הבדלים בין מלומדים ערבים ויהודים !

junior gong

New member
הבדלים בין מלומדים ערבים ויהודים !

וזו הודעה ממש לא צינית. לא יודע אם נתקלתם בזה, או שרק אני שמתי לב לדברים האלה. ההבדלים בין מלומדים ערבים ליהודים נראים לעין ובעיקר בהתנהגות. נתחיל בזה שהושכלתי לדעת, שיש גן מיוחד ברקמות, שיש אותו רק ליהודים, אין את הגן הזה בשום עם אחר, זה נכון? מדעי? מוכח? אשמח להרחבה. בקשר לפוסט שלי.......שמתי לב כשכל שהיהודי עולה במעמד, כך הוא יותר צנוע, ז"א לא מתרגשים ממעמדים והצלחות, כאילו שזה דבר טבעי ומובן מאליו, ממשיכים להיות נחמדים לאנשים, ואפילו יותר מקודם. יחד עם זאת, כשערבי מקבל תואר? יא וילי, זה כאילו מינימום זכה ב-30 מליון בלוטו, הוא מתחיל ללכת כמו טווס, מדבר לכולם מלמעלה, מבקר את כולם, מזלזל בכולם, משחק אותה שאין לו זמן ושהוא עסוק. נתקלתם בדבר כזה, או שרק אני שמתי לב לזה? ממה זה נובע לדעתכם? האם זה נובע מזה שהערבים כל כך מרגישים בתחתית, שכל הצלחה של אחד מהם נחשבת למינימום נס? עבד כי ימלוך, הפתגם מצלצל לכם? חוויתם אותו פעם על בשרכם ממישהו שפעם היה כלום ופתאום נהיה משהו? הרגשתם שינוי ביחס שלו כלפיכם או כלפי הסביבה?

THE WIZARD 55

New member
בוא נתחיל מזה

שמאוד תלוי מי האדם. יש הרבה אנשים שתואר עבורם הוא רק עוד קישוט שמתי לב לתופעה הזאת, היא בפרט אצל נשים (למרות שגם רווחת אצל גברים) לא כולן, אבל כל אחת שלמדה תואר ממש לא יוקרתי סתם תואר מעפן שהמינימום הוא 400 בפסיכומטרי, או שבסתם מכללה מעפנה, חושבת מעצמה מינימום אלוהים. יעני אם היא יודעת לנסח מאמרים משעממים תתחת אז היא משהו.. למשל אני, שלמדתי את התואר היוקרתי, מבוקש ביותר, עם מעל ל-750 בפסיכומטרי, לא השתחצנתי, ולא תפסתי תחת על אנשים
נשארתי אותה אחת, אוהבת ומחבקת את כולם ותמיד עוזרת לכולם. אנשים עם אישיות חרא, שאף אחד לא אוהב אותם ודחויים חברתית, אביזרים כאלה, כמו תואר, כסף, רכוש, יגרמו להם להרגיש מעל הנחותים מהם..ומה החכמה?..תעמדו מול אלה שיש להם יותר מכם...יעשו מכם פורפירה. בדיוק כמו שאמרת, עבד כי ימלוך... הם מחפשים את האומללים, בכדי להרגיש שהם טובים מהם. והתופעה הזאת לא רק אצל הערבים, למרות שאצל הערבים היא שכיחה יותר. שופוני יא נאס..כל אחד ששולח את הבן ללמוד בג'הנם מתגאה, שהבן שלו עומד להיות רופא וכו'.. אבל הם לא מבינים דבר אחד, שתואר לא עושה מהאדם בן אדם. ושוב, אין כאן הכללה, יש הרבה נשים וגברים שעבדו קשו ולמדו, והצליחו ונשארו בדיוק אותם אנשים. ואף התנדבו ועזרו לאחרים במהלך הלימודים.

