האם כסף גורם לכם אושר?

speed 2007

New member
האם כסף גורם לכם אושר?

לדעתי כל המלחמה הזו למי יש יותר כסף זה בזבוז של זמן ועצבים.. אמנם אני עוד לא גר לבד ועובד בעבודה מסודרת אבל חוץ מי הדברים הבסיסים שכסף קונה כמו מים אוכל ומקום מגורים אני לא רואה סיבה להתאמץ..
לא עדיף להתאמץ בשביל למצוא רוגע אהבה והגשמה עצמית?

הילי70

New member
אני לא חושבת שאנשים נלחמים על מי יש יותר

אני חושבת שאנשים רוצים יותר בשביל עצמם, חוצמזה שכשאתה נמצא בקפאון ואומר - טוב לי, אני לא צריך יותר מזה, זה לא מצב נורמלי מבחינה נפשית, זה טבעי לרצות עוד, להציב יעדים וכו', אבל נעזוב את ההסבר הפסיכולוגי, גם מים אוכל ומקום מגורים זה נושא מורכב מאוד. זה לא רק "מים, אוכל ומקום מגורים", הכסף קובע אם תשתה רק מים מהברז או תשתה מים מינרלים ומיצים טבעיים, הכסף קובע אם תאכל לחם עם ריבה כל היום או סלמון מעושן בשר וגבינות, והכסף קובע אם תגור בלוד או תגור בקיסריה, שזה בהחלט משפיע על החיים...

הגשמה עצמית? לרוב אנשים מייחסים זאת לכסף,
ורוגע? אי אפשר למצוא רוגע, רוגע זאת תחושה, שנובעת מאירועים בחיים ומצב כללי...
ואהבה? איך מתאמצים בשביל אהבה?

AnandamiDemian

New member
זה לא נורמלי - נכון.

אבל זה רע רק אם את יוצאת מנק' הנחה שכל מה שנורמלי הוא בהכרח טוב. מה שכן וודאי פה זה שהטבע האנושי הזה של הלרצות עוד מביא לאומללות לרוב. אם זאת הנורמה אז זין עליה.

סטיב ג'ובס למשל חי חיים 'צנועים' מבחינה חומרית (יחסית למה שהוא בהחלט יכל להרשות לעצמו), לא נראה לי שמישהו כאן יוכל לטעון שלא היו לו שאיפות או יעדים או רצון לעוד. פשוט בניגוד לרוב האנשים במירוץ חולדות הזה שנקרא "החברה המערבית" הוא מצא דרך להגשים את עצמו, על הדרך הוא הרוויח מלא כסף.

זה לא שכסף לא חשוב, השאלה היא על מה מוציאים אותו ומה התועלת בתכל'ס. אני אעדיף להוציא כסף על קעקוע\צניחה חופשית\ספר טוב מאשר לשלם עוד 2,000 ש"ח שכר דירה רק כדי שאני אוכל להניח את הראש באיזה דירת חדר פלצנית במרכז ת"א.

אנחנו בהחלט חיים במקום טוב כי ההוצאות שלנו על אותם דברים בסיסיים הן חלק מזערי מהמשכורת שלנו, שלא כמו במקרה של פועל סיני שמוציא את רוב הכסף שלו על מזון. יש סדרת צילומים די מעניינת של משפחות מסביב לעולם וכמה כסף ואיזה אוכל הן צורכות בשבוע: http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1626519_1373664,00.html

טעות

רוגע זאת לא תחושה שנובעת מארועים בחיים ומצב כלכלי, רוגע זאת תחושה שנובעת ממה שעובר לך בראש.

הכל תלוי באיך אתה מתייחס לכסף .. יש מי שרודפים אחריו ועובדים בשבילו ולא מצליחים או לא מוצאים את הזמן להנות ממנו ויש כאלו שעובדים בשביל לקבל כסף ואז גורמים לו לעבוד בשבילם ולהסב להם אושר ...

הלוואי והיה אפשר להתאמץ רק בעבור זה!

אני מטבעי תמיד אעדיף ערכים, הגשמה וכו' ולא את המרדף אחר כסף.
אבל אני גם מסכימה מאוד עם פירמידת הצרכים של מאסלו, ששם את הגשמה עצמית בסוף, בטופ, אחרי צרכים בסיסיים של בטחון וכו'.
לצערי, בעולם החומרי שלנו כיום, עם כל הרצון הטוב להתעלם מהמרדך אחרי כסף, הוא הופך להיות חלק בלתי נפרד מהחיים! שהרי איך אפשר להגשים את עצמך, אם בקושי יש לך קורת גג?

