מילים משנות משמעות בהתאם לקונטקסט
לא בניתי את הניתוח על סמך מילה אחת. הסתכלתי על המילה כחלק מכל הקונטקסט שקרה בשבועות שלפני זה. ככלל אני לא "בונה" על מה שאנשים אומרים. talk is cheap (בגלל שההצע גבוה בהרבה מהביקוש..). אני בונה על סמך התנהגות. ועל זה בנוי הניתוח הנ"ל. אסביר את עצמי. במקרה שלך, האירי מצא חן בעינייך. נמשכת אליו. כך כשאת משתמשת במילה "חמוד", יש לזה משמעות חיובית מאד. אבל במקרה דנן, לא נראה שהיא נמשכה אל האלוף/לא נמשכה במיוחד/הייתה אמביוולנטית. כך כשהיא מתארת אותו כ"חמוד" היא בעצם אומרת "אתה נחמד, אבל אני לא נמשכת אליך". רואים את זה מהתנהגותה. האם יש לך ספק לו היא נמשכה אליו, שהיא היתה מתנהגת כפי שהיא התנהגה? לו היא הרגישה משיכה, מה מנע ממנה להפגש? למה התירוצים? למה היא קבעה פגישה ואח"כ ביטלה? זאת לא התנהגות של בחורה שנמשכת למישהו. על רקע זה, המילה "חמוד" שונה לחלוטין מהצורה שבה את משתמש בה. שימי לב לנקודה אחת חשובה. אני לא יוצא מהנחה שאני יודע מה היא חושבת. מנין לי לדעת? אני רק מציע שבמקרים כאלה, נדרש מהבחור לעשות מעשה שיבהיר את המצב. המתודה שהצעתי תבהיר את הסיטואציה. זה יבהיר האם היא מעוניינת, מבולבלת, רוצה אבל צריכה זמן או פוש, יש לה מכשולים פסיכולוגיים... או וואטעבר, או סתם מבזבזת את זמנו של האלוף. ומכיון שמטופש לשאול דברים כאלה בצורה ישירה, אין מנוס מאשר להוליך אותה בצורה עקיפה להבהיר את המצב. זה עדיף הן לה והן לו. אוסיף הסבר. התיאוריה שלי היא זו. בתהליך החיזור/מציאת בן או בת זוג, נשים, ובעצם לא רק נשים אלא גם נקבות בעולם החי, בין אם הן מודעות לכך בין אם לאו, מציבות בפני המחזר מבחנים או מכשולים שנדרש ממנו לעבור ולהוכיח את עצמו. הסיבה לזה היא פשוטה. האשה, בפרט אשה מושכת, זקוקה לאיזשהי פרוצדורה לסנן את המחזרים הראוים מבין כל השאר. אם אין לה מכניזם כזה, היא תהיה חשופה לכל צרוע וכל זב, וזה לא בדיוק מחזה מרנין. ככל שגברים מתחילים איתה יותר, כך היא צריכה להציב יותר מחסומים או מכשולים בפני המחזרים הפוטנציאלים. כשמחזר עובר את המכשול הראשון, הוא "עולה לשלב הבא", וכך, לאחרי תהליך ניפוי וסינון, האשה מוצאת את מבוקשה. או שלא: אחת הסיבות שנשים נתקעות ביחסים לא טובים או לא בריאים היא בדיוק בגלל שלא היה להן תהליך סינון ראוי. כך אולי היא דחתה גברים טובים ונשארה עם גברים שלא טובים לה. או שמראש היא לא משכה הרבה גברים, והיא התפשרה על מי שכן רצה בה - כלומר לא מתוך בחירה אלא מחוסר אופציות. גם לגברים יש מסננים כאלה, אבל להערכתי המסננים שלהם הרבה יותר רחבים ולו מפני שהן ביולוגית והן חברתית הגבר הוא זה שאמור לזום, והדרישות המיניות שלו הן פחות אקסלוסיביות. אמר מי שאמר, ובצדק, שכשאשה אומרת שהיא לא יכולה למצוא גבר, הכוונה שלה שהיא לא יכולה למצוא גבר שהיא רוצה בו. כשגבר אומר שהוא לא יכול למצוא אשה, הכוונה שלו היא כפשוטו, שהוא לא יכול למצוא אשה שתסכים להיות איתו. לכן תהליך הסינון שונה אצל גברים. מה שאני מציע לגברים הוא כמה דברים: א - לזהות מתי הבחורה מעלה "מבחן", מה מסתתר מאחוריו, ואיך להגיב לו בהתאם. השאלה היא לא האם היא תציב מבחן, אלא מתי ואיך. כל אשה שיש לה אופציות עם גברים עושה את זה, בין אם היא מודעת לזה או לא. במקום להתרגש מזה ולהעביר שבועות בבלבול ונגטיביות, לא להבין מה היא רוצה ומה נשים רוצות ולהתעצבן על "הצופן הבלתי ניתן לפיענוח" של נשים - להבין שזהו מכניזם טבעי, לא להתרגש, ולפעול בהתאם. ב - בנוסף, לאמץ "מסננת" אישית הדומה למסננת של הנשים. המטרה אינה לדחות נשים או להיות כל הזמן בעמדת מגננה. חלילה. אלא פשוט להבין מה קורה ולדעת להתנהג בהתאם. כך הגבר יכול למצוא לעצמו אשה שתתאים לו יותר. זה ממקד אותו לדעת מה הוא מחפש, מה הוא רוצה מעצמו וממנה, ומה הוא מוכן להקריב בשביל זה ומה לא. זה חוסך לו ולה עגמת נפש ומקטין את הסיכוי ליחסים לא בריאים.