הבטחות צריך לקיים.
בגט צרפתי. כבר אמרו פה לפני, שאי אפשר להכין בגט צרפתי אמיתי מחוץ לצרפת. צריך להשתמש בשביל זה בקמח צרפתי, וצריך שיהיה בבית תא התפחה טוב ותנור אפייה רציני, כמו זה שיש במאפיות המקצועיות בצרפת. הכל נכון. במקום אחר כתבתי פעם על תהליך שמתאים למטבח הביתי (בציון המתכון), ושנותן תוצאות קרובות למדי לדבר האמיתי (לפחות עד כמה שאני הצלחתי להשיג בתנאים ביתיים). ישנם כמובן מתכונים שונים לבגט; אפשר להכין בגטים "מידיים" מקמח ומים, אפשר להכין אותם על בסיס שאריות של בצק מותסס, אפשר להכין על בסיס פוליש, ואפשר על בסיס שאור. השם "בגט" לכשעצמו מעיד על צורת הלחם ולא על המתכון. הלחם צריך להיות צר וארוך, עם הרבה קרום ביחס לפנים הרך. השיטה החביבה עלי משתמשת בפוליש: תערובת של מים קמח ושמרים, שאותה מתסיסים במשך פרק זמן מסויים, ולאחר מכן משתמשים בה להכנת הבצק. זה מעניק לבצק טעם עשיר אבל פחות חמצמץ משאור. לצערי הרב, ישנם בתהליך שצילמתי כמה פספוסים בטכניקה (חדי העין עשויים להבחין בהם). אז למרות הליקויים בשליטה הטכנית שלי, הנה התהליך כולו. עם המתכון. מתועד במילים ובתמונות. הכמויות - לשני בגטים קטנים (של כ-35 ס"מ כל אחד), שביחד שוקלים כמו בגט "תקני" אחד. משום מה, אחרי שאני מביט בתמונות, נראה לי שאני לא מחדש הרבה. אבל אם יהיה אפילו מישהו אחד שזה שימושי לו - זה שכרי. -- רן.
בגט צרפתי. כבר אמרו פה לפני, שאי אפשר להכין בגט צרפתי אמיתי מחוץ לצרפת. צריך להשתמש בשביל זה בקמח צרפתי, וצריך שיהיה בבית תא התפחה טוב ותנור אפייה רציני, כמו זה שיש במאפיות המקצועיות בצרפת. הכל נכון. במקום אחר כתבתי פעם על תהליך שמתאים למטבח הביתי (בציון המתכון), ושנותן תוצאות קרובות למדי לדבר האמיתי (לפחות עד כמה שאני הצלחתי להשיג בתנאים ביתיים). ישנם כמובן מתכונים שונים לבגט; אפשר להכין בגטים "מידיים" מקמח ומים, אפשר להכין אותם על בסיס שאריות של בצק מותסס, אפשר להכין על בסיס פוליש, ואפשר על בסיס שאור. השם "בגט" לכשעצמו מעיד על צורת הלחם ולא על המתכון. הלחם צריך להיות צר וארוך, עם הרבה קרום ביחס לפנים הרך. השיטה החביבה עלי משתמשת בפוליש: תערובת של מים קמח ושמרים, שאותה מתסיסים במשך פרק זמן מסויים, ולאחר מכן משתמשים בה להכנת הבצק. זה מעניק לבצק טעם עשיר אבל פחות חמצמץ משאור. לצערי הרב, ישנם בתהליך שצילמתי כמה פספוסים בטכניקה (חדי העין עשויים להבחין בהם). אז למרות הליקויים בשליטה הטכנית שלי, הנה התהליך כולו. עם המתכון. מתועד במילים ובתמונות. הכמויות - לשני בגטים קטנים (של כ-35 ס"מ כל אחד), שביחד שוקלים כמו בגט "תקני" אחד. משום מה, אחרי שאני מביט בתמונות, נראה לי שאני לא מחדש הרבה. אבל אם יהיה אפילו מישהו אחד שזה שימושי לו - זה שכרי. -- רן.