האספרגוס הגיע למדפים

עינבלית

New member
האספרגוס הגיע למדפים../images/Emo39.gif../images/Emo70.gif

ולמה אני מספרת לכן את זה? קחו צרור אספרגוס, קיטמו את הקצה העבה, הכניסו לסיר עם מים רותחים וכף מלח ובשלו על אש בינונית 20 דקות. אל תשפכו את מי הבישול! חלצו את האספרגוס ואיכלו. האכילו גם את האיש. הוסיפו ירקות למים והכינו מרק. ולמה זה כל כך חשוב לכל ה
ות? כי אספרגוס מבושל ולא מקופסא עושה לגוף נסים ונפלאות!
מנקה את הדם
ממיס אבנים בכליות ובדרכי השתן, פותח סתימות
עוזר לנקות רעלים מהכבד
מנקה את שלפוחית השתן וממיס ממנה אבנים. ואף במשנה נאמר "כל האוכל ממנו יפה לכל גופו"... ואיך יודעים אם זה עובד עליכן? אם אחרי שאכלתן אספרגוס, מופיע במתן שתן ריח ביוב
- זה אומר שהביוב הזה היה בשלפוחית ובכליות ובדם שלכן ועכשיו זה מתנקה החוצה. אם תמשיכו לאכול אספרגוס, הריח יעלם- משמע, הדם נקי. בתיאבון!

עינבלית

New member
וזה המקום גם לשאלות-הפינה השבועית

אנסה לסכם לכן ע"פ השרשור הקודם- דרכים לטפל בהצטננות חוזרת של מבוגר ומה אפשר לעשות בכדי להקל על פעוט מעל גיל שנה בהצטננות.

עינבלית

New member
מניעה וחיזוק מערכת החיסון../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

למניעה וחיזוק מערכת החיסון. 1. העשרת המזון בשום, לפחות שן שום (אפשר מבושלת או אפויה) ביום לילד, לפחות 3 למבוגר. השום מכיל חומרים אנטיבקטריאלים ואנטי ויראלים ואנטי פטריתיים. מנקה את מערכת העיכול מטפילים ומחזק את אוכלוססיות הפלורה הטבעית והבריאה במעיים. הפלורה הזו חיונית לתפקוד טוב של מערכת החיסון, מאחר והיא המסננת את הרעלים ומחזירה ויטמינים ומינרלים לדם. 2. מזון מלכות (דבש מלכות) עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ומחזק את האזור של חלל הבליעה והגרון. יש להניח כפית על הלשון ולמצוץ לאט (מעל גיל שנה בלבד!). 3.אם מתחילה הצטננות, או למניעה- משרת קינמון: מקל קינמון שהושרה במים רותחים למספר דקות. להוסיף למי השתיה ולשתות חם או קר. יכול למנוע הופעת ליחה וגודש ולהקל במקרים של תופעות קיימות (מומלץ לשימוש מעל גיל חצי שנה). הקינמון הוא מקבוצת המחממים (בניגוד למנטה ששיכת לקבוצת המקררים,למשל) ויעיל לשמירה על חום גוף קבוע בחורף ובעונות מעבר. אפשר לשתות אותו על בסיס יומי ללא חשש. 4. ויטמין C- תפוזים, לימונים. 5. מיץ לימון טבעי, לימונדה, מחזקת את מערכת החיסון. שמן הדס מניעה וחיזוק מערכת החיסון. 1. העשרת המזון בשום, לפחות שן שום (אפשר מבושלת או אפויה) ביום. השום מכיל חומרים אנטיבקטריאלים ואנטי ויראלים ואנטי פטריתיים. מנקה את מערכת העיכול מטפילים ומחזק את אוכלוססיות הפלורה הטבעית והבריאה במעיים. הפלורה הזו חיונית לתפקוד טוב של מערכת החיסון, מאחר והיא המסננת את הרעלים ומחזירה ויטמינים ומינרלים לדם. 2. מזון מלכות (דבש מלכות) עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ומחזק את האזור של חלל הבליעה והגרון. יש להניח כפית על הלשון ולמצוץ לאט. 3.אם מתחילה הצטננות, או למניעה- משרת קינמון: מקל קינמון שהושרה במים רותחים למספר דקות. להוסיף למי השתיה ולשתות חם או קר. יכול למנוע הופעת ליחה וגודש ולהקל במקרים של תופעות קיימות. הקינמון הוא מקבוצת המחממים (בניגוד למנטה ששיכת לקבוצת המקררים,למשל) ויעיל לשמירה על חום גוף קבוע בחורף ובעונות מעבר. אפשר לשתות אותו על בסיס יומי ללא חשש. 4. ויטמין C- תפוזים, לימונים. 5. מיץ לימון טבעי, לימונדה, מחזקת את מערכת החיסון. 6. שמן אתרי- מנדרין ואו תפוז, 2 טיפות בכף שמן בסיס יכול לשמש לעיסוי עדין של בית החזה ולחיזוק פעילות מערכת החיסון. שמן הדס באותו מיהול היעזור אך לא בעיסוי אלא בהרחה (מבער). בכלל לא מומלץ לעסות חולים, רק בריאים. {הדס להרחה- שמן אתרי, פשוט מטפטפים טיפה-שתיים על בד כמו חיתול טטרה ומניחים בחדר. אפשר להשתמש במבער בו טיפת שמן צפה על מים. שמן בסיס- ישנם מספר שמני בסיס (חוחובה, נבט חיטה, שומשום, אבוקדו, זרעי אפרסק,פשתן, וקלנדולה) אני ממליצה על שמן שקדים(לתינוקות) או זרעי ענבים (לבעלי עור רגיש) שהם יחסית ניטראלים ללא ריח לוואי.
המיהול פשוט: 3 טיפות שמן אתרי על כל כפית שמן בסיס. אני משתמשת בצנצנות גרבר ריקות ונקיות לצורך הכנת השמנים לשימוש.} 7.לילד עם אף דולף ללא הרף, דמוי נזלת אלרגית ללא סימנים של שפעת, אפשר להקל עם הנזלת באמצעות ג'ינג'ר: שורש זנגוויל פרוס בבקבוק מים בטמפרטורת החדר או במים רותחים, אחרי השרייה של כשעתיים. טעמו כמיץ לימון, זה מייבש נהדר.

