הארה

Dragonaut

New member
למה לא יודע?

בטח יודע. ולמה המגמה הזו? בגלל שעידן הכפיה הדתית תם, יש חופש מדת באופן שלם, ואנשים משכילים מעזים להכריז על עצמם אתאיסטים/אקנוסטיקנים.

אייני

New member
אף אחד לא אמר שלא יכולה להיות התערבות אלוהית.

כל מה שאמרו זה שצריך להוכיח אותה קודם. עד שלא תוכיח או תביא ראיות ממשיות שיעמדו במבחן מדעי אין על מה לדבר. זה הכל. אה, גימטריות וצפנים בתורה. מזכיר לי את מחבר "הצופן התנכי" שאתגר את המתמטיקאים שצחקו עליו למצוא עוד צפנים בספרים עברי כרס אחרים (המתמטיקאים פשוט ידעו שהסיכוי לדבר כזה הוא דיי גדול, מהסיבה שהתנ"ך מכיל עשרות מילים). אז כמה מתמטיקאים לקחו את האתגר ברצינות והצליחו למצוא כל מיני צפנים במלחמה ושלום, במובי דיק, ומה לא. איזה ספרים קדושים אלה, היית מאמין?:O ד"א, לגבי סיפורי הסיאנסים, אתה יודע, יש גם מאות סיפורי חייזרים. אז במקומך לא הייתי ישר מתלהב על סיפורים של אנשיםXD לגבי שאר הדברים שציינת, כמו השמיטה או לא יודע מה - אין לי מושג מאיפה בכלל הבאת את זה. אבל עד שלא תביא מחקר מדעי מוסבר, זה לא שווה כלום. קח למשל את המשפט "וגם שזה שאחוזי התקלות והתאונות שקורים ב-9 הימים גדולים מבשאר השנה ". זוכר את משולש ברמודה? טענו ששם יש הרבה תאונות ביחס לשאר המקומות בעולם. עד שנמאס למדענים, עשו סטטיסטיקה וגילו שסתם חרטא. אחוז התאונות זהה לחלוטין... במילים אחרות - לא כל מה ש"נראה" הוא גם "נכון".

yaakii

New member
נכון, אין הוכחה.

אבל בתור בני-אדם נורמליים שחיים את כל חייהם עפ"י הסתברות מצופה שגם בעניין האמונה נפעל כך. אז אמרתי-אפשר לטעון שהכל צירופי מקרים, אבל אני אישית לא אוכל לחיות בשקט עם כל כך הרבה "צירופי מקרים שכאלה" אם אינני מסביר זאת כהתערבות אלוקית. והרשימה שנתתי פה היא רק קמצוץ מהרשימה המלאה. מחקר על התפוקה של שדה שלא עבדו אותו בשנת השמיטה-לא תמצא, לצערי. נכון. אז משולש הברמודה נפל. אבל כשיש לך כל-כך הרבה נקודות כאלה-אז להגיד : "אתה יודע מה? אולי בעתיד יגלו שלהכל יש הסבר", זה קצת פתטי. אתה שמעת ממקור ראשון שראה חייזר? אני שמעתי ממקור ראשון שעשה סיאנס. אם הייתי מקבל שקל על כל פעם ששמעתי על מובי דיק-הייתי מיליונר. גם יש לי את הקישור ל"מחקר" הזה. ההקפים שם של דילוגי האותיות קטנים בהמון מאלה שיש בתורה.

