האם עשיתי עסקה רעה???

koryz

New member
אנחנו מבינות את הכאב שלך

כתבת שאת מחפשת הבנה מבן זוגך.
אני חושבת שכל אחת מהמגיבות מבינה את הקושי שלך.
ואני תוהה - זה עוזר לך?
תשימי לב כמה רחוקה המטרה שלך מהמצב הנוכחי
את כותבת שיש נתק מוחלט!
במצב כזה, יהיה בלתי מציאותי לצפות להבנה.
כרגע לפחות. זה מצב שיכול להשתנות בהדרגה לחיבור ואחר כך הבנה - בתקשורת מתמשכת בתיווך איש מקצוע.

כתבת: "הייתי רוצה שיפריע לו היחס הנוראי של בנו. לדעתי הוא לא אמור להתעלם מזה, כי זה בעצם הסכמה לכך."
שימי לב שאת מחברת עובדה למחשבה שעומדת מאחוריה, שלא בהכרח נכונה.
העובדה: בעלך מתעלם. המסקנה שלך היא שלא אכפת לו.
את יכולה לחשוב על סיבה נוספת להתעלמות שאיננה חוסר איכפתיות? אני יכולה לחשוב על מספר סיבות
למשל, מחשבה שהילד לומד והוא צריך לשמור כוחות ללימודים
למשל, שזה גורם לו להרגיש שהוא אבא טוב יותר
למשל, שאת היא זו שיש לה זמן וככה סיכמתם בעבר

אני חושבת שהכאב הגדול שלך נובע בעיקר מהציפייה שבן זוגך צריך לראות בעיניים שלך להרגיש מה שאת מרגישה, סוג של הזדהות.
שאם הוא חושב כמוך זה אומר שהוא מבין אותך
ואם הוא מבין אותך זה אומר שאיכפת לו
ואם הוא לא מבין אותך זה אומר שלא איכפת לו - לא נכון!
אגב הוא יכול היה להבין אותך ולהיות חסר איכפתיות כלפייך, אני חושבת שכשאת יודעת שהוא לא מבין זו נקודה לזכותו כיוון שהוא לא מודע לעומק הפגיעה שלך ממנו. אפשר להניח שבן זוגך מתוסכל.

וגם אם עכשיו לא היה לך את בן הזוג הזה
לא סביר שגבר אחר היה מבין אותך ב100%
לזה בעלך אולי מתכוון כשהוא אומר שהבעיה בך - אם את מצפה ממנו להשתנות ולהרגיש מה שאת מרגישה, הוא לא יכול. אגב אל תשכחי שנמשכת אליו בין היתר מכיוון שהוא שונה ממך. אולי יש בשוני ביניכם גם יתרונות?
לכן אני בעד מפגשים זוגיים, כשמשוחחים מבינים יותר.

זועמת1

New member
הוא יודע

שזה מפריע לי כי אמרתי לו. הוא אומר שהוא לא יכול לעשות בשבילי את העבדה ולהלחם את המלחמות שלי. אבל הוא יודע מה עובר עלי. הוא חושב שמגיע לי!!!
אני לא מבינה איך זה לא מפריע לו. הוא נלחם בבן שלו כשזה מתנהג לא כשורה. שזה כלי: לא מזיז לו.
אני שוב מביעה את הערכתי לתשובות המושקעות שלך.
ואת אמא חתולה אני שואלת" וה אני אמורה לענות לבעלי שהוא מבקש ממני לקנות דברים עבור בנו? ואני לא מדברת כבר על ה"קניות" שבנו עורך במטבח שלנו לטובת פינת המטבח שלו...

למה מפריע לך לקנות דברים עבור בנו ?

אם את הולכת לקניות , את לא דואגת שיהיו מצרכים עבור כל בני הבית ?
אם בעלך מבקש ממך להוסיף דברים ספציפיים עבור בנו, למה זה מפריע לך ?
ולמה מפריע לך שהבן לוקח דברים מהמטבח שלכם ואוכל בנפרד ?

זועמת1

New member
אסביר

מפריע לי שרני קונה נניח שני קרטוני חלב, והאדון בלילה לוקח לו אותם למקרר שלו..ושאני רוצה בבוקר להכין שוקו וקפה אני מגלה שאין חלב. שאני רוצה להכין כריכים לבית הספר אני מגלה שחבילת הפיתות נעלמה לה.אלהרק דוגמאות קטנות. מצידי שבעלי או הנער עצמו ימלאו לנער את המקרר. רוצה לאכול בבית? אדרבא, המקרר תמיד עמוס ומלא כל טוב. אבל אם הכנתי שתי חבילו שניצלים שיהיה לשאר החברה בבית, אל תיקח לך הכל!! אם קניתי קופסת גלידה ושמתי במקפיא - היא מיועדת לכולם.
מעבר לזה שאני מקבלת יחס כל כך נורא כל דבר מפריע לי. לכן אני פורקת פה, במקום בבית...

אוקיי... אז לפי דברייך...

