האמריקאיות האלה...

סלסרו

New member
אבל.. אבל...

התוצאה של הרכרוכיות שלך היא שאתה מרגיש חרא! קשוח זה לא אכזרי. זה לא הופך אותך לבנאדם לא טוב. להפך, להרשות לה לשחק איתך ולשגע אותך, זה לא טוב - הנה, עברת תקופה של אנרגיה שלילית, אתה מעוצבן עליה, מרגיש נאחס, הרגשת כבול, ביזבזת את זמנך ואת זמנה.. ובשביל מה? אתה אדם יותר טוב ככה? אני לא מציע שתמציא כללים. אני מציע שיהיה לך מספיק כבוד עצמי לא לתת לה לשחק איתך. מגיע לעצמך יותר מזה.

סלסרו אתה כל כך צודק!

אבל אתה יודע שזה הולך לשני הכיוונים. "להיות קצת ביצ'ית", "לא 'לתת' לו על ההתחלה", "אני בדיוק יוצאת עם חברות" וכו' זו גם שיטה של נשים. אין מה לעשות, צריך להראות לצד השני שגם לך יש חיים ולא כל חייך רק חיכית שהוא יבוא ויגאל אותך מיסוריי הבדידות. הלוא גם את הצלת אותו מאותם היסורים...

סלסרו

New member
בהחלט, רק שמקרה הזה לא מדובר

"על ההתחלה". הם דיברו שבועות! היו להם שיחות רחבות ומעמיקות...

Dublinoa

New member
and how is that working for you ../images/Emo3.gif

כמאמרו של ד"ר פיל
זה פוסט-מורטום המאמר הזה שכתבת כאן סלסרו יקירי, ומראה על מחשבה מרובה - בעיני מרובה מידי והתפלספות וניתוח פסיכולוגי שלא באמת מביאים לשום מקום
. מצד שני כפי שאמרתי, קטונתי מלהכיר בחורות אמריקאיות אז שיהיה בהצלחה ומי יתן במהרה בימינו תמצא את בחירת ליבך אחרי שתעבור את כל ה"מבחנים" - אולי בטעות זה גם יצליח לך בלי כ"כ הרבה בלאגן וזרם תודעה

סלסרו

New member
very well, thanks for asking

במהלך השנים חסכתי לעצמי כך הרבה כאבי ראש ועגמת נפש. בניגוד לכותבים אחרים שמעודדים את האלוף להיות "סבלן" (משורש סבל - זה מה שאתם ממליצים לו, להיות סבלן ולסבול כתוצאה), אני מעודד אותו לדעת לקרא את המצב לאשורו ולא לפחד להתנהג בהתאם. אין כאן מקום לסבלנות. מדובר במצב בו השניים דברו במשך שבועות והרגישו בנח זה עם זו, וכתגובה להצעה להפגש הבחורה פתאום שולפת סוד קטן מהכיס ש"היא מדברת עם כמה גברים". מה זה אמור להביע? למה ליפות דברים? התשובה שלה יכולה להתפרש בכמה אופנים, ששום אחד מהם לא דורש מהאלוף להמשיך לסבול. על פניה, התשובה לא עושה הגיון. הוא הציע שהם יפגשו, והיא עונה לו שהיא מדברת עם אחרים. מה ההגיון? היא יכולה להפגש איתו ולדבר עם אחרים. לכאורה היא לא ענתה לו ממין השאלה. התשובה מתחילה לעשות הגיון כשמסתכלים ברובד עמוק יותר. ניתן לפרש את התשובה בכמה אופנים. או שהיא במודע או בתת מודע בוחנת אותו, או שהיא מנסה לומר לו שהיא מבולבלת ולא יודעת להחליט אם היא רוצה אותו (ובעקיפין היא בעצם מתחננת שהיא יתפוס יוזמה ויחליט בשבילה.. שיראה שהוא גבר וזה יכריע את הכף..), או שהיא רומזת לו שהוא בעדיפות ב' והיא מנצלת את השיחה איתו למלא איזה חלל ריק אבל היא לא מעוניינת במשהו מעבר לזה. אלה האפשרויות. זה לא פלספנות. זה פשוט לדעת לקרא את המצב לאשורו. במקרה כזה, שום סבילה או סבלנות יעזרו. היא צריכה לקבל זבנג עדין שיעמיד אותה בפני שתי אפשרויות: או שהיא מראה נכונות ללכת צעד אחד קדימה, או שהיא מפספסת את ההזדמנות להיות עם האלוף. השלב הראשוני כבר עבר, וכעת כבר אין לה אפשרות להמשיך עם המצב הקיים. היא חייבת להחליט האם היא מוכנה ללכת שלב אחד קדימה או שהיא מאבדת את הכל. כמובן שטפשי לומר לה את זה בצורה כזו, אבל ההתנהגות שתיארתי מציבה את האפשרויות האלא בפניה. התגובה שלה תלמד את האלוף מה באמת הולך איתה..