junior gong

New member
נכון, תלוי מי האדם

מבחינה אחת, אדם שהיה בתחתית, למד והשקיע, ובסוף נהיה מנהל מקום או רופא או עורך דין מוצלח, לרוב יתפוס תחת, ואני מדבר על המגזר הערבי. הייתי פעם בסיטואציה שממש העלבתי את הבן אדם שהיה מולי, אבל זה הגיע לו. עברתי תאונת עבודה, ונקרעו לי הגידים ביד, הסיעו אותי לרמב"ם, כולם שם טיפלו בי יפה, ואני מדבר על האחיות ועל הרופאים היהודים, ממש הרגיעו אותי, פתאום בא לו איזה ערבי מעפן מאיזה כפר, דוקטור, תופס לי את היד בקשיחות, מדבר איתי כאילו אני בא להילחם איתו, לא הבין שמדובר באדם במצב רגיש, פצוע, שצריך להתייחס אליו ברגישות, פנים יבשות, האחות שם צחקה איתי אמרה לי בדיחה לא זוכר מה, חייכתי, ופתאום הוא התעצבן מזה, גירש את האחות ונתן לי מבט יעני " אתה בבית חולים לא בקרקס " לא שהרגשתי אחרת, אבל ראבק לא בגלל שיש לך תואר אתה תתחיל לאבד צלם אנוש ותפסיק להיות רגיש לאנשים שאתה מטפל בהם. וגם במקום העבודה שלי, שהיה בבעלות ערבים, היחס היה אחרת, קצת ערבושי, הרבה בלגאן, צעקות, הזעפת פנים בבוקר, אין מילה טובה לעובדים. ועכשיו, אותו מקום נקנה על ידי יהודים וראק היחס אחר, הבוס עושה סיבוב במקום בבוקר, הולך לאחד אחד " מה קורה? בוקר טוב, איך העבודה? הכל זורם? יופי " היהודים נותנים יחס אחר, יותר מודעים שצריכים להיות נחמדים לסביבה, יודעים לפרגן במיוחד כשהם במעמד גבוה, ערבים לעומת זאת ככל שהם עולים במעמד, ככה הם דורכים על כולם

mike00

New member
זה יוצר שתי בעיות....

1.מחסור רציני בשחקני כדורסל. 2.מצריך יצירתיות בסקס.

gogi000

New member
זה לא קשור למוצא

אני יכול להגיד לך שבמהלך עבודתי יצא לי להפגש עם אנשים די בכירים, שיש להם עשרות שנים של ניסיון והישגים, ואני איזה טירון מתחיל שלא שווה כלום לידם מבחינת הישגים ודווקא הם היה להם חשוב לדבר על הישגיהם, אומנם הם לא גאוותנים ולא מרימים את האף אבל כן תשומתיים. אני חושב שתשומתיות נמצאת בכל אדם, כל אדם רוצה להראות לכל העולם שהוא יחודי במינו, זה נמצא בכל מדינה, בכל מוצא ובכל אדם. בקשר לגאווה נזכרתי בקטע מצחיק, פגשתי במקרה איזה בחור שאני מכיר ולא ראיתי אותו הרבה זמן, הבחור בקושי לחץ יד, דיבר בגאווה כאילו הוא ראש ממשלה, וכל זה בגלל שהוא עובד בשירות לקוחות של חברה סלולרית
.

gogi000

New member
חחח אני אחסוך לכם את מראה הפרצוף שלו

אחרי שהוא ידע איפה אני עובד

gogi000

New member
תשמעי הפורום מלא בחוקרי שב"כ../images/Emo11.gif

טוב אשלח לך בפרטי

THE WIZARD 55

New member
חחחחח אם הוא מלא, לא חשבת

שהם כבר בטח יודעים במה אתה עובד עוד לפני שהתחלת לעבוד שם

junior gong

New member
בליזארד

את בכלל עושה טובה לאנושות שאת קיימת, מחר כשתזכי בלוטו ב-10 מליון בכלל תתחילי ללכת ברחוב ולירוק על כל מי שעובר לידך

למעלה