הא-לא-ווין

debby12

New member
מנהל
הא-לא-ווין

אוהבים? שונאים? מחלקים ממתקים או נועלים את הדלת ומכבים את האור במרפסת?

למה מתחפשים - אם בכלל?

מקשטים את המרפסת?

בין העונים תוגרל קלאבסה שהסנאים טרם נגסו בה....

Midriff

New member
זה חג משעשע

שאני די נהנית ממנו, משום מה יותר מפורים (כנראה שהטירוף האמריקאי משפיע עלי). אנחנו מכינים מאגר סוכריות, שנה שעברה כמה מאות לא הספיקו כבר בשלב המוקדם של הילדים הקטנים.
אח"כ בד"כ בן הזוג נשאר לחלק ואני הולכת עם הילדים לטריק או טריט (הגדולים כבר הולכים לבד והשנה החליטו שהם גדולים מדי בשביל זה).
הילדה השנה יצרה לנו ראשי קברים עם ידיים ועכבישים לחצר אבל לא משהו שמתקרב לרמות האמריקאיות.
וכל שנה אנחנו עושים pumpkin carving כי זה נחמד...

החג האמריקאי שאימצנו יותר

מכל חג מקומי אחר. אשתי והבן הכינו שני ג'ק-או-לאנטרנז, קישטנו את הכניסה לבית (כבר כמה שנים אנחנו קונים במוצאי החג את שאריות הקישוטים בהנחה גדולה, אז יש לנו כבר כמות נכבדת), אני הייתי אחראי על רכישת הממתקים שיחולקו, והתחפושת של הילד מוכנה.
&nbsp
עד לפני שנתיים אנחנו היינו הולכים איתו לטריק-אור-טריטינג, ומשאירים קערה של ממתקים ליד הדלת שהילדים ייקחו. אבל שנה שעברה הוא כבר הלך עם שני חברים. בהתחלה הם הלכו מבית לבית בזמן שאמא של אחד הילדים נוסעת אחריהם בגולף קארט, אבל אחרי שהם כבר התעייפו היא הסיעה אותם מדלת לדלת... השנה הם שוב יעשו את זה. בינתיים, אני אחראי על המתנה לילדים בבית וחלוקת הממתקים.
&nbsp
השנה גם נוסף איזה מנהג חדש בשבוע לפני החג. לפני שלושה ימים בערב היה צלצול בדלת ואז שמענו קולות של צעדי ריצה (כמו דינג-דונג דיטצ'). אבל כשפתחנו, חיכתה ליד הדלת קופסא עם ממתקים, ונייר שעליו כתוב ש- we were boo-hooed, ובקשה/הוראה לעשות אותו דבר למישהו אחר. הבן מאוד נהנה לעשות את זה בבית של אחד החברים שלו.

debby12

New member
מנהל
גדול הגולף קארט!! יש להם בבית כזה?

כולי קנאה. כל שנה הולכות לי הרגליים. כבר שקלתי לקנות קלנועית, בחיי

תגידי לה שאני עפר לרגליה!

וגם אצלנו הולך חזק ה you've been boo'd

לאמא הספציפית ההיא אין בעיות רגליים. רק לפני חודש היא

"חגגה" את גיל ארבעים עם סיום מוצלח של Ironman Triathlon. בקיצור, מטורפת...
וכן, יש להם גולף קארט, והשנה אפילו חדש-דנדש, אחרי שהקודם חטף פגיעה ישירה מעץ נופל, יחד עם המחסן שבתוכו הוא חנה, במהלך אחת הסופות האחרונות.

פורים באוקטובר
מה יכול להיות רע?

עם החג הזה אין באמת התלבטות דתית, כי זה חג פגאני ולא נוצרי, עם קריסמס היו שאלות כמו למה הם ולא אנחנו, אבל זה חג שאין לו באמת קונוטציה דתית.
אנחנו לא מחלקים ממתקים כי אנחנו לא גרים ברחוב ה״נכון״. יש אצלנו רחובות מסויימים שכל ילדי השכונה עושים בהם טריק או טריט, והמשטרה סוגרת את הרחוב לתנועה וכ״ו. אצלנו ההילולה היא ברחוב המקביל אלינו, אבל לרחוב שלנו אף אחד לא מגיע...
כשהילדים היו קטנים הלכנו איתם, פגשנו את כל ההורים האחרים וזו היתה מסיבה שכונתית, עכשיו (כשהם מתבגרים) הם הולכים לבד ואנחנו מוזמנים למסיבות הלואין למבוגרים
השנה נחלק את הזמן בין שתי מסיבות... רק חבל שעובדים ביום רביעי
היה יכול להיות נחמד אם היה יום חופש צמוד לזה.

