הארה

הארה

האם אתם מאמינים שיש דבר כזה הארה, שיש אנשים יחידי סגולה אשר זכו בהארה ונמצאים במצב תודעתי שונה מזה שאנו חיים בו? מה זאת הארה בעיניכם - כיצד אתם מדמיינים את המצב הזה, ומה ההבדל בין החוויה של אדם מואר לחוויה הרגילה שלנו? האם לאדם מואר יכולות מיוחדות, כוחות מיוחדים? האם לדעתכם כל אדם יכול להגיע להארה? אתם מוזמנים לענות על השאלות או לאמר כל מה שאתם חושבים או יודעים על הדבר הזה שנקרא הארה יום טוב, אלעד

כן

לא הארה מיסטית אלא פסיכולוגית בפאן הנפשי רוחני . הארה אשר באה מהמילה אור היא אכן בעני איזו שהיא הבנה חדשה על החיים או על משהו בפרט. יש אין סוף סוגי ודרכים לחוות הארה . כיצד אדמיין אותו? סוג של תחושת נחת מלֻווה בהרבה הבנה ואולי שקט. אני מאמין בכמה רמות של תודעה והכרה . למרות שאיני מרגיש מואר ועל כן לא אוכל להגיד לך איך מישהו מואר מרגיש , אני חושב שזה דיי חסר חשיבות כי בעני זה דבר אינדווידואלי ושונה מאדם לאדם. כל אדם יכול להגיע להארה (לא כוונתי למיסטית ).

yaakii

New member
כן. רואים זאת אצל העוסקים בקבלה.

אני לא חושב ששייך להאמין/לא להאמין. העובדות מדברות בעד המציאות. חסרים סיפורים על אנשי קבלה שחוללו פלאים?

yaakii

New member
חבל שלא שמרתי את הכתבה...

לפני כחודשיים התפרסמה כתבה בנושא. זה היה במוסף כלשהו. היו שם רשימה של ה-רבנים המקובלים, עם רשימת האנשים המפורסמים שהולכים אליהם בקביעות לקבלת ברכה, ורשימת סיפורים עם שמות ופרטים של ניסים שביצעו.

Dragonaut

New member
כתבה?!@

הו! אז הצדק איתך. מי יכול להתווכח עם אנשים מפורסמים ורבנים?

חחח.. עצוב עד כמה שזה נכון

אם כתבו על זה בעיתון או עשו כתבה בחדשות זה נכון בטוח . כמה אנשים מאמינים לזה.

yaakii

New member
אתה באמת מאמין שהם פשוט הקריצו שמות

של מפורסמים ושיבצו אותם בתור מבקרים קבועים של רבנים??

יכול להיות , וזה שהמפורסמים הולכים לשם

זאת אומרת שזה אמת לאמיתה? גם לאורן זריף הזה היתה כתבה שפרופסורים הולכים אליו . אז זה נכון ? עובדים על אנשים בעניים וחבל שכך.

yaakii

New member
מדובר על סיפורים עם תאריכים ושמות מדוייקים.

כל מי שלא מתעצל יוכל ללכת ולבדוק את אמיתות הסיפורים. הם לא יזייפו עשרות סיפורים כאלו.

Dragonaut

New member
זה עדיין לא משנה.

שמעתי סיפורים על נחיתות חיזרים, טלקינזיס, יצורים תת-ימיים שטרם מופו ע"י האדם, ובנאדם שיכול לבלוע לעצמו את הראש עם התחת. כולם הכילו תאריכים, שמות, לפעמים אפילו תמונות ותיעודי וידאו. זה הופך אותם לאמיתיים? אתה נאיבי עד דמעות, ומכורך האמונה, אני די בטוח שמדובר בנאיביות מכוונת.

Dragonaut

New member
צודק.

