האם תקום עיר ערבית חדשה בגליל?

לא נורא אחי, אף אחד לא חסין ../images/Emo6.gif

ושאלה קטנה צצה לי: מה ההבדל בעצם בין אדמות קק"ל לאדמות מדינה? והאם ערים או יישובים חדשים לא מוקמים בדרך כלל על אדמות מדינה?

עגייב

New member
ההבדל מבחינתי או בכלל?

בכלל ההבדל הוא שקק''ל זה סוג של גוף עצמאי והאדמות שלו אינן של המדינה, ועד כמה שידוע לי ישובים חדשים מוקמים על אדמות המדינה אבל היו מקרים שקק''ל נתן אדמות למען הקמת יישובים יהודיים קהילתיים. מבחינתי קק''ל זה הגוף שהמדינה הפקידה למרותיו את רוב אדמות הערבים שגורשו מכאן על מנת שיוקדשו רק ליהודים.

עגייב

New member
וקק''ל משפטית יכול לטעון שאינו חייב

למכור אדמות לערבים כשהוא מרשה ליהודים לעשות כן... מנגד המדינה לא יכולה ובגלל זה הרבה אדמות שאמורים להיות של המדינה, בסוג של הסכם של המדינה יחד עם קק'ל והסוכנות המדינה הפקידה המון אדמות בידי קק''ל.. בשנת 2004, בעקבות התנגדות תושבים מכרמיאל לרכישת דירות בעיר ע"י ערבים, הודיעה קק"ל שהיא תקפיד מכאן ואילך על שיווק קרקעותיה ליהודים בלבד. לבג"צ הוגשו שורה של עתירות בנושא, ע"י האגודה לזכויות האזרח, עדאלה וארגונים נוספים, ובעקבותיהן בשנת 2005 פסל ההיועץ המשפטי לממשלה מזוז את עמדת קק"ל וקבע כי קרקעותיה יוכלו להימכר גם לערבים על בסיס עקרון השוויון. קק"ל מתנגדת להחלטה זו, ובהעדר הסדר בענין היא מאיימת לבטל את האמנה עם מדינת ישראל ולהחזיר לידיה את ניהול ושיווק קרקעותיה. הענין תלוי ועומד (2007) בפני בג"צ.

או במילים אחרות, הגזענות של תושבי כרמיאל../images/Emo46.gif

(שאאל"ט חלק מהקרקעות שלה הן קרקעות שהופקעו בעבר ממשפחות ערביות) חזרה אליהם כבומרנג
במקום לקבל תושבים ערבים איכותיים המעוניינים לצאת מחיי הכפר הישן ולפתח את האזור - הם יקבלו עיר ערבית חדשה שתתחרה בהם. ואני רואה שמזוז טיפל בעוד כמה נושאים חוץ מסגירת תיקי אוקטובר 2000......

respecta1

New member
אין בזה שמץ של גזענות או אפליה

זו עמותה למען הישוב היהודי בלבד- בארץ, כמו שיש מיליון ואחד עמותות למען הערבים בלבד בארץ.

עגייב

New member
כן..קק'ל אינה גוף ציבורי בכלל

וכל האדמות של קק''ל נתרמו על ידי יהודים...בחזקת קק''ל אין בכלל אדמות שהמדינה נתנה לה או אדמות שהיו פעם כפרים ערבים..את כל האדמות של קק'ל היא קנתה מתרומות של עשירים מחו''ל ומחסכונות של ילדי בית ספר...ממש..כולם..

עגייב

New member
נכון היא עובדת יחד עם הממשלה

הממשלה גם נותנת לקק'ל המון כספים..וקק'ל היא גוף ציבורי ולא פרטי, לכן לא יכולה להיות גזענית ולהפלות בין ערבים ליהודים...ואפילו אם היא גוף פרטי, היום לפי החוק אסור למנוע עיסקה קניינית מרקע גזעי...יעני אם אתה תרצה למכור דירה שלך פרטית בת''א, ואני באתי לקנות, ואמרת שאתה לא מוכר לי בגלל שאני ערבי, אתה תשב בכלא, כי זה אסור..אתה יכול לא למכור לי מאלף סיבות אחרות שאתה תמציא אבל אסור לך להצהיר שאתה מוכר רק ליהודים..בגלל זה גם לקק''ל אסור...אבל ממתי יש משמעות לחוק כשהוא סותר את יהדותה של המדינה?!

respecta1

New member
ממש לא ככה.

יש לכל עמותה זכות להגדיר את עצמה שהיא בשביל הישוב היהודי בארץ, כמו שיש מיליון ואחד למען ערבים, היא מקבלת כסף מהממשלה? נגיד, לא ידוע לי אחרת.. בכל מקרה רוב כספה היא מקבלת מתרומות בארץ ובחול, והיא גוף פרטי לכל דבר וענין, גוף פרטי שעובד עם הממשלה כמו הרבה עמותות אחרות.

למעלה