Midriff

New member
זה ממש לא מובן לי

איך האמריקאים שסידרו את כל החגים וימי החופש כ"כ יפה, לא סידרו יום חופש אחרי הערב חג

iris mom of two

New member
אמביוולנטית

אחרי 12 שנים של לחלק מאות ממתקים זה נעשה מעייף. אבל עברנו לבית על רחוב מחוץ לשכונה, עם דרייוווי ארוך שמצדיק פרסים למי שמוכן להגיע עד הדלת.
&nbsp
לא מקשטים, כי אני לא מהמקשטים.
&nbsp
הילדים התחפשו כשהיו קטנים. אבל גדלו. אני לא אוהבת להתחפש

משל333

New member
בעיני ובעיני בעלי

זה חג חביב, אבל אין כוח למצלצלים בדלת. בעיני הילדים - הגדול כבר מאס בחג הזה, וצריך לשכנע אותו להתחפש וללכת לטריק אור טריט!!! כשיסיים יסודי קשה לי להאמין שימשיך להתחפש. הצעיר אוהב את החג, התחפושות, הממתקים, מאוד רוצה שנקשט בחוץ. נראה...

איי ל

New member
מנהל
החג הכי חביב עלי!

לפני שלוש שנים החלנו יחד עם עוד 2 משפחות לארגן מצעד הלואין לילדי השכונה.
מדובר בתכנון די רציני, הבאנו את להקת המתופפים של אחד מבתי הספר התיכון שיצעדו בראש, ובסוף הצעדה יש דוכנים עם ממתקים, פיצות, נקניקיות, גלידות, אלכוהול (להורים) באמפי האוס (מתנפחים?) פעילויות (קוסם/בלונים) וכ'ו.
בשנה הראשונה היו כמעט 100 ילדים, שנה שעבר היו כבר מעל 250, והשנה עוד יותר.
לצערי ועד השכונה שבה אנו גרים לא מעוניין לקחת חלק באירגון, מה שאומר ששלושת המארגנים צריכים לשאת בעלויות ולקוות לתרומות. .
לצערי גם השנה לא כיסינו את ההוצאות.
&nbsp
האמת שמדובר בדבר שכל השכונה שלנו (והרבה משכונות אחרות) מחכים לו בכל שנה.
אלא שבשנה הבאה אני בטוח כבר לא אמשיך. לא בגלל ההוצאות, אלא בגלל שבשנה האחרונה גיליתי מה זה אומר לחיות באמריקה, ארץ התביעות הבלתי הגיוניות.
כמארגן, אני חשוף לתביעה. לא מתאים לי.
התקווה היחידה היא לשנות את ה BOARD. יש בחירות בעוד שבועיים ואני מקווה שנצליח להכניס את שני המועמדים שאנחנו מריצים.
מספר תמונות מהמצעד שהיה בשבת האחרונה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

placid1

New member
ברגע שאתה מארגן ארוע, אתה חשוף

לתביעה על כל דבר שיכול לקרות במהלכו, קשור או לא קשור, אשמתך או לא אשמתך. בתור אדם פרטי, ללא ביטוח מתאים, מי צריך את זה?

Fellowship

New member
זה ברור, לכן לעולם

לא הייתי מארגן דבר כזה.
סתם סקרן אותי על מה בפועל ניסו לתבוע אותו ועד כמה זה הזוי.
(אלא אם הוא פשוט הקדים תרופה למכה).

איי ל

New member
מנהל
אף אחד לא תבע אותי על דלעת.

וזו אכן הייתה הקדמת תרופה למכה. סביר להניח שאם ילד היה נופל בזמן האירוע השכונה שלנו הייתה נתבעת. אלא שסביר גם שהעורך דין של הילד היה מכניס לתביעה גם את המארגנים, כי למה לא? אז לי זה לא מתאים.
וזה לא משנה שהיו בזמן המצעד 5 ניידות משטרה ומכבי אש שליוו את האירוע ואפילו הצטלמו עם הילדים.