אז בוא נאמין לכל מה שאומרים לנו, זה יביא אותנו רחוק. זה מה שמטריף אותי בויכוחים עם אנשי אמונה, אתם מסוגלים להאמין להכל בלי שום הוכחה ממשית. זה מעבר לנאיביות בעיניי. מה קרה לסקפטיסיזם הבסיסי ההגיוני הטבוע באדם?

Dragonaut

New member
זה משנה?

אז נינט הולך אליו ואליו, זה אומר משהו? מה גם שכן, נעשים תרגילים אינספור בתחום הזה. הסכמי שקרים בכדי להחזיר שמות כאלה ואחרים לכותרות.

yaakii

New member
זה משנה מאד.

למפורסמים יש המון מה לעשות בחיים מלבד ללכת לקבל ברכות מכל מיני אנשים. אם בכל זאת יש סלברטיז שבאים וחוזרים לרבנים מסויימים-כנראה שיש להם סיבה טובה לחזור! אה-הבנתי אותך! כל ה-10 רבנים האלו קשרו עם כ-100 מפורסמים (!) הסכמים שקריים שהם יבואו אליהם רק בשביל הפרסום, ואף אחד לא עלה על זה! באמת! תחשוב שוב מי פה עושה עצמו לנאיבי!

Dragonaut

New member
אני לא אומר שזה 100% שקרי,

אני אומר שזו אופציה ושאתה ממהר להאמין. המפורסמים אפילו לא צריכים להגיע. רוב ההסכמים הללו הם הסכמי win-win- הרבנים מקבלים לרזומה שלהם שמות גדולים, הסלבריטאים זוכים לחזור לכותרות, ולעיתונאים יש כתבה למכור לקורא התמים. אף אחד לא עלה על זה? פיספסת את הכתבות על עסקאות הפפראצי שמתחוללות בארץ? במה זה שונה? מה גם שהעסקה בכלל לא צריכה לבוא מהרבנים. הכל בין המפורסמים והעיתונאים. ואם נרד לרמת הסמנטיקה, מה שאני עושה פה זה בגדר אובר-סקפטיסיזם, לא נאיביות. אתה מעריך את המפורסמים יותר מדי. בישראל, רובם מנהלים חיים רגילים לחלוטין, ויש להם די זמן ללכת לרב, לעשות כביסה ולהכין אוכל לילדים. תקופות העומס שלהם מופיעות כשיש עבודה, ולרוב אין. יש סיבה טובה לחזור? בטח, זה מספק תרופות קסם לבעיות שלהם, בלי תרופות פסיכוטיות או שיחות ארוכות עם הפסיכולוג. כל עוד הרב מצליח למכור להם את זה, הם יחזרו. לא קשה למכור שטויות לבני אדם, עם עקשותך על אמינות הכתבה הזו אתה מהווה דוגמא חיה.

yaakii

New member
אז כולם נפלו בפח ורק אתה גאון שיודע להשמר.

-אבל ח"ו שהרבנים יהיו בעלי כוחות!

Dragonaut

New member
אני,

ושאר אנשי העולם המכילים מספיק שכל בכדי לא לקנות כל שטות שנכתבת בעיתון.

Dragonaut

New member
נפלה לך הבנת הנקרא,

אני מדבר על להאמין למה שכתוב בעיתון, לא על אמונה בכוחות הרבנים. זה דבר אחר לחלוטין. המפורסמים היו חלק מהכתבה, בין אם באמת ביקרו רבנים והאמינו למה שקרה שם או אם חתמו על חוזה כזה או אחר, מה שהופך אותם ללא רלוונטיים לקטגוריה. אבל כן, אם כבר התחלנו, אם כל המפורסמים הללו קנו את נפלאות הרבנים- לא הייתי מכליל אותם בקבוצת ה'נאורים' שלי. זה שהם מפורסמים הופך אותם לחכמים? להיפך. הם הצליחו בחיים, בצורה כלשהי, בלי הצורך בבי"ס\תואר\לימודים מכל סוג. סביר להניח שרובם טפשים כמו חצץ.

למעלה