האם כולן כאן מהצד החורג ? דרושה אם ביולוגית להתייעצות

horeget

New member
האם כולן כאן מהצד החורג ? דרושה אם ביולוגית להתייעצות

אני "אמא חורגת" לילדה מקסימה ומהממת בת 12. נשואה שנתיים וכעת בהריון ומצפה לבת :)
אני זקוקה לנקודת מבט "ביולוגית" דווקא כדי לנסות להבין את הצד השני. אז ככה :
מהחתונה, במשך שנתיים הודעות בלתי פוסקות לבעלי - בשעות מאוחרות בלילה כשאני והוא סוף סוף לבד, בשעות שהילדה איתנו זה מקצין אפילו יותר. בעלי אומר שהיא לבד ועצוב לה והיא רוצה יחס ולרוב עונה לה אלא אם כן זה ממש הזוי כמו לספר לו שקראה איסו כתבה על זבובים ושנזהר שיעקצו אותה כי זה קטלני...
בקשות הזויות שבגללן בעלי צריך לצאת מהבית מאוחר בלילה או שהוא צריך לצאת באמצע העבודה כי היא שכחה לשים בתיק איזו חוברת ועוד ועוד.
אבל הכי גרוע עבורי זה הקללות שלה עלי שאני רעה, שתלטנית, שהוא אפס לידי, שפעם הוא היה "זורם" והיום הוא מקשה והיא יודעת שזה הכל אני אשמה. במשך שנתיים שלא הצלחנו להכנס להריון היא היתה כותבת - "שתעשה לה ילדים ותעזוב את שלי בשקט" ", טענה שאני מבטלת אותה כאמא, לא נותנת לנו להיות עם הילדה בחופשים ובחגים, כועסת כשאנחנו מזמינים חברות של הילדה אלינו הביתה, כועסת על זה וכועסת על זה כל הזמן כועסת ומטיחה האשמות שבעלי הוא חרא אבא ושקרן וגם אומרת את זה לילדה כל הזמן, מצד אחד אומרת שאין לה זמן לעצמה והכל נופל עליה ומצד שני לא מאפשרת לנו לעזור כי אני בתמונה - כי זה לא בעלי רוצה אלא אני וזה לא משנה לה שהילדה בסך הכל נהנית ומקבלת מה שהיא צריכה. "זה לא קשור לאהבה זה קשור לכבוד שלי כאמא"
מהצד שלי, כדי להיות אובייקטיבית:
בגלל שהתחתנתי רווקה (כנראה) היתה לי המון סבלנות לילדה (שסובלת מבעיות רגשיות קשות ומטופלת כבר שלוש שנים). יש לנו קשר נפלא וגם עכשיו בגיל ההתבגרות הקשר שלנו נפלא (חמסה חמסה). היא מתקשרת אלי כשעצוב לה ומבקשת ממני לעשות איתה "שיחת בנות", אני יוזמת כל הזמן דברים עבורה כמו רכישת בגדים חדשים, שמלות ועד טיפולים רפואיים, חוגים, שיעורי בית, אסיפות הורים ועוד... אני בקשר עם המורים, עם המטפלים ולפעמים באמת מרגישה כמו אמא קטנה.
בהתחלה היינו מבקשים מהאמא רשות אבל היא לא היתה מסכימה לכלום, לא היתה מספיקה לגשת לרופאים, לא היתה מספיקה לקנות לה מגפיים לחורף אז אנחנו נאלצים לעשות הכל. אני כותבת "אנחנו" כי זה נכון שאני דוחפת את בעלי לעשות. בהתחלה הוא היה אומר לי "עזבי, את לא מכירה אותה, אל תיכנסי לזה ואל תשקיעי - לא תקבלי שום קרדיט רק יבואו אליך בטענות ומריבות" אבל אני התעקשתי ואמרתי "תעשה טוב יבוא טוב" כי הילדה היתה במצב רע מאוד וסבלה ריגשית ופיזית, היא ילדה כל כך טובה ורגישה, לא יכולתי לשבת בצד ולהתעלם - הילדה לא הולכת לחוגים כבר שנה והיא רוצה וצריכה חברה אז אני רשמתי אותה לימים שהיא אצלנו - קיבלנו צעקות וגידופים, האמא לא יכלה לבוא לאסיפת הורים ובגלל שכל השנה אני ובעלי ישבנו איתה ביחד על שיעורים הצטרפתי אליו ואז גילינו שהאמא כתבה למחנכת שאנחנו לא מכינים איתה שיעורים ו"סליחה מראש אם הילדה תגיע ללא שיעורים בימים מסוייים", הילדה מרגישה בנוח איתי ואוהבת אותי, עד שהיא חוזרת הביתה והאמא מתחילה עם הסצנות. לאחרונה גם גילינו שהיא גנבה מבעלי כסף - אמרה לבעלי שהיא רוצה לרשום אותה לחוג אנחנו שילמנו בחפץ לב במשך שנה ורק לאחרונה גילינו שהיא לא הלכה בכלל וקיבלה החזר לאשראי ולא אמרה לנו דבר, ויש עוד מלא דוגמאות. אנחנו מפחדים להגיד לה מה אנחנו חושבים כי אז היא מתנקמת בנו דרך הילדה כמו להגיד לבעלי שהוא לא מוזמן ליומולדת של הילדה בגללי "ותזכור שתמיד הוזמנת ותבין למה אתה לא מוזמן עכשיו".