עינבל מתוקה ../images/Emo140.gif

הלוואי ויכולתי לאכול אספרגוס כל יום, אבל המחרי שלו המחיר שלו... כמה יקר יכול להיות ירק? זה ממש מבאס - היוקר זה... וחוץ מזה יש לי מתכון מצויין למרק אספרגוס, ברוקולי ותרד - מרק ניו זילנדי לימי חורףך קרים. אני מתארת לעצמי שתגידי לי שבמרק הויטמנים והדברים הטובים קצת נאבדים - אבל אני מתה על המרק הזה....

עינבלית

New member
מתכון! מתכון! מתכון!

מה את מספרת על מתכון? יאללה, רוצה! ולגבי המחיר. נכון, צרור עולה 14 שקל. אבל כמה כסף יעלו לך רופאים? הרבה הרבה הרבה יותר. מה זה 14 שקל פעם בשנה, בעונת האספרגוס, לעומת כל מיני צרות שהוא יכול למנוע? יש להתייחס לאספרגוס כאל תרופה קודמת למכה, כדרך לרפא ולטהר את הגוף, וככזה, 14 שקלים אלו זניחים לחלוטין!

עינבלית

New member
אספרגוס לא כל יום אלא פעם בשנה!

מקסימום יום אחרי יום אם נשאר לך מאתמול...

כמה אספרגוס לאכול?../images/Emo187.gif

כמה בערך צריך לאכול כדי לעשות "מבצע נקיון" מוצלח? את פשוט נהדרת! אני כל-כך נהנית מהפינה שלך, מההשקעה, מצורת הכתיבה שלך והדאגה והיחס לכל אחת ואחת!

עמית@

New member
מתה על אספרגוס ../images/Emo99.gif

אני תמיד מכינה לי כמות נאה וטובלת אותה במלח וקוטג' (נראה לי שכמויות המלח מנטרלות את האפקט הבריאותי
)

עינבלית

New member
טיפול בתינוקות מתחת לגיל שנה../images/Emo95.gif

כלל חשוב שלמדתי מסבתא שלי: עדיף שלא להשתמש בתרופות וצמחי מרפא על תינוקות. מעל גיל שנה זה כבר סיפור אחר, ומעל גיל שנתיים- בהחלט אפשר. יש הרבה פתרונות נהדרים וביתיים שאינם מערבים עשבי מרפא:
להורדת חום: אמבטיות עם כף חומץ תפוחים, קומפרסים עם מים וכף חומץ.
לכאבי בקיעת שיניים: מים קרים, מציצת קרח (אנחנו נותנים שלוקית והיא מוצצת את הקרחון). אגב, למיטב ידיעתי טיג'ל עדיף על הדברים האחרים. יש גם עיסוי בלחיצות עדינות מסביב לפה, באזורי בקיעת השיניים שמאוד עוזר, וגם להכניס את האצבע, ברשות התינוק כמובן, ולעסות בתנועה מעגלית את החניכיים.
נגד יתושים: משיחה בשמן זית או הנחת צלוחית שמן זית עם 2 טיפות שמן אקליפטוס לימוני בחדר. גם צלוחית חומץ עובדת על חלק מהיתושים.
נגד קשקשת- אני מאמינה שהקשקשים הללו הם מן קליפת הגנה על עור הקרקפת העדין, ואין צורך להסיר אותם. גם אם אין זה אסטתי בעינננו, ההורים, יש לזה תפקיד. אם בכל זאת רוצים להסיר זאת, יש למשוח את הראש בשמן זית ולסרק נגד כיוון צמיחת השיער.
שיעול לח- טפיחות בכף קעורה על הגב, בעדינות, יעזרו לשחרר את הליחה. יש להזהר בטפיחות שלא לטפוח מעל אזור הלב והבטן- רק מעל הריאות.

שאלתי ועוד לא ענית. מה את יודעת על

זוטה? כתבת שזה מסוכן. רוצה לשמוע יותר בתור שתיינית של זוטה. תודה

או-קיי, תודה, נרגעתי. מה שאת אומרת

זה לא לתת לתינוקת שלי לשתות תה זוטה. אין בעיה עם מה שעובר דרך הדם שלי, נכון?

mummy

New member
מקשרת לך כאן את מה שעניתי וכבר לא

קופץ בשרשור הקודם - הנה. תודה!

mummy

New member
עכשיו ראיתי שריכזת למעלה

כמה דברים בעניין הצטננות, נזלת וליחה - אלך לנסות את הג'ינג'ר והקנמון. תודה.

בולי27

New member
גם לי יש שאלה../images/Emo140.gif

כשהייתי בהריון עם דנה הקאתי בלי הפסקה כל 5 דקות. זה נמשך עד חודש חמישי-שישי, כל יום הגעתי לאפיסת כוחות וגם הייתי במיון בגלל התיבשות, כל דבר שהכנסתי לפה, נוזל או מוצק יצא בחזרה אחרי דקה בתוספת כל מיצי העיכול שיש בקיבה. לקחתי כמוסות ג'ינג'ר אבל זה לא עזר. יש לזה פיתרון למקרה שהפעם הבאה (אם תהיה כמובן) תהיה גם כזו?

למעלה