אני ממש ביולוגית...
כתבו לך יפה. אני אוסיף לך משהו, לדעתי היחסים שלכם עם הגרושה עוברים את גבול הטעם הטוב. אנשים מתגרשים כדי להפסיק לשמוע את החפירות של בני הזוג שלהם, ועושה רושם שאצלכם זה לא נפסק. בואי נעשה סדר:

1. כשהילדה אצלכם, כל עוד אתם אינכם מסכנים אותה, זכותכם לעשות איתה כל דבר שאתם רוצים. אתם לא צריכים אישור או רשות מהגרושה. נהוג להתחשב ברמה כזו או אחרת, אבל זה מטעמי נימוס וכבוד ולא משום סיבה אחרת. הזמנת חברים, קנית בגדים, צעצועים, חוגים. כל זה מותר ולדעתי, בניגוד למה שכתבו לך כאן, אפילו רצוי. הילדה נמצאת אצלכם בבית שלה, וכמו כל הורה זכותכם להחליט באיזה רמה אתם מממנים אותה כשהיא אצלכם.

2. עם זאת, תפסיקי עם הטון של "האמא לא ממש מסוגלת". את מגיעה מעמדה מאד מתנשאת. את רוצה לתת לילדה? את אוהבת אותה? תני לה בכיף ובלי קשר למה שאמא שלה חושבת על זה. בכלל, מה זה כל השיחות האלה עם הגרושה? למי אכפת בדיוק מה היא חושבת? למה היא רוצה לקיים את הקשר הזה? אני כאמא גרושה ממש לא מעוניינת באינטרקציה עם הגרוש שלי בגלל שהוא לא מעניין אותי. כמה שפחות, עדיף. אני לא מעריכה אותו כאדם, אבל אני חושבת שהוא דואג שהילדים שלנו יאהבו להיות איתו, ושהוא נותן להם כמיטב הבנתו והחשק שלו. אם תשאלי אותי, ההורות שלו לא משהו, אבל מי אני שאחליט? לקח לי הרבה זמן להבהיר לו שגם לא ממש אכפת לי שההורות שלי לא משהו בעיניו. הוא לא המודל שלי ואני לא צריכה את המשוב ממנו. אין שום צורך להבין מה עובר עליה בלי זוגיות, זה ממש לא עסקך וכמו שאמרו לך, גם אומר משהו על בלבול הגבולות שלך. השיחות בין בעלך לבינה צריכות להיות קורקטיות, קצרות, ומעטות. ילדה בגיל ההתבגרות לא צריכה ששני ההורים שלה כל הזמן ידברו עליה.

3. הילדה הזו נשמעת תחמנית לא קטנה, כמו כולנו. תהיי בטוחה שאצלי הילדים יכולים להתקשר בוכים בטלפון שאין להם כל מיני דברים, ובדיעבד אני מגלה שאבא שלהם אמר להם שיקנה להם מחר, אבל לא התחשק להם לחכות. גם הפוך קורה. תשמעי גם סיפורים מסמרי שיער מהמורות על איזה דברים נוראיים עשו להם, ומזל שבפעם האחרונה הייתי עם הגרוש ביום הורים ופשוט הסתכלנו אחד על השני והתחלנו לצחוק. ואחר כך כמעט לבכות. ואז חטפנו קריזה. תאמיני לי שהמורות לא מאמינות לנו בכלל. כל עוד זה מתרחש במשפחות שאין בהם קרע, הדברים קלים (גם אצלנו היה כך, כעת כשהיחסים יותר טובים). במשפחות עם קרע, זה משמש דלק, וכדאי לך לכבות את האש לפני שהיא תתפשט.