ברור לי שיש את הצד שלי והצד שלה - ברור לי שיש משהו שאני יכולה לעשות יותר כדי להבין אותה כי כל זמן שהאמא כועסת וממרמרת זה משפיע על כולנו. מאוד קשה לנו איתה אנחנו כבר שנה וחצי בטיפול התחושה היא שניסינו הכל אבל איך אפשר לא לקנות לילדה נעלי ספורט כשהיא מגיעה אלינו הביתה עם נעליים קרועות שיוצאת מהן האצבע, או טייץ עם חור, שלא לדבר על תחתונים קרועים או קטנים מדי, איך אפשר לא לקבוע תור לרופא כשהילדה חודשים סובלת מבעיה רפואית והיא לא נפתרת ? אם לאמא אין זמן והיא טוענת שהכל נופל עליה כל הזמן ושלא אכפת לנו, מדוע היא לא מאפשרת לנו לעשות עבור הילדה ורואה את זה כאילו כל מה שאני עושה בשביל הילדה זה בעצם לא בשביל הילדה אלא כדי להכעיס אותה (האמא)

אמהות ביולוגיות - תסבירו לי את הצד שלכן. מה אני מפספסת כאן ? בקרוב מאוד אלד ילדה משלי ואני עדיין אשאר מחוייבת לילדה היא כבר באמת כמו הבת שלי אבל משום מה נראה לי שהצרות רק יתחילו וכל כך לא בא לי לחיות חיים שלמים כך. הרי ברור שאם עד עכשיו התלונות היו שאני עושה יותר מדי, הרי אחרי שאלד התלונות יהיו שאני לא אוהבת את הילדה כמו שאני אוהבת את הילדה שלי. הבעיה שהיא מספרת הכל לילדה, מדברת איתה שיחות כאילו היא היתה מבוגרת, מספרת לה על בגידות, שקרים ולמערי היא עושה את זה מאז שהילדה היתה בת 7. אנחנו מנסים להסביר לה שהילדה המסכנה הזאת מספרת לה סיפורים כדי לא לפגוע ברגשות שלה כאמא ומספרת לנו סיפורים אחרים - במקום להבין את זה לעומק ולהתחיל טיפול משפחתי משולב היא עדיין מעדיפה את הכעס והקללות ומנסה עכשיו לסכסך ביני לבין המשפחה של בעלי. הזמנו אותה אלינו הביתה, הזמנו אותה לטיפול - כלום. היא יודעת הכל כי היא האמא.

