הא-לא-ווין

KallaGLP

New member
בזמן שחיפשנו בית, אולמות הקולנוע הפרטיים האלה

שיגעו אותנו כל פעם מחדש. אתה מגיע לבית שהוא לכאורה בעל שטח מתאים, ואז מגלה שחלל גדול ויקר בו שיכול היה לשמש משפחה ממוצעת למשהו מועיל, מבוזבז על אולם קולנוע אמיתי לכל דבר ועניין (וזה כמובן בנוסף לכל הטלוויזיות הרבות בחדרים האחרים). ואם לא די בכך, באחד הבתים כשפתחנו דלת תמימה למראה שלכאורה הובילה לאחד החדרים בקומה העליונה, גילינו אולם כדורסל ענק שנפרש על פני כל הקומה, אבל ממש מגרש אמיתי, כולל הרצפה והכל. קומה שלמה מבוזבזת על מגרש כדורסל. אין ספק שיש אנשים כל מיני סדרי עדיפויות בעולם הזה. באותו בית גילינו גם גראז' שאפשר היה לאחסן בו ספינת תענוגות ועוד כמה מכוניות גדולות לצדה. כמובן שהוא היה ריק לגמרי.

KallaGLP

New member
מתה על החג הזה, כלומר על האווירה

של שלדים, רוחות, מכשפות וכאלה. זה הדבר היחיד שמדבר אליי מבין כל החגים. אצלי בבית באופן קבוע בלי קשר להאלווין יש תמיד שלד בסלון שכבר הפך לבן משפחה, ויש לו גם חיות מחמד בהתאם ועוד כל מיני. פשוט כי אני מתה על שלדים בלי קשר לכלום.
אנחנו מחלקים ממתקים והכנו באזור החלוקה בכניסה לבית גם הפתעות מפחידות ומאיימות. בשנים קודמות ילדים לא ממש הגיעו עד הבית שלנו כי הוא היה במעלה רחוב מבודד וחשוך, הפעם אין ספק שאנחנו על מסלול החלוקה. הילדים כן הלכו כל השנים מבית לבית עם חברים, אך אני מאמינה שהשנה זה כבר יהיה שונה. הבן אין סיכוי שילך, זה כבר מתחת לכבודו, הבת הגדולה נפגשת עם חברים אך לא נראה לי שלמטרה זו והקטנה (מתקרבת לגיל 14) אומרת שקבוצת חברים בני גילה הזמינו אותה להצטרף אליהם, אך היא לא בטוחה שבא לה להתחפש וללכת ואולי סתם תיפגש עם החבר שלה, שהוא מבוגר ממנה באיזה שנתיים ולכן כבר לא הולך. נראה.

KallaGLP

New member
היה ממש מוצלח ועלה בידינו להפחיד די הרבה ילדים

שבאו לבקש ממתקים, שזו הייתה מטרתנו העיקרית מלכתחילה.

3rd CYR

New member
לא ולא. בינתיים השכ"ל מצדיק את עצמו

לא חוגגים בבחינת "לנו יש פורים וחנוכה, ולשאר האנשים כאן יש האלווין וכריסטמס". וכן, יש גם אנשים שמשלבים את החגים מכל העולמות, אבל זה לא הבחירה שלנו...
הבוקר שאלתי את ילד א' אם הוא רוצה להשתתף בחג בלתת ממתקים לילדים שיתדפקו על דלתנו ולראות אחרים מחופשים גם אם אנחנו לא עושים את זה. אבל השכ"ל היקר של בית הספר היהודי של הילדים מצדיק את עצמו כנראה כי ילד א' נתן לי בחזרה את ההרצאה על כך ש"זה לא דרכנו". בעוד כמה שנים יגיעו שנות המרד, אבל בינתיים אין בעיה. סוגרים את הדלת, מכבים אורות בחוץ , ועסוקים בשגרת ערב רגילה.

ברכות לכל החוגגים האחרים.

Fellowship

New member
חג מעולה
*

תחפושות, קישוט הבית/החצר, חלוקת ממתקים, איסוף ממתקים, אוספים דלועים, הכל כולל הכל.

* הראשון שלנו, אז לקחת זאת בחשבון.

הלואין כהילכתו עדיף מיום כיפור על אופניים?

לילדים שלנו יש סבא נוצרי בארה״ב. אז אין לנו חשש מהתבוללות. הם כבר בוללים/בלולים או מה שזה לא אומר. מה גם שעברנו לעיירה נידחת מתוך ההבנה שאנחנו נהיה בתוך תרבות מקומית ולא יהודית.

