הארה

yaakii

New member
אתה מעדיף להאמין לאחד מהדברים האלה:

1. או ש-100 המפורסמים שבכתבה חתמו על חוזה שקרי עם העיתון. 2. או ש-100 המפורסמים שבכתבה פחות חכמים ממך. איך שלא תסתכל על זה-אתה חי בסרט.

Dragonaut

New member
צודק,

למצוא 100 איש פחות חכמים ממך זה בעייתי. במיוחד כאלה חסרי צורך בהשכלה. אז אם נצא מהסופרלטיביות המוזרה שנכנסת אליה, סבירות גבוהה שאחוז גבוה יחסית מאותם 100 מפורסמים- אנשים מאמינים. בין אם דתיים או מאמינים סתם כך, הם מאמינים. לאנשים מאמינים הרבה יותר קל למכור שטויות דתיות- הם מאמינים, הם לא דורשים הסברים או הוכחות. עם אותה אמונה, פתרונות הקסם של הרבנים עובדים כמו תרופת פלציבו. מספיק עוד מספר נמוך של מפורסמים שיחתמו על חוזה כזה או אחר [צריך לסגור 100, זה מספר עגול ויפה, נשמע מכובד], ויש לך פתרון כמעט מתימטי לבלבול שלך. ושוב, נפלה לך הבנת הנקרא. קרא את ההודעות האחרונות לאט לאט, אתה מפספס אותי לחלוטין.

yaakii

New member
אה סליחה!

זה לא כל ה-100 שעשו את העסקה השחורה. זה רק חצי. וה-50 האחרים הם או מאמינם בה' או פחות חכמים ממני. כן, במקרה 50% מהמפורסמים פחות חכמים ממך. לאנשים דתיים יותר קל למכור שטויות דתיות? ממש לא.

Dragonaut

New member
התמימות שלך הורגת אותי.

אתה אשכרה מאמין שכל צילומי הפפראצי, הסקופים, קלטות הסקס והשטויות האלה שנוטפות ניחוח גימיק, כולם אמיתיים? איפה לעזאזל אתה חי. מזל כולנו אם חצי מזה לא נעשה באופן מתוקשר על מנת להביא לחשיפה מוגברת. למה במקרה? אשמח לעמוד מול נינט [ובערך 50% מדומיה המפורסמים בארץ] ולנהל קרב מוחות מאיזה סוג שתבחר. אתגר אינטלקטואלי זה לא הולך להיות. אכן, טיעון חזק, אך איאלץ להמשיך בכוון הזה- לאנשים מאמינים קל למכור שטויות דתיות. זה בבסיס ההגדרה שלהם, 'מאמינים', אמונה היא דבר שלעיתים רחוקות דורש הוכחה, אם בכלל. זה כל הרעיון באמונה. אז כש-80% מהעולם הדתי נע בצורה הזאת, אנשים מתחילים לחפש במה להאמין, וקיימים די שרלטנים וזייני שכל בכדי לספק את הצורך הזה. כמו שאם יבוא מדען מוערך ויגיד לי שהוא מצא חור לבן, ושכדוה"א צפוי לבוא איתו במגע בקרוב, אאמין. מה ההבדל? בניגוד לעולם הדתי, אדרוש הוכחות. לא אשלים את אמונתי עד שאראה את החור הלבן במו עיניי, ולא אתחיל לאנוס, לרצוח ולהסתמם עד שלא אקבל לו"ז הגעה של כדוה"א לטווח המסוכן.

yaakii

New member
אתה מעדיף להצהיר שאתה יותר חכם מ-50%

מהמפורסמים בלי שיש לך רמז של הוכחה לכך, ולהוסיף שבשביל כתבה אחת מסכנה העיתונות פנתה על 50 מפורסמים בעסקה מלוכלכת, ואף אחד לא עלה על זה..! לא יודע מה איתך-לי זה נשמע רע. אנשים דתיים לא קונים שטויות דתיות ביותר קלות. אם מעניין אותך, דוקא חילוני ממוצע שיקרא כתבה כגון זו שהזכרתי יתלהב יותר.

Dragonaut

New member
רואה את הגישה שלך?

אדם המחפש להאמין לשטויות, אי אפשר לשכנע אחרת. כן, הסבירות שקיימות עסקאות שחורות סביב הכתבה הזו, וגם הסבירות שישנם 50 מפורסמים טפשים, הרבה יותר גבוהה מהסבירות שיושב איזה רבי ומעקם חוקי יקום. כלומר, ג'ון אדוארד יותר אמין מזה, וג'ון אדוארד הוא אחד השרלטנים היותר מצליחים שיש. מה שפתאטי בכל העסק זה שתמיד יהיו אנשים כמוך שיהיו מוכנים לבלוע כל מה שאותם רבנים יבשלו.

yaakii

New member
א. לא דברתי על רב שמעקם חוקי יקום.

