האם מוסר הוא רק ענין תאורתי

Diana M

New member
בחירה מודעת להפוך את הילד לבעל

מוגבלות/ליקוי זוג נשים החיות יחד , החליטו להביא לעולם ילדים. שתיהן משכילות, לסביות וחרשות. והן החליטו כי הן רוצות גם את ילדיהן חרשים. היות ובבנק הזרע נאמר להן כי אין מקבלים תרומות מגברים עם בעיה או מוגבלות ידועה. הן בכל זאת לא וויתרו על הרעיון ופנו לחבר חרש שהסכים לתרום להן זרע, על מנת להבטיח כי ילדן יהיה חרש. הראשונה נולדה חרשת וכעת הן מקוות כי גם השני יהייה חרש. מה דעתכם?

בחירה או החלטה בשם

לי קשה להבין את הסיבות לבחירה (מיוזמה) מבחינתי הם מאד אגו.... הורה חרש יכול לתקשר עם ילד חרש כי קיבל את הכלים לעשות זאת ילד צעיר יקח לו זמן ובנוסף תמיד בסביבה יש אנשים קרובי משפחה שאינם חרשים שנכנסים לתמונה מה איתם מה עם מערכת הח יחסים איתם שהיא לא פחות חשובה מהמערכת יחסים הישירה עם ההורה ילד יוכל יותר מאוחר ללמוד שפת סימנים לתקשר עם הוריו חוץ מזה שבאהבה לא צריך הרבה מילים למה לשלול אפשרות לחיים מלאים עשירים בהם אפשר לשמוע מוסיקה ולשמוע את ציוץ הציפורים העולם כל כך עמוס למה לא להשאיר את הדברים היפים של הטבע להנאתו של הילד הרי מהסביבה לומדים כל כך הרבה לדעתי הסביבה רק תקשה עליהם כאשר יודעים שזה מבחירה גם בעולם פתוח כמו במדינה בה מדובר דיאנה את מעלה נושאים קשים לאחרונה - היום יום מלא בשאלות !!!!!! בקשיים !!!!! ב- ??????? כל כך בסיסיים לגבי החברה האם לא כך?

Diana M

New member
אסנת, מדוע לא לכתוב אגואיסטים?

את כתבת אגו..ואני לא מתביישת לומר אגואיסטיות. מכל הסיבות שהזכרת ויותר מכך, האם למי מאיתנו יש את הזכות להנדס בהתאם לצרכים שלנו ילד ועוד עם מוגבלות? כי כך אנו חושבים שיהייה לנו יותר נח. איפה זה בדיוק יגמר? ואיזו זכות מוסרית יש לעשות כדבר הזה. כאשר נולד ילד עם מוגבלות מצופה מהוריו, משפחתו והחברה בכלל לפעול למענו ולעשות הכל על מנת לתת לו סיכוי לחיים מספקים ומלאים תוך מיצוי היכולות שלו. כאשר נולד ילד כזה אין זו בכלל שאלה. אבל מראש ליצור עבור ילד שטרם נולד מציאות של חיים עם מגבלה? בעיני עצם הרעיון מזעזע. יש הבדל עצום בין לקבל באהבה ילד שנולד עם מגבלה, ליקוי או נכות לבין "לייצר נכות מכוונת" לא אתפלא אם בעתיד ילדים אלה יחליטו לתבוע את האמהות שלהם לדין. ובענין נושאים קשים..ובכן..הינה משהו שהוא באמת מלא תקווה ואופטימיות דוגמא שאני אישית עשיתי בה שימוש לא מועט בשנה האחרונה. חתן חידון התנ"ך העולמי. נער חרש-עיוור, אביחי שלי, שהוכיח לכולם כי ילדים בעלי צרכים מיוחדים יכולים להגיע רחוק

אין גבול ליכולות של הילדים ../images/Emo29.gif

אני לא מתביישת פשוט זו לא המילה הנכונה אפילו !!! לא מספיק כדי לתאר בכוונה השורש - מדבר גם עם אגו ועל כל מני דברים! תודה עם הכתבה שצירפת שמענו על כך מחברים (אנחנו חגגנו פה) מעניין שאת מעלה זאת ויש עוד דוגמאות רבות אני מאמינה כאשר בני שאל אותי למה מגיע לו להתחיל כל פעם מחדש בכל מקום ולעשות מאמץ חיזקתי אותו וניסיתי להראות לו את היתרונות בשינויים ובמקרה יותר מאוחר היה עליו להגיש בנושא אנגלית בבית ספרו כאן קטע ולעלות שאלות מה הפיק :בחרתי לו את הסיפור של הלן קלר וקישרתי עם הסיפור של ברייל עשה עבודה מקסימה אבל הנקודה היא שעבר לו המסר שלמרות הקשיים הרבים אפשר להגיע רחוק מאד ולהיות לדוגמא לאחרים הוא מאד אהב והתחבר לסיפור וכתב יפה באנגלית ( בניתי תבנית שבפנים ענה אצרף לך בהזדמנות ) אנחנו אישית מאד מדברים איתו על כמה ילדים אתה רוצה ואיזה מקצוע אתה רוצה - ממש לשדר עתיד ואור בעתיד ואפשריות בלתי מוגבלות לחזור לנושא כי גלשתי: אני מכווה שהילדים האלו יבהירו את המסר בצורה יותר חזקה מסר שבחירה עבורם אינה הולכת יד ביד עם אהבת אמת

קורין1

New member
אני לא מרחמת עליהן שיגיע הרגע......