ההפרעה היא לא בכך שהילד אוכל אצלו, אלא
שהוא לא מתחשב, ולא משאיר מצרכים...
זה בהחלט יכול להטריד ולהפריע...

mother cat

New member
זה היה מטריף אותי!! מטריף!!!!

אגב, נגיד שלקח בלילה את החלב ליחידה שלו ובבוקר את מגלה שאין - מה יקרה אם תרדי ותקחי חזרה? הוא לא ממש יכול להתלונן...
או לחליפון תשלחי את בעלך לקנות דחוף כי את צריכה עכשיו?

mother cat

New member
מה זה ה"קניות"?

בשיא הרצינות - תלוי מה.
אם הוא בא עם רשימה של 5 סוגי דליקטסים שונים בעלויות מטורפות, מכיוון שאת זו שמממנת את זה, יש לך בעיני זכות לאמר לא. אם הוא מבקש משחת שיניים ואת הגבינה הלבנה שהוא אוהב - לא הייתי טורחת להתעמת. מה שכן, בהחלט לא הייתי הולכת בעצמי לשים לו אותם למטה ביחידה. קנית, תניחי במטבח ושיבוא לקחת.
לגבי הקניות במטבח לטובת הפינה שלו - במה זה בעצם שונה מאשר אם לא היתה לו יחידה עם מטבח והוא היה נכנס למטבח המשפחתי ומכין לעצמו לאכול מהמצרכים שיש?
&nbsp
אני מודה שאותי ממממחחחחחרררפפפפןןןן שהבן של בעלי מבשל וגומר איזה מצרך שאני לא קונה בשוטף כי אני יודעת שיש אותו - ולא מספר לי ואז אני מגלה שנגמר ברגע קריטי. לא מצאתי לזה פתרון כי כמה שלא הסברתי את הבעיה זה לא נקלט (ואצלינו זה פשוט - יש פתק קבוע על המקרר לקניות. גמרת את רוטב הסויה? תרשום שצריך לקנות. פשוט....). אבל זה כבר עובר לקיטור שלי... ובכלל נראה לי שזה כבר קיטור רגיל על בני נוער ולא קשור למשפחות מורכבות...
&nbsp

אני חושבת שאת צריכה להיזהר

מלבקש מבעלך "לקחת צד". לתמוך בך מול בנו או כל דבר דומה לזה. האב, לפי תפיסתי, אמור לעמוד לרשות בנו באותה מידה בה היה עומד לרשותו אם לא היית בתמונה.

הילד לא סובל אותך. זו עובדה. זה מה שהוא מרגיש. זו לא סיבה, בעיני, שאמורה לגרום לאבא שלו לבקש ממנו לעזוב את הבית, או לעשות משהו. אם הוא מדבר אלייך לא יפה - אפשר לדרוש ממנו לדבר יפה, או קורקטי. לא יותר מזה.

מצד שני - בהינתן מצב הנתק, לך לא אמורה להיות כל מחוייבות לדאוג לנער הזה. וזו בעיני העובדה שחשוב שבן זוגך יקבל.

עכשיו הסיטואציה היא, שהאבא, בן זוגך, חושב, שהנער עדיין צעיר ועדיין בגיל שבו ההורה שלו - כלומר האבא - אמור לדאוג לו - למקום מגורים, מזון, כביסה וניקיון.
אני אישית מסכימה עם האבא. אני מאמינה שגם אני ארצה לספק את השירותים האלה לילדי בגילאים אלה (אולי חוץ מנקיון יחידת הדיור).

וכאן השאלה שאת ובן זוגך צריכים לדון בה - האם את רוצה ויכולה לדאוג לנער הזה, במסגרת הדברים שאת מעניקה לבעלך, במסגרת היחסים שלך עם בעלך - או שזה קשה לך מדי, וההסכם בינך לבין בן זוגך צריך להשתנות כך שאת לא תטפלי בנער.
במקרה כזה בן זוגך עצמו או אדם בשכר יטפל בנער.
כאן אעיר, שקורה לעיתים קרובות, שאנו עוזרים למישהו לבקשתו של מישהו אחר, ובשביל המישהו האחר.

אבל לדעתי הכי יעיל בסיטואציה המשפחתית, אם בן זוגך רואה את הדברים באיזו מידה בדומה לי, שבן זוגך "ישרת" את הנער. ושהנער יחווה את העובדה שאבא שלו משרת אותו, וטורח בשבילו באופן מיוחד, למרות שאת היית יכולה לעשות את הדברים האלה "על הדרך". כלומר - בן זוגך ישרת את הנער, ובזמנו. שהילד יראה את האבא מנקה בשבילו, מסדר בשבילו. וגם שיהיו הסיטואציות האלה: למשל יכול להיות שהנער יטען שאין לו בגדים נקיים והאבא יגיד - לא הספקתי השבוע לעשות כביסה. אני אעשה מחר או מחרתיים. או לא הספקתי לעבור בסופר, אני מצטער. וכן הלאה וכן הלאה. כך הנער יקבל את ההרגשה שבגלל ההתנהגות המכוערת שלו הוא מטיל עול נוסף על אבא שלו. (כך המסר לנער הוא כפול - האבא מקבל אותו כמו שהוא, גם אם הוא לא סובל אותך, ובנוסף מעמידים מול פניו מראה, שמדגימה לו איזה עול ואי נוחות הוא מטיל על אבא שלו).