Dublinoa

New member
ברשותך אני מסתייגת מהניתוח

הפסיכולוגי של המודע והתת מודע שאתה עושה לבחורה (או בחורות) שאתה לא מכיר
אין לי ספק שצורת ההתמודדות הזו שלך, של ניתוח התת מודע הבחורות ותהליך החשיבה/זרם מודע של תת מודע וכד' נותן לך הרגשה טובה שאתה מבין מה הולך, מה קורה, איזו פעולה פועלים עליך ובכך נותן תחושה של שליטה במצב - וזה כנראה חשוב לך מאוד (הנה גם אני עם פסיכולוגיה בגרוש לרגע
). לעומת זאת, ברור לי שאתה תהיה מוכן לקבל שלא כולם כמוך, לא לכולם תחושת השליטה כ"כ חשובה ויש אפילו כאלה שמוצאים עיניין ואולי אף איזה שהוא סיפוק והנאה דווקא מקצת לאבד אותה, לא לדעת בדיוק בדיוק מה קורה בכל רגע נתון וכל משפט שנאמר, והם יזרמו עם דברים אחרת ממך. וכדי לתת את הקונטרה עד הסוף (כי אתה יודע שאני אוהבת לעשות את זה) - סיפרתי פה שכפגשתי לראשונה את האירי שלי אמרתי שהוא חמוד (והתכוונתי לכך
) - בניתוח שלך התיחסתי אליך כרכרוכי/כלבלב בגלל זה (קבל תיקון - אין זו ולא היתה זו התיחסותי אליך מעולם) ואם זה היית אתה כנראה שהיית מוותר על מערכת היחסים הזו עוד לפני שהתחילה - ולעולם לא היית יודע אם הפסדת או לא. לא שזה היה משנה לך, מבחינתך אני לא מה שאתה מחפש בהתבססות על המילה חמוד. הקונטרה כאן אומרת, שבגלל שאתה כ"כ עסוק בניתוחים, לדעת מה קורה ולהיות בשליטה - יש בהחלט מצב שאתה מפספס (אם האגו יכול לעמוד באופציה שאולי לא חשבת על הכל ולא ניתחת כל אופציה פסיכולוגית אפשרית
). לגבי הבחורה שעליה סיפר אלוף - אין לי מושג מה עובר לה בראש, אני גם לא מתיימרת להבין מה היא עושה ולמה ובניגוד אליך לכן, גם לא ממהרת לקפוץ למסקנות ועוד לפעול בהתאם לניתוח והסקת המסקנות הזו - עוד יותר אני לא אומרת לאחרים מה לעשות ואיך לפעול בהתאם לניתוח שלך. אלוף יקירי - עשה מה שנכון לך
נמאס לך מכל הסיפור ואתה פורש - סע לשלום. בא לך לראות מה הקטע (ככה בלי לחץ ובלי להרגיש שאתה תלוי בכל מה שקורה) תשאר בסביבה בהתאם וכמה שמתאים לך ותראה...
נעה

סלסרו

New member
מצחיק שאת "חוטאת" במה שאת "מאשימה"

אותי.. לא יודע איך הגעת למסקנה שהייתי דוחה בחורה על סמך זה שהיא קראה לי "חמוד", או שאני מחפש לשלוט ומנסה לנתח כל פיפס שנאמר.. בא נאמר שאין כל קשר למה שאת חושבת לבין המציאות. את מתיימרת לדעת מה הולך לי בראש, תוך כדי זה שאת מאשימה אותי על זה שאני מתיימר לדעת מה הולך לה בראש. אהממ. אהממ. לפני שנמשיך הלאה, תסבירי לי את איך ניתן להבין את הדיאלוג הזה: האלוף (לאחרי שהשנים מדברים כבר שבועות! נקודה חשובה!): "אז מה התוכניות לסופהשבוע?" היא: "תראה, אני סיימתי השנה קשר ארוך טווח שנמשך כ-3 שנים, והיות ואני רווקה, ולא מחוייבת לאף אחד, אני בקשר עם מספר גברים". איך את מבינה את התגובה שלה? מה היא אומרת לאלוף? בנוסף תסבירי לי איך לדעתך האלוף צריך להתנהג למשמע תגובה זו?