מבחינתנו אין התלבטות, בטח לא ממניעים דתיים. גם בישראל, הרבה מהחוגגים את סוכות, פורים או חנוכה עושים זאת מסיבה חברתית ולא דתית. וכאן, החוויה החברתית-משפחתית, הביאה אותנו להסתובב בעיירה לפגוש שכנים וגם לחלק להם ממתקים.

הלואין ראשון שלנו. קישטנו, חיפשנו את הילדים, אספנו ממתקים ואח״כ גם חילקנו. היא נהנתה הרבה יותר מחלוקת הממתקים ממה שחשבנו, אולי אפילו יותר מלהסתובב בחוץ. מבחינתנו זה הרבה יותר נוח מלהסתובב בחוץ.
לגבי כריסמס, שעלה כאן בתגובות, אין לנו שום בעיה גם עם החג הזה. לא נלך למיסה או ניצור תצוגה של הולדת המשיח, אבל נקשט את העצים בקצת אורות ואפילו נביא עץ לסלון.
הסיפור של ארנב מטיל ביצים בפסחא עדיין לא מושך אותנו, אבל אם הילדה תרצה לצאת לצוד ביצים, אז לא אכפת לנו שהארנב כנראה לא כשר.

לא חושב שלמישהו פה יש בעיה עם כריסמס,

או עם איך שאתה ומשפחתך בוחרים איזה חגים לחגוג ואיך. אני יכול לפחות להעיד על עצמי שזה בדיוק כמו שאין לי בעיה שהשכנים שלנו שמים עץ בבית וחוגגים כריסמס וחגים נוצרים משמעותיים אחרים, ואנחנו לא.
כל אחד עושה את הבחירות שלו, ומתמודד בדרכו עם המשמעויות שלהם. פה זה לא ישראל שבה רשויות המדינה מתערבות באופן רשמי ומוצהר בקביעת זהות דתית, אם ירצה האזרח או לא. רק כשהילדים שלך יהיו גדולים תוכל להעריך אם בדיעבד אתה מרוצה מתוצאות הבחירות שעשיתם.
לפחות לגביי הלואין, זה חג שמרבית היהודים והישראלים בארה"ב חוגגים ללא שום בעיה, כחג חילוני/מחולן לגמריי.

Fellowship

New member
בתור אחד שלא מאמין באלוהים, שום אלוהים, החג הזה דווקא

לא בהכרח נטול סממן דתי, להבנתי.
יש לו מקור אירי, יש לו מנהגים נטולי דת, אבל יש לו גם מקור נוצרי, לא?
הוא הרי ערב/ליל כל הקדושים, קרי, לזכר כל הנוצרים שמצאו את מותם בשל אמונתם בנצרות.
&nbsp
בכל מקרה, החג הכי טוב שחגגתי מעולם

Boston Guy

New member
למען האמת - מקור החג הזה פגאני (בדיוק כמו המקור של כריסמס)

במקור זה היה חג קציר פגאני, שהתגלגל לתוך המסורת הקלטית ומשם כנראה מצא דרכו לנצרות.
החג בעצם הגיע לאמריקה די מאוחר - רק עם גלי ההגירה מאירלנד בתקופת ה FAMINE.
הפוריטנים של ניו אינגלנד (כולל אלו שישבו ב SALEM) לא חגגו אותו.

מי שהדביק את החג האירי להיסטורייה של ניו אינגלנד הפוריטנית והפך את החג הזה לחג ה ALL AMERICAN שהוא היום היה וולט דיסני...

בדיוק כמו שהוא זה שהפך את כריסמס למה שהוא היום - במקום חג הולדת ישו הוא חזר למקור הפגאני שלו והוא איזו מין חגיגת "סולסטיס" עם אורות.

KallaGLP

New member
רק הערה קטנה: גם בישראל אף אחד לא אוסר עליך

לחגוג או להימנע מלחגוג חג כזה או אחר בלי קשר לזהותך. יהודים רבים מרוסיה וממקומות אחרים שהכרתי חגגו חופשי את חג המולד, כולל עץ אשוח וכד'. בחיפה למשל מתקיים מדי שנה פסטיבל "חג של החגים" שבו נחגגים יחד חגים יהודיים, נוצריים ומוסלמיים.

כתבתי שבישראל מישהו אוסר עליך

איך לחגוג את הדת? כתבתי שרשויות המדינה (משרד הפנים, הרבנות, וכו') "מתערבות באופן רשמי ומוצהר בקביעת זהות דתית, אם ירצה האזרח או לא." יש משהו לא מדוייק בזה?
&nbsp
דרך אגב, למרות שזה לא ממש קשור, לא מכיר אף יהודי מרוסיה וממקומות אחרים ש"חגגו חופשי את חג המולד," למרות שאולי יש כאלה (אם כי אני משער שבתאריך האורתודוכסי בינואר (לפי הלוח היוליאני הישן), ולא בסוף דצמבר). עדיין, רובם המכריע של יוצאי ברה"מ שחוגגים עם יולקה עושים את זה לכבוד השנה החדשה ולא לחג המולד, כפי שנחגג בברה"מ משנות השלושים של המאה הקודמת. הייתי תחת הרושם (המוטעה?) שאת יוצאת ברה"מ בעצמך והיית אמורה לדעת את זה.