יכול להיות שהדקדוק הזה, ההפרדה בין הרצון שלך שבן זוגך ייקח צד נגד בנו, לעומת הרצון שלך שלא לשרת את הנער - יביא לכם איזה פתרון.

זועמת1

New member
תראי

אני לחלוטין לא מבקשת מזוגי לקחת צד, ואני בטח לא מצפה שיקח את הצד שלי. קודם כל הוא אבא. ונורא נכון שאנ עוזרים למישהו בבשביל מישהו אחר. ואני גם מסכימה עם כך שבגיל הזה אנחנו כהורים רוצים עדיין לדאוג לילדים מבחינת אוכל, נקיון, כביסות וכו', אבל כאשר יש כזאת הצהרת "מלחמה" כלפי מצד הנער לא נעים לי לטפל בו.שינקה את החרא של עצמו...סליחה.. לבן אגב לא מפריע י משרת אותו כל עוד משרתים. בן זוגי נניח לעולם לא יגיד לו, בגלל שאתה נוהג באשתי כך, אני לא מוכן שהיא תעשה עבורך, לכן עשה בעצמך. זה מה שהייתי רוצה. ואני לא יכולה לומר זאת לזוגי. זה בערך כל מה שהייתי רוצה.
&nbsp

אני מסכימה עם כל מילה בהבדל אחד קטן

לדעתי בן זוגך צריך לומר לו "בגלל שאתה נוהג באשתי כך, אני לא מוכן שהיא תעשה עבורך, לכן אני אעשה עבורך.".
זה הכל. כך את לא נכנסת בינהם, ואת לא משרתת אותו.

זועמת1

New member
זה גם בסדר

אבל לא יקרה...אגב, הבחור גם על מה שאני עושה אומר נניח אביו, אבא קנית לי? בזמן שידוע שזו אני קונה. בעלי לא מתקן אותו: אשתי קנתה...

koryz

New member
היי זועמת

ההערכה היא הדדית. בזכות הסוגיה שבחרת לשתף והדיון המכבד למדתי לא מעט בעצמי.

את מבקשת לא פעם יעוץ נקודתי איך להתנהג בסיטואציות מסוימות, כדי להשיג ולתקשר במשפחה את האינטרסים שלך.
נראה שלפעמים את לא יודעת איך לממש את האינטרסים שלך כאשר הם מתנגשים עם הרצונות של בן זוגך או בנו.
חשבת להעזר באימון אישי? המפגשים יחסית מעטים וממוקדי מטרה ופעולה בו יכולים אולי לעזור לך ליישם דברים שהיית רוצה ולא יודעת איך. אולי יכול להתאים לך מאמן או מאמנת שגם מטפלים בזוגות או במשפחות.

מסכימה פחות או יותר עם הכל

חוץ מעניין הכיבוש - אין בנועם ולא רוצה בייעוץ ופרידה - אז כן - כיבוש. (תמיד אפשר להפרד).
אבל בעניין הנער - "וייתיישר לפי מה שיחליטו" - אני חושבת באופן כללי, שצריך לכבד את מערכת היחסים בין ההורה לבין הילד שלו, ושמותר לילד לא לסבול את בן הזוג של ההורה, ושחשוב שהרגשות האלה של הילד לא ישפיעו על מערכת היחסים בין ההורה לילד.
צריך לדרוש מהילד להיות מנומס - כמו שדורשים ממנו להיות מנומס כלפי כל אדם. אבל מעבר לזה - לדעתי צריך לקבל את הרגשות של הילד כלגיטימיים. לא להלחם בהם.
אפשר לקוות שהם ישתנו עם הזמן. יכול להיות גם שזה לא יקרה.

אצלנו, אגב, הדברים משתנים ומשתפרים כל הזמן, הרבה מעבר לציפיות שלי (שלא קיימות) - מבחינת הרגשות.
אבל אנחנו התחלנו במקום טוב מאד מבחינת ההתנהגות, הילדים מנישואין קודמים מחונכים מעולה, ותודה לאמא שלהם.

koryz

New member
לא כתבתי שזה בסדר

הציפייה של בן זוגה היא עובדה. והתעלמות מעובדה זו לא תעלם את הציפייה.
יש איזה הסכם לא כתוב שהם שנתיים ממלאים אותו, וכעת הוא כבר לא מתאים לאחד מהם.
עד לכאן מדובר בעובדות. ואני לא שופטת אותן, אלא מתייחסת אליהן.

אני חושבת שבפורום הזה חשוב לתת מקום למגוון של דעות והצעות
מה שלי אישית בזוגיות מתאים ונוח, לאדם אחר אולי יראה בלתי מתקבל על הדעת.
אני משתדלת לא לשפוט את ההחלטה עצמה. במידה ושני בני הזוג בוגרים, מדובר בהחלטה ספציפית להם של מה שנכון עבורם.

למעלה