את מפספסת את הכאב של האמא

שמתקשה לספק את צרכי הילדה, ופתאום הגיעה אישה, שיש לה פנאי וכסף, ומצליחה לעשות זאת, להתחבר עם הילדה ולהוות אוזן קשבת בשבילה. מה שכתבת מאד פטרוני. את לא מכירה אפילו ביתרון אחד של האם הזו. היא ילדה כל כך טובה ורגישה אולי גם בזכות האמא שלה.
בדקי את האם אתם משלמים מזונות שמספיקים לאמא? האם היא חיה ברמת חיים סבירה ? האם היא לא במאבק השרדות שלא מאפשר לה להשקיע בילדה? כי חשוב לאפשר לילדה גם תנאים טובים ואוזן קשבת, אבל חשוב מאד גם לאפשר לאמא של הילדה פנאי ומנוחה שיאפשרו לה להעניק הורות טובה.

horeget

New member
תודה רבה לך על התגובה זה לא מובן מאליו

אני לא עשירה בכלל ויש לי פנאי של אשה רווקה זה נכון, כתבת לאפשר לאמא פנאי ומנוחה - אנחנו מציעים כל הזמן, קונים לה כל מה שצריך, יש לה שלושה סטים של בגדים: אצלנו, אצל ההורים של בעלי ושל האמא (היא לא מוכנה להביא לנו בגדים להחלפה). בעלי התחנן אליה שתאפשר לילדה להיות איתנו שבוע שלם באוגוסט והיא לא הסכימה. מצד אחד רוצה פנאי ומצד שני קשה לה לשחרר. תסבירי לי מדוע מה שכתבתי מאוד פטרוני - וליתר דיוק - האם עלי להתחיל להתעלם מהצרכים של הילדה כמו טיפולים רפואיים וחוגים כי למעשה זה פוגע באמא? אני יודעת שזה קשה וכנראה לא אבין עד כמה עד שלא אלד אבל בכל זאת, מה לדעתך עלי לעשות ? כשהילדה מתקשרת אלי ביום שישי שהיא אצל האמא ואומרת לי "משעמם לי בבית, אמא כל הזמן ישנה" מה לדעתך, כאמא, עלי לעשות וכיצד עלי להגיב כדי לא לעשות עוול לאמא מצד אחד ולא לעשות עוול לידלה מצד שני ? לגבי המזונות - לא משנה כמה אנחנו משלמים זה אף פעם לא מספיק...

horeget

New member
נקודה נוספת לגבי המזונות

זכור לי במיוחד חודש אחד שנותרו לנו 200 ש"ח בחשבון לאחר המזונות (יתרת פלוס:)) אמרתי לבעלי שיעביר לה המאתיים בנוסף. התגובה שלה היתה פשוט מזעזעת, בעלי חטף סרט שאם הוא העביר יותר סימן שזו מניפולציה (!!) כי הוא שקרן ורמאי ושהיא לא רוצה שום דבר מעבר . לא משנה כמה הסברנו לא עזר - היא חיה במחשבה שכל הזמן משקרים לה - לא יודעת בדוק מה היה ביניהם אבל כנראה שהיא לא שוכחת והכעס נשאר גם לאחר 11 שנים. מצד אחד היא כל הזמן מתלוננת שכלום לא מספיק לה מצד שני כשיש ואנחנו נותנים היא אומרת שהיא לא רוצה מאיתנו שום דבר שלא מגיע לה. פשוט אי אפשר "לנצח" תמיד אנחנו יואים הרעים.

horeget

New member
כן... סוג של כספומט

ראשית, זה בדיוק מה שהיה עד ששנכנסתי לתמונה . האמא היתה מבקשת ממנו כרטיס אשראי והוא היה נותן לה, היתה אומרת לו כמה הוציאה והוא היה מעביר, בלי קבלות, באמון מלא, ועדיין איך שידעה על קיומי כבר התלוננה בפני שהוא לא משלם לה מספיק והוא לא אבא טוב ולא אכפת לו מהילדה וכיוצ'. אז, חשבתי שאני עושה טוב כי אם היא פנתה אלי אז סימן שהיא צודקת אפילו רבתי איתו על זה (אחוות נשים לא ?) אז ישבתי ובדקתי כמה שילם וכמה מגיע לה וגיליתי לתדהמתי שלא רק שלא חייב לה אלא שילם לה על דברים מעבר ולא רק זה, אלא שיקרה אותו וגנבה אותו ולא רק פעם אחת.