והילד יקלוט מה שהן עשו לו, לא חושבת שיהיה לו קל לסלוח להן על ששללו לו את הזכות להיות כמו כל ילד אחר בעולם!!! באהבה מקורין שכועסת

Queen Y

New member
כראתי את הכתבה בעיתון ואני חייבת לה

גיד. הן לא רואות את החירשות כמוגבלות, הן רואות את זה כפרס, הן טוענות שרק ככה אפשר להיות בנאדם שלם ושמיעה זו מוגבלות בפני עצמה. לכן הן מאמינות שהן משפרות את ילדן ולא מגבילות אותו. more power to them.

טלגל

New member
נשמע לי איום ונורא, ההשכלה כאן

היא מכשול כי אולי אם הן היו פחות חכמות ויותר פועלות עם הלב זה לא היה עולה על דעתן. והן היו מקבלות ילד שמגיע לו אהבה ולא משנה בכלל אם יש לו מוגבלות או לא.

דליה.ד

New member
לי זה נשמע דפוק לגמרי

אני קצרת רואי ואני תמיד מקווה שילדי לא יוולדו קצרי רואי! להוליד ילד פגוע בכוונה תחילה נשמע לי דפוק, לא מוסרי והן צריכות ללכת לפסיכיאטר! ואולי המדינה צריכה להתנער מהן ולא לממן חינוך מיוחד לילדיהן. אם עושים זאת בכוונה תחליה...שהן תשלמנה.

Queen Y

New member
כי הן לא חושבות כמוך אז הן צריכות

פסיכיאטר? זאת - אגואיסטיות.

צלף

New member
נקודת מבט מאוד לא שגרתית ../images/Emo70.gif

תמצאו בהודעה שנכתבה עיי תמי שהביאה שיר שנכתב עיי אלמוני כאן

צלף

New member
שפה בונה זהות קבוצתית../images/Emo2.gif

לשפות יש תכונה, הרבה פעמים בונה זהות קבוצתית של ציבור... זוכרים שיעורים להיסטוריה: איך התחילה הציונות בעצם
: שקם משוגע לעניין שטען שעברית צריכה להיות שפת דיבור - ומאוחר יותר כל הציבור היהודי הציוני אימץ דרישה זאת, ובלי זה לא היתה זהות ישראלית, למשוגע הזה קוראים דרך אגב אליעזר בן יהודה... כך קרה גם עם שפת הסימנים בהתחלה יסדו אותה כדי ליצור בעיית תקשורת עם חרשים, לאט לאט בלי משים הם יסדו קהילה עם זהות קבוצתית ומסגרות נפרדות משלה, ואפילו מקומות גאוגרפיים משלה. זה לא דומה בכלל למה שיש כאן, הזהות החרשית כאן היא רק בבואה חיורת למה שיש בארצות הברית... ואותן שתי הנשים (לסביות ? זה נושא נפרד) החליטו לעשות מה שעשו מתוך ההזדהות עם קהילת החרשים, כמו שהוצג בסרט שהיה לא מזמן בטלויזיה עבור מקרה אחר לגמרי של שני הורים חרשים שמתלבטים אם להשתיל שתל קוכילארי לילדה שלהם או לא (קול וזעם). לדיון על הלגטמיות של המעשה הזה צריך לזכור שקהילות דתיות וערכיות מונעות מילדהן פעילות מסוימת והשכלה מסוימת שיש לאחרים (למשל חרדים) מנימוקים מאוד דומים.

מדהים תודה צלף

אני קיבלתי את השיר הזה מהמטפלת בסנוזי של בני בצפון כי בדיוק דיברנו על נושא שאני לא מרגישה שקבלתי שליחות אני פשוט אוהבת את בני עד הירח ובחזרה ולכן תמיד לצידו היא נתנה לי את השיר - כמה דמעות - ניקוי פסח !!!! מאד מיוחד - תודה שהעלת את זה לפורום הרבה יתחברו אליו

