האתאיזם שהוא היעדר אמונה בקיום אלוהים או ישויות אלוהיות

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

RonspotNL

New member
ואגב

לכולנו יש קשיים בחיים אלה לא 7 מדורי גיהינום אלא חוויות בחייך

hnc

New member
קשיים זה המצב הרגיל של האדם...

אני מדבר על מעבר לקשיים האלה אבל אני לא מצפה שתבין כי ניכר ממה שאתה כותב פה שעדיין לא נתקלת בזה, ולטובתך אני מאחל לך שגם לא תיתקל בזה.

RonspotNL

New member
שוב נתקלתי בהמון בעיות קשות בחיים

כשאם יש בעיה צריך למצוא לה פתרון איך אמונה בחבר דמיוני תעזור ?

hnc

New member
נתקלת בבעיות ששום רופא לא יכול לעזור לך? שום תרופה?

שום אדם? שום דבר?

RonspotNL

New member
כן!

והתמודדתי איתן ומצאתי פתרון בסופו של דבר להרבה מהן (חלק עדיין לא פתורות לגמרי אבל אמצא פתרון כשיגיע הזמן לזה)ככה החיים עובדים יש דברים שצריך פשוט להתמודד איתם ובדרך מוצאים גם פתרונות

hnc

New member
תן דוגמה לבעיה אחת כזו ששום תרופה ורופא, ששום אדם,

לא יכל לעזור לך, ובכל זאת עברת אותה בלי להאמין באלוהים תאיסטי או פנתאיסטי,לא משנה מה.

RonspotNL

New member
יש מלא כאלה

יש מלא סיטואציות ובעיות כאלה בחיים כשאף אחד לא יכול לעזור לך כשגם חבר דמיוני לא יכול לעזור לך בכל מקרה עם אותן הסיטואציות או הבעיות (הדבר היחיד אולי שהאמונה מספקת לך היא אשליה שאתה לא לבד כשאתה כן לבד)

hnc

New member
לא הבאת דוגמה.

תבין, יש בעיות בחיים שרק האמונה יכולה לעזור לך בהם, ואת זה למדתי על בשרי מאז התקופה שבה הייתי אתאיסט כמוך ואפילו קיצוני ממך.
כשאתה אומר חבר דימיוני אתה צודק לגבי אלוהי התאיסטים, אבל זה לא נכון כשמדובר באלוהי הפנתאיסטים ואת זה אתה מסרב להבין.

RonspotNL

New member
תתן דוגמה לבעיה כזו

שאמונה בחבר דמיוני יכולה לפתור אשמח לאחת כזו בבקשה

hnc

New member
הבנתי

אין לך דוגמה כי מעבר לבעיות היומיומיות עדיין לא נתקלת בבעיה אמיתית שתעמיד במבחן את היותך אתאיסט.
לי זה קרה. ואם זה יקרה גם לך (לא מאחל לך שום רע) אז תבוא לפה ונראה עד כמה נשארת אתאיסט.

RonspotNL

New member
היו לי הרבה בעיות קשות ואמיתיות

וגם היום רק שאין שום דבר שיכול לשים את האתאיזם במבחן לכל אחד ואחת מאיתנו יש בעיות כאלה ואחרות צר לי גם בעיות קשות לא יכולות לשנות את העובדה שחבר דמיוני לא יוכל לעזור לך ולא עוזר לך חוץ מלספק לך אשליה שאתה לא לבד ואולי סוג של נחמה לא יותר מזה

hnc

New member
בוא ניקח את המינימום שגם אתה מסכים עליו...

מה רע לו לאדם שירגיש שהוא לא לבד ושיש לו סוג של נחמה?

RonspotNL

New member
זה רע כשמדובר באמונה חסרת בסיס

זה רע כשלא מדובר בנחמה מאדם אחר זה רע כשמדובר באשלייה בלבד שלא תורמת לך בשום דבר

hnc

New member
לא להרגיש לבד ולקבל נחמה לא יכול להיות רע

RonspotNL

New member
כשזה מבוסס על אשליה

בהחלט כן זו הסיבה שיש בתי חולים לחולי נפש רק חולי נפש וילדים חיים עם אמונה בחברים דמיוניים

hnc

New member
אשליה? על מה אתה מדבר?

הכל זה אשליה? המציאות היא אשליה?

RonspotNL

New member
המציאות היא שאין חבר דמיוני

כשהעולם קיים מיליארדי שנים צר לי החבר הדמיוני נמצא רק אצל ילדים וחולי רוח ונפש

hnc

New member
אתה מתחמק, חוזר על עצמך ולא עונה על השאלות.

RonspotNL

New member
איך אני מתחמק?

המציאות היא שאין כל חבר דמיוני ל כ ן זו אמונה המציאות היא שזו אשלייה לכן זו אמונה המציאות היא שרק חולי נפש וילדים בעלי חברים דמיוניים זו המציאות אם יש לך חבר דמיוני אתה צריך להתאשפז בבית חולים לחולי נפש כי אדם בוגר לא אמור להיות עם אמונה בשום חבר דמיוני

למעלה