האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
אני לא יודע אם היא יכולה או לא, אבל אני יודע שזה לא עומד על הפרק. על אף שיש מי שנהנה לחלק את החברה הישראלית לקבוצות, כל קבוצה תורמת את התרומה הייחודיות שלה וכל הקבוצות ביחד מקיימות את הציבוריות הישראלית. אז אולי יש מי שחולם כאן על להיפטר מקבוצה אחרת שהוא לא מת עליה, אבל אלו חלומות שווא.האם לדעתכם מדינת ישראל יכולה להתקיים בלי שיהיו פה חרדים?
לא לגמרי ברור לי כיצד אפשר להאמין בתורה שבכתב ובתורה שבע"פ ובאותה נשימה לדבר על תורות שהומצאו על-ידי בני אדם ודת שבכלל הומצאה על-ידי בני אנוש.אני מאמין בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה אבל בפועל הלכה למעשה הרי לא היתה דת יהודית מלפני התקופה של שלהי בית ראשון זתומרת היה עם ישראל והיתה תורה ואז ראו שבאה גלות אז החליטו שכדי לשמר את העם שלא ילך לאיבוד להמציא דת שמבוססת על התורה שתחזיק את העם עד הגאולה שתהיה לנו מדינה בריבונותינו ובה נחוקק את החוקים שבאמת רלוונטים הרי העיקר של כל התורה הוא מה ששנאוי עליך אל תעשה לחבריך ואת השאר לך תלמד וזה מתאים למוטו של חיה ותן לחיות זתומרת שהמדינה צריכה להיות אולטרה ליברלית ומי שבכל זאת רוצה לשמר מנהגים ישנים שלא יעשה את זה על חשבון אחרים
לא נכוןשחלק לא מבוטל מחוקי המדינה (ואגב גם מדינות אחרות) מבוססים על חוקי היהדות.
מצטער לאכזבך, אבל פשוט מציאות עובדתית.לא נכון
על עובדות אין טעם להתווכח, ואי אפשר לעשות מיצי מיצי. רוב החקיקה הישראלית נשענת על החקיקה הטורקית והמנדטורית שירשנו. במהלך קיוום המדינה החקיקה כמעט כולה מבוססת על חיי היומיום המודרנים. רק בתחום האישות הופקרו אזרחי המדינה להתעללות החוק העברי.מצטער לאכזבך, אבל פשוט מציאות עובדתית.
אבל כמובן שלא אטרח להתווכח עם מומחה גדול כמוך בתחום.
הרבה בריאות, מיצינו.
חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמינים שליהודים יש כסף.האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
לא בדיוק הבנתי, האם חרדים אינם זרם ביהדות? האם הקתולים נטפלים לקתולים כי הם מאמינים שלקתולים יש כסף? בלבלת אותי.חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמינים שליהודים יש כסף.
תראה, נולד יהודי וכשהוא מגיע לגיל 12/13 אומרים לו אתה יהודי/ה, והוא שואל מה זה אומר ? אומרים פשוט תחיה תחיה תחיה וברוך שפטרנו, כשיבוא יומך תחזור לעפר, וזהו.לא בדיוק הבנתי, האם חרדים אינם זרם ביהדות? האם הקתולים נטפלים לקתולים כי הם מאמינים שלקתולים יש כסף? בלבלת אותי.
חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמי
אתה מזכיר לי את המעברים ההכרחיים בחיי ילד קטן שיש לו שמיכה והוא קורא לה סמיכי והיא מסריחה ומטונפת אבל הוא קשור אליה ומסרב להרפות ממנה וללכת לגן בלי סמיכי המצחינה שלו, עד ש...וכו' וכו'החרדים הם ה-סמל ליהדות
אתה 0 לעומתם הם היהדות האמיתית
היהדות היא לעשות מה שכתוב בתורה וזה מה שהם עושים בדיוק
אני כאדם לא חרדי מעריך אותם מאד מאד
כן, אבל מה אפשר לעשות עם זה?האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
זה מה שעושים רוב האזרחים בישראל, אבל משום מה החרדים גם מצליחים להחזיק כל ממשלה בביצים וגם מצליחים לשמר את המונופול שלהם בכל הגופים החשובים. איך זה?לעשות רק מה שחייב על פי חוקי המדינה לא פחות ולא יותר
כן, אין צורך!האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
להתקיים ? לפרוחהאם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
אין למדינה צורך בדת. על המדינה לכבד את הדתות של כל אזרחיה ולדאוג שלכל אחד יהיה את חופש הפולחן שלו אבל היא לא צריכה מעבר לזה להתערב, לתמוך או לממן. המדינה גם צריכה לאפשר תחבורה ציבורית בשבת ולא להכנע לסחטנות הדתית בענין זה.האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.