Dragonaut

New member
אז בוא אספר לך סיפור,

בעבר הייתי חזק בעסק הסיאנסים. אכן, ראיתי הרבה שטויות מוזרות, וכן, את כולן אדע להסביר היום. סיפורי הסיאנס הרציניים- הם בולשיט, באופן מוכח. לאף אחד לא יצא שום עשן מהפה, ועל אף אחד לא השתלט שום דבר. סיאנס מכניס אותך למצב של פראנויה, והמוח מחפש איפה לראות דברים. בעקבות רצף סיאנסים שכשלו באופן דרמטי נפלתי לתקופה המרירה בחיי, והאשמתי את הנפילה בישויות אחרות. ראיתי, שמעתי והרגשתי דברים- אותם עד היום אין ביכולתי להסביר, מעבר לתגובות פסיכוסומטיות. ולמה? מפני שאת היציאה מהתחום עשיתי במכה- החלטתי יום אחד שאני מפסיק להאמין, לקח זמן להתנער מזה, אבל תוך כמה שבועות- נעלמו כל התופעות כולן. כך אוכל להסביר גם את האובססיה התנ"כית- אכן, כשאתה מאמין בדבר מה, המוח מתאים את המציאות לרצונות התת מודעים שלך. באמת צריך מקור ראשון? מספיק לקרוא על חמישה אנשים שראו את אותו הדבר. זה בהכרח מהווה בעיניך הוכחה חותכת לקיום חיזרים/מפלצות/ישויות/אלוהים?

yaakii

New member
אז בא אספר לך ששמעתי ממספיק

מקורות כדי לגלות שיש הרבה בסיאנס מעבר ל"מצב של פראנויה". על-פי גילך אני מבין שעשית זאת בגיל צעיר יחסית וייתכן שזה מה שעמד בעד ההצלחה. כאן המקום להזכיר שיש איסור חמור בקיום סיאנס. השאלה היא מי האנשים שסיפרו לך. האם אלו 5 שמות בכתבה/5 קרובי משפחה.

Dragonaut

New member
רגע,

כי אם אלו 5 שמות בכתבה, פתאום אתה לא מאמין? זה מעניין. 5 אנשים זרים, שמסרו עדויות בכתב, תמונות, ועדויות מצולמות. בלי העדויות המצולמות זה לא היה שווה הרבה, מצד שני, אף אחד לא באמת מרוויח מזיוף עדויות שיביא אנשים להאמין בחיזרים. ולמה זה משנה אם הם בני משפחה או אנשים זרים? בני משפחה לא יכולים לספר לך שטויות? בן זוגה של סבתא שלי כבר מפתח סניליות מכובדת, אתה יודע כמה שטויות יוצאות לו מהפה? לא אכפת לי מה האיסורים, נאמר שזה לא יהיה הקש ששבר את גב הגמל. גיל צעיר בהחלט, הייתה הצלחה; כולנו יצאנו משם מפוחדים עד העצם, רוויי פראנויה וקופצים מאימה מהצל של עצמנו. זו ההצלחה המקסימלית שניתן להוציא מסיאנס. כל מה שמעבר לזה- בולשיט טהור.

yaakii

New member
אני נוטה להאמין לבני משפחתי מאשר לאחרים, כמו

כל אחד אחר.

Dragonaut

New member
זה מטופש.

לסיפורים כאלה צריך לגשת באובייקטיביות, גם בני משפחתך הם בני אנוש, גם הם משקרים. אי אפשר להאמין להם 'בגלל שהם בני משפחה'.

Dragonaut

New member
בטח שאפשר,

אבל אי אפשר להשתמש בזה מול בני אדם חושבים.

Shira Esther

New member
סיאנס אסור ביהדות,

באיסור מוחלט ומפורש. אז אנא, אל תזכיר אותו כחלק מתיאוריה דתית כלשהי.

