האם לדעתכם מדינת ישראל יכולה להתקיים בלי שיהיו פה חרדים?

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?

Harrington

Well-known member
מנהל

האם לדעתכם מדינת ישראל יכולה להתקיים בלי שיהיו פה חרדים?​

אני לא יודע אם היא יכולה או לא, אבל אני יודע שזה לא עומד על הפרק. על אף שיש מי שנהנה לחלק את החברה הישראלית לקבוצות, כל קבוצה תורמת את התרומה הייחודיות שלה וכל הקבוצות ביחד מקיימות את הציבוריות הישראלית. אז אולי יש מי שחולם כאן על להיפטר מקבוצה אחרת שהוא לא מת עליה, אבל אלו חלומות שווא.

לגבי השאלה בתוכן, אני לא יודע אם היהדות היא דת מומצאת אם לאו, אבל נזכיר שחלק לא מבוטל מחוקי המדינה (ואגב גם מדינות אחרות) מבוססים על חוקי היהדות. עובדה זו כשלעצמה כמובן לא אומרת שאי-אפשר היה גם אחרת, אולי בלי זה. אבל בכל זאת נחמד לזכור את זה.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
אני מאמין בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה אבל בפועל הלכה למעשה הרי לא היתה דת יהודית מלפני התקופה של שלהי בית ראשון זתומרת היה עם ישראל והיתה תורה ואז ראו שבאה גלות אז החליטו שכדי לשמר את העם שלא ילך לאיבוד להמציא דת שמבוססת על התורה שתחזיק את העם עד הגאולה שתהיה לנו מדינה בריבונותינו ובה נחוקק את החוקים שבאמת רלוונטים הרי העיקר של כל התורה הוא מה ששנאוי עליך אל תעשה לחבריך ואת השאר לך תלמד וזה מתאים למוטו של חיה ותן לחיות זתומרת שהמדינה צריכה להיות אולטרה ליברלית ומי שבכל זאת רוצה לשמר מנהגים ישנים שלא יעשה את זה על חשבון אחרים

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מאמין בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה אבל בפועל הלכה למעשה הרי לא היתה דת יהודית מלפני התקופה של שלהי בית ראשון זתומרת היה עם ישראל והיתה תורה ואז ראו שבאה גלות אז החליטו שכדי לשמר את העם שלא ילך לאיבוד להמציא דת שמבוססת על התורה שתחזיק את העם עד הגאולה שתהיה לנו מדינה בריבונותינו ובה נחוקק את החוקים שבאמת רלוונטים הרי העיקר של כל התורה הוא מה ששנאוי עליך אל תעשה לחבריך ואת השאר לך תלמד וזה מתאים למוטו של חיה ותן לחיות זתומרת שהמדינה צריכה להיות אולטרה ליברלית ומי שבכל זאת רוצה לשמר מנהגים ישנים שלא יעשה את זה על חשבון אחרים
לא לגמרי ברור לי כיצד אפשר להאמין בתורה שבכתב ובתורה שבע"פ ובאותה נשימה לדבר על תורות שהומצאו על-ידי בני אדם ודת שבכלל הומצאה על-ידי בני אנוש.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
פשוט מאוד תורה שבכתב זה חמישה חומשי תורה ותורה שבעל פה זה הלכה למשה מסיני כל השאר זה המצאה לצורך שימור העם בגלות שלא ילך לאיבוד מה שלא מהווה סכנה כרגע

The Real Big Joe

Well-known member
מצטער לאכזבך, אבל פשוט מציאות עובדתית.
אבל כמובן שלא אטרח להתווכח עם מומחה גדול כמוך בתחום.

הרבה בריאות, מיצינו.
על עובדות אין טעם להתווכח, ואי אפשר לעשות מיצי מיצי. רוב החקיקה הישראלית נשענת על החקיקה הטורקית והמנדטורית שירשנו. במהלך קיוום המדינה החקיקה כמעט כולה מבוססת על חיי היומיום המודרנים. רק בתחום האישות הופקרו אזרחי המדינה להתעללות החוק העברי.

האם הדת היהודית הומצאה בשלהי בית ראשון לצורך שימור העם כקבוצה בתקופת הגלות וכרגע כשיש לנו מדינה אין צורך בדת אלא רק בחוקי המדינה?
חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמינים שליהודים יש כסף.

