האם ניתן להשפיע על בן / בת זוג לכיוון צמחונות

הוא אצל ההורים שלו בסופ"ש. יחזור מחר

מקווה שיהיה בסדר

Gidi Shemer

New member
עכשיו שקראתי את התגובה שלך

לבחור למטה שהמלצת לו לא לוותר ולטבען את המשפחה שלו אני חושש שהדברים עם השותף לא יילכו על הצד הטוב ביותר. אני מאחל לך (באמת, לא בציניות) שזה יצליח לשניכם.

לדעתי, הגישה שלך שגויה מאד וחבל. את מזכירה לי את עצמי בגיל 15-16, עם המון לוחמנות ודיעה איך העולם צריך להגיב בדיוק על פ סדר העולם שלך ומה טוב בשבילם ומה לא. מצד שני, זו א ולא אני וזהו עולמך.

באמת בהצלחה.

noa555555

New member
נקודת המוצא של לשנות אנשים

כפי שמתאים לנו ולהשקפתנו היא פסולה מראש בעיני. לא תמיד אפשר לכוון מראש במי חהתאהב. אם על זה נפיל מערכות יחסים סביבנו נצטרך לעבור לאי בודד ועצוב. הוא לא אמור לשנות אותה. זו התבטאות...קשה בעיני.

אנחנו *חייבים* לשנות אנשים כי מתבצע טבח

לא משהו קטן ולא נוח. לא טעות קטנה שאין לה השפעה ישירה על כדור הארץ. טבח. מוות.
אנחנו חייבים את זה לבעלי החיים, לכדור הארץ וגם לאנשים שאנחנו מצילים.

ואם הם יצאו תקופה ארוכה וזה יהפוך לרציני, מה אז?
חתונה? מה מגישים בחתונה? אם היא רוצה להגיש גופות, הוא צריך לממן את זה? לתמוך בזה? לתת יד לתעשייה הזאת שאנחנו מקווים לסגור יום אחד??

ואחרי החתונה- ילדים? איך מחנכים את הילדים? הוא צריך להאכיל אותם בהפרשות? ומה יקרה כשילד יצמחו שיניים? יאכילו אותו בבשר או בסייטן? יחנכו אותו שזה בסדר או לא בסדר להתאכזר לשחוט בעלי חיים בשביל הנאת האכילה?

אם את חושבת, "את לא קצת עפת רחוק מדי? מי דיבר על חתונה?", אז זו הטעות הבסיסית פה. יש לנו אורח חיים מיוחד ולעניות דעתי הוא לא אמור להיות מתפשר (איך מתפשרים על רצח?). אם זה לא ייגמר בחיים משותפים, אז מה הטעם? אבל אם הוא מתכנן זוגיות לטווח ארוך, לדעתי הוא צריך להשקיע מאמצים ולגרום לה להבין שהיא עושה טעויות, אחרת מה יהיה ביניהם כשדברים יהיו רציניים וחילוקי הדעות עמוקים מדי?

noa555555

New member
למקרה ששכחת , את עדיין חיה בחברה

שרוה הם אוכלי כל. זה למורת רוחך, זה למורת רוחי, אבל זו עובדה, עובדה מכאיבה אבל את לא יכולה לכפות על אנשים. אני יצאתי נגד המינוח "אם לא תשנה אותה אין לך מה לעשות איתה". יש הבדל בין החלטה של אנשים להשתנות לבד, לבין "לשנות אותם". עם כל הכאב אני אומרת לך, שאת דנה את עצמך לחיי תסכול אם זו הגישה . אם טוב לך אז אחלה, אבל אני אומרת לך שוב, זו לא הדרך הנכונה להגיע לבן אדם.
אני רק שאלה - כמה זמן את טבעונית?
והאם לפני כן היית אדם רע? או רק אדם לא מודע מספיק?
כל אחד מגיע לשלב שהוא רואה את האור, בתקווה. או שלא. נכון, העולם כואב, העולם מכאיב, אפילו את בתור טבעונית עדיין מכאיבה,
אבל אם את חושבת לשנות כוח את שלא ניתן לשנות בכוח, כי מה לעשות, להשתמש בחיות זה עדיין חוקי - אז את טועה מבחינת הגישה הכוחנית הזאת. לא רק שהיא לא תצליח, אלא היא תרחיק אנשים עוד יותר, והם יאכלו עוד יותר חיות ומוצריהן, דוקא ודוקא. בתחבולות תעשה לך מלחמה, לא בום טראח . מלחמות פסיכולוגיות לא עושים בום טראח לפרצוף. זה שיעור חשוב שכדאי ללמוד.

