האם תקום עיר ערבית חדשה בגליל?

האם תקום עיר ערבית חדשה בגליל? ../images/Emo45.gif

חברי כנסת ערבים ואישי ציבור רבים בירכו הערב על הצהרתו של שר הפנים כי הורה לפקידי משרדו לבחון אפשרות להקמת עיר ערבית חדשה בגליל. ואולם - בצד הברכות, גם לא מעט ספקנות ורצון לראות מעשים בשטח. ח"כ זחאלקה: "מהבטחות שבענו ולמעשים ייחלנו". ויש גם מי שמתנגד למהלך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505994,00.html אבל תראו את הטוקבקים......

mike00

New member
גם כפר קאסם הוכרזה כעיר היום....

האם מדובר בצעד חיובי?אני מאמין שכן... האם הצעד הזה יפתור את הבעיות הפנימיות של ישראל בין אזרחיה היהודים לאזרחיה הערבים?לצערי אני לא מאמין בכך..

לומדים את הנושא ובעיקר מתאזרים בסבלנות..

"מוותרים" זה מה שכוכבה עשתה - עוברים לגור בארץ אחרת.

respecta1

New member
למה בגליל?

למה הערים האלה רק בגליל או בנגב, שישימו אותה ליד תל אביב..עדיף באזור הצפוני.

אני נגד

מדובר בפגיעה קשה בטבע הגלילי היפה, עדיף להרחיב יישובים וכפרים ולהשקיע בהם במקום לבנות עיר חדשה, ולמה עיר ערבית?, היא צריכה להיות עיר של כולם, יהודים וערבים, למה הכוונה בעיר ערבית?

עיר ערבית - עיר שנועדה בעיקר לתושבים ערבים

אני דווקא בעד בניית יישובים ערביים חדשים - יש משהו חיובי בזה שלא כל צעיר ערבי יהיה חייב לגור ליד הוריו ומשפחתו..

זה מאד תלוי...

אם זה לא ישנה את המצב הדמוגרפי/רצף דמוגרפי בגליל אז לא אכפת לי. אם כן אז אני מתנגד, זה נראה מטומטם ומסוכן, אני חושב שהמדינה צריכה לגרום (ע"י תנאים/תמריצים) ליותר יהודים להתיישב בגליל ובנגב, לשבור את הרצף הלא יהודי שנבנה מהגליל דרך השטחים(מרובם חייבים להיפטר) ואדי ערה המשולש(כנ"ל) עד הנגב, זו מדינה יהודית ומן הראוי שכולה תהיה כזו ולא רק "מדינת גדרה-חדרה".

השנאה שלך לבני אדם עוברת כל גבול

הייתי שולח אותך לטיפול פסיכולוגי לכמה חודשים אולי זה יעזור.

ינשוף4

New member
ואיפה ראית שנאה, אצלו?

ככל שאני זוכר- אתה הוא זה שהתווכח על "זכות ההתפרעות". ועכשיו אתה גם רוצה "רצף טריטוריאלי"? לשם מה? להגדיל הסיכוי ל"מהדורה נוספת" של ארועי 2000? חמורה יותר?

כל מה שלא תואם את דיעותך זה הבלים...

אין שום דבר אנטי ערבי במה שכתבתי, יש רק דברים פרו יהודים-ציונים ואין בכך שום אנטי ערביות או אנטי פלשתינאיות או אנטי בני אדם. אין שום דבר לא לגיטימי בלרצות לחיות, לרצות לשרוד, בלהמשיך לקיים מסגרת ריבונית מדינית משלך, של העם שלך שזו הערובה היחידה לחיים. אבל מה אני יודע?, אולי עדיפים ה "הגיגים" יפי נפש הרייקניים כמו שלך...

חוסר הבנת הנקרא שלך עובר כל גבול, הייתי שולח

אותך לאולפן לכמה חודשים ללמוד עברית, אני בספק אם זה יעזור. אני רוצה לשרוד, אני רוצה לחיות, בשביל זה אני חייב מדינה |הדגשמשלי, של הקולקטיב שלי, של העם שלי, של הלאום שלי, בשביל זה אני חייב רוב יהודי-ציוני ורצף דמוגרפי יהודי ציוני בכל רחבי המדינה, אולי זה לא מוצא חן בעינייך, WELL...הדיעה שלך לא רלוונטית, צודקת ככל שתהיה - היא לא ח ש ו ב ה !. אין בהודעה שלי שום שנאה לבני אדם, אין שום שנאה לערבים, ערבים הם בכלל בכלל לא הנושא, מצידי זה יכל להיות כל עם אחר בעולם, כל גורם ולא אכפת לי אם הוא ערבי, קולומביאני או ממאדים שמסכן את הרוב היהודי והרצף הדמוגרפי מהווה עבורי בעיה וסכנה. אין לי בעיה עם זה שיקימו ערים/ישובים לפלשתינים אזרחי ישראל כל עוד זה לא יפגע בי, הנקודה כאן היא בי, אני כיהודי וציוני, לא אתה.

הולכים לסגור את האולפנים

הציונות שלך פשטה את הרגל הן הסוכנות והן היהודים שגרים בחו"ל והבינו שרק מרמים אותם ופה נזרקים לגורלם, בכל מקרה זכותך לשאוף להמון ולחלום כמה שאתה רוצה, מה שביטא את השנאה שאוכלת אותך מבפנים כלפי הערבים זה רצונך להיפטר מהם, גם הגרמנים רצו להיפטר מהיהודים, בעצם עד היום מציק לפולנים שיש יהודים בעולם, קשה לך לראות בלא יהודים בני אדם וחבל כי זה רק פוגע בך.

למעלה