האקסית המיתולוגית - סקר קצר

סו ורד

New member
וואו, הותרת עליו רושם מיוחד
המחמאה האולטמטיבית

ושכחתי לענות

ידעתי שאני "מיתולוגית" עבורו, אבל לא ידעתי עד כמה (גם, בכנות, לא לגמרי ברור לי מדוע). הוא בחור חיובי מאוד, ויש סיבות טובות שאהבתי אותו, אבל יש סיבות מוצקות ופחות חיוביות למדוע נפרדנו, ואין בי געגוע של ממש למה שהיה. אוהבת את אהבת הווה (המתמשך
) שלי.

פלגיה

New member
אנחנו דוסים אז זה קצת שונה

כמו שגם בסיפורי "איך הכרתם" זה שונה.
אז יש מישהי. היא היתה בחתונה שלנו, אנחנו היינו בחתונה שלה. יפהפיה עולמית, מה שמחמיא מאוד מבחינתי.
והסיפור הוא שונה, כי בשלב מתקדם ביחסים שלהם, כשדובר על חתונה, התברר שהלכתית הם מנועים מלהנשא זה לזו (בלי לפרט המון, תחשבו על כהן וגרושה. משהו כזה. כל אחד מהם יכול להתחתן עם מישהו אחר, אבל שניהם יחד לא). וזה סגר את העסק מבחינתם, בצורה טוטלית.

סתם סקרנות,

איך זה שזוג יוצא יחד עד לשלב מתקדם, שצופה פני חתונה, מבלי לדעת שהוא מנוע מלהינשא?

פלגיה

New member
קצת קשה לענות

בלי לחשוף פרטים אישיים. בואי נגיד שלא כל אחד מודע במלואה לפרטי השלכות של הביוגרפיות שלו ושל הוריו.
&nbsp

מאה אחוז, תודה, אני כמובן לא רוצה לחשוף שום דבר.

שאלתי רק בגלל הדוגמה של כוהן וגרושה, שוודאי מודעים למעמדם ולפסלות החיתון, אבל אני מבינה שכאן המצב שונה.

פלגיה

New member
תראי

גרושה לא יכולה לפספס את היותה גרושה, אבל היא יכולה לחשוב שזה לא נספר אם הגירושים קרו יומיים אחרי הטקס.
בנוסף יש הרבה כהנים שלא מודעים למעמד שלהם, עד לזמן שהם באים להירשם ברבנות.
וזה רק לדוגמת הכהן-גרושה, שכמה שנראה הזוי גם יכול להיות שאנשים יהיו זוג תקופה ארוכה בלי להיות מודעים לזה.
&nbsp

לנו יש גרושה

זה לא פשוט. לא ממקום של קנאה וכאלה, יותר החלקים המשותפים בחיים שתמיד נאלץ לחלוק איתה.
היום כבר אין מתחים מכוערים אבל יש חוסר נוחות / חוסר רצון / חוסר שיתוף פעולה / חוסר בחיוביות.
&nbsp
כדי שיהיה איזון, יש לנו גם גרוש.

אני חושבת שכן -אין לי שום התמודדות מיוחדת איתה

נפגשנו פעם אחת ואני יודעת שכל כמה זמן הם מדברים בטלפון.
כמובן שכשהתראנו בחנתי אותה בקפידה מכף ועד ראש ומיפיתי את כל חסרונותיה, אבל אני לא רואה בה איום משום סוג.
מה שמעניין אולי הוא שגם לה יש ילד אוטיסט. כך שאנחנו חולקים גורל במידה מסויימת וזה די מוזר.
&nbsp
הבנזוג שלי נכנס כל יום למספר בלתי ידוע של דירות מאוכלסות על ידי נשים ויכול בפרטיות מוחלטת לעשות ככל העולה על רוחו.
ככה שאם הייתי מרגישה מאויימת, כנראה שזה היה יותר מגרד לי.
אבל זה לא מזיז לי גם כן. למה? כי אני לגמרי בטוחה בקשר שלנו וברגשות שלנו אחד לשני. וגם אם יקרה משהו, מה הטעם לפחד מראש ולהשקיע אנרגיה בלדאוג?
(אבל תכל'ס, אני כותבת את זה כי אני מרגישה לגמרי בטוחה בקשר).
&nbsp
בקיצור - אדישה.
&nbsp
אבל נדמה לי ששווה לך לבדוק לעומק מה באמת כל כך מפריע לך שם.
&nbsp