Dublinoa

New member
../images/Emo13.gifאמרתי שהנה גם אני עם פסיכ' בגרוש

לפחות אני מדברת איתך ואנחנו מנהלים דיאלוג בניגוד לניתוח שלך את בחרותו התמוהה עליה סיפר אלוף .... למסקנה לגבי החמוד הגעתי מהתגובה הראשונה שלך כאן שנתנה ניתוח ללמה הבחורה קראה לאלוף חמוד: " לכן היא השתמשה במילה "חמוד" - כי מבחינתה אתה באמת כלבלב, לה יש שליטה מלאה בסיטואציה, כל הכח בידיה, והיא זו שתקבע איזה מבין הגברים שהיא בוחנת יתאים לה." ונכון שרק על פי זה "קפצתי" למסקנה - והנה היתה דרכי להוכיח לך שהניתוחים הללו, כמו אלה שעשית כאן בהודעה הראשונה, קופצים מהר מידי למקומות שלאו דווקא קשורים למציאות... וכדאי לפתח דיאלוג (כמו בינינו כאן) במקום. אני מקווה שהכותרת שלך כאן, ששמה את "מאשימה" בגרשיים אכן אומרת שברור לך שאני לא מאשימה אותך כאן בשום דבר - אין פה בעיני בכלל עיניין של האשמה - וכן, נתתי ניתוח בהחלט הגיוני ממה שכתבת בדיוק בניסיון לתת את הקונטרה (אחרת זה לא מעיניין
). לגבי הבחורה, כתבתי כבר קודם - לא, אני לא מבינה למה היא התכוונה, אני לא מתיימרת להבין מה הולך לה בראש, ולא חושבת שבכלל קיימת תשובה לשאלה איך צריך להנהג במצב כזה - להלן ההבדל בינינו. לעומת זאת, אם אלוף, או מישהו אחר היה שואל בעצתי או מדבר איתי בנושא, הייתי מפנה אותו ונותנת את פוקוס השיחה לא עליה אלא עליו - מה אתה מרגיש, מה אתה רוצה, מה מתאים לך עכשיו לעשות. הייתי שומעת מה דעתו (ואולי גם את הפרשנות שלו) מנסה אולי לתת גם אופציות אחרות חוץ מהפרשנות שהוא נתן (לא כי היא נכונה יותר, אלא כי זה מאפשר לקחת בחשבון עוד דברים שאולי לא עלו בדעתו) ומנסה לעזור לו להתפקס על מה שנכון לו לעשות כרגע בלי שיפוטיות של מה "נכון" לעשות ומה "לא נכון" כי באמת אני לא חושבת שיש נכון ולא נכון אבסולותיים שכאלה שנכונים תמיד על כל מצב ועל כל אדם או מערכת יחסים. הניתוח הראשוני שלך כאן נשמע כ"כ חד משמעי - שהייתי חייבת לתת לו קונטרה
ולא, אין לי את כל התשובות ולדעתי גם לך לא
(תענוק להתווכח איתך לעומת זאת, כבר אמרתי לך?
)

