האם תקשור נוגד את הדת?

פעמים רבות מבקרים בפורום ידידינו הספקנים

זה מאפשר לנו להרחיב את הדיון ולראות עוד דעות. ספק הוא חבר, הוא מאפשר לנו לעשות תהליך מתון כשאנו נחשפים למשהו חדש. בד"כ קיימת אמונה לצד ספק, ואט אט, במידה ואדם בוחר בכך, הספק קטן, האמונה מתחזקת והשינוי מתרחש. אני מברכת על הספקנים שנכנסים לפורום אולם מבקשת להשתמש בשפה נאותה, תוך מתן כבוד לאמונות ולדעות של האחר. ובמילים אחרות בואו נשמור על תרבות דיון!

../images/Emo140.gif../images/Emo152.gifבכיף.....בילוי נעים

מסתבר שיש הרבה צורות להתחבר לתדר לקשב ל
לראיה חדשה לעידן החדש ברוך הבא למחוזתנו!

backbencher

New member
התוכלי להסביר לי מדוע לעשרה הילרים

אשר כולם מתקשרים עם אותו רב-מלאך מיכאל, יש עשר תורות (teachings) שונות? מדוע לדעתך ירצה רב-מלאך מיכאל לספר לכל אחד משהו שונה?

משום שכולנו רשת

והמטרה היא שאנשים יניחו לבצע וילמדו כיצד לחבור כוחות ולעבוד יחד למען מטרה ומשום שבעידן החדש כולנו נחיה כאינדיבידואלים שווי זכויות..ולא בשיטתהרועה והעדר שנהוגה (בחוסר הצלחה) עדיין.... המטרה היא לכך שלא יווצרו מאבקים על הדרך אלא תהיה שותפות לה מקווה שהקשר הרעיוני מובן וברור
ואגב ה"teachings" והפולחן אישיות מסביב למי שטוענים להיות מוארים הוא הבל........אבל הבל שבשליטה,

לא היה להם צורך לחבור

אלא הייתה נוצרת תחרות זה א' וכן היה מה שיש עכשיו בקטן בגדול..בההעצמה: העובדה שהידע בא ממקור אחר והם שליחים, שומרת על האדם מלהשתלח באחיו ש"ולהתפרע" עם כוחו... ועדיין יש פולחנים מוזרים מסביב לכל מיני מוארים כאלה ואחרים. כשהם יהו מוארים במלוא מובן המילה, הם יבינו שלהארה שלהם אין ערך אמיתי ללא הרשת שסביבם (סביבנו..)

backbencher

New member
"העובדה שהידע בא ממקור אחר"

אבל כולם טוענים שהם מתקשרים עם אותו רב-מלאכים מיכאל. איך זה ש"הנבואה" אינה חוזרת על עצמה "מפיהם" של אחרים? איך זה שהמאפיין הבולט של כל התיקשורים עם מקור אחד הם unrepeatability? התירוץ שלך אינו מסביר דבר, אלא דווקא מעודד חשש שהמתקשרים בודים הכל מליבם, ומסתמכים על טפשות האוכלוסיה מכל מקום, הבנתי כי קל להיות מתקשר. איך אני?

neophile

New member
יש כל מני רמות של תיקשור

יש אנשים שמתקשרים את האני העליון שלהם סופרים ומשוררים שיש להם השפעה גדולה על האנושות , הם מתקשרים של הקולקטיב האנושי אתה מכיר את תיאוריית הלא מודע הפרסונלי והקולקטיבי של יאנג ? יש גם מתקשרים של כוחות שהם מעבר לכדור הארץ אבל הם דיי נדירים

backbencher

New member
מטרת קושיותי היא אחת:

איך אדע שהמתקשר אינו בודה מסרים מליבו? אם אין דרך לדעת זאת, היינו, אם טענת המתקשר כי הוא מקבל מסרים ממיכאל אינה בת-בחינה - אין לי מה לעשות עימה אדם בעל אינטליגנציה אינו יכול להתיחס כלל לטענה מיסטית אשר במהות, בעקרון, אינה בת-בחינה. חשוב על כך היטב המסקנה העגומה היא שקהל היעד הוא "עמך" נטול אינטליגנציה מה אתם? מוטב לא לומר מפורשות. די לחכימא ברמיזא ולשטיא - בכורמיזא

neophile

New member
תקשור זה לא מדע מדוייק

האם אתה מסוגל לקבל את זה שגם אנשים "רציונלים לחלוטין" יכולים להיות בדמיונות שווא על אף שמדובר בדמיונות שווא שונים לחלוטין מאלו של המתקשרים והמיסטיקנים ? אני מוכן להסכים איתך שיש דמיונות שווא בתקשורים אבל זה רק בתנאי שתסכים איתי שגם אנשי מדע שוקעים בדמיונות שווא משל עצמם .

backbencher

New member
הטענות של מתקשרים - אינן בנות בחינה,

והחוויות המתוארות הן "אישיות" ו- non-repeatable הטענות של חוקרים הן "ציבוריות", או "פומביות", ניתנות להכפפה לביקורת עמיתים, וכל הנוטל דו"ח מחקר וחוזר על שלבי המחקר, אמור להגיע לתוצאות זהות (או שנפלה טעות במחקר) איזה דמיון אתה מוצא בין השנים?

למעלה