הדבר היחיד שמעוקם פה זה ציטוים, כביכול מדבריי. אני אמרתי שישנם רבנים שמסופר על סיפורים שבהם הם חוללו נפלאות. לדוגמא: אדם שפשט את רגלו בעסק, הגיע לברכה ולמחרת העסק פרח. ב. ממש הגיוני שהעיתון ירוץ אחרי 50 מפורסמים לערוך איתם עסקה רק בשביל כתבה מסכנה. וגם ייקח סיכון ענק שאחת מכל העסקאות תתגלה..!

Dragonaut

New member
אבל למה אתה לוקח את זה לקיצוניות, קיבינימאט

מספיק שייעשו 10 עסקאות כאלה בשביל שתוכח נקודתי. כתבה מסכנה? אתה זה שמתעקש על לבלוע אותה. העסקאות האלה מתגלות, זה שלך אין מושג מזה לא אומר שזה לא קיים. אבל כשהכל מסודר וכולם מרוצים- המפורסמים שותקים, העיתונאים שותקים, הרבנים שותקים- כי כולם מרוויחים מזה, ואין להם שום סיבה להרוס את הרושם שיוצרת הכתבה. לא ראיתי פה ציטוטים מדבריך, אבל אלה לא עוקמו; מהרגע בו דיברת על 'כוחות הרבנים', הפכת אותם לחכמים גדולים היושבים מעל הטבע ומעקמים סדרי דברים. אני עדיין מנסה להבין למה אתה קונה כל סיפור שמספרים לך אודות סופר-רבנים האוחזים בכוח התורה היהודית. זה כמו שאספר לך ששמעתי על מישהו שיודע להזיז את הזמן כרצונו, אז אנשים שרוצים להזיז את הזמן באים אליו, חוזרים הביתה ומתעוררים יום קודם.

yaakii

New member
אתה מתעקש להמאין שנעשו עסקאות,

אני מתעקש להאמין שלא.

Dragonaut

New member
אתה שוב מאבד אותי.

אני לא אומר ש-100% נעשו עסקאות והכל שקר, אני מעלה טיעונים נגד אמינות העיתונות. זו עליה בחרת להתבסס.

yaakii

New member
אין סבירות גבוהה יותר שמדובר בשקר,

מאשר שמדובר באמת.

Dragonaut

New member
זהו, הגענו לטיעונים ביסיאנים?

יש לזה סיכוי להיות שקר, בדיוק כמו שכל כתבה שאתה קורא בעיתון יכולה להיות שקר. וזה סיכוי לא רע.

yaakii

New member
סיכוי לא רע,

אך שוב-אינו גדול מהסיכוי שמדובר באמת.

Dragonaut

New member
אתה מעמיד

את הסיכויים לכך שהעיתונות משקרת, מול הסיכויים לקיום כוחות על טבעיים באדם. אם אתה רוצה להכניס הסתברות ביסיאנית לעניין, עשה זאת עד הסוף; לשני המצבים אין משקל זהה.

yaakii

New member
לא. אני מעמיד את הסיכויים לכך שהעיתונות משקרת

מול הסיכויים שהיא לא.

Dragonaut

New member
אהא,

ואם העיתונות לא משקרת זה אומר שלרבנים יש כוחות על טבעיים, ללא ספק? זה אומר שיש 100 מפורסמים שצריכים להתחיל לקרוא ספרים מסוג אחר, זה הכל. נניח ואוכל לומר שהכתבה אמיתית במאת האחוזים, הסיפור שמאחוריה עדיין מלא בולשיט. וזה עוד המקרה הטוב.

yaakii

New member
ושוב אנחנו חוזרים ל100 המפורסמים הפחות חכמים

ממך.

Dragonaut

New member
לא יודע

מה עשית ממפורסמי ארצנו, אבל כן, לפחות 50% מהם יהיו פחות חכמים ממך, ממני, ומכל אחד שהשלים בגרות וטרח לקלוט דבר-שניים בדרך. אם היית מודע בחלקיק האחוז לערכים עליהם מושתתת תעשיית המפורסמים בישראל, היית מסכים איתי.

Dragonaut

New member
שחצן?

אתה צריך שיעור-שניים בהבנת הנקרא. ברגע בו כללתי אותך ואת שאר עם ישראל המחזיק בתעודת בגרות, שללתי ממך את האפשרות לקרוא לי שחצן. לא מדובר בי. לא יודע למה אתה תופס כ"כ הרבה ממפורסמים, אבל תהיה בריא עם זה. למד להעריך את הראויים להערכתך.

למעלה