סלסרו

New member
מילים משנות משמעות בהתאם לקונטקסט

לא בניתי את הניתוח על סמך מילה אחת. הסתכלתי על המילה כחלק מכל הקונטקסט שקרה בשבועות שלפני זה. ככלל אני לא "בונה" על מה שאנשים אומרים. talk is cheap (בגלל שההצע גבוה בהרבה מהביקוש..). אני בונה על סמך התנהגות. ועל זה בנוי הניתוח הנ"ל. אסביר את עצמי. במקרה שלך, האירי מצא חן בעינייך. נמשכת אליו. כך כשאת משתמשת במילה "חמוד", יש לזה משמעות חיובית מאד. אבל במקרה דנן, לא נראה שהיא נמשכה אל האלוף/לא נמשכה במיוחד/הייתה אמביוולנטית. כך כשהיא מתארת אותו כ"חמוד" היא בעצם אומרת "אתה נחמד, אבל אני לא נמשכת אליך". רואים את זה מהתנהגותה. האם יש לך ספק לו היא נמשכה אליו, שהיא היתה מתנהגת כפי שהיא התנהגה? לו היא הרגישה משיכה, מה מנע ממנה להפגש? למה התירוצים? למה היא קבעה פגישה ואח"כ ביטלה? זאת לא התנהגות של בחורה שנמשכת למישהו. על רקע זה, המילה "חמוד" שונה לחלוטין מהצורה שבה את משתמש בה. שימי לב לנקודה אחת חשובה. אני לא יוצא מהנחה שאני יודע מה היא חושבת. מנין לי לדעת? אני רק מציע שבמקרים כאלה, נדרש מהבחור לעשות מעשה שיבהיר את המצב. המתודה שהצעתי תבהיר את הסיטואציה. זה יבהיר האם היא מעוניינת, מבולבלת, רוצה אבל צריכה זמן או פוש, יש לה מכשולים פסיכולוגיים... או וואטעבר, או סתם מבזבזת את זמנו של האלוף. ומכיון שמטופש לשאול דברים כאלה בצורה ישירה, אין מנוס מאשר להוליך אותה בצורה עקיפה להבהיר את המצב. זה עדיף הן לה והן לו. אוסיף הסבר. התיאוריה שלי היא זו. בתהליך החיזור/מציאת בן או בת זוג, נשים, ובעצם לא רק נשים אלא גם נקבות בעולם החי, בין אם הן מודעות לכך בין אם לאו, מציבות בפני המחזר מבחנים או מכשולים שנדרש ממנו לעבור ולהוכיח את עצמו. הסיבה לזה היא פשוטה. האשה, בפרט אשה מושכת, זקוקה לאיזשהי פרוצדורה לסנן את המחזרים הראוים מבין כל השאר. אם אין לה מכניזם כזה, היא תהיה חשופה לכל צרוע וכל זב, וזה לא בדיוק מחזה מרנין. ככל שגברים מתחילים איתה יותר, כך היא צריכה להציב יותר מחסומים או מכשולים בפני המחזרים הפוטנציאלים. כשמחזר עובר את המכשול הראשון, הוא "עולה לשלב הבא", וכך, לאחרי תהליך ניפוי וסינון, האשה מוצאת את מבוקשה. או שלא: אחת הסיבות שנשים נתקעות ביחסים לא טובים או לא בריאים היא בדיוק בגלל שלא היה להן תהליך סינון ראוי. כך אולי היא דחתה גברים טובים ונשארה עם גברים שלא טובים לה. או שמראש היא לא משכה הרבה גברים, והיא התפשרה על מי שכן רצה בה - כלומר לא מתוך בחירה אלא מחוסר אופציות. גם לגברים יש מסננים כאלה, אבל להערכתי המסננים שלהם הרבה יותר רחבים ולו מפני שהן ביולוגית והן חברתית הגבר הוא זה שאמור לזום, והדרישות המיניות שלו הן פחות אקסלוסיביות. אמר מי שאמר, ובצדק, שכשאשה אומרת שהיא לא יכולה למצוא גבר, הכוונה שלה שהיא לא יכולה למצוא גבר שהיא רוצה בו. כשגבר אומר שהוא לא יכול למצוא אשה, הכוונה שלו היא כפשוטו, שהוא לא יכול למצוא אשה שתסכים להיות איתו. לכן תהליך הסינון שונה אצל גברים. מה שאני מציע לגברים הוא כמה דברים: א - לזהות מתי הבחורה מעלה "מבחן", מה מסתתר מאחוריו, ואיך להגיב לו בהתאם. השאלה היא לא האם היא תציב מבחן, אלא מתי ואיך. כל אשה שיש לה אופציות עם גברים עושה את זה, בין אם היא מודעת לזה או לא. במקום להתרגש מזה ולהעביר שבועות בבלבול ונגטיביות, לא להבין מה היא רוצה ומה נשים רוצות ולהתעצבן על "הצופן הבלתי ניתן לפיענוח" של נשים - להבין שזהו מכניזם טבעי, לא להתרגש, ולפעול בהתאם. ב - בנוסף, לאמץ "מסננת" אישית הדומה למסננת של הנשים. המטרה אינה לדחות נשים או להיות כל הזמן בעמדת מגננה. חלילה. אלא פשוט להבין מה קורה ולדעת להתנהג בהתאם. כך הגבר יכול למצוא לעצמו אשה שתתאים לו יותר. זה ממקד אותו לדעת מה הוא מחפש, מה הוא רוצה מעצמו וממנה, ומה הוא מוכן להקריב בשביל זה ומה לא. זה חוסך לו ולה עגמת נפש ומקטין את הסיכוי ליחסים לא בריאים.

