האם כסף גורם לכם אושר?

Purple Mushroom

New member
צודק

מספיק כסף נותן בטחון כלכלי, וקצת שקט נפשי. אושר לא קשור לכסף.

צריך לשנות את שם הפורום ל"מחפשי אושר"

ברצינות, מה נסגר לאחרונה עם כל שאלות ההגשמה העצמית האלו?
כסף לא גורם אושר. כסף נותן שקט שלא יתקשרו מהבנק לאיים עליך. אושר יכול לבוא גם בדרכים אחרות- פירגון חיובי על משהו שעשיתי, כשמשהו מצליח לי, כשאני מרגישה שאנשים אוהבים או מעריכים אותי...

EdisonGirl

New member
זה נשמע כ"כ אופטימי...

אז למה זה כתוב בדם?
(התמונה בכרטיס למי שלא עוקב)

ובנימה רצינית יותר, אנשים מאמינים שבאמצעות הכסף יגיעו לרוגע ושלווה, ואפשר להבין אותם, כי בסופו של דבר, המציאות מוכיחה שהרבה מהבעיות שלנו בחיים קשורות לכסף, או לחלופין, היו יכולות להיפתר בקלות אם היה לנו קצת קאש... זה נכון ולא נכון, לדעתי.

הרדיפה אחרי כסף והטירדה מחסרונו עלולים בעצמם לגרום לנו לפתח בעיות שנזדקק לכסף כדי לפתור אותן, וכך- זה מן מעגל קסמים כזה. כשאתה דואג בראש ובראשונה לשלווה שלך, ולבריאות, ולא מזלזל בעצמך (שינה, תזונה, כושר, בריאות...) רק בשביל להשיג עוד כמה שקלים, ויודע מתי לשים את הגבול איפה נגמרת הדאגה לכסף ומתחילה הדאגה לעצמך, אז יתכן מאוד שבסופו של דבר יהיה לך גם כסף, וגם לא תהיה לך סיבה "שלילית" להשתמש בו (למעט הפתעות חריגות..).

או כתשובה לשאלתך- עדיף מאמץ בריא.

AlabamaW0rley

New member
אני אסביר לך למה אני צריכה כסף

אני רוצה לגור במקום טוב, שזה אומר אוכלוסיה נעימה, דירה משופצת (יפה ולא מתפרקת איכסית פיכסית), נגישות לכל מיני מקומות והגעה סבירה לעבודה.
זה כבר שכ"ד גבוה.

אני רוצה לטייל בחו"ל, ולא רק דילים ליוון.
גם זו השקעה.

אני רוצה להראות טוב ולקנות בגדים איכותיים.
זה לא זול.

אני רוצה לבלות, ללכת להופעות.
הופעות עולות הרבה.

אני כמובן יכולה לשרוד על מים אוכל ומקום מגורים, אבל זה גם פרה יכולה. לבן אדם יש יותר תוכן.

AlabamaW0rley

New member
אמרתי למה אני צריכה כסף

לא אמרתי שאני מצליחה להשיג את כל הכסף הדרוש :)

shmuelsht

New member
כסף

כמה שיש רוצים יותר. הדיירות שלי גרות בחינם ואז הן חוסכות כסף. ושוב צריך לזכור. כסף הוא רק אמצעי. לא מטרה.

AlabamaW0rley

New member
על חינם משלמים ביוקר

מחיר נפשי.

בוודאי שכסף הוא אמצעי, ובמציאות הישראלית הוא אמצעי שלא יכול להשיג לך הרבה, לכן אנשים מתעסקים כל-כך הרבה בכסף.

כסף לא מביא אושר

האדם הוא יצור מטומטם. הוא המציא את הכסף וככה גרם לו לעוד צורך בלעדיו לא יוכל לחיות מעבר לאוכל ומים

Upgrade U

New member
תמיד נחמד שיש ג'ובות בכיס, אבל זה לא מסב אושר

במהלך חיי הקצרים, הייתי במצבים שכסף זה הדבר האחרון שעניין אותי. יש דברים שעוברים על האדם, שבאותם הרגעים לא משנה אם בעו''ש יש לך 20 שקל או 200 אלף שקל.

הכסף כן חשוב - אבל אני לא חושב ש20K עם רכב צמוד ותנאים ווילה בהרצליה פיתוח יגרמו לי להיות אדם מאושר יותר.
את זה אני אשאיר לאנשים אחרים. שיהנו.
משפחה תומכת,חברים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות ואהבה - הם המפתח לאושר בחיים.