KallaGLP

New member
אתה לא מעודכן,חביבי.

כבר שנים רבות שיש נהירה המונית חזרה לדת ולכנסיה האורתודקסית, וכמו כל חזרה בתשובה, זה נראה קיצוני ומגוחך יותר מבכל מדינה נורמלית. להורים שלי יש אפילו חברים יהודים שבין אם מתלהבות אמיתית או מפחד החלו לענוד צלבים על הצוואר. גם היהודים שעלו לארץ בתקופה מאוחרת יותר חלקם כבר אימצו את המנהגים הדתיים החדשים, שרק לפני כמה עשרות שנים היו אסורים בתכלית האיסור. זו תופעה מרתקת ששווה התבוננות ויש הרבה מה ללמוד ממנה.
ואגב, אין כל צורך לזלזל. אני אמנם עליתי מברה"מ כשהיא עוד הייתה ברה"מ ואני הייתי ילדה קטנה, אך אני בהחלט מעודכנת בדבר או שניים. מה גם שיש לי הרבה חברים יהודים-רוסים גם בארץ וגם פה, ואני רואה איך הם חגגו וחוגגים.

KallaGLP

New member
מה גם שההערה שלי נבעה מזה שלא היה לי ברור מה הקשר

בין חגיגת החגים לממסד הדתי בישראל. גם אתה בעצמך, כפי שכתבת עכשיו, יודע שאין קשר, אז אם כך לא ברור למה היה רלוונטי לציין זאת.

שני דברים.

1. מי ש"חוזר בתשובה" לאורתודוכסיות כנראה לא יהודי ולא היה יהודי (מעבר לזה שאולי רשויות המדינה מיינו אותו/ה כיהודי בברה"מ, או כזכאי/ת לעליה בישראל. כתבת שיהודים חוגגים את חג המולד. עכשיו את כותבת על "חוזרים בתשובה" לכנסיה האורתודוכסית. אלו שני דברים שונים לגמריי. הכנסיות הרוסיות בישראל היו מלאות כבר בשנות התשעים של המאה הקודמת. זה לא חדש. בארה"ב החברים "היהודים" של ההורים שלך פשוט היו הופכים ללא-יהודים, בלי שום קשר לרשויות המדינה.
2. זה היה רלוונטי לזה שהילדים שלו "בלולים". בישראל, רשויות המדינה לקחו על עצמן להחליט מי יהודי ומי לא, מי בלול ומי לא. לכן יש מי שיכול לחיות כיהודי מלא וייחשב על ידי המדינה כלא יהודי, ואחרים ש"חזרו בתשובה" לאורתודוכסיה הנוצרית (או כמו החברים של ההורים שלך) יפולחו ע"י המדינה כ"יהודים". פה, הילדים של פולי התוכי יחליטו מי ומהם, לא בהכרח בתלות בדת של הסבא, וללא התערבות שלטונית. בישראל לא. זו הרלוונטיות.
&nbsp
לא יודע איפה ראית זלזול. זו היתה תמיהה.
&nbsp

KallaGLP

New member
ברור שמי שחוזר בתשובה בהמוניהם אלה הרוסים,

פשוט יש יהודים שנסחפו בזרם או סתם פוחדים להיות שונים או אימצו כמה מנהגים נוצריים (להבדיל מ"סתם" ציון שנה חדשה עם יולקה ודד מורוז וסנגורוצ'קה, שגם הוא כמובן בא במקור מנצרות, ופשוט נתנו לו פרשנות חילונית בתקופה הסובייטית, אך לא עוד).

ידוע לכם על לא יהודים בישראל שחוגגים את פורים בתור חג חילוני

נוצרים ומוסלמים שנהנים להתחפש ללכת למסיבות פורים ולאכול אוזני המן ולהרעיש ברעשן, סתם מתוך חקיינות של הרוב או כיף?

iris mom of two

New member
כשהייתי ילדה

השכנה שלי, ערבייה נוצרית, הצטרפה אלינו לסוכה. לא זוכרת מה היא עשתה בפורים.
&nbsp
פה הרבה לא יהודים אוהבים לחגוג איתנו את החגים היהודים, ולהצטרף לליל הסדר. זה לא כל כך הזוי.
&nbsp
דווקא היהדות היא זו שפוסלת חגיגה של חגים שונים, ללא יהודים אין את הבעייה עם זה.

למעלה