האם עליית מחירי השווארמה והפאלאפל מוצדקת?

DANIAVNI

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
 

1ספי11

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
בכיינות על פאלפל? מי לדעתך צריך לקבוע מחיר של פאלפל?
 

DANIAVNI

Well-known member
בכיינות על פאלפל? מי לדעתך צריך לקבוע מחיר של פאלפל?
אני רק חושב שההעלאות מוגזמות
אני במילא קליינט גרוע
המחיר שלי מחושב בקלוריות ובריאות
יכולתי להרשות לעצמי שווארמה בלפאפה ביום אבל מי יכול לעמוד בזה קלורית ???
ככה גם פאלאפל
אבל יתר האנשים שלא ייקנו .
 

1ספי11

Well-known member
אני רק חושב שההעלאות מוגזמות
אני במילא קליינט גרוע
המחיר שלי מחושב בקלוריות ובריאות
יכולתי להרשות לעצמי שווארמה בלפאפה ביום אבל מי יכול לעמוד בזה קלורית ???
ככה גם פאלאפל
אבל יתר האנשים שלא ייקנו .
אז מה אתה מתבכיין?
 

נסיך.333

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
העיקרון מאוד פשוט, מעלים מחירים, שבוע עם ישראל מיילל וממשיך לקנות ובמחיר היקר
במקום להחרים חודש רשת גדולה, רק חודש, ואז כולם יתיישרו למחירים זולים יותר..
אבל אנחנו פראיירים, בוכים וקונים...
 

כוכבית מצויה

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
המחיר נגזר גם ממה שאנשים מוכנים לשלם....
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא, זה כבר ממזמן יצא מההגדרה של אוכל רחוב.
עצוב שאתה כל-כך עני, בייחוד בגילך המופלג ובסוף חייך, שאפילו אינך מסוגל לממן עבור עצמך פיתה עם פלאפל או באגט עם שווארמה וצ'יפס :(

הקטע הכי שובר לב הוא שאחר-כך אתה מנסה להשתמש במנגנון הגנה של הכחשה, שבמסגרתו אתה מנסה לשכנע את עצמך באמצעות כל מיני טענות שאתה לא באמת רוצה את האוכל שאין לך כסף לקנות, ושאתה לא רוצה אותו כי הוא פחות בריא או מלא שמן או יבשושי ועוד וכל מיני תירוצים בסגנון, הכול כדי שזה פחות יכאב :(

__צילום מסך_22-1-2025_14232_www.tapuz.co.il.jpeg

נשבר הלב עליך ☹️
 

ai27

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
 

און גרדיל

Well-known member
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
אתה מדבר שטויות ומטעה, יעני להוציא מלצרים (שהם החזות) כל יתר עובדי מסעדה/מזללה הם אפריקאים או ערבים/שב"חים. אוקי אז נכון שיש גם מעסיקים של אסירים משוחררים, אבל הם מקבלים החזרים מהמדינה על ההעסקה
 

ai27

Well-known member
אתה מדבר שטויות ומטעה, יעני להוציא מלצרים (שהם החזות) כל יתר עובדי מסעדה/מזללה הם אפריקאים או ערבים/שב"חים.
שב"חים זה לא רלוונטי בשנה האחרונה, וגם פלסטינים ברשיון יש הרבה פחות.
אפריקאים - כבר לא מגיעים לישראל
יש כמות מסויימת של "תיירים" אוקראינים - אבל הם יגורשו כשהמלחמה שלהם תיגמר

עובדים זרים נשארו - אבל הרשיונות מתועדפים לבניה וחקלאות.
אוקי אז נכון שיש גם מעסיקים של אסירים משוחררים, אבל הם מקבלים החזרים מהמדינה על ההעסקה
יש מעט מאוד אסירים יהודים, אז מדובר בעיקר בכח אדם ערבי גרוע מלכתחילה, או "פליטים" עבריינים שעם שחרורם מעיפים אותם
כשמביאים בחשבון שמדובר בערבים שהם אסירים-משוחררים - מבינים שמדובר בדרעק של הדרעק - לא מענה תעסוקתי לכלום.
 
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
גבר, המחירים האלה עולים כי המפעילים צריכים להתקיים כמו כולנו במציאות עושקת, יעני הם יושבים על משאב (להאכיל אותך שלא תמות) והם מנצלים את זה שתחליף שלהם יהיה יותר יקר או כמוהם
 

ai27

Well-known member
גבר, המחירים האלה עולים כי המפעילים צריכים להתקיים כמו כולנו במציאות עושקת, יעני הם יושבים על משאב (להאכיל אותך שלא תמות) והם מנצלים את זה שתחליף שלהם יהיה יותר יקר או כמוהם
לא כמו כולנו
מצד אחד, מחיר המסעדות בארץ בהחלט חריג.
ומצד שני - בעלי מסעדות בארץ לא שוחים בכסף.

