אובכן:
1. לא צריך להיות אתאיסט כדי לא לקיים מצווה.   האם כל הדתיים היום מקיימים את כל תרי"ג המצוות? האם אפילו חרדים מקיימים הכל?   מה שלא הגיוני הוא לחשוב שעם שלם עצר את כל המדינה \ ממלכה 3 פעמים בשנה למשך שבוע או יותר (תלוי כמה זמן לוקח להגיע ללא רכב ממונע מקצה ממלכת ישראל לירושלים).   אני לא אומר שרוב הגברים החליטו לא לקיים מצווה, אני אומר שממלכה עתיקה, בדומה למדינה מודרנית, דאגה לשמור על עצמה, וכפי שכתוב בתורה "פיקוח נפש דוחה שבת", כך בוודאי היו שומרים \ חיילים שלא היו עולים לרגל (לפחות לא כל פעם), אלא היו נשארים לשמור על הגבולות.   בדיוק כפי שהיום צה"ל ממשיך בשמירה שלו עלינו גם ביום כיפור, וגם בשאר מועדי ישראל.   1. א. על איזו תקופה בדיוק אנחנו מדברים? חלק מהזמן בו היו קיימים בתי מקדש, ארץ ישראל היית למעשה תחת כיבוש זר, והצבאות הזרים הם ששמרו על הארץ מפני אויבים.   1. ב. ברור לך שלא כל הגברים בישראל התנ"כית היו חיילים \ לוחמים או בכלל החזיקו בנשק, כן?   2. שוב - קרא היסטוריה של כיבושים ומלחמות ישראל. אם אתה רוצה להתווכח איתי עם ניחושים שלך, אני עוצר אותך כאן - אני לא יכול לנצח את הדמיון שלך.   אבל אין קשר בין דמיון שלך ומה נראה לך "הגיוני" למציאות. והמציאות היא שכיבוש ממלכה בתקופה התנ"כית, זה לא עניין של מה בכך.   אם באמת מעניין אותך להבין למה גם אם באורח נס כל הגברים בישראל היו נדחסים לתוך חומות ירושלים למספר ימים 3 פעמים בשנה (אגב, חשבת אם בכלל היה מקום לכולם? אוכל לכולם?), עדיין לא היה ניתן מבחינה מעשית לנצל את זה כדי לכבוש את הארץ, אני מציע שתקרא ספרי היסטוריה על מלחמות עתיקות במקום סיפורים דתיים.   להקים צבא, להזיז צבא, לכלכל צבא באותם ימים היה שונה מאוד ממה שיש עכשיו.   3. הסיפור שהבאת כאן מזכיר לי מטבעות דיגיטליים. מה שנקרא cryptocurrency. רק בהפוכה.   הפרינציפ מאחורי דברים כמו bitcoin הוא שצריך למצוא מספר, שעונה על תנאי מסוים. אין נוסחה שיכולה לתת לך את המספר הזה ישר, לכן צריך הרבה מאוד עבודה להעביר כל מיני מספרים שונים דרך חישוב מסוים די מסובך, כדי למצוא את התוצאה הרצויה.   בגלל שצריך המון השקעה במציאת המספר המסוים הזה, אם מצאת אותו, זו הוכחה ניצחת שעשית את העבודה.   מהצד השני, ברגע שמצאת את המספר, קל מאוד לבדוק שהוא אכן הנכון, כי לזה יש נוסחה, ולמחשב קל לחשב אותה.   סיפורים דתיים מהסוג שהצגת פה עובדים הפוך: קל מאוד לייצר אותם, צריך רק קצת דמיון, אבל קשה מאוד לבדוק אותם.   קל לומר שאלוהים הבטיח לשמור על עם ישראל במועדי עליה לרגל וזה אכן קרה וזו הוכחה שהוא קיים. אבל, כדי להוכיח זאת באמת צריך קודם כל לקבוע בין אלו תאריכים התקיימה ההבטחה, ואז לחטט בספרי היסטוריה ולבדוק כל קונפליקט וקונפליקט באזור.   זה אפשרי, אבל אפילו בעידן האינטרנט זו עבודה כ"כ קשה שתיקח כ"כ הרבה זמן, שהדתי בונה על זה שאף אחד לא יעשה אותה, ופשוט יאמין לו, או במקרה הטוב לא יוכל לסטור אותו.