Purple Mushroom

New member
היתה על זה סדרת טלויזיה

משהו עם אושר. ומבחינת כסף ואושר, הוכיחו, שלאדם מספיק כ11 אלף ש"ח בחודש. יותר מזה, לא מסב יותר אושר. משהו כזה.. :)

h a j b i

New member
הוכח בטוח לא, סביר להניח שעשו מחקר

המבוסס מדגם סטטיסטי כלשהוא ואלה המסקנות של המחקר.
לי תמיד יש אותו דבר להגיד במקרים הללו: אתם מוזמנים להעביר אליי את הכסף המיותר שאין לכם צורך בו ושלא גורם לכם אושר

AlabamaW0rley

New member
אתה חי בסרט אם נדמה לך

שבמשכורת של 20K אפשר לקנות ווילה בהרצליה פיתוח.

al19

New member
עונה

זה קל להגיד שכסף לא חשוב שאתה לא גר לבד ובלי ילדים.
אין דבר יותר קל מזה בחיים האלה.
תראה,
אין מה לעשות,
אתה יודע כמה עולה לגור לבד היום ?
להחזיק ילדים ?
בית ? ושאני אומר בית אני מתכוון למשפחה.
רוב האנשים בארץ רוצים רק להחזיק את הבית שלהם לא יותר מזה.
בטח שעדיף להתאמץ בשביל להשיג רוגע ואהבה אבל אתה בחיים לא תשיג את זה אם אין לך את המינימום להחזיק בית ברמה הבסיסית ביותר.
היום כל ילד למשפחה מוסיף עוד בסיבות ה4,000 שקלים לתקציב (במקרה המושלם כן ? בדרך כלל זה יותר).
אלא אם כן אשתך לא עובדת ומטפלת בו ואז זה טיפה יורד לאיזור ה2000.
דירה, ? חשובונות ?
אז נגיד שאתה גר באריאל מעבר לקו הירוק, ואוכל לחם עם טונה ושותה מים מהברז. אתה באמת תיהיה מאושר מרמת חיים כזאתי ? או תוכל להשיג הגשמה עצמית עם רמת חיים כזאתי ? נגיד שכן, דירה באריאל קטנה (פיצית) תעלה לך 2000 שקלים במקרה הכי מושלם. רוצה לחם ומים נכון ? חשמל, טלויזיה, פלאפון, אינטרנט ארנונה.. אוטו ? או אוטובוס ... נגיד אוטובוס כי אנכנו הרי אומרים שכסף זה בזבוז של זמן ועצבים, עוד, 2000 שקלים בערך ? אז יצא לנו 4,000 שקלים בלי ילד או 8,000 עם ילד אחד וזה ברמת החיים הכי נמוכה שיש.
עכשיו לשאלתך תראה, ברור שעדיף להתאמץ בשביל זה אבל החברה שלנו בנוייה בצורה כזאתי שאתה לא יכול בלי כסף להגיע לזה. אין מה לעשות. זה מאוד קל להגיד שכסף לא חשוב שאין לך דירה.
אבל שיהיה לך דירה ותתחיל להגיע להוצאות יותר ויותר גדולות, בגלל ילד, כלב, חתול, אוטו במוסך מה לא ?!
אז אתה תחשוב אחרת.
ואתה רוצה להגיד לילד שלך שאין לך כסף לתת לו ללכת לטיול השנתי עם כל שאר הכיתה ?
בסופו של דבר יש לך תמיד אלטרנטיבות
אתה יכול ללכת למנזר טיבטי ולהיות נזיר שכל החיים שלו לא מתעסק עם כסף וההתעסקות היחידה שלו עם כסף זה כדי לעזור למנזר הטיבטי שלו, ולהקדיש חיים שלמים למציאת רוגע אהבה והגשמה עצמית,
אבל כל עוד אתה בוחר להשאר פה, בחברה המודרנית :) אין מה לעשות
כסף הוא מאוד חשוב.
וכן בחברה שלנו
כסף כן גורם לך לאושר בגלל שנראה אותך מאושר בלי כסף עם חשבונות שרק עולים ועולים. (אתה בסופו של דבר חייב חשובונות כדי להחזיק חיים פה)
אז זה לא משנה אם אתה מפעיל מכונה ושם בה דלק והמכונה בסופו של דבר שורפת את הדלק כדי ליסוע, אז אתה שואל אם דלק גורם לך ליסוע ... בעצם, והתשובה שלי היא כן . כי בלי דלק לא תיסע פשוט.

אני אגב לא סובל את זה
שהחברה שלנו כל כך כל כך בנוייה בצורה זוועתית ולא נכונה. זה לא אמור להיות ככה שלאחוז אחד יש 90 אחוז מכלל הכסף של האוכלוסיה,
זה פשוט לא אמור להיות ככה.

למעלה