אייני

New member
אני לא מבין למה אתה מתייחס אליהם בתור

"צירופי מקרים". אתה פשוט לוקח כל ארוע שהוא וטוען ישר שהוא צירוף מקרים. אכלת גלידה אתמול בערב? צירוף מקרים! חירבנת בשירותים ביום ראשון? צירוף מקרים! איך אתה יכול לחיות עם כלכך הרבה צירופי מקרים כאלה?? עם ישראל חזר מהגולה לארץ - צירוף מקרים!! בתורה יש צפנים - צירוף מקרים! במובי דיק יש צפנים - לא צירוף מקרים! אה, למה לא? כובע. לא מתחשק לי שזה יהיה צירוף מקריםXD כאילו, תגדיר צירופי מקרים. מה זה בדיוק צירוף מקרים? משהו נדיר שאין לו סיכוי שיקרה? אם כך, כדי שאכן תוכל להצהיר על משהו כעל צירוף מקרים - אתה חייב להוכיח שמלכתחילה הסיכוי שאכן יתקיים היה זעיר. קח לדוגמא את הצפנים בתנ"ך - הוכיחו בפירוש שהסיכוי שזה יתקיים הוא דווקא מאוד גדול. אז ללא ספק - זה בוודאות מוחלטת לא צירוף מקרים. ויופי, לא אמצא מחקר, אז לפי מה אתה טוען? לפי מה שבא לך? לפי מה שנראה לך? כאילו, אתה בעצם אומר לי שהפרחת טענה לפי מה שנראה לך נכון? זה מאוד משמח שאתה סומך ככה על החושים שלך, אבל אני חייב להזכיר לך שהרבה פעמים החושים מטעים אותנו, ועד שאתה לא מוכיח משהו, הטענה שלך שווה כקליפת השום.

Dragonaut

New member
להיפך

הוא שייך את עניין צירופי המקרים לאנשי המדע. אנשי אמונה נוטים ללכת בדרך ההפוכה- להכל יש סיבה, במקרה הזה- עם ישראל חזר מהגולה לארץ בגלל יד מכוונת, עוזרת, ובגלל שהוא עם סגולה [למשל]. צירופי המקרים משויכים למדע- איך נוצר היקום? המפץ הגדול, מה הסיכויים לתופעה בכזה סדר גודל? מזעריים. מה ההסבר? צירוף מקרים. [בצורה הפשטנית של העניין, כמובן]

אייני

New member
מי אמר שהמדע חושב שזה צירוף מקרים?

מי שחושב ככה טועה לחלוטין למעשה. המדע הוא זה שהולך ומחפש את הסיבה ומברר מה קרה בדיוק. עם ישראל חזר מהגולה מסיבה כך וכך. הצפנים בתנ"ך קיימים משום שההסתברות לכך היא גדולה בשל כמות המילים, וכד'. אצל הדת לעומת זאת זה הכי פשוט. עם ישראל חזק מהגולה? יד מכוונת. יש צפנים בתנ"ך? יד מכוונת. הפלצת? יד מכוונת. כאילו, אין אפילו ניסיון להבין מה באמת קורה, זה הכל מאלוהים וגמרנו. מי שחושב שהמדע טוען שהכל זה צירוף מקרים למעשה פשוט טועה - ולא קרא ככל הנראה את ההסברים המדעיים. הבעיה היא שהמדע פשוט עד היום לא סיים לחקור ולהבין את כל היקום שלנו, ולכן קיימים פערים עד היום. האנשים פשוט חושבים שהמדע כמו הדת מכסת"ח את הפערים ב"צירוף מקרים", וזה ממש לא נכון. הוא פשוט עדיין ממשיך לחקור אותם.

Dragonaut

New member
בדיוק.

קרא את ההודעה של yaakii, כותרתה "‫כן שמעתי שאתם אוהבים להאמין בצירופי מקרים.‬ ", לזה התייחסתי. אז כן, לאותן שאלות אין תשובה מידית, ויעברו עוד שנים רבות עד שיוכלו להשלים את כל המחקרים בנושאים השונים. הדת עוקפת את זה- מספקת תשובה מידית לכל, כפי שתיארת- 'יד מכוונת'.

yaakii

New member
צירופי מקרים.