צמחונית מילדות מוקדמת, טבעונית כבר 3 שנים+

אני לא בעד לתקוף אף אחד.
אני לא בעד לתפוס אנשים, להצמיד להם אקדח לראש ולהריח אותם להשתנות.
אני לא בעד לכפות עליהם את הדעה שלי.
אבל אני כן בעד להראות להם שהם טועים וכמה הם טועים.
לומר למישהו שאת יוצאת איתו שהוא עושה טעות ושיש דרך טובה יותר זו לא כפייה, זו הגשת עזרה. מי שחושב שזו כפייה סתם מתגונן וכנראה בגלל שהוא מרגיש בתוך תוכו שיש לו סיבה טובה להתגונן כי הוא עושה משהו רע.אם נחכה שכולם ישתנו בלי להיות אקטיביים, אפשר כבר להגיד שלום לפעילות נגד פרוות, עור, לציד לוויתנים, לצער בעלי חיים ומה לא.

את שואלת אם אני רואה את עצמי בעבר כאדם רע? לא, פשוט אדם טיפש ולא מודע. לא הבנתי מה הנזקים של צריכת הפרשות וכשגיליתי פשוט הפסקתי. אבל היום המידע הזה חופשי יותר וברור יותר. אני יודעת שיש פה לא מעט צמחונים וחבל לי שהם גם לא רואים את הנזק הקטסטרופלי הזה, אבל בינתיים "המטרה" שלי היא אוכלי הגופות.

זו השקפת עולמי, גם אם לא כולם מסכימים איתה. פעם, מזמן, קראתי בחתימה של מישהו פה משפט כואב ונהדר, משהו כמו 'מה אגיד לילדיי כשישאלו אותי "אבא, היכן היית בשואה של בעלי החיים" '.
חומר למחשבה.

l coyote l

New member
"להראות להם שהם טועים"

עכשיו את כבר נכנסת לעניינים של אגו. בלי קשר לטבעונות.
כשאנשים טועים והגישה היא "להראות להם שהם טועים", האגו הוא מה שימנע מהם להגיד "צודקת, טעיתי" ולעבור לטבעונות.
קרוב לודאי שהם לא רואים בזה "הגשת עזרה" אלא התנשאות.
ובמצב כזה לא סביר שמישהו יכפיף עצמו בפני האמת שלך וזה תמיד ייגמר במלחמה. ככה זה עם אגו.

הכי בסיסי בהתנהגות אנושית: אם את רוצה להעביר מישהו לצד שלך - אל תדרכי לו על האגו...

העובדה שאני מתנסחת *כאן* בפורום בצורה

כזאת לא אומרת שככה אני ניגשת לאנשים. אבל כן הם טועים. כן הם צריכים עזרה. וכן אנחנו יודעים יותר טוב ולכן עלינו לעזור להם. בשבילם ובשביל בעלי החיים.

ג ל ע ד א

New member
אולי זה קשור. אולי לא

המקום בו אנו צודקים

מן המקום שבו אנו צודקים
לא יצמחו לעולם
פרחים באביב.

המקום שבו אנו צודקים
הוא קשה ורמוס
כמו חצר.

אבל ספקות ואהבות עושים
את העולם לתחוח
כמו חפרפרת, כמו חריש.

ולחישה תשמע במקום
שבו היה הבית
אשר נחרב.

מתוך: יהודה עמיחי - שירים שונים

noa555555

New member
אתה תמיד מביא דברים כל כך נוגעים

ואמיתיים. אהבתי מאוד. נוגע עד העומק.

noa555555

New member
אני לא מדברת על ה "מה" אני מדברת על ה "איך"

