ההגדרה כנראה לא כלכך ברורה
כי אתה חושב משום מה שהמדע מעדיף לחשוב שהכל צירוף מקרים. כאילו, נו, אז העם הזה חזר מהגלות, ו? ועם ישראל הוא העם היחידי בכל העולם שהייתה לו שואה בכזה קנה מידה ענק. צירוף מקרים? ממש לא. זה אומר כנראה שהוא מאמין במשהו לא נכון! והדת הנוצרית היא הדת הגדולה ביותר בעולם, צירוף מקרים? ממש לא. זה אומר שהיא הדת הנכונה! אתה מבין, לכל דת ולכל דבר יש את ה"צירופי מקרים" האהובים עליה, והיא כמובן מתעלמת מכל השאר או מסתכלת על צירופי המקרים בדרך אחרת. למשל, היהדות תיקח את השואה ותגיד "היי, אבל שרדנו, לא? אז זה אומר שאלוהים שלנו הוא האמיתי!" אני אישית חושב שאלוהים אמיתי לא היה עושה את השואה, אבל נו שוויןXD ויש לי שאלה תמימה. נאמר ועד היום היית בטוח שהארץ שטוחה. ביום כלשהו הוכיחו לך כי הארץ היא כדור, ושינית את אמונתך. האם זה אומר שירדת בדרגה? שבגלל שלא נשארת באמונה המקורית שלך - אז אתה פחות טוב? לא. זה פשוט אומר שהתקדמת והתפתחת. אז העובדה שעם ישראל נשאר מאמין באותו הדבר - לא אומרת כלום על מה שהוא מאמין. יכול להיות בהחלט שהוא עם דביל שלא קולט שהגיע הזמן להתקדם. זה דיי כמו שהנוצרים והמוסלמים מסתכלים עלינו עד היום. אתה מבין, זה כל הרעיון באותם "צירופי מקרים". כל דבר שבעולם, לא משנה איזה ולא משנה מה - אני יכול להסתכל עליו בכמה נקודות. אתה תעדיף כמובן את הנקודות שמעודדות את האמונה שלך, אני יכול להראות לך איך אפשר להסתכל על זה בצורה שפוגעת באמונה שלך. כי כל דבר בעולם תלוי בנקודת המבט שלך. אז אתה מתלהב שעם ישראל הוא היחידי שנשאר באמונתו - אז? יכול להיות שזה דווקא מצביע על זה שאנחנו עם של מטומטמים. אז חזרנו מהגולה, ו? תראה לאיזה מצב מחורבן הגענו. עד היום אנחנו נאלצים להיאבק על פיסת האדמה המחורבנת הזאת שלא שווה כלום. לגבי התנ"ך - שוב, זה מה שאתה טוען. חפש לי מקור אובייקטיבי שמוכיח את זה ולא סתם טוען באוויר. אני אומר לך בפירוש מה שהמתמטיקאים אמרו בעיתונים - מבחינה מתמטית, ההסתברות לדבר כזה היא אדירה. כמו כן, לא דיברתי רק על מובי דיק, נורא נחמד שהחלטת להיתפס דווקא אליו. גם ב"מלחמה ושלום" נמצאו צפנים. הכל שאלה של מה אתה מחפש. הקטע הוא שבעברית גם הרבה יותר קל להתחכם. תבין, כדי שיהיה עוד יותר קל למצוא צפנים, מה עושים? מחברים את כל המילים אחת לשניה "כמו שהיה בתנ"ך הקדום", ובנוסף, כל שורש, כל מילה שמזכירה מילה אחרת - נחשבת מייד גם היא לצופן. בספרים באנגלית אין שורשים - אז העובדה שגם באנגלית הצליחו למצוא למרות שאמור להיות שם קשה פי כמה - רק מוכיחה את זה שבעברית יהיה בדיחה למצוא צפנים. לגבי הפסקה האחרונה - תגובה למשפט "מחקר על התפוקה של שדה שלא עבדו אותו בשנת השמיטה-לא תמצא, לצערי. "