האם כך נברא היקום

פולספגן

New member
כי זה שיעשע אותי

הואיל ואתה לא יודע לקרוא, אז אצטט את התגובה שלה השבתי, כדלקמן:- "חייב להיות רעיון ראשוני של בריאה". רוצה עוד לחפור בזה?

אח, השעשוע...

אם משעשע לך להתחיל לדבר על נושאים לא-קשורים באמצע שרשורים, מי אני שאפריע לך. בבקשה, תמשיכי.

aetzbar

New member
לתיאוריה של המפץ הגדול יש יסוד רעוע מאוד

היסוד הרעוע הוא התצפיות המצביעות על התפשטות היקום אלה הם תצפיות של "צופה נע" שאינו מסוגל לראות את התנועות האמיתיות של מרכיבי היקום. צופה נע מבחין בתנועות מדומות, ומתצפיות כאלה אי אםשר לקבוע עובדות מהותיות לגבי מבנה היקום. הרעיון של תנועות אמיתיות ותנועות מדומות מופיע במאמר "אסטרופיסיקה עצברית" א.עצבר

Gidi Shemer

New member
עצבר, הערה קטנה

במאמר "אסטרופיסיקה עצברית" יש לך אי דיוק קטן בעמוד השלישי (אין לי את זה כרגע מול העיניים, אבל זה היה באחת הפסקאות בחלק התחתון של העמוד).

Gidi Shemer

New member
שוב, אין לי את זה כרגע מולי

אם אני לא טועה, זו היתה פיסקה אחת לפני אחרונה.

Gidi Shemer

New member
מצאתי

סוף סוף היה לי זמן לאתר את המאמר (כתוב יפה אגב). הטעות היא בפסקה המודגשת שמתחילה במשפט "היקום הוא מלקפת יחידה"

aetzbar

New member
עמוד 5 מסכם את תפיסת היקום כמלקפת יחידה -

אם הבחנת בטעות אנא ציין מה צריך לתקן א.עצבר

Gidi Shemer

New member
המשפט פשוט לא נכון

זה לא אי-דיוק או בעייה במילה מסויימת, אלא שהמשפט לא נכון. שאר המאמר על הכיפק

aetzbar

New member
אין לי ברירה אלא לבקש ממך לרשום את המשפט

שאינו נכון, בתודה א.עצבר

Gidi Shemer

New member
בבקשה

היקום הוא מלקפת יחידה הנעה לנצח בחלל אינסופי, בכיוון יחיד ובקו ישר

aetzbar

New member
המשפט נכון,אבל הוא לא מובן

ובמה דברים אמורים ? בשאלות ללא מענה העולות ממרכז מלקפת היקום אם כל כוכב מרכזי של מלקפת נע במסלול בורגי, מדוע הכוכב המרכזי של מלקפת היקום נע בקו ישר ? האם יש בכלל כוכב מרכזי למלקפת היקום ? מה יש במרכז מלקפת היקום ? המרכז של מלקפת היקום הוא תעלומה גדולה אין ספק שכל הכוכבים ביקום מקובצים למלקפת יחידה, אבל מלקפת זו מיד מעלה חידה חדשה החידה החדשה היא הכרחית, כיוון שסוד היקום לא יתגלה לעולם החידה החדשה היא חידת מרכז היקום זה סימן ההיכר של המדע המנסה לגלות את סודות היקום, תיאוריה באה ותיאוריה הולכת, וסוד היקום לא יתגלה לעולם ביקום האריסטוטלי הכוכבים נעים במסלולים מעגליים מושלמים ביקום הניוטוני הכוכבים נעים בקו ישר, המתכופף על ידי כוח המשיכה וביקום העצברי הם נעים במסלולים בורגיים. והתיאוריה הבאה תציע מסלולים ??????????????????????? וגם היא תסתיים בסוד גדול את מבנה היקום האמיתי לא נדע לעולם א.עצבר. ,

Gidi Shemer

New member
אתה פספס את העניין

אתה עונה תשובה ארוכה, אבל היא לא ממש התשובה הנכונה, או לפחות לא תשובה שמסבירה מדוע המשפט הוא כן נכון. חבל, אני לגמרי איתך בעניין המקפת והמלקפת, רק שהמשפט הספציפי הזה הוא פשוט מוטעה. אץ המתמקד במשללול הבורגי וזה כמו לחפש את המטבע מתחת לפנס, רק שהוא לא שם. ברור שיש מסלול בורגי. זה פשוט לא קשור לטעות שבמשפט.

Gidi Shemer

New member
זה בערך כמו שאני אומר לך

שכדור הארץ מרובע. אתה תאמר לי מן הסתם, ובצדק, שאני טועה. הוא לא. אם אני אבקש ממך להסביר מדוע ולהצביע על שורש הטעות, אני מניח שתכתוב לי שהמשפט שגוי באופן מוחלט. אני מתפלא שאתה לא מבין מה לא בסדר במשפט הזה. הצלחת לנסח בבהירות את עקרון המלקפת והמקפת. הוכחת באופן שאינו משתמע לשתי פנים ובלתי ניתן להפרכה שיש תנועה בורגית. עם כל זאת, אתה מצליח לפספס במשפט כל כך פשוט.

למעלה