Dublinoa

New member
נתחיל מיזה שקבעת עובדה בשטח

ובאותה הזדמנות סתמת גולל על יכולת הידברות או המשך דיון על תאורית המבחנים או המכשולים... ברגע שקבעת שככה זה והוספת "בין אם היא מודעת לזה או לא" ברור לי שאין כל טעם להמשיך לדבר על כך וזה לא משנה בכלל אם אני מסכימה, לא מסכימה, מסכימה חלקית או מסתכלת על הדברים מזוית שונה. זה קצת מצחיק שאתה אומר שהבחורה לא נמשכת (לפי הפרוש שלך - אחרת למה לא להפגש) ומצד שני אומר שאתה לא יודע יודע מה הולך לה בראש
. אבל אתה מכיר אותי, ואני יכולה לענות
הקונטקסט של המילה חמוד כפי שסופר בסיפור שלפנינו היה דווקא בקונטקסט של פגישה: "מחר" היא שאלה "מה אתה עושה" ? שאלתי אותה מה עולה לה בראש... והיא ענתה לי "אולי לפגוש איזה ישראלי חמוד"? " בצרוף עם העובדה שהיא המשיכה להתקשר וליצור קשר במסנג'ר בהחלט האופציה שכן מצאו חן בעיניה והחמוד נאמר ממקום אחר ממה שאתה אמרת. ושוב, לא, לא בטוח אבסולוטית גם כשלוקחים את התנהגותה (of which you're trying to make sense) ומנתחים כל פסיק
ושוב אני יוצאת נגד ומסתייגת מהאמיתות המוחלטות אותן אתה מביע כאן. מה שצורם לי (ולמוח הנשי שלי
) זה שאתה מסיק מסקנות ע"פ מה ש*אתה* מבין מהתנהגות, מחליט שהמסקנות האלו הן המצב האמיתי לאשורו ופועל ע"פ מסקנות אלו (צריכה פוש, מבזבזת זמן, צריכה עזרה בעקבות או ווטאוור). יש בכך התנשאות, והבטחון העצמי הזה בהחלט יכול להוביל לאי הבנות (כי מה לעשות, לא כל התנהגות שתפרשן היא בהכרח הפרשנות הנכונה או כמו שאמרת לי קודם - כל קשר בין הפרשנות שלי אותך והמציאות לא קיים). הפתרון שלך לגבי האי ההבנות האלה הוא אלגנטי - היא פועלת מהתת מודע שאני, בניגוד לה, כן מודע לו ולכן יודע טוב יותר ממנה מה היא עושה ולמה) אבל הוא לא לוקח בחשבון שאתה פשוט טועה. המתודה שאתה מציע שאומרת בואו נבהיר את הסיטואציה, חותכת דברים בצורה שלעיתים אינה טיבעית לתהליך ומאוד ייתכן שקובעת שחור לבן בטרם עת (
אלוף - הנה עוד אחת שלא אוהבת שחור-לבן
). אני אומרת בטרם עת, כשברור לי שמכיוון ההסתכלות שלך זה דווקא בהחלט בזמן הנכון (והעת הנכונה לך רק אתה קובע) אבל כמו שאני בטוחה שברור לך ולשאר חברי הפורום - מערכת יחסים בין אנשים לא תצליך להתקיים בצורה טובה כשרק אחד מהצדדים מחליט מתי הזמן למה ופועל ע"פ הזמן האישי שלו... אבל מצאתי נקודת אור אחת עליה אנחנו מסכימים לגמרי (אם כי מגיעים אליה משני קצוות שונים): אכן אין כל טעם להעביר שבועות בנגטיביות - בלבול אולי דווקא כן, התרגשות זה אפילו בריא לפעמים, אבל נגטיביות בהחלט לא! לא להבין תמיד כל הזמן מה היא רוצה נשמע לי לגמרי תקין, להתעצבן על "הצופן הבלתי ניתן לפיענוח" של נשים - או להתעצבן בכלל (ועוד ככה על ההתחלה לפני שברור מי למה כמה ואם שווה בכלל להתעצבן) בהחלט מיותר (אם אפשר להמנע ופשוט לזרום ולראות מה ילד יום). ולפגבי ה"לפעול בהתאם" - אני אומרת לא! לפעול רק בהתאם למה שנכון לך באותו רגע (לא, אני לא סותרת את עצמי, באותו רגע אפשר גם להרגיש שנכון לפעול לפי מה ש*נראה* כמתאים לה ולא לך - כל עוד זה החלטה שלך שלא זורקים אח"כ על השני). נאום נעה.