שנית, ואני יודעת שיהיה קשה לשמוע אבל אנחנו לא כספומט והילדה צריכה מגפיים ? נעלי ספורט ? חוג ? בגדים ? היא לא קונה אז אנחנו נקנה. וזו רק דוגמא. לא נראה לי שזה הכסף. הכסף כאן הוא רק אמצעי של כוח ושליטה. מדובר בעניין הרבה יותר עמוק שהפתרון שלו הוא עמוק הרבה יותר. האמא תצטרך לקבל שגם לאבא יש דעות ורצונות וועם הכסף שלו, עם כל הכבוד, זכותו לעשות מה שהוא רוצה ואנחנו לא כספומט. מדוע לא מספיק לה לראות את הילדה פורחת, מושקעת, מצליחה בלימודים ועוד ? מדוע הכל חייב להיות תחת שליטה של האמא ? כרגע אני בדעה ששני הצדדים צריכים לשחרר.
היא אכן רוצה עוד כסף... ניתן לה בשמחה מהצד שלנו אנחנו רוצים יותר להיות עם הילדה (אין הסדרי ראיה על חגים וחופשות והכל זה תחת השליטה של האמא). כסף זו הבעיה ? בסדר. ניתן לך. אפשרי הילדה תהיה איתנו בחופש הגדול שנוכל להינות איתה קצת ? לא. אי אפשר.

ornme

New member
בעיני – צריך להתחשב אבל לא יותר מזה.

לא תפתרי לעולם את מה שמציק לה.
בין אם זה חשש שלה מכך שאת יותר מידי קרובה לילדה ומאיימת על מעמדה ובין אם זה חשש שלה שהילדה לא מקבלת מספיק ממך ומבעלך.
אין טעם להיכנס למרוץ מטורף שכזה כשהיא מכתיבה לכם את הקצב...
נהגו על פי מצפונכם.
רק על פי מצפונכם, אחרת תמצאו את עצמכם במצב של אפיסת כוחות, ובתסכול שלמרות המאמצים אתם לעולם לא משיגים את המטרה.

באשר לכך שהילדה מתקשרת וטוענת שמשעמם לה –
לדעתי צריך להימנע ככל האפשר ממצבים בהם הילדה מתלוננת איתך על אימא שלה. זה נשמע כמו סוג של "קרקע גידול" לכל מיני בעיות.
אני חושבת שכאשר היא מתחילה בכך יש לעבור בעדינות לנושא אחר,
אם היא מתלוננת על שעמום להציע לה פעילות ולציין בדרך אגב שאימא שלה לא אמורה להיות אחראית על עניין הבידור.

באשר להסדרי הראיה - ניתן לסדר באופן רשמי. כדאי שתבדקו אם אכן כיום אתם מקבלים את הזמן שמגיע לכם. (עד כמה שידוע לי ההסכמים הנפוצים מכילים משהו כמו מחצית החופשים).

ובשום פנים ואופן לא לתת לאקסית כרטיס אשראי שהיא תקנה לילדה!!!
תעזבו את זה, זה סוג של צדקנות בעיני... אז לאבא יש יותר אפשרויות והוא קונה - שהאקסית תתמודד. זה לא לרעת אף אחד, ולא בדיוק קונים אהבה של ילד. שתשקיע משאבים אחרים, הרי הילדה אצלה רוב הזמן.

horeget

New member
את ביולוגית או חורגת ? ?

את כל כך צודקת לגבי "קרקע גידול". זה היה מדויק מה שכתבת. וזה מה שאעשה מעתה והלאה ! תודה לך !