אני רק מקשה בעניין ההגדרה ל״אקסית מיתולוגית״

אם הוא זרק אותה, ואם הוא אדיש אליה, מה הופך אותה למיתולוגית, בעצם?
&nbsp
בהגדרה שלי, אקסית מיתולוגית היא אקסית שעדיין מעוררת משהו אצל האקס שלה. זה לא בהכרח אומר שהוא רוצה אותה בחזרה, אבל זה בהחלט אומר שהיא עדיין פורטת על נימי הנפש שלו.
&nbsp
אם היא רק משהו שהיה ונגמר, היא לא מיתולוגית. היא סתם אקסית.

debby12

New member
מנהל
בעיני יש עוד 4 פרמטרים חשובים לרמת המיתולגיות של האקסית

1. כמה שנים הם היו יחד. ככל שיותר שנים - כך היא יותר מיתולוגית. נדמה לי שבנוסחת ציון המיתולוגיות צריך להכפיל את הציון במספר שנות הקשר
2. כמה בנות זוג "אחורה" בהיסטוריה היא היתה. ככל שהיא יותר קרובה- כך יותר מיתולוגית. אין דין בת זוגו האחרונה בטרם הכיר אותך כדין החברה הראשונה שלו מכיתה יו"ד מן הסתם
3. מי עזב את מי - אם היא עזבה אותו - מוכפל הציון המיתולוגי, אם הוא עזב אותה - מחלקים לשניים. אם נפרדו בהסכמה הדדית - זה משתנה נייטרלי.
4. כמה היא מוצלחת/חכמה/מרשימה/יפה וכו' - ככל שיותר, ככה היא יותר מיתולוגית (וזה המשתנה היחיד שאי אפשר לכמת מתמטית....)

ואני מסכימה איתה שעד כמה היא פורטת על נימי הנפש שלו גם זה משתנה חשוב.

משעשע. אני לא מסכימה עם אף אחד מהפרמטרים שהגדרת...

אם אני מסתכלת אחורה על כל האקסים שלי, ובודקת מי מהם עשוי לענות להגדרה מיתולוגי, אז זה דווקא אותו אחד שהייתי איתו הכי פחות זמן (שלושה חודשים + פרידה של חצי שנה + עשרה חודשים; עם בני זוג אחרים הייתי כשלוש שנים, או תשע שנים עם אבי ילדיי), והוא בוודאי לא האחרון ברשימה.
בסוגייה מי עזב את מי, הדעות חלוקות. אני הצבתי כאולטימטום (אח, איזו צעירה ומפגרת הייתי) את הדרישה שנעבור לגור ביחד. הוא היסס, ואז הסכים, ואחר כך חזר בו. השיחה שבה הודיע שהוא חוזר בו היתה שיחת הפרידה שלנו. שנים הסתובבתי בהרגשה שהוא זרק אותי, עד שבשיחה שהיתה לנו לאחרונה, הסתבר שהוא היה בהרגשה שאני זרקתי אותו, כי לא השארתי לו ברירה. בקיצור, לא יודעת איך להגדיר את הפרמטר הזה אצלנו.
&nbsp
שורה תחתונה, הוא היחיד מכל האקסים שעדיין פורט על נימי נפשי - והוא היחיד שנשארתי איתו בקשר. כלומר, הוא היחיד שמיתולוגי. מ.ש.ל.

debby12

New member
מנהל
טוב - אולי זה כי הקרצתי אותם באיבחת מקלדת מאולתרת

עכשיו כשאני חושבת על זה, זה בלתי נתפס שאגודת הפסיכולוגים הבינ"ל טרם התיישבה כדי לקבוע פרמטרים קבועים ומוסכמים על כל לעניין רמת ה"מיתולוגיות" של אקסים.

Ani15

New member
המיתולוגיה היא במשמעות החלק שלה בחיים שלו

היא לקחה חלק במשך הרבה זמן בתקופה מאוד משמעותית בחיים שלו, למרות שזה לא בהכרח היה קשור אליה, ומהבחינה הזו היא מיתולוגית. סביר להניח שבאמת מבחינתו היא סתם אקסית, ובראיה שלי היא מיתולוגית.
אני חושבת שאני בעיקר מקנאה בכך שזו לא היתה אני (אבל בכלל לא הכרתי אותו אז, ואם הייתי מכירה, סביר להניח שלא הייתי מצטרפת למסע הזה שלו).

debby12

New member
מנהל
שאלת סקר מעולה

יש מישהי שעונה להגדרה אבל היא ממש לא מטרידה את מנוחתי. היא עונה לחלק מהפרמטרים שציינתי (לא מעט שנות קשר, האחרונה לפני שאני הגעתי לסביבה). אין לי שום בעיה לראות תמונות שלה באלבומים ישנים - אנחנו לא ממש מסתכלים באלבומים אף פעם ואנחנו גם גרים ביבשת אחרת עם האוקיאנוס האטלנטי באמצע...