סלסרו

New member
רק שניה..

אם היא נמשכת, איך את מסבירה את ההתנהגות שלה? (לאחרי שבועות בטל' שליפת "הגברים האחרים" בדיוק כתגובה להצעה לצאת, קובעת פגישה ולבסוף מבטלת, לא מראה נכונות להפגש וכו'). המתודה שלי לא חותכת דברים. היא נותנת לבחורה הזדמנות להגיב ואז הבחור יכול לראות מה הענין האמיתי. אם הבחורה לא מגיבה וחותכת ענין, לאחרי שבועות של שיחה פתוחה וחופשית, no big loss. אני הייתי מבין מזה שהיא לא היתה מעוניינת מספיק. יש דגים רבים אחרים באגם. עדיין לא הבנתי מה את מציעה לבחור. מה פירוש בתכלס, "לזרום"? מה הוא אמור לעשות? את אומרת שיעשה את מה שהוא מרגיש נכון באותו רגע - אבל האלוף עשה מה שהוא הרגיש נכון באותו רגע, וזה מה שגרם לו לשבועות של בלבול, תחושה כבולה וכו'. אני מסכים איתך שצריך לעשות מה שמרגישים נכון באותו הרגע, רק שאני מוסיף שיש לחדד את ההבנה במה שקורה בכדי לדעת להחליט מה נכון לאותו הרגע.

Mירב

New member
אוי תרגיעו כבר שניכם? ../images/Emo3.gif

לא שמתם לב למילות הסיום של איל?: "היום סוף סוף, דיברנו ואני מצידי הבהרתי לה, שאין לי חשק להמשיך ככה יותר, היא טענה (כרגיל) שאני צריך להיות יותר סבלני, אני מצידי ביקשתי לסיים את השיחה, לא לפני שאמרתי לה שאני שמח על הביקורת הבונה, ושאני באמת אחשוב על זה. השיחה הסתיימה, הרגשתי הקלה, השקט חזר... יום שלישי, 6 לדצמבר 18:36 אני מכריז על עצמי שוב כ FREE MAN !!!!"

Dublinoa

New member
הדיון אינו על אייל - זהו דיון שלוקח

את הסיפור כדוגמא ומאפשר ביטוי לצורות מחשבה שונות לגבי דייטינג... אני לא חושבת שההודעה המקורית נכתבה כדי לעזור לאלוף אלא כשיתוף במשהו שיעורר עיניין והתדיינות - לא בא לך, אל תשתתפי (והשרשור כבר מזמן לא קופץ אז מה מפריע לך
?).

../images/Emo45.gif כל הכבוד נעה..

אכן, לא התכוונתי שהדיון הזה יהפוך להיות עלי.. הרעיון היה יותר לפתח נושא לכיון הבדל התרבויות, ולכן קראתי להודעה "האמריקאיות האלה" ולא "מה עושים?" וכ'ו... אבל אני מוכרח לציין שאהבתי מאד את רוב התגובות.