לא אטרח לפתוח ויקי ולצטט לך משם את ההגדרה המדוייקת של צירוף מקרים, משום שהיא ברורה לכל. לגבי חזרת עם-ישראל לארצו: ייתכן וכוונתי לא הובנה משום שאכן קצרתי בדברים. אאריך, אם כן: בהיסטוריית העולם היו שלטונות רבים. אותם שלטונות הגלו עמים שונים אל מחוץ לארצם. עמים שיצאו באצרם לתקופה קצרה יחסית, (בקנה מידה היסטורי), לא חזרו להיות אותו עם, אלא פשוט התבוללו. תופעה זאת לא הייתה קיימת בעם היהודי שיצא לגלויות כה רבות. ביניםה גלות של אלפי שנים(!) הוא נשאר כעם היהודי, עם המסורת הקדומה שלו, וחזר לארצו. זה בהחלט צירוף מקרים. העם היחיד שהוגדר כעם השייך לאלוקים נשאר ולא התבולל, בעוד עמים אחרים שהוגלו מארצם להרבה פחות שנים-התבוללו. התנ"ך- בתנ,ך קיימים כלכך הרבה גימטריות, צפנים, דילוגי אותיות -בהיקף כזה שלא נמצא בשום ספר אחר בעולם. יצא לי לדון על כך בלא מעט פורומים (לא רק פורומי אינטרנט..) ולא פעם אמרתי כי הם מוזמנים לערוך חיפוש כזה ולמצוא עוד ספר אחד בו יש כל-כך הרבה נקודות כאלו. מובי דיק לא מתקרב להיות מועמד.. לגבי הפסקה האחרונה- לא הבנתי.

אייני

New member
ההגדרה כנראה לא כלכך ברורה

כי אתה חושב משום מה שהמדע מעדיף לחשוב שהכל צירוף מקרים. כאילו, נו, אז העם הזה חזר מהגלות, ו? ועם ישראל הוא העם היחידי בכל העולם שהייתה לו שואה בכזה קנה מידה ענק. צירוף מקרים? ממש לא. זה אומר כנראה שהוא מאמין במשהו לא נכון! והדת הנוצרית היא הדת הגדולה ביותר בעולם, צירוף מקרים? ממש לא. זה אומר שהיא הדת הנכונה! אתה מבין, לכל דת ולכל דבר יש את ה"צירופי מקרים" האהובים עליה, והיא כמובן מתעלמת מכל השאר או מסתכלת על צירופי המקרים בדרך אחרת. למשל, היהדות תיקח את השואה ותגיד "היי, אבל שרדנו, לא? אז זה אומר שאלוהים שלנו הוא האמיתי!" אני אישית חושב שאלוהים אמיתי לא היה עושה את השואה, אבל נו שוויןXD ויש לי שאלה תמימה. נאמר ועד היום היית בטוח שהארץ שטוחה. ביום כלשהו הוכיחו לך כי הארץ היא כדור, ושינית את אמונתך. האם זה אומר שירדת בדרגה? שבגלל שלא נשארת באמונה המקורית שלך - אז אתה פחות טוב? לא. זה פשוט אומר שהתקדמת והתפתחת. אז העובדה שעם ישראל נשאר מאמין באותו הדבר - לא אומרת כלום על מה שהוא מאמין. יכול להיות בהחלט שהוא עם דביל שלא קולט שהגיע הזמן להתקדם. זה דיי כמו שהנוצרים והמוסלמים מסתכלים עלינו עד היום. אתה מבין, זה כל הרעיון באותם "צירופי מקרים". כל דבר שבעולם, לא משנה איזה ולא משנה מה - אני יכול להסתכל עליו בכמה נקודות. אתה תעדיף כמובן את הנקודות שמעודדות את האמונה שלך, אני יכול להראות לך איך אפשר להסתכל על זה בצורה שפוגעת באמונה שלך. כי כל דבר בעולם תלוי בנקודת המבט שלך. אז אתה מתלהב שעם ישראל הוא היחידי שנשאר באמונתו - אז? יכול להיות שזה דווקא מצביע על זה שאנחנו עם של מטומטמים. אז חזרנו מהגולה, ו? תראה לאיזה מצב מחורבן הגענו. עד היום אנחנו נאלצים להיאבק על פיסת האדמה המחורבנת הזאת שלא שווה כלום. לגבי התנ"ך - שוב, זה מה שאתה טוען. חפש לי מקור אובייקטיבי שמוכיח את זה ולא סתם טוען באוויר. אני אומר לך בפירוש מה שהמתמטיקאים אמרו בעיתונים - מבחינה מתמטית, ההסתברות לדבר כזה היא אדירה. כמו כן, לא דיברתי רק על מובי דיק, נורא נחמד שהחלטת להיתפס דווקא אליו. גם ב"מלחמה ושלום" נמצאו צפנים. הכל שאלה של מה אתה מחפש. הקטע הוא שבעברית גם הרבה יותר קל להתחכם. תבין, כדי שיהיה עוד יותר קל למצוא צפנים, מה עושים? מחברים את כל המילים אחת לשניה "כמו שהיה בתנ"ך הקדום", ובנוסף, כל שורש, כל מילה שמזכירה מילה אחרת - נחשבת מייד גם היא לצופן. בספרים באנגלית אין שורשים - אז העובדה שגם באנגלית הצליחו למצוא למרות שאמור להיות שם קשה פי כמה - רק מוכיחה את זה שבעברית יהיה בדיחה למצוא צפנים. לגבי הפסקה האחרונה - תגובה למשפט "מחקר על התפוקה של שדה שלא עבדו אותו בשנת השמיטה-לא תמצא, לצערי. "