Ani15

New member
הגיע הזמן שחברת ביטוח תרים את הכפפה

ותתחיל למכור ביטוח מקצועי להורים מתנדבים. לפני שנה וועד הכתה שלנו סירב לארגן מדורת ל"ג בעומר (מאושיות המשימות של וועד הכתה בישראל) מחשש מתביעות כאלה, ומכיוון שאין ביטוח מקצועי שאפשר לבטח את עצמם בו בענין זה. נראה לי שיש פה פלח שוק בלתי מנוצל.

איי ל

New member
מנהל
או אולי למצוא פתרון לתביעות שווא.

מדהים כמה קל לתבוע, ועוד יותר מדהים שהמון תביעות מגיעות לפשרה רק כי העלות של להתגונן מתביעת סרק יכולה להגיע לסכומים אסטרונומים.

ron1222

New member
גם אני בחוגגים

חג לא דתי- אז אין לי בעיה להנות.
הילדים זוכים להתחפש- והבית מקושט כל שנה יותר ויותר,
כיף לחלק ולאסוף ממתקים, ועכשיו גם גרים ברחוב מלא ילדים,
השנה גם אני צריכה להתחפש- יחד עם כל המורות....
רק למה כל שנה הלואין הוא הערב הכי קר בחודש????? אני צריכה לזכור הפעם לקחת איתי קפה חם מחוזק כמו כל ההורים האחרים.

BigMatilda

New member
בהחלט משתתפים

השנה היא מספיק גדולה כדי ממש להתרגש מעניין הטריק-או-טריט, ונלך לבניין של חברה טובה מהגן (אצלנו יש רק 20 דירות ואצלם 100) ואז למצעד של השכונה שזה ייאללה בלגאן גדול ומגניב. אנשים ממש משקיעים, כראוי לשכונה שיש בה הרבה אנשי תאטרון ומוזיקאים.

The Other One

New member
אחד החגים האהודים עלינו

אבל כבר לא ממש משתתפים. הבן הקטן, כבר מזמן הרבה יותר מידי גדול בשביל ללכת איתנו לטריק או טריט, ולמסיבות שלו אנחנו לא מוזמנים
.
&nbsp

John the Savage

New member
אני מאוהבי האלוויין

גם פורים היה תמיד החג האהוב עלי, וזה הפורים של האמריקאים.

אף פעם לא גרנו באזור שהיה אזור מרכזי לטריק אור טריט. כשגרתי בפילדלפיה עברו כמה חבורות טריק-אור-טריטרים שהגיעו אלינו, אבל יחסית מעט, ובעיקר מהשכונה העניה שמדרום לבית בו גרתי. בסן פרנסיסקו וברחוב הקטן בו גרתי באוקלנד לא ממש עברו ילדים, וכשעשו משהו הם בעיקר הלכו לחנויות שברחוב באזור, אבל גרנו ממש קרוב לרחוב בו נערך מצעד הלוואין באוקלנד וזה היה ממש נחמד.

כמה פעמים גילפתי דלעת, אבל השנה לא יצא לי.

היו שנים בהם השקעתי בתחפושות יצירתיות. בשנה של המשבר הכלכלי התחפשתי ל-credit crunch, ופעם אחרת התחפשתי למפלצת הספגטי המעופפת. השנה אישתי החליטה לחפש את הקטנה שלנו לדורי (מהסרט למצוא את דורי), ולהתאים גם אותנו לקונספט. אז אישתי תהיה מדוזה (החיה, לא היצור המיתולוגי), ואני אאלץ להיות הנק התמנון ...

ביום שבת היינו במסיבת הלאוויין שאירגנה מישהי מהעבודה של אישתי. הם לקחו את עניין האלווין מאד מאד (מאד!) ברצינות. וכפי הנראה עושים את זה כל שנה. כולל הפיכת החצר לבית קברות עם מצבות מפלסטיק, מכונת עשן, ואפילו יש להם בבית חדר סודי מאחורי ספריה, ובית קולנוע פרטי במרתף (ולא רק מקרן, אלא כמה שורות של כיסאות שנראים כמו כיסאות קולנוע אמיתיים) להקרין בו סרטים.

הערב אנחנו הולכים למצעד הלאווין בכיכר העיירה.

למעלה