סדרות שנהוג להמליץ עליהן
בחלקן עוד לא צפיתי בעצמי, אני חוזר גם על המלצות שאני קיבלתי.
בבילון 5, לפחות ארבע העונות הראשונות, היא סדרת מד"ב עם סיפור אפי שנכתב כולו מראש. העונה הרביעית מבולגנת כי הסיפור נכתב לחמש עונות ואז הוחלט לבטל את הסדרה אחרי ארבע אז הכותב דחס את שתי העונות האחרונות לעונה אחת. סיום הסיפור העלה את הרייטינג ולכן הייתה בסופו של דבר גם עונה חמישית אבל היא משהו שהוא כתב בשביל לעשות עונה חמישית, הסיפור ממש נמצא בעונות 1-4.
באטלסטאר גלקטיקה - החדשה, כמובן. אני לא רוצה לספר את הסיפור הכללי כי אם את לא מכירה אותו תהיה לך הפתעה בפרק הראשון. אני רק אספר שזה מדע בדיוני.
הסמויה - סדרה שקצת קשה לצפות בה היום - היא טיפה ישנה ולכן אין אותה ב-HD. היא סדרת פשע מודרנית אבל עם עלילה סבוכה למדי והרבה פוליטיקה, של שוטרים, של עיר ושל עבריינים. היא גם מאוד ריאליסטית מה שגורם לה להרגיש איטית לעתים קרובות ומי שלא רוצה להתמודד עם סדרה כזאת כנראה יחשוב שהיא משעממת, אבל התמורה שהיא נותנת בסופו של דבר גבוהה מאוד, לא במקרה רבים מחשיבים אותה לסדרה הטובה בכל הזמנים (ולפחות כשמשחקי הכס התחילה היו רבים שקראו לה הסמויה בעולם פנטזיה).
לחובבי התסבוכות העלילתיות אני ממליץ על סדרות אנימה, שמצד אחד יש בהן עלילות וטוויסטים מופרכים לחלוטין ומצד שני מצליחות לסגור סיפור ב13 או 26 פרקים. אני לא בתחום כבר הרבה שנים אז אני יכול להמליץ בעיקר על סדרות עתיקות כמו קאובוי ביבופ, Ghost in the Shell או Serial Experiments Lain. אני בטוח שיש בימינו דברים חדשים שנחשבים לטובים לא פחות.