הארה

Dragonaut

New member
מעניין למה.

אולי כי זה טיעון שלא עומד מאחוריו שום בסיס בדוק? במקביל אוכל לומר שכל תשעה ימים עובר שדון ברחוב אלנבי בת"א, ומברך אדם שיכור אקראי בזוג כנפיים. אין שום בסיס מאחורי האמירה הזו, אבל 'אתה מוזמן לבדוק ולראות שאני צודק'.

yaakii

New member
בהתחשב בעובדה

שלא התייחסת אפילו לחצי מהנאר ברשימה שהבאתי, תרשה לי לא להתייחס לדבריך..

Dragonaut

New member
לא התייחסתי?

כמה פעמים אני צריך לכתוב את המלה 'בולשיט' בשביל שתסכים איתי שהתייחסתי? כל טיעון מוסבר או ע"י 'אני מחפש סיבות להאמין באלוהים', או ע"י ניסויי סרק/ניסויים שמעולם לא התקיימו, או ע"י גיבובי שטויות שלא מחברים בין הטיעון לנוכחות אלוהית בשום צורה. רואה? אפשר להתייחס לכל הסעיפים, בלי להכנס לפרטנות.

yaakii

New member
מה לגבי הקישור הראשון?

אתה מתנהג כמו ילד קטן וזורק לאויר הכללות. אם לא תתיחס לכל סעיף שהבאתי באופן רציני-אתה תצא מאד לא רציני.

Shira Esther

New member
אבל זה גם פורום 'פילוסופיה',

בנוסף להיותו פורום נוער. בלי קשר, ההומור הזה פוגעני, לא משנה באיזו כוונה הוא נאמר.

Lady In Blues

New member
אני מצטערת

אבל אני לא יכולה להיות תמיד פולטיקלי קורקט. אם זה כל כך מפריע לך, את מוזנת למחוק את ההודעה.

זה לא משנה כלל

פעם כל העולם חשב שכדור הארץ שטוח . אם היית חיי אז היית אומר לי "מה אתה חושב שכולם עובדים עליך?!" הטיעון עם המפורסמים חסר כל ערך.

yaakii

New member
טעו שהעולם שטוח, לא בגלל שראו/שמעו משהו.

סתם כי היה צריך להחליט על צורה-אז בחרו. כאן מדובר באנשים שבקרו אצל רב ומביעים את דעתם עליו.

Dragonaut

New member
מי פה חי בסרט?

מי היה 'צריך להחליט' על צורה לכדוה"א? טענת כדוה"א השטוח יצאה מפי אליטת המדענים, הפילוסופים ואנשי הדת של אותה תקופה, זה לא היה כתוצאה מהחלטה שרירותית, זה היה כתוצאה מבורות. כמו סיפורך.

yaakii

New member
לכדור הארץ צריכה להיות צורה. הם חשבו שהוא

שטוח. הם לא התיימרו לאמר שהם בטוחים שהוא שטוח.

Lady In Blues

New member
בטח שכן

הם שרפו אנשים שטענו אחרת
ובשביל הקטנויות- הם לא טענו שהוא שטוח... הם טענו שהעולם נאחז על ידי ארבעה פילים שעומדים על גב של צב ענק. שזה much more sense.

Shira Esther

New member
לא שרפו בשם התיאוריה עצמה

הכנסיה הקתולית היתה אולטרה-שמרנית, ושרפה את מי שהעז לטעון משהו לא מקובל.

אייני

New member
המשפט הזה הוא בורות לשמה

בעיקרון, בהתחלה טענו שהעולם שטוח - מהסיבה הפשוטה שכשאתה מסתכל רחוק, האדמה נראית שטוחה לחלוטין ולא עולה או יורדת. אבל טענה זאת נפסלה דווקא אחרי זמן מה על ידי היוונים - והוחלפה בטענה חדשה שהעולם הוא מעיין חצי כדור. מהסיבה שאנשים שמו לב שבעת הפלגה הספינה נראית מהחוף כיורדת אל תוך הים (ובנוסף - הכוכבים אינם זהים בכל מקום, מה שמוכיח שהאדמה אינה שטוחה), אז הם הסיקו שהארץ אינה שטוחה לחלוטין אלא בעלת עקמומיות מסויימת. הם פשוט לא יכלו להפליג יותר מדיי רחוק באותה תקופה ולראות שהעקמומיות היא למעשה כדור (לא בדיוק כדור). אנשים מסיבה לא ברורה נוטים לזלזל בדורות הקודמים. זה שהוכיחו שמסקנה מדעית של דור מסויים היא שגויה לא אומר שהוא היה מפגרXD

kaenar

New member
לי הייתה הארה ../images/Emo13.gif

כל הזמן יש לי הארה כזאת.. אין יום שאין לי הארה. מבחינתי הארה זה יכול להיות אפילו מהדברים הקטנים, כמו שאני מודה ל- ה' גם על הרע, דברים קטנים שקורים. נגיד נסענו לטיול בצפון לנחל, והיה שם כ"כ יפה, הסתכלתי סביבי וחשבתי- מה רבו מעשיך השם! זאת הייתה הארה, שכאילו קלטתי כמה זה נפלא. עוד הארה שקרתה לי, כשפתאום קלטתי שיש יותר מידי דברים בחיים שנראים לנו ברורים מאליו, כמו נגיד- מים זורמים. והם כל כך לא.. נגיד שאני חיה בנס- זאת הייתה הארה.. כי אין מישהו שלא חי בנס. יש אנשים (כמו: ימימה, הרבי מילובביץ') שקיבלו מסרים מעולם האמת, יודעים יותר דברים מאיתנו. אדם החווה מוות קיליני מקבל הארה. כשאדם מואר הוא פתאום מרגיש שעד עכשיו הוא חי בצורה טיפשית, כשמישהו מקבל הארה הוא פתאום מבין ש- וואלה, איך לא חשבתי על זה קודם?, אדם מואר יכול להיות כל אחד מאיתנו, אם הוא בוחר בזה. יש לו יכולות מיוחדות, הבנה שונה, הוא מסתכל על החיים מנקודת מבט שונה. כוחות על- לווא דווקא..

Shira Esther

New member
אה, זה תלוי

אני שונאת את הביטוי 'הארה', כי הוא כל כך ניו-אייג'י. בעיקרון, כן- כל אחד יכול לחוות רגע שבו הוא נפתח לגמרי לעוצמה, ליופי, למרחב, לאלוקות, ודברים כאלה, אבל ההגדרה היא רחבה מדי. אני לא תופסת הארה כמאורע שקורה פיזית, אלא כהבנה שמתרחשת בתוך מוחו של האדם. כוחות על היא לא מעניקה לו, אבל אולי כוחות חדשים לחיים-כן. בקבלה אני לא מתעסקת, ומעדיפה להיזהר מכאלה שמעידים על עצמם כסופר-מן.

למעלה