Diana M

New member
מרגש אך לא משכנע

צלף יקר, קראתי את התגובות בפורום ליקויי שמיעה. הדברים אותם הביא one mam מאוד מרגשים. אך איני מסכימה עם חלקם. אמת , אנו מגלים בעצמנו תעצומות נפש אדירות רק כאשר אלינו להתמודד עם מצב נתון בפועל. כמו לידת ילד עם צרכים מיוחדים. מרבית האנשים מייחלים לכך שלא יהיה עליהם לגלות זאת לעולם. יש הבדל גדול בין מצב בו נולד ילד עם ליקוי וההורים אשר כל כך חששו מכך קודם, לומדים להתמודד ולגדל את ילדם באהבה רבה. לבין מצב בו הורים בגלל החשש שלהם, מטילים מום מכוון בילדם. דומה הדבר לזוג נכים שנולדו כאלה כי אימם נטלה תלידומיד והם מאוד חוששים כי לא יכולו לרוץ אחרי ילדם הלא נכה ולכן בזמן הריון תקח האם תלידומיד גם היא על מנת להבטיח לעצמם ילד נכה. נשמע לך הוגן? לי זה נשמע נורא. כל הורה באשר הוא הורה מייחל לילד בריא ושלם. הבדיחה לגבי היולדות שסופרות את בהונות הרגליים של הילוד שהונח רגע לאחר לידתו בזרועותיהן אינה בדיחה. היא אמת המשקפת כמיהה לשלום הילד. אני מאוד מתחברת לדברים שלך לגבי הקהילתיות והתרבות המשנית של החרשים בארצות ברית. אך עדיין שואלת את עצמי האם יתכן כי מעשה כזה יחשב כמוסרי? ולא אין זה שווה ערך בעיני לדפוסי הקהילה של החרדים. ילד שנולד לדפוסים כאלה, תמיד יוכל לחזור בשאלה ולמרוד במורשת הוריו. ילד שהוריו הטילו בו מום מכוון ישאר כזה.

צלף

New member
רק שתכירי אותנו קצת + העמקה

שנינו (אני ו- one_man) כבדי שמיעה (או אולי חרשים שומעים תרבותית), איננו יודעים שפת סימנים אפילו. את חידשת לי בניתוח הנימוקים, אני מסכים איתך שאי אפשר ללמוד מחרדים (או מגידול ילד אצל חילונים) היות ולילד יש בחירה מסוימת בבגרותו לשנות כיוון ולחזור בשאלה או בתשובה. אבל עדיין השאלה אינה דומה לזוג נכים שמחליט לגרום נכות לילדם, זה יותר דומה לזוג חרשים שהתחתן כאשר החרשות עוברת אצלם בתורשה (אצל 10% מהחרשים החרשות היא תורשתית), האם נאסור עליהם הבאת ילדים לעולם
, בגלל שיש סיכוי גבוה שהילד יהיה חירש... שאלות על גבי שאלות...

Diana M

New member
"לא" גדול ומודגש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

על מנת להסיר כל ספק. זוג חרשים, לגיטימי לחלוטין שיביא לעולם ילד. מתוך ידיעה כי יתכן וגם ילדם יהיה חרש. במקרים בהם מדובר בחרשות גנטית. אין כאן בכלל שאלה! ואני מניחה כי אפילו במקרים אלה ישנם זוגות של חרשים הבודקים באמצעות בדיקות גנטיות כיצד ניתן למנוע מצב כזה. אין זה דומה כלל וכלל למצב בומהנדסים בכוונה תחילה מום, והדגש הוא על כוונה תחילה על מנת לקבל מענה לצרכים האישיים. דומה המצב לכך שאני חולת סכרת נעורים ולא נח לי שיהיו בבית דברי מתיקה ולכן איני רוצה ילדים שיהיה עלי לקנות להם שוקולד. לכן אלך ואחפש לי תורם זרע שגם הוא חולה סכרת נעורים על מנת לוודא מראש שיהיה לי ילד חולה סכרת נוערים. לעומת זאת אם אני חולת סכרת נעורים וכך במקרה או שלא במקרה גם בן זוגי. זכותנו המלאה להביא לעולם ילד גם אם קיים סיכון שיוולד חולה סכרת נעורים. שני מצבים שונים לחלוטין. מקווה שהבהרתי את עצמי. אנא תגובתך.

צלף

New member
תודה על הדיוק

אני מסכים איתך שאסור לתכנן מלתחילה ילד עם מום או מגרעת. אבל עדיין אני עומד על דעתי שיש בעיה בחרשים גנטית שמתחתנים, יש בעיה בהסתברות גבוהה ללדת ילד חירש (וישנן משפחות חירשות גם הורים וגם ילדים) זה דומה להנדוס מום מראש לילד. כמובן שאם ההורים יכולים בחודש הראשון להריון לאתר עוברים עם מום ולפיל אותם אז אין בעיה... (אבל האם זה ניתן מבחינה רפואית ?) מה עדיף יותר, הזכות להיות אימא
או זכותו של הילד להיות נורמלי

זהבה נ

New member
צלף, תמיד אמרתי שבורא עולם יודע

למה הוא ברך אותי בילדיי, כי יש לי את הזכות הגדולה להיות האמא שלהם ולא לאף אם אחרת שלא יכלה להתמודד אתם, הוא ידע שרק אני יכולה. צלף, אהבתי את הקישור שלך. זה מאוד מחזק,

ה-לביאה

New member
התרגשתי עד דמעות

תודה לך שהבאת לכאן את הדבר הנוגע ללב הזה תודה

oritush5

New member
חולני לגמרי!

איזה בנאדם יכול לקחת אחריות כזאת, וליצור חיים כאלו למישהו אחר?????

למעלה