Purple Mushroom

New member
זאת פירמידה, או מדרגות?

אחד השיעורים הכי חשובים שלמדתי בתיכון, מאת המורה לספרות המיתולוגית שלי בגימנסיה :)

shmuelsht

New member
פירמידת הצרכים

אני מודע לזה, לכן יש לי חדר בעלית גג בו אני מציע לבחורה מגורים בחינם תמורת עזרה בבית. אני לא רודף כסף ומשתדל לעזור פרט לעצמי, לכאלה שאין להם.

Peace and Love3

New member
לא, לא צריך הרבה בשביל להיות מאושר.

לדעתי עדיף לחיות ברמת חיים בסיסית, בלי כל המרדף הזה אחרי מוצרים, שמרוב שאתה עובד אתה לא זוכה להנות מהכסף, וזה אף פעם לא נגמר.
את הכסף שחסכת על קניית מוצרים מיותרים או ממותגים במחיר מופקע, כדאי להשקיע בחוויות, בילויים וחברים. וגם לאפשר לעצמך לעבוד פחות.

Optimistic Girl

New member
ממש לא

חברות גורמות לי לאושר <אם זה חברות טובות שמבינות אותי, ויש לי רק כמה כאלו>

הלימודים שלי גורמים להגשמה העצמית שלי, והתפתחות רוחנית שלי וזה גורם לי אושר

ההתנדבות שלי גורמת לי לאושר

גם בעלי חיים גורמים לאושר

אבל הכסף? ממש לא, זה חיי נוחות.
אבל לא קשור לאושר

ברור שכסף עצמו לא גורם לאושר

מקסימום שכסף יכול לתת זה שקט נפשי. לכן בדרך כלל אנשים סוחרים בכסף שלהם תמורת דברים אחרים- כאלה שכן גורמים להם אושר.
כמעט הכל עולה כסף וזה בהחלט תורם לתחושת האושר הכללית כשאפשר להרשות יותר.
גם רוגע, אהבה והגשמה נםשית הרבה פעמים עולים כסף...

פופאפ

New member
מרבה נכסים מרבה דאגה

מי רוצה הלוואה

לנהל סכומי כסף או לדאוג לנכסים = כאב ראש
בעולם אידיאלי מתחלקים - אבל בהכל מכל וכל.
ובשורה התחתונה יש דברים שאין להם מחיר

goldy

New member
מרבה לקוחות מרבה מחלות

צר לי לגלות שדימיון אינו הצד החזק שלך.

goldy

New member
אנחנו רואים את מה שאנחנו מאמינים בו,

ומאמינים במה שאנחנו רואים.

אם אתה חושב שלהיות איש עסקים זה בהכרח ארוך, יקר, קשה ומסובך: אז אתה בהכרח תגרום לעצמך אינסוף הוצאות שידרדרו אותך להישרדות בכוונה כדי שלא תוכל להפסיק 'לעשות'. אפילו תעבוד בשתי תעבוד כי אתה 'צריך את השעות' למרות שלפרוטוקול המצב שלך לא באמת כזה נורא.

אני חושב בדיוק ההפך ממך. לרוע המזל מהמעט מאוד שהספקתי ללמוד עלייך אני מבין שלא משנה איזו הוכחה אביא בפנייך; אתה רק תתחפר עוד יותר בקונכייתך. אז שיהיה לך בכיף.

פופאפ

New member
לצערי אתה לא כותב לגופו של ענין

לא דובר על אנשי עסקים - להיות איש עסקים שאוהב את עבודתו זה מעולה.
וכן לא מדובר עלי וגם לא עליך - לא מעניין אותי מה אתה חושב עלי..
הנושא היה למי שיש סכום כסף גדול - שהוא כאמור לא בהכרח איש עסקים .
זה לא מוסיף הרבה נחת - אלא כאב ראש גדול.

goldy

New member
אז אם זה המצב זה ממש לא בעיה:

אנשים עניים באמת, שמכוונים את חייהם בכוונה כך שייאלצו לשרוד, הם אלופים בלהיפטר מכספם מהר ככל האפשר.
מכיוון שהמתלונן הצליח להתעשר בעצמו ועכשיו עצוב מכך; סביר להניח שהוא פשוט מעמד בינוני מוכשר.
מכיוון שמעמד בינוני הם עניים שיודעים להרוויח, אני משוכנע שבתוך כשנה כבר יחזור למצבו הקודם אם לא יותר גרוע.

h a j b i

New member
לקבצן ברחוב אין נכסים ואין דאגות

אתה מוזמן להצטרף אליו אם זה נראה לך כל כך כיף.

למעלה