואין שום דבר שמאלץ אותי להתקע עם אותה החלטה לכל החיים. תמיד אפשר לשנות לפי הצרכים המשתנים של החיים. כך למשל אם נקשר לנושא שלנו - אם אשה מחליטה לפנות קצת יותר זמן לילד שזה עתה נולד, זה לא אומר שתוך כמה שנים כשהוא כבר במסגרת גן או אפילו בית ספר, היא לא יכולה לשנות את החלטתה ולעשות דברים אחרים שיגרמו לה סיפוק ואושר.

shandy

New member
שמחה בשבילך

אני שמחה בשבילך שחייך הם רצף של של החלטות מוצלחות, רציונליות ומובנות, ושיש לך את היכולת לשנות החלטות כשנח לך לא לכולנו יש את הפריבלגיות האלו. הייתי שמחה לדעת איך את מצליחה לעשות זאת ביחד עם שאר בני המשפחה

missB

New member
זה לא מה שאמרתי

ניסיתי רק לאמר שאפשר תמיד לשנות החלטה אם היא לא מתאימה יותר לחיינו. קשיים תמיד יהיו וצריך פשוט לאזור אומץ ולעשות משהו לקראת מה שרוצים. מצטערת אם זה נשמע לך אידילי ו/או מתנשא. אני מנסה לחיות את חיי לפי המוטו הזה. זה לא אומר שצמיד אני מצליחה, זה לא אומר שאין טעויות, אבל אני לפחות מנסה.

shandy

New member
ובכל זאת איך את משנה?

מיס בי אני התכונתי באמת לדעת איך את מצליחה לשנות כשאת רוצה, ואם ההחלטה שלך מתנגשת בהחלטות ורצונות של שאר בני משפחה מה את עושה

missB

New member
מנסה למצוא פשרה

לא מתיימרת להחזיק את הפתרונות לכל המצבים והבעיות, אני יכולה לספר רק על המצבים שאני נתקלתי בהן. אני למשל עשיתי את המסלול המקובל של תואר ראשון וכניסה לעבודה בתחום שלמדתי. התקדמתי יפה מכל הבחינות אבל לא הייתי מאושרת מזה. אז האם הייתי אמורה להמשיך ולסבול בגלל שעשיתי טעות בבחירה? יכול להיות שזה היה יותר קל ויותר נוח אבל זה לא מה שרציתי. אז שברתי את הכלים והתחלתי מחדש בתחום אחר לגמרי. למזלי יש לי בעל מקסים ותומך שהיה בעד ותמך בי לאורך כל הדרך. אני מניחה שאלמלא כן הייתי עושה את השינוי באופן יותר הדרגתי ולא כל כך דרסטי.

b e ll

New member
נוק נוק, יכולה להתפרץ?

שאנדי, החלטות הן הבסיס לשינוי. הרבה פעמים החלטה שגויה היתה מנוף להצלחה בשבילי, לשינוי שהביא בסופו של דבר את ההחלטה הנכונה. הרי אם לא טעמת קצת מהרע איך תדעי שהטוב אכן טוב? כך גם באהבה אבל כך גם בכל תחום בחיים, אם החיים היו רצופים בהצלחות היה קודם כל מאוד משעמם אבל כשבאמת היה טוב לא היינו מעריכות את זה, ורע מזה לא היינו יודעים להתמודד עם הנפילות.

shandy

New member
הגשמת חלומות

כשאת במסגרת משפחתית את לא אדון לעצמך, את לא תמיד יכולה לעשות מה שאת רוצה וחולמת, את צריכה להתחשב בשאר בני המשפחה. יש הרבה שינויים שרוצים לעשות ואי אפשר כי העיתוי או הבסיס הכלכלי או כל צידוק אחר אינו מתאים לשאר בני המשפחה , מה אז? מי קובע מה יותר חשוב? מי קובע מי יוותר למי האם להגשים את החלום שלי תוך פגיעה בשאר בני משפחה, או לוותר כדי שהשאר לא יפגעו

siv30

New member
תודה וברוך הבא

נחמד לקרוא על הדברים באופן כל כך רציונלי ולוגי, נתת לי רעיון לשירשור חדש.

למעלה