עונה
זה קל להגיד שכסף לא חשוב שאתה לא גר לבד ובלי ילדים.
אין דבר יותר קל מזה בחיים האלה.
תראה,
אין מה לעשות,
אתה יודע כמה עולה לגור לבד היום ?
להחזיק ילדים ?
בית ? ושאני אומר בית אני מתכוון למשפחה.
רוב האנשים בארץ רוצים רק להחזיק את הבית שלהם לא יותר מזה.
בטח שעדיף להתאמץ בשביל להשיג רוגע ואהבה אבל אתה בחיים לא תשיג את זה אם אין לך את המינימום להחזיק בית ברמה הבסיסית ביותר.
היום כל ילד למשפחה מוסיף עוד בסיבות ה4,000 שקלים לתקציב (במקרה המושלם כן ? בדרך כלל זה יותר).
אלא אם כן אשתך לא עובדת ומטפלת בו ואז זה טיפה יורד לאיזור ה2000.
דירה, ? חשובונות ?
אז נגיד שאתה גר באריאל מעבר לקו הירוק, ואוכל לחם עם טונה ושותה מים מהברז. אתה באמת תיהיה מאושר מרמת חיים כזאתי ? או תוכל להשיג הגשמה עצמית עם רמת חיים כזאתי ? נגיד שכן, דירה באריאל קטנה (פיצית) תעלה לך 2000 שקלים במקרה הכי מושלם. רוצה לחם ומים נכון ? חשמל, טלויזיה, פלאפון, אינטרנט ארנונה.. אוטו ? או אוטובוס ... נגיד אוטובוס כי אנכנו הרי אומרים שכסף זה בזבוז של זמן ועצבים, עוד, 2000 שקלים בערך ? אז יצא לנו 4,000 שקלים בלי ילד או 8,000 עם ילד אחד וזה ברמת החיים הכי נמוכה שיש.
עכשיו לשאלתך תראה, ברור שעדיף להתאמץ בשביל זה אבל החברה שלנו בנוייה בצורה כזאתי שאתה לא יכול בלי כסף להגיע לזה. אין מה לעשות. זה מאוד קל להגיד שכסף לא חשוב שאין לך דירה.
אבל שיהיה לך דירה ותתחיל להגיע להוצאות יותר ויותר גדולות, בגלל ילד, כלב, חתול, אוטו במוסך מה לא ?!
אז אתה תחשוב אחרת.
ואתה רוצה להגיד לילד שלך שאין לך כסף לתת לו ללכת לטיול השנתי עם כל שאר הכיתה ?
בסופו של דבר יש לך תמיד אלטרנטיבות
אתה יכול ללכת למנזר טיבטי ולהיות נזיר שכל החיים שלו לא מתעסק עם כסף וההתעסקות היחידה שלו עם כסף זה כדי לעזור למנזר הטיבטי שלו, ולהקדיש חיים שלמים למציאת רוגע אהבה והגשמה עצמית,
אבל כל עוד אתה בוחר להשאר פה, בחברה המודרנית
אין מה לעשות
כסף הוא מאוד חשוב.
וכן בחברה שלנו
כסף כן גורם לך לאושר בגלל שנראה אותך מאושר בלי כסף עם חשבונות שרק עולים ועולים. (אתה בסופו של דבר חייב חשובונות כדי להחזיק חיים פה)
אז זה לא משנה אם אתה מפעיל מכונה ושם בה דלק והמכונה בסופו של דבר שורפת את הדלק כדי ליסוע, אז אתה שואל אם דלק גורם לך ליסוע ... בעצם, והתשובה שלי היא כן . כי בלי דלק לא תיסע פשוט.
אני אגב לא סובל את זה
שהחברה שלנו כל כך כל כך בנוייה בצורה זוועתית ולא נכונה. זה לא אמור להיות ככה שלאחוז אחד יש 90 אחוז מכלל הכסף של האוכלוסיה,
זה פשוט לא אמור להיות ככה.