האם ניתן להשפיע על בן / בת זוג לכיוון צמחונות

l coyote l

New member
אנחנו לא משנים אנשים. זה לא אפשרי

אנשים משנים הרגלים, והם עושים זאת אחרי החלטות אישיות שלהם.
"לנו" אין את היכולת הפיזית לשנות מישהו או את ההרגלים שלו, מאחר שכל אדם הוא אדון לעצמו (או כך אנחנו מקווים ושואפים).

אם כבר, המטרה היא לגרום לאדם לרצות לשנות הרגלים פוגעניים.
זה די טריקי. מאחר שלאנשים קשה לשנות הרגלים שפוגעים בהם עצמם, על אחת כמה וכמה שיתקשו לשנות הרגלים שפוגעים בעיקר באחרים, ועוד הרגלים טעימים ונוחים.
מכאן איש אישה ודרכם איך להגיע לגרום לאנשים לרצות בזה.
אבל זו מילה המפתח - רצון. בלי זה לא יקרה שומדבר.

איבדת אותי. על זה בדיוק אני מדברת. על לגרום

להם לרצות להשתנות. כבר אמרתי פה כמה וכמה פעמיים - אני מבינה שאי אפשר להכריח. אני מדברת על הסברה וסליחה אם מדבריי השתמע שאני מדברת על כפייה. זה שאני מנסחת את זה בצורה נושכת, זה משהו אחר, אבל אני יודעת שבכוח לא נשיג כלום.
מה שכן, במניפולציות מתוחכמות דווקא אפשר להגיע רחוק. גם גארי לפעמים משתמש בזה ולדעתי להגיד לבת זוג "רוצה לראות סרט?" ולהראות לה הרצאה של גארי זה כשר וקביל.

וכשאני אומרת שאנחנו חייבים לשנות אנשים,

הכוונה שלי היא שאנחנו חייבים לנסות לעזור להם לראות את האור שאנחנו ראינו. לא בכח ובכפייה, בהסברה.

Wishmaster2

New member
הבעיה היא

שזה לא מתחיל ונגמר בניסוח שלך (שלטענתך קלוקל ואינו מייצג את המחשבה שלך לדיוקה) אלא גם במעשים...
תחשבי על זה.. :)

יש שחור, יש לבן ויש באמצע

עד שתגיע החתונה יכול להיות שהיא תהפוך לצימחו-טבעונית, יכול להיות שלא, ויכול להיות שהם נניח.... ידברו על הדברים וימצאו דרך לעשות את הדברים באופן שיתאים לכל הצדדים. נסי גם את לעשות דו שיח, זה מצליח לפעמים.

אני חושבת שדוגמה אישית היא הדבר הכי חזק

הרבה אנשים בכלל לא חושבים על נושא הצמחונות והטבעונות ובזכות דוגמה אישית רואים שזה אפשרי ואפילו קל. רק התחלתם לצאת. תן לך ולכם זמן ותזרום עם הדברים. נושא הצמחונות/טבעונות יעלה מתישהו ותוכל להציג את משנתך בנושא.

(לפרוטוקול: אני צמחונית מגיל 17 כשאז הייתי צמחונית יחידה במשפחה. כיום שני האחים שלי צמחוניים ואמא שלי עם נטייה לצמחונות. אישתי הייתה בשלוש השנים הראשונות לקשר קרניבורית ולאחר מכן הפכה לצמחונית מיוזמתה. חוץ מבגיל ההתבגרות לא עשיתי מעולם שיחות צימחון לאנשים)

אגב, תמיד כשאני בא לבקר את ההורים שלי

אמא שלי לא אוכלת בשר בנוכחותי. והאמת היא שמעולם לא ביקשתי ממנה שלא לאכול בשר בנוכחותי, ואפילו לא דיברתי איתם על צמחונות. (מעבר להסבר בסיסי, וקצת ויכוחים על זה שבפסח אסור לאכול קטניות, בסוף התפשרנו על קינואה בפסח)

אמא שלי אמרה לי שהיא לא אוכלת בשר בנוכחותי כי היא מכבדת אותי, אבל מעולם לא ביקשתי ממנה את זה....

למעלה