SupermanZW

Well-known member
חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמינים שליהודים יש כסף.
לא בדיוק הבנתי, האם חרדים אינם זרם ביהדות? האם הקתולים נטפלים לקתולים כי הם מאמינים שלקתולים יש כסף? בלבלת אותי.

לא בדיוק הבנתי, האם חרדים אינם זרם ביהדות? האם הקתולים נטפלים לקתולים כי הם מאמינים שלקתולים יש כסף? בלבלת אותי.
תראה, נולד יהודי וכשהוא מגיע לגיל 12/13 אומרים לו אתה יהודי/ה, והוא שואל מה זה אומר ? אומרים פשוט תחיה תחיה תחיה וברוך שפטרנו, כשיבוא יומך תחזור לעפר, וזהו.
באו החרדים/הקתולים ונכנסו באמצע, איך יעשו רווח ? ממציאים - אומרים כשאתה מתלבש קודם תשים תחתונים ואח"כ גרביים ולא להיפך אחרת...ואל תלבש משי עם צמד זה מזעזע ואם לא...ואחרי שאתה עושה קקי פיפי תאמר כמה לחשים אחרת....ואם אתה מחטט באף בשבת תלך לתת תרומה ותתפלל על נפשך החוטא אחרת אויי ואבויי ועוד ועוד מהבר והגורן, שיכורים מכמויות הסאקרים המשלמים...וזה, לא קשור ליהודים

חרדים זה לא דת יהודית, זאת דת קתולית (תחפש הבדלים); הם בענין שלטון ושליטה. כלומר הם צורת שלטון, ובודאי שאפשר בלעדיהם. הם נטפלים ליהודים כי הם מאמי

החרדים הם ה-סמל ליהדות
אתה 0 לעומתם הם היהדות האמיתית
היהדות היא לעשות מה שכתוב בתורה וזה מה שהם עושים בדיוק
אני כאדם לא חרדי מעריך אותם מאד מאד

החרדים הם ה-סמל ליהדות
אתה 0 לעומתם הם היהדות האמיתית
היהדות היא לעשות מה שכתוב בתורה וזה מה שהם עושים בדיוק
אני כאדם לא חרדי מעריך אותם מאד מאד
אתה מזכיר לי את המעברים ההכרחיים בחיי ילד קטן שיש לו שמיכה והוא קורא לה סמיכי והיא מסריחה ומטונפת אבל הוא קשור אליה ומסרב להרפות ממנה וללכת לגן בלי סמיכי המצחינה שלו, עד ש...וכו' וכו'

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
יש לנו עוד הרבה זמן בשביל התהליך הזה של השלת השיריים שהבאנו איתנו מהגלות לאט לאט הכל מסתנכרן עם תורת ישראל המקורית

certified.woke

Well-known member
כן, אין צורך!
רעיון קיום אֵל מופשט, אימטריאלי לחלוטין, מחשבתי בלבד, בורא-כל, ומנהל אישית וכללית, בלא שם אישוש תצפיתי, או מבחן כלשהו לקיומו גם מחוץ לתבן אשר בין שתי אזני המאמין בקיומו, הוא בעייתי והמאמינים המודעים לבעיתיוּתוׂ תמיד עסוקים באפולוגטיקה (התגוננות) ונסיונות תרוץ כלפי חוץ ומלחמה למנוע התפכחות כלפי פנים.

המלחמה למניעת התפכחות מבפנים מביאה להסתגרות, אי-השתלבות, שמירה על עוני, דחק, מסְכֵּנוּת, לחץ קיום, הזדקקות לגמ"חים ולכספי "חלוקה", כפיית תכנית-למודים המונעת יכולת רכישת משלח-יד מפרנס ומיומנויות מבוקשות בשוק העבודה - מחד, והתמחות מקצועית במסחר בקולות בוחרים המצביעים אן-בלוק על פי הוראת מנהיגיהם, כלשון מאזניים להטית נצחון לקואליציה שתממן המשך התנהלות מגונה זו - מאידך.

לעולם מת גידול ממאיר יחד עם מארחו...

נערך לאחרונה ב:

חנן44

Well-known member
אין למדינה צורך בדת. על המדינה לכבד את הדתות של כל אזרחיה ולדאוג שלכל אחד יהיה את חופש הפולחן שלו אבל היא לא צריכה מעבר לזה להתערב, לתמוך או לממן. המדינה גם צריכה לאפשר תחבורה ציבורית בשבת ולא להכנע לסחטנות הדתית בענין זה.

למעלה