זו היסטוריה כך כך ישנה שזה בכלל נראה לי תלוש מחיי וחייו הנוכחיים (זה כאילו ישאלו אותי על מישהו/י שלמד איתי בתיכון שלא ראיתי מהיום בו גמרנו את התיכון)

אבל אם זה עד כדי כך מפריע לך אולי תבדקי עד כמה חשוב לו הקשר הזה עם הגרעין? יכול להיות שזה לא ממש מזיז לו לוותר על זה?

Ani15

New member
מאוד חשוב לו

אבל בגלל הקשר עם חבורת הגברים, לא בגללה. הם עושים מאמצים גדולים לצרף את המשפחות לריוניון הזה שלהם, ממש לא בכיוון לוותר על זה. מה שכן, כבר קרה שלא הזמינו למפגש בנות גרעין כי אני15 הודיעה ש"או אני או היא"... אם כבר, אני צריכה לחשוב איך אני גורמת לו לגרש אותה מהפייסבוק שלו. המממ
אולי באמת הגיע הזמן להניח לזה, באמת שזה מטריד אותי הרבה יותר מאשר אותו.
ואגב, אני באמת די פאסימית, ומשתדלת לעבוד על זה. שבת שלום!

רזאי

New member
היא נעלמה לנו לפני שנים.

בהתחלה היא מאוד הפריעה לי. במיוחד אחרי הפעם בה הוא היה חולה, וכשבאתי לבקר אותו מצאתי אותה שם, עם מרק עוף. מאז שעברנו לגור ביחד היא לא הגיעה יותר, ופגשנו אותה רק פעם אחת במקרה בהופעה. שנים לא חשבתי עליה, ואני בטוחה שגם הוא כבר לא זוכר אותה ממש.
גיגלתי אותה אחרי שקראתי את הפוסט שלך. היא עשתה דוקטורט, ומתמחה כנראה בנושא השואה. לא גיליתי אם יש לה משפחה. כנראה שלא אזכר בה שוב אלא אם ניתקל בה במקרה, או שמישהי תשאל על אקסית מיתולוגית..
לעומת זאת, אקס שלי הציע לי חברות בפייסבוק לפני כמה חודשים. אישרתי חברות אחרי התיעצות עם הבעל. לא נראה לי שזה מטריד אותו בכלל.

Dr T noki

New member
בהקשר לזה תמיד תהיתי - למה להיות בקשר עם האקס?

אני תוהה למה זה טוב.
לי זה ממש לא מתאים. אני תוהה, אצל מי שבחר. להיות בקשר עם האקס, מה זה נותן והאם זה לא מורכב מדי?

כי לפעמים זה שלא היינו זוג טוב ביחד, לא אומר

שאין בינינו כימיה ואנחנו עדיין נהנים לפטפט. או זה שהיינו זוג לזמן מה, לא פוסל את היותנו קודם כל אנשים שמוצאים חן אחד בעיני השני. יש לי אקסים שאני בקשר איתם במשך שנים. כמובן שלא עם הגרועים, אבל אפשרי שקשר יגמר במפח נפש ופגישה מאוחרת תאפשר לנצל את החלק הטוב בלי לגרור פנימה גם את החלק הרע.
&nbsp
ואוי, היום גיליתי שחברה חדשה שלי ואני יצאנו עם אותו אחד. בהפרש של כמה שנים, אבל בכל זאת.

כימיה, בדיוק.

את החבר הקודם שלי אהבתי, אולי, אבל בעיקר בעיקר היתה בינינו כימיה מטורפת. שנים אח״כ, כשהוא ואשתו ההריונית באו לבקר בארץ ונפגשנו, ראו אותנו אנשים שאני מכירה ושאלו אח״כ מי זה הבחור שנפגשתי איתו, למרות שהיא ישבה איתנו היא נראתה כל כך לא שייכת... (שנים אח״כ הם התגרשו, ואשתו השניה דרשה ממנו לנתק איתי את קשר הפייסבוק העלוב שהיה לנו).

למעלה