במהות כולנו מבינים זו את זו, אני בטוחה. מהניסוחים אצלך הבנתי שזה לא כל כך להראות כמו לפעול, על גבול הלכפות , אם לא להעמיד אולטימטומים. אבל זה לא עניני, הדרך שבה את בוחרת לפעול, את רוצה להראות להם אור, ואני רוצה להראות גם לך אור שיש לך פה איזה חוסר מודעות לאיך לפעול נכון, וכל זה רק לדעתי העניה.
המטרה היא אותה מטרה.
וחוץ מזה, אם כבר, אז למה המטרה שלך היא רק אוכלי גופות?
ההתעללות הכי איומה נעשית דוקא בתעשיית הביצים והחלב. היא ממושכת יותר משחיטה. בואי נראה את האור עד הסוף לאנשים, למה רק חצי? בואי נראה להם איפה באמת כואב לחיות. לא?
כשילדי ישאלו אותי איפה הייתי עד היום המואר הזה שבו ראיתי כמו שצריך את האמת, אגיד שגם אני הייתי טיפשה כמו 97 אחוז מהאוכלוסיה שלא רוצים לראות עובדות למרות שהעובדות מול עיניהם. אני בטוחה שזה לא חדש לך שאנשים פשוט לא רוצים לראות את ההרצאה של גארי, ולא משנה מה סיבותיהם, אשמה או לא. הם פשוט לא רוצים. לא נוח להם, ויש לציין, בצדק. לא נוח להם לזעזע את אושיות חינוכם ואת אמות הסיפים של האוכל הטעים. זה לא תהליך פשוט בכלל ואני בטוחה שאת יודעת את זה, ולכן צריך לגשת אליו בחוש. בום טראח לא יקדם לשום מקום. לפעמים צריך לחשוף את האור בהדרגה כי כשחושפים מישהו חשוך לאור בבת אחת מה קורה? הוא מסתנוור ולא רואה כלום יותר. נכון? מה עשית בזה? עיוורת אותו סופית. נכון שיש לנו הבנה יותר טובה עכשיו? אנחנו מדברות על ה "איך" ולא על ה "מה". אשריך שראית את האור, זה לא קרה גם לך ביום אחד. צריך לאפשר תהליכים לאנשים, ולא לבוא אליהם מהמקום שגורם להם להגיש נחותים. בתחבולות תעשי מלחמה.

למה המטרה של אדם אחד היא תעשיית הפרווה ושל

אחר היא סגירת חוות מזור?
כל אחד מחליט מה מזעזע אותו יותר, למה הוא מתחבר יותר ובמה הוא מחליט להתמקד במאבק האישי שלו. את מוזמנת לצאת נגד החלב והביצים (ובאמת באמת באמת שאני מברכת כל מאבק שכזה), אני בוחרת להתמקד קודם כל במאבק נגד תעשיית המוות.

את חוזרת ומציגה אותי כ"בום טראח, וזה ממש לא ככה. רדי ממני, אנחנו באותו צד.
אני חושבת קצת אחרת ממך, זכותי, לא? אני לא יודעת כמה אנשים הצלחת לשנות עד היום, אבל אני הצלחתי לא מעט (והמון מזה בזכות גארי, הוא עשה את כל העבודה).

בפעם האלף והאחרונה, כי יותר לא אחזור על זה - אני לא כופה על אף אחד שום דבר. זה שפירשת את זה ככה (ואולי באמת זו היתה בעיה בהתנסחות שלי), זה חבל, אבל זה פשוט לא נכון. אני לא בהכרח ניגשת לאוכלי גופות כמו שאני מתנסחת נגדם פה. הכל צריך לעשות בשכל ואת זה אני מבינה טוב מאוד.

noa555555

New member
כשאני שומעת משפט כמו

"רדי ממני"
אני מצייתת. ירדתי. זה ויכוח לגיטימי, מה שקורה פה, אם את רואה את זה כהתקפה, אחלה. אז לא אמשיך, תהיי רגועה. ירדתי.

חוץ מזה, עזבי שניה. מה עם התייחסות עניינית

לדברים שכתבתי?
מה יקרה כשזה יהפוך לרציני? הוא יתעלם מהעובדה שהיא נותנת ידה לרצח כי הוא אוהב אותה? ואחרי זה? מה החתונה? ואחרי החתונה?

אלו שאלות רציניות וחשובות שאנשים כמותנו שבחרו באורח חיים מסויים צריכים לשאול את עצמם ולא רק להאמין "שהכל יהיה בסדר".

noa555555

New member
הוא נשמע לי אדם מאוד חכם

שידע להתמודד ולעבור את הגשר כשיעבור אותו, אם יעבור אותו . כולנו אנשים חושבים , כולנו רוצים לחיות בעולם אידאלי, לא כולנו מבינים שזה לא אפשרי.

ע"פ הגישה הזאת אין שום טעם לתכנן שום דבר

מראש ולהתעסק בשאלות קשות. כשנגיע לגשר נחצה אותו. יהיה בסדר.

למעלה