הארה

yaakii

New member
אני לא תופס מהם הרבה,

אבל להגיד שהגיוני שכל ה-100 פחות חכמים ממך (גם אם הוספת אחרים)-זו שחצנות לשמה.

Dragonaut

New member
העניין הוא

שברגע בו הוספתי 'אחרים' בעלי פרמטר בסיסי המסמל השכלה ברמה כלשהי, נעלמה ההעצמה העצמית. זה לא ש-100 מפורסמים פחות חכמים ממני בגלל שאני מקור ידע אינסופי, זה ש-100 מפורסמים פחות חכמים מכל אדם שהשלים בגרות בגלל שככה הם. אין פה שמץ שחצנות, אבל אם אתה מתעקש להאמין גם בזה, אתה מוזמן.

yaakii

New member
השחצנות פה היא החשיבה כי יש לך

את הכח, הידע, האפשרות -להחליט מי יותר חכם ממך ומי לא-בלי שום בדיקת אינטלגנציה. אתה מושפע קשות מ"היפה והחנון".

Dragonaut

New member
נה.

אני לא נוטה לזלזל באינטיליגנציה של אנשים במהרה, או בכלל, במקרה הזה אני פשוט בטוח למדי. אם הייתי צופה בתכניות טלוויזיה זולות, זה היה רלוונטי.

yaakii

New member
זו בדיוק הנקודה.

אתה בטוח בעצמך יותר מדי. אין צורך לצפות בתכניות הללו. מספיק לשמוע מה תוכנן.

Dragonaut

New member
עם 'בטוח בעצמך יותר מדי'

אני יכול לחיות. שמעתי את זה כמה פעמים בשנתיים האחרונות, ועוד בתחומים שנוגעים לאינטיליגנציה שלי, ועד כה עמדתי בהבטחותיי. אז קרא לי איך שבא לך, אני אחיה עם זה.

Dragonaut

New member
אתה זה שהחלטת על קיומו.

והוא היה מופרז אם לא הייתי עומד מאחוריו.

Dragonaut

New member
ואם כבר השתמשת בניסוח הזה,

ההוכחות שיש לי לדברים שאני זורק, טובות בדיוק כמו ההוכחות שיש לך לקיום אלוהים. אם לא יותר.

yaakii

New member
אבל מעולם לא הזכרתי נוכחות כאלה..

אף הצהרתי שלא קיימת הוכחה לקיום אלוקים. אני רק מניתי רשימה של דברים שכל אחד יכול לבחור איך להתייחס אליהם: כצירוף מקרים/כיותר מזה... ו-מהן בדיוק ההוכחות שלך לכך שכל המפורסמים פחות חכמים ממך?

Dragonaut

New member
מעולם?

כתבת פה כמה הודעות המפרטות טיעונים לקיום אלוהים. 'בלתי אפשרי ללא התערבות אלוקית', בהבהבה. איך תקרא לזה? הוכחות ממשיות? אין לי. זו בדיוק הנקודה שלי.

yaakii

New member
הדיוק הוא חשוב.

א.טענה והוכחה הם דברים שונים לחלוטין. אינני מתיימר להוכיח את קיום אלוקים בדרך כלשהי. את מגוון הנקודות שהבאתי, הבאתי בשביל כל אחד/אחת כנקודה למחשבה. ניתן, כן אני חוזר: ניתן , להתייחס לתופעות שהזכרתי (שהן, אגב, כפי שציינתי כבר,רק קמצוץ מהרשימה המלאה) כצירוף מקרים, וניתן לחשוב קצת מעבר לכךף ניתן לחשוב שאולי זה מורה על קיום אלוקים. הוכחה? -בשום פנים ואופן לא אמרתי. ב. "...ההוכחות שיש לי לדברים שאני זורק,..." ואז שאלתי אותך מהן ההוכחות שלך וכתבת: "הוכחות ממשיות? אין לי. זו בדיוק הנקודה שלי." אז אינני מעוניין בהוכחה ממשית, -כי אם בהוכחה כלשהי. יש לך?

yaakii

New member
אתה טועה -ובגדול.

