חבל שהם לא נותנים
אני חושבת שבהרבה מקרים הזמנים שמופיעים הם סוג של ממוצע, האוטובוסים מקדימים את הלו"ז בשעות מתות ומאחרים אותו בשעות עומס. זה נכון גם ל"זמן אמת" בחלק מהתחנות, כי הערכות זמן האמת תמיד מניחות מהירות מסוימת.
בתחנות שאני נוסעת בהן לעיתים קרובות, אני יודעת להעריך לפי שעת היציאה לא רע, אבל זה לא תמיד עובד בחגים ובנסיעות מזדמנות.
אני מניחה שיש היגיון מבחינתם שלא לפרסם את כל המידע, באמת קשה יותר להתלונן ככה (לא שקיבלתי תגובה עניינית לתלונות שכן שלחתי).
אתמול בלילה אוטובוס התעכב רבע שעה בכביש שאמור להיות ריק לחלוטין, בשעת שפל, והגיע יחד עם אוטובוס שיצא רבע שעה אחריו, איפהבוס טענה במשך כל אותו הזמן שהוא עוד שלוש דקות מגיע... חבל שאי אפשר לדעת מה קרה.
חבל שהם לא נותניםהי ג'ני
אני מבין עכשיו למה את מתכוונת.
אליה וקוץ בה - אילו ניתן היה לקבל ממשרד התחבורה את מידע זמן האמת על קו , כל תחנה בכל זמן , הרי לפחות תאורתית, ניתן היה לבצע א מה שאת אומרת, אבל, במשרד התחבורה לא מעוניינים לספק את כל המידע הזה, כי זה יכול להגביר את שקיפות המערכת ופותח פתח לכך שניתן יהיה לבקר את המערכת מבחוץ - מה שנוגד את האינטרסים של משרד התחבורה וחברות האוטובוסים. ולכן, משרד התחבורה מגביל את כמות המידע שניתן לקבל ממנו בכל עת.
ומה שקורה בפועל, המידע מגיע לאפליקציות רק אם בזמן מסויים יש משתמש שמחכה בתחנה נתונה לקו נתון וגם מפעיל את האפליקציה. אז ברור שאלא אם כל הנוסעים בכל רגע נמצאים בכל התחנות, הרי תחנות שאין בהם משתמשים בזמנים מסויימים, לא ניתן לדעת בהן את זמני ההגעה בפועל ואז לחשב את מה שאת מציעה.
בשורה התחתונה - מפאת חוסר במידע, אף אפליקציה לא יכולה לבצע כמו שצריך את מה שאת מציעה, ונראה שזו הסיבה שזה לא קיים.
יום טוב
מוישקו
אני חושבת שבהרבה מקרים הזמנים שמופיעים הם סוג של ממוצע, האוטובוסים מקדימים את הלו"ז בשעות מתות ומאחרים אותו בשעות עומס. זה נכון גם ל"זמן אמת" בחלק מהתחנות, כי הערכות זמן האמת תמיד מניחות מהירות מסוימת.
בתחנות שאני נוסעת בהן לעיתים קרובות, אני יודעת להעריך לפי שעת היציאה לא רע, אבל זה לא תמיד עובד בחגים ובנסיעות מזדמנות.
אני מניחה שיש היגיון מבחינתם שלא לפרסם את כל המידע, באמת קשה יותר להתלונן ככה (לא שקיבלתי תגובה עניינית לתלונות שכן שלחתי).
אתמול בלילה אוטובוס התעכב רבע שעה בכביש שאמור להיות ריק לחלוטין, בשעת שפל, והגיע יחד עם אוטובוס שיצא רבע שעה אחריו, איפהבוס טענה במשך כל אותו הזמן שהוא עוד שלוש דקות מגיע... חבל שאי אפשר לדעת מה קרה.