Dragonaut

New member
פה הבעיה,

צירופי מקרים הם פחות הגיוניים מבחינה הסתברותית אבל אנשי מדע נוטים לדעת עד כמה טיעון האלוהים חלש. אלוהים שם בכדי לתת מענה לשאלות הקשות שיכול לעורר האדם, ותו לא. איך נוצר היקום? מבחינה מדעית, הסבירות שנחיה לדעת אפסית. אז יאללה, אלוהים עשה סנאפ עם היד, והכל פשוט היה. הכי פשוט. לא מזלזל באינטיליגנציה בכלל! הכותל המערבי? מה עם הסטונהנג', גם הוא קדוש לך בגלל שהוא עומד עד היום? אני מבטיח לך שעם הטיל הנכון, הכותל יפול כמו גדול. אפילו עם הטרקטור של אורי [אבל השיטה הזו לא נגמרה טוב בפעמים האחרונות]. כנאמר לפניי, אתה זורק הצהרות שהן כל כך אבסורדיות עד שהן גורמות לקורא להאמין שלא היית פולט אותן בלי בסיס כלשהו. זה היופי בדת, היא גורמת לאנשים להתאים את המדע לאמונה שלהם. כך עם כל שאר ה'ניסויים' ה'מקצועיים' שנערכו על מנת לבסס את האמונה. עניין תשעת הימים מוכח בדיוק כמו עניין הירח המלא. הוא לא. אז מה אם עם ישראל חזר מגלות בת אלפי שנים? אחלה סיפור, אין מאחורי זה שום משמעות מדעית. הגימטריה והצפנים, כולם מקריים ושטותיים עד דמעות. בסיפורים הקצרים של אוסקר ווילד אוכל למצוא גימטריות שיגמדו את כל הצירופים התנ"כיים, זה הופך את ווילד לקדוש ואת ספריו לתורה? להגיע לסיאנסים זה עצוב. מצחיק איך אנשים נותנים למוח שלהם לשחק איתם, ואיך אנשים כמוך קונים את זה כסיפור אמת והוכחה חותכת. הממצאים הארכיאולוגיים כולם מאמתים את נוכחות האנשים במגוון המקומות, כך שכן, סביר להניח שרבים מן הסיפורים אכן התרחשו. רצח, אונס, בזיזה, שוד ומלחמות, ללא ספק. נוכחות אלוהית לא הוכחה פעם וחצי פעם. תתפלא אילו צירופי מקרים קיימים. אלה, לעומת אלוהיך האהוב, הוכחו ונבדקו מדעית. אפילו אתה צירוף מקרים, אופן חלוקת הגמטות של הוריך ושל הורי כולנו הוא אקראי לחלוטין. זה הופך אותנו לפלאים מהלכים? בעניין החזיונות, כן, גם אני עברתי הארות כאלה. Om יכולים לגרום לך לראות המון שטויות כשאתה מעשן את הדברים הנכונים. Adventitious Synaesthesia, לא תופעה אלוהית.

למעלה