אמרתי: אין לך שום הוכחה לדברים שאתה זורק. אמרת: "ההוכחות שיש לי לדברים שאני זורק, טובות בדיוק כמו ההוכחות שיש לך לקיום אלוהים. אם לא יותר. " ואז אמרתי לך: מעולם לא הזכרתי הוכחות כאלה. אף הצהרתי שלא קיימת הוכחה לקיום אלוקים. אני רק מניתי רשימה של דברים שכל אחד יכול לבחור איך להתייחס אליהם: כצירוף מקרים/כיותר מזה... ו-מהן בדיוק ההוכחות שלך לכך שכל המפורסמים פחות חכמים ממך? ואמרת:"מעולם? כתבת פה כמה הודעות המפרטות טיעונים לקיום אלוהים. 'בלתי אפשרי ללא התערבות אלוקית', בהבהבה. איך תקרא לזה? הוכחות ממשיות? אין לי. זו בדיוק הנקודה שלי. " ואני אמרתי: א.טענה והוכחה הם דברים שונים לחלוטין. אינני מתיימר להוכיח את קיום אלוקים בדרך כלשהי. את מגוון הנקודות שהבאתי, הבאתי בשביל כל אחד/אחת כנקודה למחשבה. ניתן, כן אני חוזר: ניתן , להתייחס לתופעות שהזכרתי (שהן, אגב, כפי שציינתי כבר,רק קמצוץ מהרשימה המלאה) כצירוף מקרים, וניתן לחשוב קצת מעבר לכךף ניתן לחשוב שאולי זה מורה על קיום אלוקים. הוכחה? -בשום פנים ואופן לא אמרתי. ב. "...ההוכחות שיש לי לדברים שאני זורק,..." ואז שאלתי אותך מהן ההוכחות שלך וכתבת: "הוכחות ממשיות? אין לי. זו בדיוק הנקודה שלי." אז אינני מעוניין בהוכחה ממשית, -כי אם בהוכחה כלשהי. יש לך? ואז כתבת את ההודעה אליה אני מגיב כרגע. יש לך שתי פספוסים גדולים: 1. אתה משוכנע שהיו לי טענות כלשהן ושהיו לי ניסיונות להוכיח את אותן טענות. זו טעות. 2. אמרת שיש לך הוכחות ועכשיו אתה אומר שאין לך

Lady In Blues

New member
../images/Emo45.gif

כאילו, בחיי

Dragonaut

New member
וכן,

הרבנים חסרי כוחות. כמו שאמרתי- אני סקפטי. תביא הוכחות חד משמעיות ל'כוחות' המדהימים של אותם רבנים, אולי אאמין. לא קונה שטויות בקלות. ומה עם חמש עדויות חופפות לפגישה עם נסי, המפלצת של לוך נס, או עם הסאסקווץ', או עם חיזרים? גם לזה תאמין?

yaakii

New member
לא. כי בסיפורים האלה אין כל תוצאות שניתנות

לבידקה. בסיפורי הכוחות של הברנים ישנם סיפורים. ההוכחה הטובה ביותר עבורך תהיה ללכת לפגוש רב כזה.

Dragonaut

New member
חחחחחחחח!@#

אז יאללה. אלך לפגוש רב, בדרך אבעט בחתול ואהרוג אדם בגלל שהוא שונה ממני. אם כבר למכור ערך אידיאולוגי אחד, למה לא את כולם? כשיהיו לי בעיות רציניות בחיים עד כדי חיפוש פתרונות קסם, אעדיף לבחור באסקפיזם על אמונה בבורים שמשכנעים את העולם שיש להם כוחות קסם וכישוף. צר לי לאכזב אותך, גם בסיפורי כוחות הרבנים אין תוצאות שניתנות לבדיקה. על תקופות פסיכוסומטיות, שמעת? תרופות פלציבו? צירופי מקרים? יכולים להיות אינסוף הסברים ללמה אין לאותם רבנים כוחות. ההסבר לכך שיש להם- "כי הרבה אנשים אומרים שזה עזר להם"- לא משכנע אותי.

yaakii

New member
כן שמעתי שאתם אוהבים להאמין בצירופי מקרים.

כמובן-מה אם לא המפץ הגדול הביא ליצירת האדם? נעזוב את זה שהסיכוי הוא אפסי-אבל חובה להגיד שנעשה פה צירוף מקרים! לא יכולה להיות התערבות אלוקים! מה זה אלוקים? אנשים כמוך יגידו שגם זה צירוף מקרים וגם העובדה שהכותל המערבי נשאר על תילו עד היום, כהבטת הקב"ה וגם שמי ששומר שמיטה מקבל פי 2 בשנה לפני-ככתוב בתורה וגם שזה שאחוזי התקלות והתאונות שקורים ב-9 הימים גדולים מבשאר השנה וגם זה שעם-ישראל הוא העם היחיד שגלה מארצו לאלפי שנים וחזר אליה וגם זה שיש כל כך הרבה גימטריות וצפנים בתורה וגם מאות סיפורי הסיאנסים המוכיחים קיום נשמות וגם הממצאים הארכיאולוגים המאמתים סיפורים מהתנ"ך וגם זהה צירופי מקרים! רק לא להאמין באלוקים.

למעלה