Dublinoa

New member
אפילו שתי שניות ../images/Emo8.gif

אם היא לא נמשכת למה היא ממשיכה להתקשר, להיות בקשר, ואפילו להציע להפגש
- שתי השאלות (זו שאתה שאלת וזו שאני שואלת כאן) רלוונטיות למצב. אתה מחפש תשובה ובכך אתה בהכרח נכנס לראש שלה - רק שזה הראש שלך ולא שלה. נשים מנסות להכנס לראש של הגברים לא פחות (ויש הטוענים שיותר, הרבה יותר, הרבה יותר מידי
) - הוא כן התקשר; הוא לא התקשר; הוא אמר ככה; הוא אמר אחרת; כן ניסה לנשק אותי; לא ניסה לנשק אותי וכו' וכו' וכו' אם מורידים את הקטע של הלחיצות/תסכול/עצבים בהחלט ניתן להנות ולהתרגש מאי הוודאות הזו - מריקוד החיזור אם תרצה... בעיני הטריק הוא כנראה לקבל את מה שבא ב"זרועות פתוחות" ולא להכנס למעגל של נגטיביות, מתח מתסכל וכו' וזה בסך הכל עיניין של גישה והסתכלות אחרת על הדברים. בסופו של דבר אם בחורה שמתחילים איתה גישושים של דברים ועיניין הפגישה עולה ולא יצלח אפשר - 1) להתעצבן/להתאכזב/להתבלבל ולהחליט שזה לא שווה את זה לחתוך ולוותר. 2) להתעצבן/להתאכזב/להתבלבל ובסוף להחליט שבעצם לא ברור עדיין מה קורה ולמה ולהשאיר את ערוץ התקשורת פתוח. 3) לא להתעצבן/להתאכזב/להתבלבל אלא לקבל את הדברים כפי שהם ולהחליט שיש לך דברים יותר טובים לעשות ועזוב את כל הקטע הזה. 4) לא להתעצבן/להתאכזב/להתבלבל ולנסות לנחש מה בעצם הולך כאן ולמה ולפעול בהתאם להחלטה של מה בעצם קורה בצד השני. 5) לא להתעצבן/להתאכזב/להתבלבל לקבל את התשובה ולראות מה ילד יום ומה קורה בלי לסגור את ערוץ התקשורת, בלי להרגיש שעושים עליך מניפולציה פשוט להמשיך ולראות מה יקרה, אם יקרה ומתי. יש מן הסתם עוד הרבה אופציות והכי עדיפה בעיני היא האחרונה. בשלבים הראשונים כשההשקעה הרגשית והמחוייבות שואפים לאפס אני לא רואה סיבה להלחץ ולשבור את הראש. מצד שני כל עוד אין סיבה ממשית למה לסגור (ממשית זה לא מה שאתה חושב שהיא חושבת/עושה לך עליך וכד') למה לא לזרום ולראות מה יקרה.

סלסרו

New member
אז זהו שאני לא מאמין שדברים קורים

מעצמם.. (לגבי האופציה האחרונה). אני לא מאמין שלהיות עלה נידף ברוח עוזר למישהו. שימי לב שמה שאת מייעצת בעצם הוא שהאלוף יתן לה להחליט אם הם יפגשו, מתי יפגשו, האם הקשר ימשיך הלאה או לא וכו'. אם הוא יעשה משהו בנידון, זה כבר, חס וחלילה, מניפולציה..
ישנן כל מיני סיבות אפשריות למה היא המשיכה להתקשר: -האלוף ענין אותה ברמה מספיקה לשמור על קשר -היא הרגישה שהוא מאבד ענין ופחדה לאבד אותו -שיעמום, צורך למלא חלל ריק -סיבות אחרות בכל אופן, כל הסיבות הללו לא מורות שהיא נמשכת אליו.

Dublinoa

New member
חלילה - לא מייעצת לבחור לא ליזום

פגישה או כל דבר אחר... אומרת לזרום גם אם הדברים לא הכי ברורים בעולם. גם אם אמרו על פגישה 'לא כרגע', או 'בוא למסיבה' וזה לא בדיוק היתה התגובה שרצית - זה לא בהכרח רע, וגם לא בהכרח טוב ואפשר להמשיך לזרום גם בלי תחושת נאחס אטומית. לגבי שלל אפשרויות ה"למה היא מתכוונת" - אכן יש המון אפשרויות, לא רואה סיבה למה אפשרות שבחורה ממשיכה להתקשר גם אם פגישה לא יצאה לפועל כי הבחור *כן* מוצא חן בעיניה (משיכה זה קצת מסובך להגדיר בכלל ובמקרה שעוד לא היה מפגש פנים מול פנים עוד יותר....). הסיבות שאתה העלת אולי לא מורות על "משיכה". סיבות שלא העלתה אולי כן מורות עליה - ובכל מקרה אם היא נמשכת או לא רק הבחורה יכולה לענות = מש"ל.

למעלה