מסעדות זה הרי מותרות, הם לא יושבים על שום "משאב".
בסופר ימכרו לך "בשר שווארמה" ו"תבלין שווארמה" במחיר שאף שווארמיה לא יכולה להתחרות בו

אף אחד לא חייב לאכול דווקא X, התחרות פרועה כי כל טבח צבאי מפנטז לפתוח מסעדה משלו,
ובישראל - הרגולציה חונקת במיוחד, מה שלרוב הורג את החלום.
בדיוק בגלל זה - מתח הרווחים אפסי ואין למסעדה זולה דרך אחרת להתמודד עם עליית מחיר התשומות
 
נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
עובדתית, המחירים שעלו הכי הרבה, ברוב העולם, הם מחירי האנרגיה (חשמל, דלק, שמן לחימום), בישראל המחירים שעלו הכי הרבה הם מחירי המזון במסעדות.

מחירי המזון המהיר עלו בישראל יותר מאשר בשאר העולם והפער בין ארוחת מזון מהיר לארוחה במסעדה רגילה בישראל הצטמצם, ברוב העולם התייקרות המזון המהיר והתייקרות המזון במסעדות רגילות אותו הדבר באחוזים והפער נשמר.

בישראל בערך 25% מהעובדים משתכרים שכר מינימום, ברוב העולם פחות מאחוז.

במדינות מזרח אירופה, יש דוכני אוכל רחוב בכל מקום, שם אוכל רחוב כמעט שלא מתייקר והוא גם זול משמעותית ממזון מהיר מתועש (רשתות מזון מהיר אמריקאיות כמו למשל מקדונלד'ס).

לדעתי חבל שסצנת אוכל הרחוב כפי שהיא במזרח אירופה אינה קיימת באותו מודל בדיוק בכל העולם, שבעיר בכל כמה מטרים יש דוכן אוכל רחוב טעים וזול, אפילו זול מאוד. במצב כזה פשוט אי אפשר להעלות מחירים מכיוון שהתחרות חזקה מאוד והסוחרים מתחרים על כל לקוח. כאן יש food trucks במקום דוכני אוכל רחוב, אבל הם מעטים בכמותם בהשוואה לדוכני הרחוב בכל עיר במזרח אירופה וחבל. גם יותר זול לתפעל דוכן אוכל רחוב מלתפעל משאית מזון, מה שמאפשר מחירים זולים יותר בדוכני אוכל רחוב. לפני 70 שנה היה כך בכל העולם, היום זה כך רק במזרח אירופה, בהודו, ובוייטנאם.
 

ai27

Well-known member
עובדתית, המחירים שעלו הכי הרבה, ברוב העולם, הם מחירי האנרגיה (חשמל, דלק, שמן לחימום), בישראל המחירים שעלו הכי הרבה הם מחירי המזון במסעדות.
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
אפילו אתה התבכיינת על הזינוק במחירי השמן הקנדי
מחירי המזון המהיר עלו בישראל יותר מאשר בשאר העולם והפער בין ארוחת מזון מהיר לארוחה במסעדה רגילה בישראל הצטמצם, ברוב העולם התייקרות המזון המהיר והתייקרות המזון במסעדות רגילות אותו הדבר באחוזים והפער נשמר
בישראל הייתה עליית שכר משמעותית, והאבטלה בשפל של כל הזמנים.
בקנדה ואירופה - הכל קפוא, וזה במקרה הטוב.
בארה"ב יש עליה - אבל לא משמעותית במקצועות הזולים - שפשוט עברו ממקומיים עניים - למהגרים לא-חוקיים
בישראל בערך 25% מהעובדים משתכרים שכר מינימום, ברוב העולם פחות מאחוז.
בישראל סופרים גם עובדים במשרה חלקית. ברוב העולם - מודדים רק עובדים במשרה מלאה.
מי היום מקבל שכר מינימום שעתי בישראל?
רק עובדים זרים ומפגרים.
במדינות מזרח אירופה, יש דוכני אוכל רחוב בכל מקום, שם אוכל רחוב כמעט שלא מתייקר והוא גם זול משמעותית ממזון מהיר מתועש (רשתות מזון מהיר אמריקאיות כמו למשל מקדונלד'ס).
אתה שוב מקשקש על מה שאתה זוכר שהיה לפני 20 שנה?
או שאתה מדבר על המצב מאז 2022?
תסתכל למשל על האינפלציה במזון בפולין, ובשאר אירופה - המצב לא שונה, כי הם אזור סחר אחד.
1734957862423.png

גם כשמשווים את מחיר המסעדה - רואים התאמה בין פולין הזולה - לניו יורק היקרה.
פשוט היחס שונה - בהתאם לפקטור יחסית קבוע.
 
למעלה