לגבי כרטיס האשראי - הוא נהג לתת לה עד שהראיתי לו שהיא גונבת ממנו. אני הזדעזעתי לגלות את זה, חשבתי בלב מה האשה הזו עברה שהיא מרגישה שזה צודק לגנוב מהאבא של הילדה שלה. מאז הוא הפסיק לתת לה כרטיס אשראי ולא רק זה - הוא דורש קבלות על כל דבר. ומאז היא שונאת אותי...
ולאבא אין יותר אפשרויות מאשר לה אנחנו פשוט חיים בגישה אחרת - בל נשכח שאנחנו עדיין זוג טרי שרוצה להינות קצת אחרי כל הטלאות שעברנו... והילדה תמיד מצטרפת אלינו (גם בטו באב לצורך העניין). ממש לכל מקום. אני פשוט אוהבת אותה היא כמו האחות הקטנה שרציתי. ככה זה יצא וצריך לברך את זה לא לקלל את זה.

horeget

New member
עכשיו אנימבינה :)

שבעצם מי שהכי חכמה היא זו שגם התגרשה ואמא לילדים וגם התחתנה בשנית והביאה עוד ילד. אשה כזו היא הכי חכמה ומהנסיון שלה יש ללמוד כי היא גם וגם... ביולוגית לבד ללא זוגיות עדיין נמצאת במירמור ומצוקהוזקוה לעזרה וחורגת לבד ללא ילדים עדיין חסרת ניסיון וזקוקה לעזרה.

חבל

לא חושבת שזה מה שנאמר פה.
(אגב - מי שאמר שהאמא לבד הרבה שנים ולכן היא ממורמרת זו את. אני דוקא זוכרת את שנות ה"בין לבין" שלי כמשהו שמאד התאים לי באותה העת)

horeget

New member
זהב באיזה הקשר כתבת את התגובה ?

הלכתי לאיבוד כאן מכל התגובות .... על מה חבל ?

ornme

New member
גם וגם... אם כי ילדי היו בגירים כשנכנסה לתמונה

זוגתו הקודמת של האקס.
הקטן שלי היה חייל, אבל מהרבה בחינות זה כמו קטין - זקוק לתמיכה.

ornme

New member
וגם...

קורה הרבה שלאקסית יש המון טענות מענות ודרישות מהנוכחית, באמצעות האיש. לוקח זמן עד שהדברים הללו מתייצבים ולעיתים הם אף פעם לא מתייצבים.
אני מול שתי אקסיות. לאחת מהן התחברתי (חושבת שהיינו יכולות להיות חברות ממש קרובות) לשניה אמנם לא, אבל בהחלט יש שקט בגיזרה (ופעם לא היה).
ברגע שיורד האסימון שאנחנו, החורגות, לא גורם עוין, האוירה נהיית יותר שקטה.
והאסימון הזה, יש לו את קצב הירידה שלו - משתנה בהתאם לנסיבות...

הכותרת שלך אומרת הכל

רק שיהיה ברור - אני מצד החורגת. רווקה שנישאה לגרוש. (שהתגרש מעקרת בית וממשיך לממן אותה גם אחרי שהילדים עברו את גיל 25, לא כי הוא חייב, אלא כי הוא בחר לעשות זאת).

הורה מעוניין גם להיות עם הילד שלו, וגם להיות מסוגל לרכוש עבורו ולתת לו צרכים בסיסיים וצ'ופרים. את, בטוב ליבך, מאפשרת לאמא לבחור - אם את רוצה, אז אני, הנדיבה והטובה, ארכוש לבת המסכנה שלך, עטויית הסחבות, בגדים חדשים, נעליים חדשות. או - אם את רוצה לרכוש את אלה בעצמך - אני אאפשר לך זאת בכך שאקח ממך את הילדה, כשאת עייפה משבוע העבודה שלך וכו'.

