האם לדעתכם מדינת ישראל יכולה להתקיים בלי שיהיו פה חרדים?

אני חושב שברור שהדת היהודית היא דבר אמיתי, אחרת איך הדת היתה משתמרת במשך אלפי שנים.
לא הגיוני שקם מישהו בבוקר והחליט להמציא דת כי כולם היו מסתכלים עליו בתור משוגע ואף אחד לא היה הולך איתו.
והמדינה צריכה להתחשב לפחות קצת בדת היהודית, אחרי הכל אנחנו מדינה יהודית

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
תלמד היסטוריה של עם ישראל בקצרה זה מתחיל במשפחת יעקב אבינו ובניו שישבו בכנען אחרי זה ירדו למצרים ואז שועבדו שם ואז יצאו משם בחזרה לכנען וכבשו אותה בדרך הם גם קיבלו את התורה שבכתב ושבעל פה לאחר כמה מאות שנים שוב יצאו לגלות ושוב חזרו לארץ ישראל לאחר שבעים שנה בערך ואז לאחר כמה מאות שנים יצאו שוב לגלות של 1800 שנה בערך עד לימינו שקמה מדינת ישראל עכשיו כל השאלה מתי התחילה הדת היהודית תחפש איפה מוזכר המושג הזה לראשונה

SupermanZW

Well-known member
אני חושב שברור שהדת היהודית היא דבר אמיתי, אחרת איך הדת היתה משתמרת במשך אלפי שנים.
לא הגיוני שקם מישהו בבוקר והחליט להמציא דת כי כולם היו מסתכלים עליו בתור משוגע ואף אחד לא היה הולך איתו.
והמדינה צריכה להתחשב לפחות קצת בדת היהודית, אחרי הכל אנחנו מדינה יהודית
תחליף את "הדת היהודית" בפסקה שכתבת בכל דת בת למעלה מאלף שנים ותצא לך פסקה שטותית באותה מידה. כל הדתות הן שקר, כולם המצאות שנועדו לשליטה בהמונים בורים על ידי אליטה מצומצמת שמייחסת לעצמה את הידיעה מהו רצון האל/ים. כל הדתות הן scams.

נערך לאחרונה ב:
הנצרות מתבססת על ידי שישו טען שאלוהי-ם התגלה אילו וכולם האמינו לו.
היהדות מתבססת על דבר יותר מקורי שהוא מעמד הר סיני שעובר מאבא לבן (בעיקר אצל שומרי המסורת) ולא דבר שמישהוא חירטט באתו רגע

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
יש עם ישראל ויש דת היהדות באיזה שלב הם נדבקו אחד לשני זה מה שאני שואל כי בכל חמישה חומשי תורה לא מוזכרת הדת היהודית בכלל

Harrington

Well-known member
מנהל
יש עם ישראל ויש דת היהדות באיזה שלב הם נדבקו אחד לשני זה מה שאני שואל כי בכל חמישה חומשי תורה לא מוזכרת הדת היהודית בכלל
ברור, כי העם היהודי נולד רק מחלק משבטי ישראל כידוע. אבל זה לא פותר את הסתירה שהצגת למעלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש שבט יהודה לא עם יהודי אל תערבב מושגים
לא מערבב מאומה. היהדות נקראת כך מאחר ורוב העם המכונה כך היום נולד משבט יהודה (רוב ולא כל, יש שם בס"ה 3-4 שבטים אך הקבוצה הגדולה הגיעה מיהודה). זאת התשובה לדבריך למעלה, לטוב ולמוטב.

Harrington

Well-known member
מנהל
קודם כל זה לא משנה מאומה העם הוא עדיין עם ישראל ויהודה הוא רק שבט דבר שני יש לך עץ שורשים שמוכיח את דבריך?
תגיד, סתם סקרנות, באמת כל כך משעמם לך? במקום אחד בשרשור אתה כותב את אותם דברים, במקום אחר אתה תוקף את אותם דברים, במקום נוסף אתה דורש הוכחות לדברים שאתה בעצמך כותב במקום רביעי. מה אתה רוצה בדיוק? כאילו, זה נראה שהחלטת פשוט לשגע את כולם קצת הבוקר ולשחק משחק מוזר שעושה לך טוב מול כו"ע. זה בסדר גמור כמובן. כל אחד וצרכיו, כל אחד והנאותיו. אבל תצטרך לסלוח לי, אני לא כן בשביל לבדר אותך. דיון ענייני, זה תמיד ובכיף. משחקים ילדותיים, לפעמים, אבל לא כרגע. עמך הסליחה.

עם ישראל זה הדת היהודית.
ואולי תלמדו אתם היסטוריה מעמד הר סיני זה מתי שהתחיל היהדות. ואגב אלוהי-ם אמר שהארץ הזאת שלנו בתנאי שמקימים את התורה
אז טכנית נראה לי שהחרדים ישארו כאן ומגיע להם בצדק הם מקיימים את התורה.
ועוד אגב תורה שבעל פה זה לא המצאה, זה החכמים מפעם , ויש לכך מקורות

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
הדת היא דת ישראל שבט יהודה הוא רק חלק משנים עשר שבטים

תבדוק בהיסטוריה של עם ישראל איפה מוזכר המושג דת היהדות לראשונה

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
למי קוראים יהודים לבני שבט יהודה לצורך כך צריך עץ שורשים

בשלהי בית ראשון המציאו את מערכת החוקים הנקראת דת יהודית כדי שהעם לא יעלם בגלות עכשיו כשחזרנו לארץ ויש לנו פה מדינה מה שחשוב זה אך ורק חוקי המדינה

אז
למי קוראים יהודים לבני שבט יהודה לצורך כך צריך עץ שורשים

בשלהי בית ראשון המציאו את מערכת החוקים הנקראת דת יהודית כדי שהעם לא יעלם בגלות עכשיו כשחזרנו לארץ ויש לנו פה מדינה מה שחשוב זה אך ורק חוקי המדינה
פעם הבאה אל תשאל על מה שאתה כבר יודע

Harrington

Well-known member
מנהל
אלא שאת המדינה הזאת שיש לנו (מי זה "אנחנו"?) כל כולה 'של' הדת. המיקום שלה, השם שלה, העם העיקרי שמרכיב אותה, שפתה, המטבע שלה, כל סמליה, הכל. יעני בלי הדת אין לך פה כלום. אז לא קצת מוזר לוותר עליה ולהתעלם ממנה פתאום ולעשות כאילו יש לנו מדינה אזרחית שלא קשורה לדת?

למעלה