מר פוסידון הנכבד
אני באמת לא מבין מה הבעיה ולמה זה "כל כך מטריד" אותך...
בוא נבחן קודם את המצב במקרה שהיה מדובר בתחנת רדיו פרטית.
במקרה כזה - לבעל התחנה \ מנכ"ל \ עורך מוזיקלי - יש זכות לעשות מה שבא להם.
לא טוב \ מתאים לך - תעבור תחנה...
במקרה שמדובר בתחנת רדיו בבעלות במדינה (ועוד יותר "קיצוני" בבעלות הצבא...) - גם במקרה הזה (לדעתי כמובן) - יש לבעל התחנה (נכון להיום מדינת ישראל ובקיצור BB
) \ מנכ"ל \ עורך מוזיקלי זכות לעשות מה שבא להם (אם כי במקרה הזה, לדעתי, מן הראוי שיהיה יותר "איזון").
לא טוב \ מתאים לך - תעבור תחנה...
פוסידון - בדיוק כמו שאתה לא "חייב" לקרוא כל תגובה שבן אדם רושם בפורומים בתפוז ולעיתים אפילו רצוי לא לקרוא ולהתעלם מתגובות של אנשים מסוימים על מנת לא להתעצבן -
אתה גם לא חייב להקשיב לאף תחנת רדיו ספציפית (אפילו במידה והסיבה היא שאתה לא מסכים עם מדיניות "פסילת" השירים של אותה תחנה).
כיוון שיש כל כך הרבה תחנות רדיו (אפילו כמה פראטיות, וזה בכלל בלי להזכיר תחנות רדיו באינטרנט וגם את הפוסטים המוזיקלים אצלנו בפורום באדיבות אנה-דאג-קייזר) -
באמת שאני לא מבין למה זה כל כך מטריד \ מעצבן אותך...
לגבי כיבוס הכביסה המלוכלכת של המדינה באמצעי התקשורת -
באופן כללי אני חושב שזה מיותר...
במידה ומשהו \ מישהו במערכת "סרח" (ויש הרבה מקרים כאלה) - הדרך הנכונה לדעתי לטפל באותם המקרים היא באמצעות מערכת אכיפת החוק ובתי המשפט.
אני אומנם אוהב את המשפט שאומר שהעיתונות הנה כלב השמירה של הדמוקרטיה - אבל לצערי, כמו שהעיתונות (ובכלל אמצעי התקשורת) נראית כיום - אוי ואבוי לדמוקרטיה במידה וזה באמת היה כלב השמירה שצריך להגן עליה...
ואבהיר - אין חולק שזכות הציבור לדעת הנה ערך עליון במשטר דמוקרטי אבל השאלה הנכונה היא מתי בדיוק צריך ליידע את הציבור