האמא הזו, גרושתו של בן זוגך, בחרה ב "דיל" אחר - היא נישאה לבן זוגך, כששניהם הבטיחו זה לזו, שהם יהיו שותפים בגידול הילדה. בשותפים הכוונה היא גם לפירגון הדדי, וליצירת איזונים. הבטחה ששניהם יעשו את המקסימום לספק את המקסימום לילדה, תוך שיתוף פעולה ולא האחד על חשבון השני. מה שאת ובן זוגך עושים, מאז שהגעת, זה לתת לילדה באופן שמראה לה, שאתם טובים יותר מאמא שלה, נדיבים יותר, קשובים יותר. בכך אתם גורמים לילדה נזק. אתם פוגעים באופן עקיף בקשר שלה בינה ובין אמה.

את צריכה להיות אמפטית יותר. לשים עצמך במקומה. להיות האשה שהזוגיות שלה התפרקה, ושהיא נאבקת לקיים את עצמה ואת הבת שלה. ייתכן שבעלך יתגרש גם ממך. האם תסתדרי עם המזונות שנפסקו? האם לא תעבדי יותר? האם תוכלי להרוויח די?

כל העניין של "האמא תצטרך לקבל" - כל זה לא עניינך. לא מתפקידך לחנך אותה. גם העובדה שהוא שילם יותר ממה שהוסכם במזונות לא רלבנטית. גם אם הכסף הלך לטובת איכות החיים של האמא, זה לא רלבנטי בשבילך. איכות החיים של הבת, בעיקר בגילה הצעיר, תלוייה באיכות חיי האם.

מי שנמצא במאבקי כוח, הוא את, ולא משנה כמה את נהדרת עם הבת, את מעכירה את האווירה ונאבקת מול אמה. את גורמת נזק לילדה, לאמא שלה, ולכל המשפחה.

horeget

New member
אז בעצם את אומרת להשיל אחריות לגמרי מהילדה ?

לא לרשום אותה לחוג ולקנות לה נעליים אלא לתת את הכסף לאמא למרות שהיא לא קונה לה ?

זה מה שאת חושבת שטוב לילדה ?

Emilia2

New member
אבל את באמת לא אחראית עליה -

יש לה שני הורים.

וענייני הכסף הם בינה ובין האב בלבד.

את בהחלט יכולה להביע על כך דעה, אבל לא להתערב בנעשה.

כן, גם אם זה אומר לא לקנות לילדה נעליים, ובהחלט לא לרשום אותה לאף חוג - את ממש לא אחראית על החינוך שלה. את חושבת שאת עושה לה טוב, אבל את מערערת את היחסים בינה ובין אימה - וזה ממש לא טוב.

horeget

New member
גם א האמא לא עושה את תפקידה ?

והרשויות פנו אלינו ? להתעלם ? הכל כדי לכסות על מערכת היחסים בין האמא לילדה ? מעניין. זה יצריך ממני מאמץ מאוד גדול.

הרשויות פנו אלייך? בישראל?

את מתכוונת שהמורה אמרה שצריך לשפר את ההשקעה בלימודים? משהו אחר?

horeget

New member
בהחלט כן.

העובדת הסוציאלית שמעה מהילדה עלי וביקשה רשות מהאמא לפגוש אותי ומשם נכנסתי לתמונה. קיבלת הנחיות מפורשות ממנה וגם קבלתי לפעמים על הראש....
כשרציתי לקחת כמה צעדים אחורה כי התייעצתי עם חברה טובה שגם היא הביולוגית - העו"ס היא אמרה לי במפורש - לא לעשות את זה, לא להתרחק מהילדה בשום פנים ולהמשיך בדיוק את מה שאני עושה גם אם את האמא זה מטריף. כשעובדת סוציאלית יושבת מולי ואומרת לי את זה - זה מרגיש חי אובייקטיבי.
זה התחיל משם ועבר לבית הספר - האמא לא הספיקה לעשות כל מיני דברים ואני נאלצתי להזיז עניינים - האמא בעצמה שלחה לי תעודות זהות שלה ושל הילדה.
לבעלי אין סבלנות לבירוקרטיות ואני יודעת להתנהל במערכת. חשבתי מה זה משנה מי עושה את זה העיקר שזה יעשה.

אז כן... הרשויות .

למעלה