כתבת "בדומה להליכה לרופא
או לטיפול אצל פסיכולוג או רופא שיניים"? לא, לא, לא! מה פתאום?! אני יודע כי רופאים אלה למדו באוניברסיטאות, נבחנו והוסמכו, ומיישמים פרוצדורות טיפוליות הניתנות לבחינה, וכבר הוכיחו יעילות מובהקת (מובהקוּת היא קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות). רופאים מייצגים ידע "פומבי". קיימת דרך "פומבית", ממוסדת, "סטנדרטית", להכשיר מקצוענים ברפואה ולהקנות להם ידע "פומבי", וכל אחד העומד בדרישות קבלה ללימודים אלה, ועומד בבחינות ההסמכה רוכש ידע "פומבי" זה. אצלכם - מדובר בידע "אישי", ולא בתהליך הכשרה כברפואה. אחד מתקשר עם מטטרון, האחר מתקשר עם מגנטוטרון, השלישי - עם ציקלוטרון, הרביעי - עם מדריך עליון בשם tau neutrino מגלכסיה המצוייה מליארד שנות אור מאיתנו (בחיי, מצאתי דבר כזה), חמישי - עם חלק הנשמה המצוי בעולם שמעבר. אין שום משנה (תורה) בת-בחינה. כל טענה מתקבלת. "הכל הולך" (Anything goes) כתבת "לפעמים כשמטפלים באנרגיות ללא הגנות המטפל שהו צינור עלולל להחשף ולהדבק בחולי ובקושי של המטופל...רוב המתקשרים מתקשרים ביותר מאשר תדר אחד...". ומה עם שדה האנרגיה הרוטט בויברציות קמאיות ומקטב את כל היקום בתדר היולי? (בחיי, זהו משפט שקלטתי באחד הפורומים, ונראה לי כי עם מעט מאמץ אוכל ללהג חופשית, כמוכם. אני ממש מרגיש שהז'אנר הזה נקלט אצלי בקלות, תוך תהודה הרמונית עם ה- eigen-frequencies שלי, ואני מתאהב חיש קל בג'יבריש "המקצועי" שלכם) ח'ברה, התעוררו, לא כל עם ישראל פתאים כתבת "אם מקובל עליך שיש במציאות יותר מהנגלה לעיין..תקבל גם את מה שלא נתפס בחושיך הרגילים". אין ספק כי חושינו מוגבלים. הראיה מוגבלת לארכי גל מ- 700 ועד 400 ננומטר. השמיעה מוגבלת לתחום 20 עד 20000 הרץ, וכיו"ב. אולם אנו נעזרים במגוון מכשירי חישה, גילוי, מדידה ורישום, אפילו אוטומטיים, המרחיבים את חושינו. אם תופעה מסוימת היא מטריאלית - דינה להתגלות במכשירי מדידה, והטענות לקיומה תהיינה "פומביות" (היינו, reproducible בכל מעבדה מצוידת כנדרש). לעומת זאת, אם תופעה מסוימת היא אימטריאלית - לא תיקלט במכשירי מדידה כלשהם, ואצטרך להאמין לטוען כי הוא "אישית" "קולט" את התופעה בחושיו לאור תגובתך, אני מבין כי ההוכחה היא בנוסח הגששים: "עובדה, חלמתי!"